X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniowo :)
    Co do strojów, to mnie najlepiej w sukienkach, które kupowane sa jako nie ciążowe. Dziś biegałam w czymś takim i po porodzie bedzie jak znalazł :)

sbfce5vt8aw8_t.jpg

Wróciliśmy z sushi, objadałam sie jakby to było ostatnie sushi w życiu. A dzieki temu, ze odkąd w ciazy jestem, jem tylko ryby smażone lub grilowanie, moj M. tez w nich zasmakował, wiec próbowania smaków było co niemiara.

Aloreen - nie zazdroszczę. Najgorszej nastawić sie na cos, przywyknąć do myśli, a potem bęc. Myśle, ze spokojnie, jak zacznie sie akcja i trafisz do szpitala, to zrobią USG i zdecydują SN czy CC.

Zyrcia - śliczności Leoś :-) Co tak szybko byliście w poradni, tak profilaktycznie? I pytanko, ile miałaś na plusie przed porodem?

Dorcia, Agawera, Viola, Joasia, Aneta - kciuki zaciśnięte !!!

Kasika - jak u Ciebie?

Niepokoi mnie cisza u Suzany. Lilianka to pewnie w szpitalu, tam nie ma internetu, bo nigdy ze szpitala nie pisała. Ufam, ze wszystko lepiej, niż mówili lekarze.

Miłego wieczorku :)

gosi_a, dorcia8919, Joasia:), Viola, Z., sss, maglic, nenette, Aka81, Scintilla, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, po prostu zwróciłam uwagę na te szczepionki, żebyś się sama nie zakręciła :) Bo tak jak pisała Nieukowa, konsekwencje tych meningokoków i pneumokoków są znacznie gorsze.

Dorcia, nie martw się na zapas. Na pewno maluszek spał i cała afera :) Skonsultuj się z lekarzem, ale postaraj się myśleć pozytywnie.

Allorene, z tymi USG to przecież takie wróżenie z fusów. Nie przejmuj się, na pewno dasz radę, chociaż jeżeli będziesz spokojniejsza to życzę Ci cesarki.

Zyrcia- Leoś wygląda jak aniołek, więc ja nie wierzę że w nocy taki z niego łobuziak :)

Ja właśnie wróciłam od diabetologa- mam dalej dietę i mierzenie, ale po porodzie hulaj dusza piekła nie ma :)
    I tak jak pisałyście- ja też na koniec czerwca mam termin i nadal u mnie aktualne SN :)

Sista, dorcia8919, maglic, zyrcia, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś fajny On Żyrcia ja juz tez chce mojego ...

a do mamusiek juz rozpakowanych miałyście lewatywę?

zyrcia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i miałam jeszcze napisać o bólach. Ja nie czuję jakiegoś twardnienia brzucha, ale mam ból miesiączkowy i najczęściej oprócz podbrzusza boli mnie w krzyżu. Teraz już codziennie mam takich kilka akcji, więc podejrzewam, że to są właśnie skurcze straszaki.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam podobnie tylko czasami u gory brzuch sie spina ...
    Tylko straszaki to i tak nic nie znaczal

gosi_a lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mòj termin wg om i usg od samego poczatku do teraz to 27 czerwca. Szyja długa 4,25 i zamknieta, choć trochė juz "skruszała":))) Tośka raczej z tych malych, w 32 tygodniu wazyla 1600. Pojutrze mam wizyte to zobacze ile przytyła po miesiacu. Ginka twierdzi ze dziecko bedzie wazyc w granicach max 3200. Zobaczymy;)
    Co do lewatywy to u nas jest na żadanie, ale ja wykonam sobie w zaciszu domowym przy skurczach co 5-7 min. Musze choc miec ten komfort psychiczny, ze nie bede musiala myslec jeszcze o zwieraczu czy robic tego na kibelku szpitalnym ( u nas jest 1 na porodowce i juz slysze jak pozostale rodzace pohukuja na mnie ze one tez musza:)))) A dobra kupa to rzecz swieta:)))))

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie atakują te straszaki to łapie taki bol w podbrzuszu jak na okres, dość silny jakby ktoś wziął moje mięśnie i scisnal , do tego dochodzi bol krzyża i brzuch robi się twardy. Ja miałam bolesne miesiączki i przy takich bólach bralam juz ibuprom a tu trzeba dac rade.
    Dziś w nocy mialam tak co godzinę chyba z 5-6 razy...

No właśnie tez się zastanawiam nad ta lewatywa. Położna poleca ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, a co zakupujesz do lewatywy domowej??

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lewatywy kupie roztwor Enema ( do dostania w aptece, 7zl). Napisane jest ze rowniez dla kobiet w ciazy. Do tego trzeba dokupic za 3 zl worek z rurka doodbytnicza, do ktorej wlewa sie roztwor i aplikuje do pupy. Po 10 min powinno dzialac

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odglosy sraczkowe i gazowe wole puszczac w zaciszu domowym:) Maż sie nie liczy:))))

BrumBrumek, maglic lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała ,ze najlepiej ja zrobic jak rozwarcie na 3 cm bo jak za szybko to i tak moze przy porodzie cos zalegającego wylecieć ..takze sama nie wiem...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze po takiej imprezie kibelkowej wpadne na porodowke jak strus pedziwiatr z rozwarciem min. 6 cm, a nie 3:)))) Najbardziej boje sie krzykow innych rodzacych, dlatego chce wyruszyc do szpitala juz "ruszona;" Nie chce oxy, nacinania i lezenia na lozku porodowym. Rodze w pozycji "kobiety pierwotnej":)

• maglic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia - mały na pewno smacznie sobie spał :) ja na ostatnim KTG też tak miałam - teraz przed gabinetem piję zimną wodę i Gabryś powierci się trochę w brzuszku :)

U nas KTG super - lekarz stwierdził dobrostan płodu i nieregularne skurcze. Według położnej wczorajsze gluty to może i czop - bo może mieć on najróżniejsze formy - budyniowate, glutowate, ciągnące itp., itd. No i stwierdziła, że coś się dzieję bo skurczę się pojawiły - a wcześniej płasko. Szkoda tylko, że ja mam odmienne wrażenie :D

Wy też jesteście ciągle głodne? Nie wiem co się ze mną dzieję, w mojej głowie jest tylko żarcie... rogaliki, ciasteczka, śledzie i inne... :/

sss, Z., Scintilla, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze trudno uchwycic jakie jest rozwarcie, ale licze tez na biegunke oczyszczajaca przed porodem (jak w czasie miesiaczki, bo zawsze mialam rozwolnienie)

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dziękuję za pocieszenie! Dzisiaj wprawdzie cały dzień zalegam w wyrze, bo niemoc mnie ogarnęła, ale w przerwach jem niesamowite ilości wszystkiego, może lepiej byłoby juz urodzić? Jem i jem, przestac nie moge, tak jak to kiedyś bywało przed okresem :-)

maglic lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, moze i glod nie doskwiera i tez bym jadla, ale jestem w Druzynie Kabanosa i obowiazuje mnie rygor 2-3 h miedzy posilkami;) Jesli jestes "gorzka" mama to mozesz sobie pofolgowac:)

maglic lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leukocyty mam w moczu- to źle, prawda? I co to znaczy że liczne nabłonki płaskie? :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio niestety też ciągle bym jadła. I to najchętniej słodycze.

ConeCorso też jednego dnia miałam leukocyty, a następnego powtórzyłam badanie i leukocyty zniknęły. Często oznaczają tylko tyle, że mocz był źle pobrany.

sss lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oxy przelozona na jutro, wykoncza mnie tym zwodzeniem :-( jak nie zadziala to w czw cc.
    Madziu a mialas wogole rozwarcie przed podaniem oxy? Aka i Joasiu a Wy mialyscie? Bo ja nie mam nic, 1 cm, co to jest. A tak szyjka mi sie niby skracala, brak slow

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • maglic Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Maglic, moze i glod nie doskwiera i tez bym jadla, ale jestem w Druzynie Kabanosa i obowiazuje mnie rygor 2-3 h miedzy posilkami;) Jesli jestes "gorzka" mama to mozesz sobie pofolgowac:)

Ja też jestem kabanosowa :D więc mogę jedynie pomarzyć:D

/ ale ostatnio zaprzestałam jeść kabanosa na noc - teraz u mnie na tapecie kanapeczka z wędliną, serem i warzywami + małe jabłuszko - cukier mniej niż 80 :O co u mnie jest mega sukcesem bo i ponad 100 na czczo było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:35

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ