Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Viola - kciuki zaciśnięte !!! Mam nadzieje, ze juz jutro zobaczysz swoją Córeczkę. Rety, juz mam łzy w oczach
Czyli cztery CC w tym tygodniu, ale wysyp, i w większości Dziewczynki
Ja złożyłam wlasnie polko-przewijak, no i okazuje, sie, ze przewijak, który mam nie mieści sie w nim. Zatem po sushi musimy jeszcze do Ikea podjechać. No i przed chwila przyszedł wózek i fotelik. Na razie wyjęłam z kartonu gondole i zrobili pomyłkę, w sumie na plus, bo zamawiałam czarna, a jest szara. Ale to nawet dobrze, bo przeciez lato jest i w czarnym byłoby za gorąco, a i torba do wózka bedzie szara.
Mam dziś mega sile do wszystkiego, tylko kręgosłup chce mi wyrwać z bólu, ale dam rade. Śmigam wyrzucić te wszystkie kartony i folieA lato mamy dziś cudne, ach, piękna pogoda na poród - która chętna ???
Z., dorcia8919, gosi_a, Rozalia, Katha81, Scintilla, karolina0522, Viola, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
Epic wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia
Moja przyjaciółka w sobotę wychodziła za mąż, ale wesele ponad 300 km od Wawy więc nie było mowy żebyśmy pojechali. A ja pamiętam jak byliśmy z M na etapie planowania ciąży, a ona miała już ustaloną datę ślubu i mówi mi wtedy "Tylko tak to zaplanuj żebyś nie była wtedy na wylocie". No i zaplanowaliśmy
agawera jakaś porażka w tym szpitalu. Leżysz tam tyle czasu, a później pewnie się okaże, że wcale nie było to potrzebne.
Wszystkim dzieciakom i tym którzy czują się dziećmi życzę wszystkiego najlepszego
Ciężko uwierzyć, że to już czerwiec. U nas cisza i spokój. Jak M wychodził do pracy to zapowiedziałam mu, że dziś nic z tego nie będzie. Wczoraj pierwszy raz dość mocno spuchły mi kostki. Ledwo można było je zobaczyć. Chyba za dużo siedzenia zrobiło swoje. No i niestety pojawił się Herman i stąd moje pytanie: Czy w ciąży można stosować nasiadówki z kory dębu? We środę mam wizytę w punkcie konsultacyjnym to może przepiszą mi coś innego, ale póki co w domu mam korę dębu więc może to by zadziałało.
Lecę się trochę ogarnąć bo wstałam po 9 i jeszcze siedzę w piżamie.Sista, dorcia8919, Z., Alorrene13, maglic, Scintilla, karolina0522, EP!C lubią tę wiadomość
-
Ja chętna
ale ja to dziwnie mam bo ogólnie chcę a za 5 min już nie jak sobie pomyśle co mnie czeka
ale co nas czeka to nie ominie więc lepiej prędzej i mieć to za sobą , no ale chcieć to sobie możemy i to nie od nas zależy lecz od naszym najważniejszychSista, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:właśnie a jak macie zamiar szczepić dzieciaczki ?
bo ja tradycyjnie, tak jak nas szczepiono tylko nie wiem jak to się nazywa poprawnie..
Monia - my planujemy szczepionki 5w1, albo 6w1. Ja zasięgnęłam opini moich koleżanek, Nieukowa tez o nich jakiś czas temu pisała. -
Monia dziś po wykładzie może będę miała wyrobioną opinię na temat szczepień. Znajomi chwalą te 5w1 czy 6w1, bo one ponoć są lepsze. Ale czekam na opinię pediatry jeszcze. Tak jak na SR każda położna miała swoje zdanie i co innego mówiła, tak samo pewnie będzie z pediatrami. Jednak im więcej opinii, tym lepiej, oczywiście dla mnie
-
dorcia8919 wrote:Monia dziś po wykładzie może będę miała wyrobioną opinię na temat szczepień. Znajomi chwalą te 5w1 czy 6w1, bo one ponoć są lepsze. Ale czekam na opinię pediatry jeszcze. Tak jak na SR każda położna miała swoje zdanie i co innego mówiła, tak samo pewnie będzie z pediatrami. Jednak im więcej opinii, tym lepiej, oczywiście dla mnie
Viola lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Z. a jak Ty planujesz szczepić ?
Będę szczepić tradycyjnie NFZtowskimi.
Ale w rodzinie mam dzieci po szczepionkach tych skumulowanych i nic im nie było. Ale to też chyba wydatek spory.XxMoniaXx lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej mamuśki - nastał czerwiec więc DO BOJU
U mnie cisza, spokójnic nie boli, nic nie wyłazi - czyli fałszywy alarm wczoraj
TRUDNO, skoro Gabryś nie chcę zobaczyć mamy, taty i reszty rodzinki to NIE
jego strata
niech się gniecie w macicy - a jutro zaczynamy 41 tydzień
jak jakiś słoń
ja dzisiaj też na KTG śmigam - więc proszę o kciuki :*
Za cesarki trzymam wszystko co możliwe zaciśnięte, za wizyty, za badania, za porody, no za nas wszystkie ogólnie
BUZIAKIdorcia8919, Z., Inesicia, Scintilla, gosi_a, Sista, karolina0522, Viola lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Viola - kciuki zaciśnięte !!! Mam nadzieje, ze juz jutro zobaczysz swoją Córeczkę. Rety, juz mam łzy w oczach
Czyli cztery CC w tym tygodniu, ale wysyp, i w większości Dziewczynki
sista z viola i ze mna to razem bedzie az 5 cc w tym tygodniutylko ze u mnie chlopczyk.
Dziewczyny z planowanymi cc, jadlyscie bardziej lekkostrawnie na kilka dni przed cc?
karolina0522, Viola lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny juz 3 raz wywoza mnie na cesarke i co.znowu jestem w swojej sali bez malej.bo nie maja poloznej Teraz to sie wkurwilam mamy czekac 1,5 godz i ciekawe czy znowu cos nie wyskoczy. Juz tak mi niedobrze z tych nerwow Mam dosc To jakies fatum