X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie a jak macie zamiar szczepić dzieciaczki ?
    bo ja tradycyjnie, tak jak nas szczepiono tylko nie wiem jak to się nazywa poprawnie..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - kciuki zaciśnięte !!! Mam nadzieje, ze juz jutro zobaczysz swoją Córeczkę. Rety, juz mam łzy w oczach :):):) Czyli cztery CC w tym tygodniu, ale wysyp, i w większości Dziewczynki :):):):)
    Ja złożyłam wlasnie polko-przewijak, no i okazuje, sie, ze przewijak, który mam nie mieści sie w nim. Zatem po sushi musimy jeszcze do Ikea podjechać. No i przed chwila przyszedł wózek i fotelik. Na razie wyjęłam z kartonu gondole i zrobili pomyłkę, w sumie na plus, bo zamawiałam czarna, a jest szara. Ale to nawet dobrze, bo przeciez lato jest i w czarnym byłoby za gorąco, a i torba do wózka bedzie szara.
    Mam dziś mega sile do wszystkiego, tylko kręgosłup chce mi wyrwać z bólu, ale dam rade. Śmigam wyrzucić te wszystkie kartony i folie :) A lato mamy dziś cudne, ach, piękna pogoda na poród - która chętna ???

Z., dorcia8919, gosi_a, Rozalia, Katha81, Scintilla, karolina0522, Viola, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epic wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia ;)
    Moja przyjaciółka w sobotę wychodziła za mąż, ale wesele ponad 300 km od Wawy więc nie było mowy żebyśmy pojechali. A ja pamiętam jak byliśmy z M na etapie planowania ciąży, a ona miała już ustaloną datę ślubu i mówi mi wtedy "Tylko tak to zaplanuj żebyś nie była wtedy na wylocie". No i zaplanowaliśmy ;)

agawera jakaś porażka w tym szpitalu. Leżysz tam tyle czasu, a później pewnie się okaże, że wcale nie było to potrzebne.

Wszystkim dzieciakom i tym którzy czują się dziećmi życzę wszystkiego najlepszego ;)

Ciężko uwierzyć, że to już czerwiec. U nas cisza i spokój. Jak M wychodził do pracy to zapowiedziałam mu, że dziś nic z tego nie będzie. Wczoraj pierwszy raz dość mocno spuchły mi kostki. Ledwo można było je zobaczyć. Chyba za dużo siedzenia zrobiło swoje. No i niestety pojawił się Herman i stąd moje pytanie: Czy w ciąży można stosować nasiadówki z kory dębu? We środę mam wizytę w punkcie konsultacyjnym to może przepiszą mi coś innego, ale póki co w domu mam korę dębu więc może to by zadziałało.

Lecę się trochę ogarnąć bo wstałam po 9 i jeszcze siedzę w piżamie.

Sista, dorcia8919, Z., Alorrene13, maglic, Scintilla, karolina0522, EP!C lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętna :P

ale ja to dziwnie mam bo ogólnie chcę a za 5 min już nie jak sobie pomyśle co mnie czeka :P
    ale co nas czeka to nie ominie więc lepiej prędzej i mieć to za sobą , no ale chcieć to sobie możemy i to nie od nas zależy lecz od naszym najważniejszych <3

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    właśnie a jak macie zamiar szczepić dzieciaczki ?
    bo ja tradycyjnie, tak jak nas szczepiono tylko nie wiem jak to się nazywa poprawnie..

Monia - my planujemy szczepionki 5w1, albo 6w1. Ja zasięgnęłam opini moich koleżanek, Nieukowa tez o nich jakiś czas temu pisała.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica, ja stosowałam za zgodą proktologa więc chyba nic Ci się nie powinno stać a na pewno będzie ulga. Dwa razy dziennie po 15 minut robiłam nasiadówki.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam dziewczyny z tymi Hermanami :( ja nie mam i mam nadzieje, że nic mi nie wyjdzie ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziś po wykładzie może będę miała wyrobioną opinię na temat szczepień. Znajomi chwalą te 5w1 czy 6w1, bo one ponoć są lepsze. Ale czekam na opinię pediatry jeszcze. Tak jak na SR każda położna miała swoje zdanie i co innego mówiła, tak samo pewnie będzie z pediatrami. Jednak im więcej opinii, tym lepiej, oczywiście dla mnie ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. a jak Ty planujesz szczepić ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    Monia dziś po wykładzie może będę miała wyrobioną opinię na temat szczepień. Znajomi chwalą te 5w1 czy 6w1, bo one ponoć są lepsze. Ale czekam na opinię pediatry jeszcze. Tak jak na SR każda położna miała swoje zdanie i co innego mówiła, tak samo pewnie będzie z pediatrami. Jednak im więcej opinii, tym lepiej, oczywiście dla mnie ;)
    a ja nie wiem ... jakoś sie boje tych ileś w 1.. narazie jestem za tradycyjnymi ..

Viola lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś jeszcze planuje szczepić tradycyjnie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Z. a jak Ty planujesz szczepić ?

Będę szczepić tradycyjnie NFZtowskimi.
    Ale w rodzinie mam dzieci po szczepionkach tych skumulowanych i nic im nie było. Ale to też chyba wydatek spory.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Będę szczepić tradycyjnie NFZtowskimi.
    Ale w rodzinie mam dzieci po szczepionkach tych skumulowanych i nic im nie było. Ale to też chyba wydatek spory.
    no to tak jak ja :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy szczepić 6w1. Z dodatkowych pneumokoki i meningokoki.

sss lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki - nastał czerwiec więc DO BOJU :D

U mnie cisza, spokój :D nic nie boli, nic nie wyłazi - czyli fałszywy alarm wczoraj :D TRUDNO, skoro Gabryś nie chcę zobaczyć mamy, taty i reszty rodzinki to NIE :D jego strata :) niech się gniecie w macicy - a jutro zaczynamy 41 tydzień :O jak jakiś słoń :D

ja dzisiaj też na KTG śmigam - więc proszę o kciuki :*

Za cesarki trzymam wszystko co możliwe zaciśnięte, za wizyty, za badania, za porody, no za nas wszystkie ogólnie :D

BUZIAKI

dorcia8919, Z., Inesicia, Scintilla, gosi_a, Sista, karolina0522, Viola lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dzięki za odpowiedź.

Z. lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Z. dzięki za odpowiedź.

Polecam się na przyszłość ;)

Chyba skorzystam ze słonka i zaliczę jakiś spacer. Może nie zacznę rodzić w połowie.

maglic, Inesicia lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Viola - kciuki zaciśnięte !!! Mam nadzieje, ze juz jutro zobaczysz swoją Córeczkę. Rety, juz mam łzy w oczach :):):) Czyli cztery CC w tym tygodniu, ale wysyp, i w większości Dziewczynki :):):)

sista z viola i ze mna to razem bedzie az 5 cc w tym tygodniu :) tylko ze u mnie chlopczyk.
    Dziewczyny z planowanymi cc, jadlyscie bardziej lekkostrawnie na kilka dni przed cc?

karolina0522, Viola lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny juz 3 raz wywoza mnie na cesarke i co.znowu jestem w swojej sali bez malej.bo nie maja poloznej Teraz to sie wkurwilam mamy czekac 1,5 godz i ciekawe czy znowu cos nie wyskoczy. Juz tak mi niedobrze z tych nerwow Mam dosc To jakies fatum

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko udanego spacerku ;)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ