Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam popołudniowo
Co do strojów, to mnie najlepiej w sukienkach, które kupowane sa jako nie ciążowe. Dziś biegałam w czymś takim i po porodzie bedzie jak znalazł
Wróciliśmy z sushi, objadałam sie jakby to było ostatnie sushi w życiu. A dzieki temu, ze odkąd w ciazy jestem, jem tylko ryby smażone lub grilowanie, moj M. tez w nich zasmakował, wiec próbowania smaków było co niemiara.
Aloreen - nie zazdroszczę. Najgorszej nastawić sie na cos, przywyknąć do myśli, a potem bęc. Myśle, ze spokojnie, jak zacznie sie akcja i trafisz do szpitala, to zrobią USG i zdecydują SN czy CC.
Zyrcia - śliczności LeośCo tak szybko byliście w poradni, tak profilaktycznie? I pytanko, ile miałaś na plusie przed porodem?
Dorcia, Agawera, Viola, Joasia, Aneta - kciuki zaciśnięte !!!
Kasika - jak u Ciebie?
Niepokoi mnie cisza u Suzany. Lilianka to pewnie w szpitalu, tam nie ma internetu, bo nigdy ze szpitala nie pisała. Ufam, ze wszystko lepiej, niż mówili lekarze.
Miłego wieczorkugosi_a, dorcia8919, Joasia:), Viola, Z., sss, maglic, nenette, Aka81, Scintilla, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Agata, po prostu zwróciłam uwagę na te szczepionki, żebyś się sama nie zakręciła
Bo tak jak pisała Nieukowa, konsekwencje tych meningokoków i pneumokoków są znacznie gorsze.
Dorcia, nie martw się na zapas. Na pewno maluszek spał i cała aferaSkonsultuj się z lekarzem, ale postaraj się myśleć pozytywnie.
Allorene, z tymi USG to przecież takie wróżenie z fusów. Nie przejmuj się, na pewno dasz radę, chociaż jeżeli będziesz spokojniejsza to życzę Ci cesarki.
Zyrcia- Leoś wygląda jak aniołek, więc ja nie wierzę że w nocy taki z niego łobuziak
Ja właśnie wróciłam od diabetologa- mam dalej dietę i mierzenie, ale po porodzie hulaj dusza piekła nie ma
I tak jak pisałyście- ja też na koniec czerwca mam termin i nadal u mnie aktualne SNSista, dorcia8919, maglic, zyrcia, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A no i miałam jeszcze napisać o bólach. Ja nie czuję jakiegoś twardnienia brzucha, ale mam ból miesiączkowy i najczęściej oprócz podbrzusza boli mnie w krzyżu. Teraz już codziennie mam takich kilka akcji, więc podejrzewam, że to są właśnie skurcze straszaki.
-
nick nieaktualnyDada mòj termin wg om i usg od samego poczatku do teraz to 27 czerwca. Szyja długa 4,25 i zamknieta, choć trochė juz "skruszała"
)) Tośka raczej z tych malych, w 32 tygodniu wazyla 1600. Pojutrze mam wizyte to zobacze ile przytyła po miesiacu. Ginka twierdzi ze dziecko bedzie wazyc w granicach max 3200. Zobaczymy;)
Co do lewatywy to u nas jest na żadanie, ale ja wykonam sobie w zaciszu domowym przy skurczach co 5-7 min. Musze choc miec ten komfort psychiczny, ze nie bede musiala myslec jeszcze o zwieraczu czy robic tego na kibelku szpitalnym ( u nas jest 1 na porodowce i juz slysze jak pozostale rodzace pohukuja na mnie ze one tez musza:)))) A dobra kupa to rzecz swieta:))))) -
Jak mnie atakują te straszaki to łapie taki bol w podbrzuszu jak na okres, dość silny jakby ktoś wziął moje mięśnie i scisnal , do tego dochodzi bol krzyża i brzuch robi się twardy. Ja miałam bolesne miesiączki i przy takich bólach bralam juz ibuprom a tu trzeba dac rade.
Dziś w nocy mialam tak co godzinę chyba z 5-6 razy...
No właśnie tez się zastanawiam nad ta lewatywa. Położna polecaMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam nadzieje, ze po takiej imprezie kibelkowej wpadne na porodowke jak strus pedziwiatr z rozwarciem min. 6 cm, a nie 3:)))) Najbardziej boje sie krzykow innych rodzacych, dlatego chce wyruszyc do szpitala juz "ruszona;" Nie chce oxy, nacinania i lezenia na lozku porodowym. Rodze w pozycji "kobiety pierwotnej"
-
Dorcia - mały na pewno smacznie sobie spał
ja na ostatnim KTG też tak miałam - teraz przed gabinetem piję zimną wodę i Gabryś powierci się trochę w brzuszku
U nas KTG super - lekarz stwierdził dobrostan płodu i nieregularne skurcze. Według położnej wczorajsze gluty to może i czop - bo może mieć on najróżniejsze formy - budyniowate, glutowate, ciągnące itp., itd. No i stwierdziła, że coś się dzieję bo skurczę się pojawiły - a wcześniej płasko. Szkoda tylko, że ja mam odmienne wrażenie
Wy też jesteście ciągle głodne? Nie wiem co się ze mną dzieję, w mojej głowie jest tylko żarcie... rogaliki, ciasteczka, śledzie i inne...sss, Z., Scintilla, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maglic dziękuję za pocieszenie! Dzisiaj wprawdzie cały dzień zalegam w wyrze, bo niemoc mnie ogarnęła, ale w przerwach jem niesamowite ilości wszystkiego, może lepiej byłoby juz urodzić? Jem i jem, przestac nie moge, tak jak to kiedyś bywało przed okresem
maglic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio niestety też ciągle bym jadła. I to najchętniej słodycze.
ConeCorso też jednego dnia miałam leukocyty, a następnego powtórzyłam badanie i leukocyty zniknęły. Często oznaczają tylko tyle, że mocz był źle pobrany.sss lubi tę wiadomość
-
U mnie oxy przelozona na jutro, wykoncza mnie tym zwodzeniem
jak nie zadziala to w czw cc.
Madziu a mialas wogole rozwarcie przed podaniem oxy? Aka i Joasiu a Wy mialyscie? Bo ja nie mam nic, 1 cm, co to jest. A tak szyjka mi sie niby skracala, brak slow -
Dongina wrote:Maglic, moze i glod nie doskwiera i tez bym jadla, ale jestem w Druzynie Kabanosa i obowiazuje mnie rygor 2-3 h miedzy posilkami;) Jesli jestes "gorzka" mama to mozesz sobie pofolgowac:)
Ja też jestem kabanosowawięc mogę jedynie pomarzyć
/ ale ostatnio zaprzestałam jeść kabanosa na noc - teraz u mnie na tapecie kanapeczka z wędliną, serem i warzywami + małe jabłuszko - cukier mniej niż 80co u mnie jest mega sukcesem bo i ponad 100 na czczo było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 19:35