Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA1984, mam dokładnie tak jak ty: wiecznie twardy brzuch od 6-7 miesiaca (tlumaczenie gince ze mialam tak nawet przed ciaza jak cos zeżarłam duzego tez nic nie daly. Zaordynowala nospe i luteine. Nic nie wzielam i nie mam zadnych skurczow i mulen miesiaczkowych). Mam ten sam termin porodu co Ty:)) tez sn ( i jeszcze Gosia tez koncowka czerwca). Damy rade;))))) powodzenia dziewczyny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi kanapowe
Mi od piatku spina i stawia sie brzuch to nie boli tylko nie jedt przyjemne,czasem tez zakłuje w szyjce a to juz boli .a na okres tez ostatnio cześciej ale da sie przeżyć bo nospy nie biorę.
Dorcia a czemu ,co jej sie nie podobało?
-
Dada wrote:
Dorcia a czemu ,co jej sie nie podobało?
Zapis ten górny (dziecka) przez całe 40 min taki sam, bez żadnych odchyleń itp. Mówiła, że powinno być widać jakieś zmiany. Twierdziła, że może to tylko jednorazowe i wszystko jest dobrze, jednak ona wolałaby żeby to skonsultować.
-
Dada wrote:A jaki macie stosunek do lewatywy jak u Was wyglada to w szpitalu,
Bo u mnie nie robią tylko jak ktos chce to ma przyjść ze swoją ..
Ja zamierzam skorzystać z lewatywy - komfort psychiczny, że skupię się na rodzeniu, a nie na tym, że może się zdarzyć jakiś psikusZ. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorcia8919 wrote:Zapis ten górny (dziecka) przez całe 40 min taki sam, bez żadnych odchyleń itp. Mówiła, że powinno być widać jakieś zmiany. Twierdziła, że może to tylko jednorazowe i wszystko jest dobrze, jednak ona wolałaby żeby to skonsultować.
A nie kazala ci zjesc czegos slodkiego. Mi dala lizaka zeby maly pofikal i nastepnym razem mam coss slodkiego zjesc i wziasc. U nas nie robia ktg jak nie ma lekarza bo musi to podbic i sie podpisac pod tym.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
sss wrote:A nie kazala ci zjesc czegos slodkiego. Mi dala lizaka zeby maly pofikal i nastepnym razem mam coss slodkiego zjesc i wziasc. U nas nie robia ktg jak nie ma lekarza bo musi to podbic i sie podpisac pod tym.
Nie nic nie kazała mi jeść. Ja KTG mam robione w Centrum Przyjazne Rodzinie, gdzie nie ma lekarza. Wszystko mam tam za darmo, od porad, spotkań z położnymi do wszelkich wykładów itp. -
Dorcia maluch powinien mieć 2x podczas 20min akcelerację, a jak nie ma to zwykle przedłuża się ktg do 30-40 min. Ja zwykle coś maluchowi nucę to się ożywia, albo popukam w macicę. Możliwe że akurat trafiłaś na moment jak maleństwo spało- nie denerwuj się tym...
-
inesicia dzięki za odpowiedź, ja nigdy nie czułam bólu miesiączkowego połączonego z twardnieniem brzucha. Teraz się trochę martwię bo od godziny Hania tak mocno się rusza, boli to strasznie, taranuje moją szyjkę.. nie wiem czy może coś jej przeszkadza że tak mocno się rusza
-
nick nieaktualnyWitajcie
Podczytuję Was cały czas ! i kontroluję porody na bieżąco ! Trzymam za wszystkie kciuki !
My dziś byliśmy w poradni a potem była u nas położna, wszystko jest super pięknie oprócz tego, że Leon myśli, że w nocy jest dzień, a w dzień noc -_- Dlatego w ciągu dnia większość śpi, a w nocy impreza co godzinę... Wyję, chcę jeść, nosić się, bujać. Dziś spałam jakieś dwie godziny, czuję się jak zombie
Mam nawał pokarmu, leje sie ze mnie jak z kranu, mogłabym pół miasta wykarmić :o no i zostało mi +6 kg do zrzucenia :o uhh przy takim trybie życia to momentalnie zrzucę :o
A to nasz dzisiejszy pijawkowy marynarz!
i podróżnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:07
Scintilla, Z., dorcia8919, Sista, sss, Alorrene13, Inesicia, BrumBrumek, lilly78, Joasia:), Viola, Ania1704, karolina0522, Marcia86, angel-84, nenette, maglic, CaneCorso, Ekkaja, Aka81, Katha81, Finezja, A1984, niusiaa5, Aneta87, Rozalia, Nieukowa, .aś., Natka88, gucio lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Dorcia maluch powinien mieć 2x podczas 20min akcelerację, a jak nie ma to zwykle przedłuża się ktg do 30-40 min. Ja zwykle coś maluchowi nucę to się ożywia, albo popukam w macicę. Możliwe że akurat trafiłaś na moment jak maleństwo spało- nie denerwuj się tym...
No ja miałam KTG prawie 40 min i kompletnie nic się nie działo. Pukałam w brzuch, mówiłam żeby dał o sobie znać, a tu cisza. Teraz wypiął się kilka razy (chyba dupskiem), że aż zabolały żebra
Moja ginka gdzieś na szkoleniu, będzie dopiero w środę. Jak coś mam jechać na IP, ale sama myśl szpitala mnie przerażaWięc jak teraz czuję, że się rusza mam powody do zmartwień?
-
Dorcia moze faktycznie maluszek spal i tyle. Zawsze mozesz jechac na ip jak sie martwisz nigdy nie zaszkodzi.
Zyrcia maly przeslodki normalnie juz chce mojego jak patrze.
Moj dzis wygina smialo cialo praktycznie caly czas a jutro pewnie mnie bedzie straszyl i leniuchowal...dorcia8919 lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
sss wrote:Dorcia moze faktycznie maluszek spal i tyle. Zawsze mozesz jechac na ip jak sie martwisz nigdy nie zaszkodzi.
Zyrcia maly przeslodki normalnie juz chce mojego jak patrze.
Moj dzis wygina smialo cialo praktycznie caly czas a jutro pewnie mnie bedzie straszyl i leniuchowal...
No mój też od rana świrował, a na KTG jak na złość cisza. Teraz też ciągle daje o sobie znać. Nie będę panikować (co u mnie się raczej nie zdarza) i jak jednak coś mnie tchnie, to wsiądę w auto i na IP. -
I my sie witamy...dzisiaj ciepło i Antek cały dzień jest tylko.w bodziaku i chyba mu sie podoba:) poszliśmy na spacer i mimo wiatru w tej gondoli było okropnie gorąco.
Zyrcia, nie martw sie, musisz w dzień robić hałas, odslaniac okna, żeby nie spał w ciszy. A w nocy cisza i ciemno w końcu sie przestawi. Antek w miarę śpi w nocy ale ma raz odpal np dzisiaj wstał o 2 i zasnął o 4 dwie godziny albo jadł, albo go przewijalam, ale go bralam na ręce ..a jeżeli chodzi o pokarm to ja mam teraz kryzys czytałam ze.tak może być w 3 i 6 tygodniu więc muszę to jakoś przetrwaćSista, sss, zyrcia, Scintilla, Rozalia, karolina0522, Nieukowa lubią tę wiadomość
[/url]