X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ona mnie badała dzisiaj :) fajna babeczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sali leżymy we 3. Jedna cc jutro, druga dzisiaj ma termin a jutro oxy, no i ja :)
    Położne miłe, choć przyjmowała mnie taka stara lekko znudzona pracą. Teraz wieczorem fajna.
    Tętno sprawdzają 3 razy dziennie, plus KTG, badanie i USG. Widać, że nie oszczędzają na badaniu
    Warunki bez zmian od 6 lat, łazienki napewno do remontu. Sale czyste.
    Twoja lekarka mnie badała ręcznie ;) nawet nie bolało. Inny lekarz robił USG i fajnie tłumaczył co ogłada, choć monitora nie widziałam. Nawet wydrukował mi na pamiątkę te parametry Julki.
    Jedzenie ochyda !!! Jutro mąż ma sie wstawić ze śniadankiem :)
    Nuda bo nie ma TV a moje koleżanki juz spią :( a Julka dopiero zaczyna sie rozkręcać, wiec siedzę po ciemku z telefonem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:50

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, gratulacje córci!! :-) ale ci zazdroszcze ze jestes juz po...

Aneta87 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    A ja po wizycie.....
    głupia zamiast być szczęśliwa, że dzieciak zdrowy to sie poryczałam ... postępów i nadziei na najbliższy czas brak ....
    mała waży już 3.500 , następna wizyta 15 czerwca. Wg mojej gin ciąża donoszona jest od 38 tyg ale nie wiem jak ona rozumie bo na suwaczku 37 to jest 38 tydzień no ale cholera to wie... termin wg usg pierwszego połowkowego 20 czerwiec a wg om 25 czerwiec. Ma jeszcze czas no ale mała rośnie na poród sie nie zapowiada a klocka urodzić bd ciężko :/
    ginka mi powiedziała , że albo urodzę albo pęknę :P luzzzzzz.......
    lokal na chrzciny mamy zamówiony na 19 lipiec ale teraz już sie zastanawiam czy nie przełożyć ...

No to faktycznie klocuszek :) ale zawsze jest ten błąd pomiaru +/-, więc może nie będzie tak źle :) czego Ci oczywiście życzę :) Mnie uczono, że to ma być skończony 38 tydzień, żeby ciąża była donoszona. Więc w zasadzie nie żaden tam 37+jakiś dzień tylko pełny tydzień.

• Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ostatnio położna powiedziała ,co zrobiłam od połowy ciazy ,zeby nie pezecieli ...a ja ze zaczęłam ten masaz krocza..ona do mnie,ze pierworódki 90% przecinają,miała znajoma co miała ten balonik i sie masowala rzeczywiście sumiennie od połowy to jej nie musieli naciąć a tak to większość...wiec ja juz sie tez na to nastawilam a jak bede cudem w tych 10% to tylko sie cieszyć..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dasz radę, zobaczysz do środy zleci i będziesz miała w rękach swoją Julcie :) Powodzonka!

Joasia:), Aneta87 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia to podobnie jak u mnie 3kg 4 dni temu a jeszcze 4 tyg

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a moze nasze dzieciaczki beda najnormalniej w świecie długie i wtedy ta waga nie bedzie taka straszna...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    A to Ona mnie badała dzisiaj :) fajna babeczka
    Pani Anna ? taka poważna z buzi ? :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Na sali leżymy we 3. Jedna cc jutro, druga dzisiaj ma termin a jutro oxy, no i ja :)
    Położne miłe, choć przyjmowała mnie taka stara lekko znudzona pracą. Teraz wieczorem fajna.
    Tętno sprawdzają 3 razy dziennie, plus KTG, badanie i USG. Widać, że nie oszczędzają na badaniu
    Warunki bez zmian od 6 lat, łazienki napewno do remontu. Sale czyste.
    Twoja lekarka mnie badała ręcznie ;) nawet nie bolało. Inny lekarz robił USG i fajnie tłumaczył co ogłada, choć monitora nie widziałam. Nawet wydrukował mi na pamiątkę te parametry Julki.
    Jedzenie ochyda !!! Jutro mąż ma sie wstawić ze śniadankiem :)
    Nuda bo nie ma TV a moje koleżanki juz spią :( a Julka dopiero zaczyna sie rozkręcać, wiec siedzę po ciemku z telefonem ;)
    piszesz , że ta dziewczyna majutro oxy bo dziś termin .. nie wiesz kiedy wywołują ? już dzień po terminie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś ręcznie badała i po raz pierwszy bolało :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia8919 wrote:
    No to faktycznie klocuszek :) ale zawsze jest ten błąd pomiaru +/-, więc może nie będzie tak źle :) czego Ci oczywiście życzę :) Mnie uczono, że to ma być skończony 38 tydzień, żeby ciąża była donoszona. Więc w zasadzie nie żaden tam 37+jakiś dzień tylko pełny tydzień.
    wątpię że sie myli bo kazde usg wychodzi duża i pokazuje duże rączki i pulchne policzki na ekranie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj nie taki wielki. Daje mi dzis popalic. Juz nie wiem czy to on czy to jakies straszaki, bol w szyjce moze jakos zasne.. Moze jak m z pracy przyjedzie to sie uspokoi.

U mnie juz telefony czy juz rodze wr....a mama tez co zajecze a on co jest rodzisz? Chyba zwariuje.... Moj m wczoraj stwiwrdzil ze to bylo jegho ostatnie piwko w najblizszym czasxie.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni obie te dziewczyny są pacjentkami tej lekarki. I ta z oxy ma termin na dziś. USG pokazuje wagę 3800 i juz jutro ma pierwszą próbę oxy. Skurczy brak, szyjka miękka rozwarcie na opuszek. Jutro będę ją obserwować ;)

A lekarka szczupła, wysoka, niby ostra ale w rozmowie bardzo miła i rzeczowa.

Lilly no miałam głodować z Tobą dzisiaj :) ale będę z Orchideą :)
    Czy jeszcze któraś ma cc w środę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 22:31

Sista, XxMoniaXx, lilly78 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jest ona :) moja gin :) przy pierwszej wizycie chciałam uciec z gabinetu jak ją widziałam :P ale okazała się spoko :P hehehe :)
    dzięki Joasiu :) Jesteś moim dostawcą informacji :)
    obserwuj ją jutro :) i pisz czy coś podziałało :P
    no to może i u mnie jak będzie termin to nie bede czekać do 42 tyg tylko w dniu terminu mnie polożą i oxy .
    Wyśpij sie kochana w miarę możliwości i trzymaj sie tam <3

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oddział cały śpi ale to nie moja pora ;) Julka szaleje kolejną godzinę, demoluje mi Bożenę, pępek i żebra.

Moni pisz jak masz pytania ;) będę obserwować co i jak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluję córeczki :-D
    Monia, córcia trzyma wagę, widzę, że solidna kobieta ;-)
    Zyrcia, Leon cudowny :-D
    U mnie zapowiada się ciężka noc, jest strasznie duszno i gorąco, otworzylam okna może będzie lepiej :-\
    Jak tak czytam o tym ile przytylyscie to jest mi wstyd i ogromnie wam zazdroszczę, jutro mam wizytę i pewnie potwierdza się moje przypuszczenia, że będzie jakieś 20 +, nie mogę patrzeć na moje sloniowe stopy bez kostek :-[ mam nadzieję, że gin ma rację, że to woda która zejdzie najpóźniej w okresie połogu.
    Przyszla dziś paczka ubrań dla Livki, jestem bardzo zadowolona z jakości, teraz czeka mnie pranie i prasowanie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 22:47

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Godzinę czytałam popołudniowe posty, tyle naskrobałyście :D

Anetko gratuluję serdecznie, teraz ty zdrowiej i niech maluchna się zdrowo chowa :D

Zyrcia w dechę mamuśka będziesz, masz odpowiedni luz do tej roli :P Leosiek superstar normalnie :)

Ania nie przejmuj się, woda szybko schodzi po porodzie, jeżeli masz duże obrzęki nóg to na bank masz kilka kg zgromadzone jako płyny...

Ja dziś wyrobiłam tygodniowy limit aktywności - dopiero wróciłam z wieczornej posiadówy u kumpli :) Wcześniej myłam podłogę po malowaniu w sypialni, a jeszcze wcześniej byłam w robocie na plotach. Także jutro mam w planie napisać 1 pismo na uczelnię, kupić duże lody czekoladowe i rozciągnąć piczę do 10cm :P (mam 9,75 na dzień dzisiejszy, czyli w zasadzie mission complete, ale tak asekuracyjnie jeszcze odrobinę się postaram :P)

Do jutra, miłych snów o maleństwach i przede wszystkim dobrego wypoczynku nocnego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 22:45

Sista, zyrcia, Viola, FEX, Scintilla, Aneta87 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3
    Z Radkiem tak siedzimy co trochę i nie możemy wyjść z podziwu jakiego kawalera spłodziliśmy :D a dopiero co się staraliśmy, a już z nami :D matkooo :D
    Już nie mówiąc o tym, że zawsze zarzekałam sie, że tylko cc a tu mi się pozmieniało i urodziłam sn ! nadal w to nie wierzę i jak sobie o tym pomyślę to taka duma :D a Radek mówi, że po tym porodzie ma do mnie taki szacun, że szok :D
    Leon już po porannym prysznicu i teraz podejrzewam, że będzie witał nowy dzień :D

Sista, karolina0522, Nieukowa, Z., Gosia82., .aś., Inesicia, sss, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ