X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki za kolejne porody.
    Najlepsze życzenia dla dzieciaczkow :)
    Ja siedzę w lab. po wypiciu glukoza. Przedemna jeszcze dwa pobrania. I mam nadzieję że po ciąży ta cukrzyca poszła sobie won. No i w ciąży smakowala lepiej :-P
    Widziałam że kilka razy powielalo się pyt.dot.kg.po porodzie. U mnie było tak że w dniu porodu mialam ok 12kg na plus. 3tyg później już ok 7kg mniej po kolejnych 2 już wlozylam swoje ulubione spodnie z przed ciąży a teraz 8tyg po porodzie ubrania z przed są za luźne :-P więc się nie martwcie. Jedyne co mi zostało to brzuszek ale to efekty CC a póki co jeszcze nie mogę iść na ZUMBE..ale już niedługo.

Sista, Rozalia, BrumBrumek, gosi_a, Z., dorcia8919, Scintilla, Nieukowa, nenette, Ania1704, gucio lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Czerwcoweczki w pięknym miesiącu czerwcu :) Pogoda cudna, nic tylko rodzic i szybko na spacerki wychodzić !!! Jedno wiem na pewno, damy rade i w lipcu będziemy tulić nasze Malenstwa i tęsknić za brzuszkami :):):)

Moja nocka spokojna, teraz czekam na owsiankę. A wieczorem z okazji Dnia Dziecka idziemy na ostatnie sushi przed porodem :)

Za planowane CC i szybkie SN trzymam mocno kciuki !!! Szpitalnym Brzuchatkom i Mamuskom przesyłam wirtualne uściski !!!

Szczęśliwego dnia :):):)

Rozalia, Inesicia, gosi_a, Z., dorcia8919, Scintilla, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej CZERWCÓWKI Legalne ;)

Ja spalam o dziwo dobrze ,chodzisz cały wieczor wymiotowałam przez ta cholerna zgage ,Leon chyba kabanosów nie lubi.
    Do tego jest tak wysoko ,ze śmieje sie ,ze push-upa nie musze nosić bo mi podtrzymuje cycki chyba stopami ...

Życzę cesarkowym spokoju i czekamy na zdjecia.

Magdalena trzymam kciuki za cukrzyce obu poszła sobie precz.
    A co do wagi tez mam tak nadzieje ,ze raz dwa i bedzie na - :)
    Ale u mnie to pewnie jeszcze 3 na plus musza dojść ..

Miłego dnia :*

Rozalia, gosi_a, Z., dorcia8919, AMJ, Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ale zazdroszcze sushi ,chyba tez sobie taki dzien dziecka zrobie ;)

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobię Was pózniej

Nadal czekam na przyjęcie na oddział ;)

Rozalia, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i długo wyczekiwany czerwiec :-) oj będzie się teraz działo.
    Z okazji dnia dziecka wszystkim dzieciakom najlepszego :-)
    Aneta powodzenia,jak już dasz radę to prosimy o zdjęcie niuni.
    U nas noc nawet znosna,mały dwa razy obudził się na karmienie,potem zmiana pieluszki i od razu zasypial dalej :-) a ja razem z nim,także nawet się wyspałam.
    Magda kciuki za glukoze. No i zazdroszczę spadku wagi :-P u mnie narazie -8kg,w spodnie tylko jedne z przed ciąży wchodzę,bo były zawsze za luźne. Mam nadzieję że szybko spadnie więcej :-)

Sista, Scintilla, Nieukowa, gucio lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam w NASZYM PIĘKNYM MIESIĄCU CZERWCU :) :)

Za wszystkie brzuchatki oczekujące swoich pociech trzymam ogromne kciuki :) A dzieciakom juz wyklutym najlepszego w ich dniu :)

Mój młody tak się rozpycha od wczoraj ze chyba biodrem próbuje wyjść ;) Mąż najbliższe tygodnie pracuje z domu więc jakby co transport mam na zawołanie :)
    Zaraz jedziemy szukać mu spodni, potem może jakieś lody i na 16:00 ktg.
    Podobno przez najbliższe tygodnie ma być cudowne słońce, także nasze dzieci nie mogły sobie wybrać lepszej pory na narodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:27

gosi_a, Z., dorcia8919, Sista, Scintilla, Ania1704 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Weekend na działce udany, dużo snu, drzemek, polegiwania również na swieżym powietrzu i na słońcu. Dogadzanie sobie jedzeniowe, z grilla, słodkie itp. Wszystko praktycznie M ogarniał, moje zadanie to tylko zmywanie ;) dzięki wyjazdowi udało się przetrwac i jest !!! 1 czerwca ;) Kochane mamy ktore maja CC w najblizszych dobach, Joasia, Aneta, Lilly kciuki z calej sily zacisniete, rownie mocno za mamusie czekajace na porod SN w domach lub szpitalach !!! Ja także prosze o kciuki i wsparcie, jedziemy na 11 do szpitala na ktg i usg aby podjeli decyzje czy zrobia CC i kiedy... Być moze dolacze do cesarek -zobaczymy ;)
    Najlepsze zyczeniaz okazji dnia dziecka dla wszystkich naszych dzieciaczkow i mamuś ;) całuję :* odezwę sie pozniej!

Rozalia, Inesicia, gosi_a, Z., dorcia8919, Sista, niusiaa5, Katha81, Scintilla, karolina0522, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!!!
    Ja spalam jak dziecko normalnie szok....

Dołaczam sie do wszystkich zyczeń........trzymam kciuki za wszystkie

Co tu duzo pisac czerwiec- rodzimy!!!

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pi obchodzie który nic nie wiózł nic się nie dowiedziałam, oczywiście profesor stwierdził że rodze małe dzieci co mnie wkur...
    Trzeba zrobić usg i sprawdzić wagę jak zapytałam kiedy usg w poniedziałek albo we wtorek i odpowiedział ze muszą znaleźć lekarza który umie robić usg w moim mniemaniu osmieszyl siebie i lekarzy z którymi współpracuje wieckolejny dzień stracony

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    No i nastał Nasz miesiąc … wiele z nas obawiało się czy do niego dotrwamy razem z naszymi lokatorami :)

B. żałuję, że celebrować to będę na Patologii Ciąży – ale jak widać nie na wszystko mamy wpływ.

Wszystkie czerwcowe mamusie – i te które mają dzieciaki w domku i te które skazane są na chwilową z nimi rozłąkę dzisiaj też mają wyjątkowy dzień – 1wszy dzień swojej pociechy :)

Oby ten tydzień był przepełniony dobrymi informacjami – o udanych CC, niespodziewanych a wyczekiwanych SN zakończonych sukcesem :]
    Musimy pamiętać, że pewnie powoli „podglądają” nas inne miesiące z Belly – więc dziewczyny jak to powiadał „wybitny” sportowiec ;) :P „ NIE MA LIPY!”

Mam nadzieję, że Internet mi nie nawali – a gdyby to moim źródełkiem informacji i łączniczką jest nasza CaneCorso :)
    Trzymam kciuki za każdą z WAS !
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/31/large.png
    Scintilla, jeśli tylko podasz coś do oficjalnej wiadomości smsem, to stanę na wysokości zadania i przekażę ciotkom forumowym, choćbym miała to pisać z porodówki! ;-)

Z., Sista, Scintilla, gucio lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C wrote:
    hej dziewczyny! trzymam kciuki za dziewczyny!! :)
    my już po ślubie i skromnym weselu, dałam radę, co prawda nogi mi spuchnęły jak balony, ale ogólne samopoczucie świetne :) miłego dnia! :)
    EPIC wszystkiego najlepszego, oby każdy rok był lepszy od poprzedniego!

EP!C lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Epic gratulacje i najlepszego !!! ;)

EP!C lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaję sobie rano i myślę: o, już czerwiec. Czerwiec? Ten czerwiec! O matko, kiedy to zleciało?

Niby mam termin na koniec czerwca, ale przez Wasze opowieści jestem już w fazie czujności :) Dzień bez bóli miesiączkowych nie istnieje, często boli też w krzyżu. Jak stara babcia się czuję :) Pewnie większość z Was też, więc mi raźniej :)

Za wszystkie cesarki trzymam kciuki,życzę szybkiej rekonwalescencji, bo Wasze maluchy na pewno będą piękne, jak wszystkie z naszego forum.

Agawera- Tobie życzę rozsądnego lekarza, jakiejś sensownej decyzji w końcu.

Scintilla- jesteś na wylocie, wytrzymasz w szpitalu.

Na wizytach i KTG kciuki zaciśnięte!!

Z., Sista, Rozalia, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

no i rozpoczął się nasz miesiąc a więc wszystkie donoszone mamuśki rodzić a te niedonoszone czekać na suwaczek zmagicznym 37 i też rodzić ... nie ma co czekać do 40 tc :D
    ale mam marzenia :O :D

Rozalia, Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Babeczki, melduje się juz ze szpitala. Po badaniach, ktg i usg. Teraz leze i czekam. Jak jutro nie bedzie obłożenia z cesarkami to mnie ciachną a jak wpadną jakieś nagłe to w środę dopiero. O dziwo w ogole sie nie denerwuję ! Trzymajcie sie wszystkie. ...albo nie, wrecz przeciwnie nie trzymajcie sie tylko do roboty rozpakowywać sie, w koncu juz czerwiec!! :-) :-P

Z., XxMoniaXx, gosi_a, Inesicia, Sista, dorcia8919, Aka81, niusiaa5, maglic, Rozalia, Katha81, agawera, Finezja, Scintilla, lilly78, karolina0522, Nieukowa, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja bym zrobiła tam aferę, no jaja sobie robią jak można tyle Cie trzymać i nic nie zdecydować, i jeszcze bez badań to co oni mogą. Nie no masakra. To po takim czasie znowu stwierdza, że taka twoja uroda hehe ja miałam tatę na ojomie i wiem, że jak nie wymusisz decyzji , nie zrobisz małego zamieszania i nie nastraszysz rzecznikiem praw pacjenta to nic nie możesz i tylko kupę kasy za Ciebie dostaną z nfz i tyle. Mi by było szkoda czasu na taki szpital

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:38

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj wizytuje ale dopiero o 19 :(
    i mam stresa bo pewnie sie dowiem, że do porodu jeszcze dalekooooooooooo..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera ja bym zrobiła tam aferę, no jaja sobie robią jak można tyle Cie trzymać i nic nie zdecydować, i jeszcze bez badań to co oni mogą. Nie no masakra. To po takim czasie znowu stwierdza, że taka twoja uroda hehe ja miałam tatę na ojomie i wiem, że jak nie wymusisz decyzji , nie zrobisz małego zamieszania i nie nastraszysz rzecznikiem praw pacjenta to nic nie możesz i będą Cięueli gdzieś tylko kupę kasy za Ciebie dostaną z nfz i tyle. Mi by było szkoda czasu na taki szpital
    dokładnie ! też bym już nie wytrzymała i szła rodzić gdzie indziej ..... bo wszędzie będzie lepiej niż tamm... trzymają Cię i nic nie robią ... a takie leżenie to możesz mieć w domu .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Ale się rozpoczął gorąco czerwiec :) Mamuśki oczywiście kciukasy za łatwe porody :)

Tak czytam sobie i chyba tylko ja jeszcze nie chcę wypędzać młodego o.O Każda pisze, że już chce itp. a ja ciągle powtarzam - jeszcze nie! Jest mi dobrze jak jest ;) Fakt mały daje popalić, ale ma wyjść w swoim czasie i tyle :) Ale liczę, że jak szyjka długa i zamknięta, to nie mam co się obawiać :)

A dziś idę na pierwsze KTG i potem na wykład o szczepieniach. Zawsze to dodatkowa opinia ;)

Sista, Scintilla, Finezja, Nieukowa, Ania1704 lubią tę wiadomość

‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ