Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasia, ja tez nie moge spać, nie moja pora a babka obok juz smacznie chrapie. Trzecia natomiast poszla w tej chwili rodzic
Nie wiem co mam ze soba robić! Nie moge sie na niczym skupic z tych emocji. Wzielam ksiazke ale każde zdanie czytam po 3 razy bo mysli mi uciekaja....tv oplacilam ale gra tylko zeby zabic te szpitalna cisze...no i najgorsze jest to ze nie wiem czy ta moja cc to jutro czy pojutrze, ech.. .
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Eh ja jakoś nie mogę zasnąć
ciągle mam w głowie to ktg. No wiem ze panikuje bo mały dal po powrocie do domu kilka wypniec tyłka. Ale zawsze wieczorem jeszcze pokaz nam robił. A dziś tylko kilka ruchów dwa razy może się wypial i tyle. Nawet czekolada nie zdała egzaminu. I oczywiście głupie myśli. Mąż mnie uspokajal ciągle a ja głupia myślę
oszalec można dosłownie...
Monia, dada może będą długie dzidziusie i się ta waga zgubi -
nick nieaktualny
-
aneta, gratulacje!!! napisz coś więcej jak odzyskasz siły
skoro poruszamy temat szczepionek to jeszcze ten drugi... któraś zamierza zachować krew pępowinową?
Byłam na USG (chyba u jedynego lekarza któremu ufam)mała ważyła 3033g +/- 448 gram. czyli schudła jakieś 100 gram w dwa tygodnie
a tak na serio to wszystko jest ok, ale dzieć jest bardzo długi. głowa 37 tydz, ale nogi i ręce z 41
w związku z tym może chcieć wyjść wcześniej, a brzuch się nie opuści (musiałam o to zapytać, bo 38 tydz, a tu nic), bo mała i tak zajmuje ile się da. termin z usg na 18 czerwca, ale zastrzegł, że chyba raczej wcześniej. Stwierdził, że jest pozginana jak scyzoryk xD Ewidentnie geny tatusia który miał 64 cm przy porodzie. xD
Pizza zjedzona
To dzisiaj ta pełnia?
Co do 7 kilowego noworodka ... ciekawe kto zaczął wcześniej chodzić? mama czy dzieckoJoasia:), Nieukowa, Z., Sista, gosi_a, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyWitam Was kochane
U nas pobudka o 6tętno, pobranie krwi i mocz.
Koleżanka przygotowana do cc. Czeka na swoją kolej. Druga czeka na obchód i pewnie kroplówkę oxy.
Mi zostaje czekanie do jutra. No mam nadzieje, że dzień szybko minie.
Lilly powodzeniatrzymam kciuki.
Violu jak decyzja czy dzisiaj masz cc? Oczywiście kciuki zaciśniete
Orchidea czyli głodujemy wieczorowo razemdamy rade a jutro tulimy nasze maluchy
Agawera buziakijesteś wielka. Obyś dzisiaj usłyszała jakieś konkrety. Trzymam kciuki.
Kasika niech oxy działaoby skurcze pojawiły sie po pierwszej kropelce.
Jej, jeżeli którąś pominęłam, to przesyłam wirtualne przytulaski. Niech wszytko bedzie po Naszej myśli Czerwcóweczki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 07:03
Z., Sista, gosi_a, dorcia8919, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
ciepla kąpiel powinna pomoc na bole.
Lilly kciukam i powodzenia zycze
Ja dzis nawet dobrze spalam. Zaraz wstaje ide sie przygotowac na ostatnie usg i ktg u mojej ginki. Ciekawa jestem jaka wage dzis oszacuje
Milego dnia i udanych porodow
Cesarkowe dziewczyny trzymajcie sie i czekam na relacje jak samopoczucie po ccJoasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Ja oczywiście po wczorajszej wizycie mogę powiedzieć NIE RODZĘ. Szyjka nie skrócona, rozwarcia brak, pogmerał przy szyjce ale nawet żadnych upławów nie dostałam. Czeka mnie po terminie regularne łażenie na ktg do szpitala w którym chce rodzić i czekanie albo na poród albo na decyzje o przyjęciu na patologie ciąży. Jak to się mówi so much fun
Zazdroszcze Wam, że już w tym tygodniu będziecie tulić swoje maleństwa. U mnie termin na 04.06 z OM a z USG z 12 tyg. na 31.05 albo 1.06 a okaże się, że urodzę na szarym końcu
Za Was trzymam kciuki i czekam na same dobre informacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 07:45
sss, Alorrene13, dorcia8919, maglic, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze cc, u nas do kitu Majka wczoraj dostała antybiotyk na niby angine, która może być jeszcze szkaraltyna, gorączki juz nie na od wieczoraj jakiś katar, a teraz już dwa razy zwymiotoeala i nie wiem czy to od antybiotyku czy to od anginy czy jakieś inne paskudztwo. No bądź tu mądry, teraz o 8 30 musze dać jej kolejna dawkę antybiotyku i niedxwiec czy.mi tego nie zwymiotuje.Piękny dzień dziś, hehe takie akcje w 9 miesiącu ciąży. A i ta pediatra jeszcze nic osłonowe nam nie dała no masakra co za lekarze
-
Witamy się w 41 tygodniu
Dopadł mnie podły humor - jeszcze miesiąc temu myślałam, że o tej porze już synek będzie po drugiej stronie brzucha - a on taką niespodziankę Nam zrobiłDenerwuje się już powoli łożyskiem, wodami, smółką pierwszą - i wszystkim innym
życzę Wam miłego dnia, udanych cesarek, porodów nieoczekiwanych no i samych dobrych wiadomości :*Joasia:), Alorrene13, dorcia8919, Scintilla, Z., Viola lubią tę wiadomość
-
mnie w nocy też złapał silny ból krzyża miesiączkowy - przypomniały mi sie moje bolesne miesiączki i nieco się przeraziłam jak ja wytrwam przy porodzie oO bo to jeszcze było nic heh Z tego wszytskiego śniło mi się, że plamie na różowo i że chyba juz czas ;]
dziś KTGale pewnie mała będzie spała
bo wczoraj cały dzień się bawiła ^^ to tak chyba z okazji dnia dziecka
Miłego dnia (czyli szczęśliwego i chłodnego) wszytskim -
Z., maglic jak ja Was dziewczyny rozumiem
Ostatnie dni są już takie męczące a jeszcze te upały dają się we znaki.. Ja staram się pocieszać myślą że tyle czakałyśmy, 9 miesięcy!! Jeszcze ewentualnie tydzień - damy radę i w końcu będziemy tulić nasze bobasy. To tak pozytywnie
A tak naprawdę to u mnie też do dupy.. idę dziś na ktg, ale nie sądzę żeby coś ciekawego się tam zapisało. Skurczy ani żadnych bóli nie czuję
maglic, Alorrene13, dorcia8919, Scintilla, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Aneta87 gratuluje
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze wizyty.badania usg,i szybkie porody..tym ktore juz powinny rodzic
My mielismy wyjsc wczoraj tak mowila pediatra nr.1 a wczoraj byla jakas nowa no i dupa..niewiem kiedy teraz wyjdziemy?pewnie poki zapozna sie z nasza historia.. Inne laski z sali tez liczyly ze wyjda wczoraj i wyszlo tak samo jak u nas.. A dzisiaj juz 14doba! I tym.samym synus konczy 2tygodnie.. 2tyg.poza domem..maz juz sie niemoze doczekac az wrocimy do domku.. Bo widzial synka zaledwie kilka razy.. Bo do pokoju odwiedzin staram sie nie chodzic z nim bo jak wiadomo zarazki i wogole..a to jednak wczesniak..zreszta tlumy tam sa..upal i gorac..i niema zabardzo miejsca.. Nieodzywam sie bo zasieg do kitu..
bede czesciej jak wrocimy do domku..
Co do oznak porodu to u nas niebylo zadnych! Szyjka do samego konca dluga 2.9cm zamknieta..a wody jakos odeszly..ni z tego ni z owego..i niebylo zadnej infekcji..wody byly nie zakazone..
Milego dnia..i trzymajcie sie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:44
niusiaa5, Ania1704, sss, Alorrene13, maglic, dorcia8919, Joasia:), karolina0522, Scintilla, Z., Viola, Rozalia lubią tę wiadomość
-
A u nas w Trójmieście to jakaś zima no teraz jest 14 stopni i wczoraj wieczorem chyba z 10, jak chcecie się schłodzić to wpadajcie. No Majka trochę lepiej, kabelek odwiedziła dwa razy i narazie cisza. A mi te bóle i twardnienia nie przechodzą, już podniosłem alarm, aby w razie co ktoś się miał zająć Majeczka. No ale spoko to chyba nie dziś. Dada no może,tak ma być ale to chyba już je długo bo takie bóle bardziej tydzień dwa przedcporodem