X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff wreszcie w domu. Byliśmy na spotkaniu ze znajomymi, zjadłam sałatkę z kurczakiem, kawałek pizzy od męża, wypiłam kawkę i cukier 90 :) Szok, chyba się normują albo mam wyjątkowo dobry dzień :)

U mnie na razie wszelkie straszaki, bóle miesiączkowe i inne minęły więc wizja przedwczesnego wyklucia młodego odeszła w siną dal ;)

Szlafroka oczywiście nie kupiłam. Zamówię coś dziś przez internet i będzie taki jaki przyjdzie. Tylko jego mi brakuje a nie mam już sił szukać.

Torby stoją spakowane i czekają na swój dzień :)

Cesarkami z najbliższego tygodnia stresuję się jak swoją własną ;) Wiem że wszystko będzie dobrze ale jednak emocje duże :) Donoszone dzieciaki niech wychodzą i dadzą mamom odetchnąć :)

A taką sweet focie zrobiłam sobie dziś z mężem :D Dodam jeszcze że obecnie ważę 1 kg mniej niż mąż czyli ja 92 a on 93, maaaaasakra :D ;)

fwoitw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:09

Ekkaja, Sista, Scintilla, gosi_a, Finezja, lilly78, Joasia:), maglic, Z., Aka81, sss, Ania1704, Nieukowa, nenette, Inesicia, Viola, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cukry nie rozpieszczają :( po ziemniorach z młodą kapustą i 20 truskawkami - 126 -.- Ale i dzisiaj i wczoraj żarłam lody :D niebo w gębie

/ zresztą mam okropne napady głodu - zjadłabym wszystko co stoi na mojej drodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:20

gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kicha, nadal nic. Mam juz dosc, ponad tydzien leze w szpitalu a nawet na ulamek nic sie nie dzieje. Jutro chyba oksytocyna, boze jak ja sie boje :-( po oxy podobno bardziej boli

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja miałam oxy przy porodzie z Kubą na podkręcenie skurczy. Nie bój sie, aż tak strasznie nie jest. Jesteś dzielna i dasz rade. Córusia ból wynagrodzi :) trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja też miałam oxy. Wprawdzie nie mam porównania, ale da się przeżyć. Będzie dobrze :)

• sss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja sie bronilam przed 90 ale niestety tyle juz waze choc na mojej domowej mniej no ale coz.. Ale jak siadamy na hustawce razem to jest jeszcze 200 kg nie ma.....

Moj m zrobil kolacvje pycha. Ja mam kiepskawy dzien taki bezhumoru i juz chce do lozka , wybojalam sie na hustawce pol dnia objadlam ciastem z truskawkami

Trzymam kciuki za wszystkie cesarki. Musi byc dobrze innej obcji nie ma!!!!!!

Joasia:), Viola, Aneta87, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co ktg w srode wykaze jakby jakies skurcze sie pojawily bylaby szansa na wczesniejsza cesarke...... Choc bez skierowania dziwnie sie czuje a jak sie okaze ze trzeba naturalnie rodzic hmm...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) U nas dziś piękna słoneczna pogoda, posiedziałam na dworze i naładowałam baterie, tego było mi trzeba :)

Ania, Rozalia śliczne brzuszki. Joasia prawdziwe przedszkole :D

Ktoś pytał o te literki na ścianę, przepraszam ale już nie pamiętam kto. One są przyklejane na taśmę dwustronną, podejrzewam że mogą zejść razem z farbą. My teraz nie malowaliśmy pokoiku, więc nie było nam szkoda ściany.

Dziewczny dlaczego nikt nie rodzi?? Czerwiec tuż tuż a u nas cisza :D Mam nadzieję że niedługo rozwiąże się worek. dzidziusiów :D

Joasia:), Z., Inesicia, karolina0522, maglic, Aneta87, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Pytałam o to położnej i u stóp mogą byc pomalowane u rąk przeźroczyste ewentualnie.

Do cc nie moga byc pomalowane u nog

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane za zblizajace sie cesarki trzymam kciuki :) i za naturalne oczywiscie tak samo mocno! :)

Ja dziś wylądowałam na IP (myslałam, że już tu nie trafie) z gorączką, chyba mam infekcje pęcherza po cewniku, czekam na wyniki. Muszę być pewna, że to nic poważnego i że nie zaraże Polki.

U nas bez zmian - Pola leży na patologii, jest dokarmiana sonda, żółtaczka minęła więc jutro pewnie kolejne badania. To co wiem na pewno to, że odruch ssania ma super, kilka razy była u małej rehabilitantka, aby sprawdzić. Mówią żeby się nie martwić, to wcześniak i ma jeszcze czas..no ale będą sprawdzać.

Muniek moja też zasypia w trakcie jedzenia i ulewa, takie chyba uroki naszych wcześniaczków. Z pokarmem też walczę, niby się pojawił, ale minimalnie - po kilku odciąganiach zbieram max na dwa karmienia..a dziś np walczyłam ponad godzinę i tylko 10ml :/ Położna każe mi nawet te kilka ml przynosić, mówi że każda kropla jest ważna i nie można się stresować. Ja będę odciągać ile dam radę, może jak Pola przyjedzie do domu to laktacja ruszy, a jak nie to na pewno nie będę jeszcze tym się stresować. Głowa do góry!

Co do kilogramów po porodzie to w dniu wypisu miałam +2 do wagi sprzed ciąży. Tyle, że ja nawet nie wiem ile do końca przytyłam, zanim trafiłam do szpitala miałam +8kg (odkad zaczelam diete cukrzycowa waga stanela), później się nie ważyłam.. ciekawe jak dalej będzie ;)

Joasia:), karolina0522, Viola, Z., Ania1704, Scintilla, maglic, Sista, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba kryzys laktacyjny maly domagal sie ciagle cyca slysze jak przelyka nanpoczatku a potem ssie i ssie...wypluwa cyca i wyglada jakby byl najedzony a za chwile wyje i szuka...dalam mu kilka razy a w koncu stwierdzilam ze nie bede meczyc dziecka i zapodalam mu mm. Od razu zasnal i spi jak zabity...i teraz tak mysle, moze on sie prezy tak z glodu? W srode jade go wazyc zobaczymy ile przybral

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki czekają na pełnię juz we wtorek ;)

karolina0522, BrumBrumek, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumek czerwiec jeszcze nie nastał :D
    Dopiero jutro!

A ja się zastanawiam, co tu począć. Nosi mnie bo marzę o lodach czekoladowych, ale nie chce mi się po nie iść (i dobrze!).
    Wieczór z grami nam przepadł- mały znajomych ma jakąś infekcję, a ja wolę unikać teraz takich atrakcji...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja się piszę na pełnie, bardzo mi ta data odpowiada :D Nieukowa ja mam lody i zaraz będę wcinać przed tv :D

Nenette trzymaj się tam w szpitalu, mam nadzieję że to nic poważnego i szybko Cię wypuszczą :)

nenette lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka i Joasia dzieki. A zadzialalo Wam wogole oksy, bo tez tu mowia ze z tym roznie? W sensie po 1 podaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:05

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że w pełnię ordynatora i profesor podejmą decyzje

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic- w końcu!!! Po ziemniorach cukier wyższy :)

U mnie teściowie już pojechali więc odpoczywam, bo nogi mam jak dwa baniaki. Ogólnie podsumować weekend mogę tak- mega wyżerka, dużo aktywności i mało leżenia. Jestem wykończona. Dobrze, że jutro jest już normalny dzień, więc chyba jutro jakaś dieta warzywna ;)

Dzisiaj dokuczały mi bóle miesiączkowe, kurczę, chociaż do soboty mam nadzieję, że nic się nie wydarzy, bo chcę dobić do donoszonej.

Zasypiam na siedząco, nawet nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów, przepraszam.. Obiecuję od jutra wrócić do normalności.

Joasia:), maglic, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika podziałało :) jeszcze sie nie skończyła kroplówka a rozwarcie było 10 cm :)
    Podłączyli ok 12" a 16:05 Kuba był na świecie :)

Aneta87, sss lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette u mnie dokładnie tak samo,z kilku odciagniec jest buteleczka na raz. A tak to mm. Też myślałam że jak już mały będzie w domku to coś ruszy,ale niestety bez zmian. Dużo zdrówka kochana dla ciebie i Poli. Oby malutką szybko do domku wypuścili.

nenette lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Aka i Joasia dzieki. A zadzialalo Wam wogole oksy, bo tez tu mowia ze z tym roznie? W sensie po 1 podaniu?

Kasika moja przyjaciółka dwa tygodnie temu miała wywoływany poród ze względu na nadciśnienie. Ona mieszka w Holandii, jak stawiła się do szpitala to najpierw przebili jej pęcherz płodowy i czekali na skurcze, jak się pojawiły to mówiła, że poprosiła o znieczulenie po podaniu znieczulenia troszkę akcja się spowolniła i podali oxy, mówiła że bolało przy partych i już na te bóle znieczulenie nie działało albo działało i bez bolało by mocniej ;) w każdym razie urodziła SN bez wcześniejszych jakichkolwiek akcji porodowej, mam nadzieję, że to Ci doda otuchy, że się da. Wiadomo każdy jest inny i inaczej reaguje, ale trzymam kciuki, żeby akcja szybko i bezboleśnie (na tyle na ile to jest w ogóle możliwe) poszła.

A ja dziś pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży miałam mega kryzys z płaczem, ze szlochem i w ogóle, teraz śmiać mi się trochę z siebie chce, ale żal i bezsilność mnie ogarnęła. A to wszystko dlatego, ze chyba na poważnie muszę zwolnić tempo (tylko jak to zrobić?) bo do tej pory zazwyczaj po intensywnych dniach jak już czułam, że przesadziłam 1 dzień regeneracji wystarczał do powrotu do funkcjonalności, a po ostatnich 3 intensywnych dniach odpoczywam od wczoraj popołudniu i dziś kiepsko dalej się czuję. Jak wstaję czuję, że mała mega mi ciśnie na szyjkę, ledwo chodzę....oby jutro już mi to przeszło !!!

qdkk8u69wcmbbuud.png]
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ