Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniowo :)
    Co do strojów, to mnie najlepiej w sukienkach, które kupowane sa jako nie ciążowe. Dziś biegałam w czymś takim i po porodzie bedzie jak znalazł :)

sbfce5vt8aw8_t.jpg

Wróciliśmy z sushi, objadałam sie jakby to było ostatnie sushi w życiu. A dzieki temu, ze odkąd w ciazy jestem, jem tylko ryby smażone lub grilowanie, moj M. tez w nich zasmakował, wiec próbowania smaków było co niemiara.

Aloreen - nie zazdroszczę. Najgorszej nastawić sie na cos, przywyknąć do myśli, a potem bęc. Myśle, ze spokojnie, jak zacznie sie akcja i trafisz do szpitala, to zrobią USG i zdecydują SN czy CC.

Zyrcia - śliczności Leoś :-) Co tak szybko byliście w poradni, tak profilaktycznie? I pytanko, ile miałaś na plusie przed porodem?

Dorcia, Agawera, Viola, Joasia, Aneta - kciuki zaciśnięte !!!

Kasika - jak u Ciebie?

Niepokoi mnie cisza u Suzany. Lilianka to pewnie w szpitalu, tam nie ma internetu, bo nigdy ze szpitala nie pisała. Ufam, ze wszystko lepiej, niż mówili lekarze.

Miłego wieczorku :)

gosi_a, dorcia8919, nick nieaktualny, Viola, Z., sss, maglic, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Scintilla, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, po prostu zwróciłam uwagę na te szczepionki, żebyś się sama nie zakręciła :) Bo tak jak pisała Nieukowa, konsekwencje tych meningokoków i pneumokoków są znacznie gorsze.

Dorcia, nie martw się na zapas. Na pewno maluszek spał i cała afera :) Skonsultuj się z lekarzem, ale postaraj się myśleć pozytywnie.

Allorene, z tymi USG to przecież takie wróżenie z fusów. Nie przejmuj się, na pewno dasz radę, chociaż jeżeli będziesz spokojniejsza to życzę Ci cesarki.

Zyrcia- Leoś wygląda jak aniołek, więc ja nie wierzę że w nocy taki z niego łobuziak :)

Ja właśnie wróciłam od diabetologa- mam dalej dietę i mierzenie, ale po porodzie hulaj dusza piekła nie ma :)
    I tak jak pisałyście- ja też na koniec czerwca mam termin i nadal u mnie aktualne SN :)

Sista, dorcia8919, maglic, nick nieaktualny, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś fajny On Żyrcia ja juz tez chce mojego ...

a do mamusiek juz rozpakowanych miałyście lewatywę?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i miałam jeszcze napisać o bólach. Ja nie czuję jakiegoś twardnienia brzucha, ale mam ból miesiączkowy i najczęściej oprócz podbrzusza boli mnie w krzyżu. Teraz już codziennie mam takich kilka akcji, więc podejrzewam, że to są właśnie skurcze straszaki.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam podobnie tylko czasami u gory brzuch sie spina ...
    Tylko straszaki to i tak nic nie znaczal

gosi_a lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mòj termin wg om i usg od samego poczatku do teraz to 27 czerwca. Szyja długa 4,25 i zamknieta, choć trochė juz "skruszała":))) Tośka raczej z tych malych, w 32 tygodniu wazyla 1600. Pojutrze mam wizyte to zobacze ile przytyła po miesiacu. Ginka twierdzi ze dziecko bedzie wazyc w granicach max 3200. Zobaczymy;)
    Co do lewatywy to u nas jest na żadanie, ale ja wykonam sobie w zaciszu domowym przy skurczach co 5-7 min. Musze choc miec ten komfort psychiczny, ze nie bede musiala myslec jeszcze o zwieraczu czy robic tego na kibelku szpitalnym ( u nas jest 1 na porodowce i juz slysze jak pozostale rodzace pohukuja na mnie ze one tez musza:)))) A dobra kupa to rzecz swieta:)))))

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie atakują te straszaki to łapie taki bol w podbrzuszu jak na okres, dość silny jakby ktoś wziął moje mięśnie i scisnal , do tego dochodzi bol krzyża i brzuch robi się twardy. Ja miałam bolesne miesiączki i przy takich bólach bralam juz ibuprom a tu trzeba dac rade.
    Dziś w nocy mialam tak co godzinę chyba z 5-6 razy...

No właśnie tez się zastanawiam nad ta lewatywa. Położna poleca ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, a co zakupujesz do lewatywy domowej??

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lewatywy kupie roztwor Enema ( do dostania w aptece, 7zl). Napisane jest ze rowniez dla kobiet w ciazy. Do tego trzeba dokupic za 3 zl worek z rurka doodbytnicza, do ktorej wlewa sie roztwor i aplikuje do pupy. Po 10 min powinno dzialac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odglosy sraczkowe i gazowe wole puszczac w zaciszu domowym:) Maż sie nie liczy:))))

BrumBrumek, maglic lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała ,ze najlepiej ja zrobic jak rozwarcie na 3 cm bo jak za szybko to i tak moze przy porodzie cos zalegającego wylecieć ..takze sama nie wiem...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze po takiej imprezie kibelkowej wpadne na porodowke jak strus pedziwiatr z rozwarciem min. 6 cm, a nie 3:)))) Najbardziej boje sie krzykow innych rodzacych, dlatego chce wyruszyc do szpitala juz "ruszona;" Nie chce oxy, nacinania i lezenia na lozku porodowym. Rodze w pozycji "kobiety pierwotnej":)

• maglic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia - mały na pewno smacznie sobie spał :) ja na ostatnim KTG też tak miałam - teraz przed gabinetem piję zimną wodę i Gabryś powierci się trochę w brzuszku :)

U nas KTG super - lekarz stwierdził dobrostan płodu i nieregularne skurcze. Według położnej wczorajsze gluty to może i czop - bo może mieć on najróżniejsze formy - budyniowate, glutowate, ciągnące itp., itd. No i stwierdziła, że coś się dzieję bo skurczę się pojawiły - a wcześniej płasko. Szkoda tylko, że ja mam odmienne wrażenie :D

Wy też jesteście ciągle głodne? Nie wiem co się ze mną dzieję, w mojej głowie jest tylko żarcie... rogaliki, ciasteczka, śledzie i inne... :/

sss, Z., Scintilla, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze trudno uchwycic jakie jest rozwarcie, ale licze tez na biegunke oczyszczajaca przed porodem (jak w czasie miesiaczki, bo zawsze mialam rozwolnienie)

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dziękuję za pocieszenie! Dzisiaj wprawdzie cały dzień zalegam w wyrze, bo niemoc mnie ogarnęła, ale w przerwach jem niesamowite ilości wszystkiego, może lepiej byłoby juz urodzić? Jem i jem, przestac nie moge, tak jak to kiedyś bywało przed okresem :-)

maglic lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, moze i glod nie doskwiera i tez bym jadla, ale jestem w Druzynie Kabanosa i obowiazuje mnie rygor 2-3 h miedzy posilkami;) Jesli jestes "gorzka" mama to mozesz sobie pofolgowac:)

maglic lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leukocyty mam w moczu- to źle, prawda? I co to znaczy że liczne nabłonki płaskie? :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio niestety też ciągle bym jadła. I to najchętniej słodycze.

ConeCorso też jednego dnia miałam leukocyty, a następnego powtórzyłam badanie i leukocyty zniknęły. Często oznaczają tylko tyle, że mocz był źle pobrany.

sss lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oxy przelozona na jutro, wykoncza mnie tym zwodzeniem :-( jak nie zadziala to w czw cc.
    Madziu a mialas wogole rozwarcie przed podaniem oxy? Aka i Joasiu a Wy mialyscie? Bo ja nie mam nic, 1 cm, co to jest. A tak szyjka mi sie niby skracala, brak slow

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • maglic Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Maglic, moze i glod nie doskwiera i tez bym jadla, ale jestem w Druzynie Kabanosa i obowiazuje mnie rygor 2-3 h miedzy posilkami;) Jesli jestes "gorzka" mama to mozesz sobie pofolgowac:)

Ja też jestem kabanosowa :D więc mogę jedynie pomarzyć:D

/ ale ostatnio zaprzestałam jeść kabanosa na noc - teraz u mnie na tapecie kanapeczka z wędliną, serem i warzywami + małe jabłuszko - cukier mniej niż 80 :O co u mnie jest mega sukcesem bo i ponad 100 na czczo było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:35

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ