X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Aka no ja wlasnie nie mam tego rozwarcia pieprzonego. Skurcze jakies sa ale dalej nie idzie

Kasika Ty jestes w 38t4d. Ja o tym czasie nie mialam zadnego rozwarcia ani nic. Do samego przyjazdu do szpitala.A pojechalam w 40t3 dniu bodajze gdzie dzien wczesniej pod wieczor w domu dostalam bolesnych skurczy. Jedna nocke przelezalam ze skurczami w szpitalu i na drugi dzien rano rozwarcie bylo na 2 cm. Wzieli mnie na sale porodowa dali 2 glukozy i potem oxy. I pomoglo :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Witamy się w 41 tygodniu :O

Dopadł mnie podły humor - jeszcze miesiąc temu myślałam, że o tej porze już synek będzie po drugiej stronie brzucha - a on taką niespodziankę Nam zrobił :) Denerwuje się już powoli łożyskiem, wodami, smółką pierwszą - i wszystkim innym :(

życzę Wam miłego dnia, udanych cesarek, porodów nieoczekiwanych no i samych dobrych wiadomości :*

trzymam kciuki żeby synek siezmobilizował!!!
    A tak swoja drogą już te donoszone mogłyby wyjść ja mam38 tydzień a moja na żebrach śpi nie wiem czy ona nie wie że ma zejść niżej?! przez tą pełnie śni mi sie że już rodze wiec ciekawe czy coś sie ruszy u mnie albo u kogoś i się okarze czy pełnia działa:)

maglic, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

6b451260c9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka oby juz niedlugo was wypuscili... Maly juz zdrowy? Jesli tak to pewnie kwestia 1-2dni...

U mnie raczej szans na nagle odejscie wod nie ma, bo ja sie nigdy nie oszczedzalam i przy tak intensywnym ruchu jaki mam na codzien pecherz juz by pekl dawno :)

Irytuje mnie dzis wszystko, to nie jest dobry dzien... Kumpela co wszystkie rozumy zjadla bo ma 2 dzieci jakimis madrosciami porodowymi zaczela strzelac jak z kapiszonow i mam ochote jej odgryzc glowe. Tepa laska.
    Maz pomalowal sciany przedwczoraj, a dzis widze ze znowu cos kul i pol pokoju do kolejnego malowania. Ku@wa mac, mam ochote wyspac sie na lozku a nie na materacu!!! Ile mozna do jasnej cholery!

Aha- Magda2013, sorry: imo spamujesz nasz watek. Samozwancza wyrocznia sie znalazla. Kazda ciaza i porod jest inny, a to co akurat dzialo sie u ciebie nijak nie musi miec sie do nas. Moze to tylko ja i moj podly humor dzisiaj, ale jak chce non stop czytac wywody tych co juz rodzily, to ide na wczesniejsze miesiace, a tu gadam z laseczkami ktore sa na tym samym etapie co ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:11

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wczorajszym aktywnym dniu padłam chwile po 22:00 ale niestety noc była tragiczna... Strasznie się pociłam, pachwiny i brzuch bolał a do tego złapał mnie pierwszy mega skurcz łydki. Jak wstalam siku to myślałam że do kibelka nie dojdę. Teraz od rana znów mnie czyści a do tego duszno na dworze :/ Chcę już czwartek za tydzień, niech mnie kładą do szpitala i wyciągają Minia bo zwariuje ;)

Za wizyty, badania, cc i oczywiście naturalsiki wielkie kciukasy :)

dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa antybiotyk juz w sobote nam sie skonczyl..w niedziele miala byc obserwacja a w poniedzialek wyjscie..ale zmienil sie lekarz..i nic z tego niewyszlo.. Mam nadzieje ze uwaznie zapoznala sie z karta i dzis wyjdziemy..
    Juz lekarze i polozne na obchodzie pytaja kiedy pani wkoncu wyjdzie? ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam dziewczyny do szpitala.bóle nie przechodzą i zaczynam trochę krwawic.trzymajcie kciuki

Ania1704, EP!C, Sista, maglic, sss, Nieukowa, dorcia8919, niusiaa5, gosi_a, Scintilla, Joasia:), Finezja, Z., Katha81, .aś., karolina0522, Ekkaja, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ,Doda a wy jak ?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kilka miesięcy się nie odzywałam co jakiś czas sprawdzałam co u was i GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ zdrówka dla was i waszych pociech. Czerwiec juz mamy :-) ja czekam na 26 ale brzuch i kręgosłup boli mnie od niedzieli i co dzień to bardziej zobaczymy co to błędzie:-)

Sista, sss, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, Scintilla, Joasia:), Z., nenette lubią tę wiadomość

oeuas65glzp8ycqj.png

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea powodzenia, trzymam kciuki za super szybki i łatwy porod. Nieukowa spoko, to jest teraz normalne, każda z nas jest zła iwszystko ja denerwuje, ja dziś rano afera wczoraj, aż mój mąż wraca do domu dziś o 11 bo chyba widzi że mam dość.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przeszło trochę, ale tak czuję, wewnętrznie, że to już na dniach hehe

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Podczytuje Was co jakiś czas, pewnie mnie nie pamiętacie, ale miałąm razem z Wami rodzić:)

Gratuluje wszystkim mamusiom juz rozpakowanym:)
    Trzymam kciuki za te dzieciaczki, ktore sie troszke pospieszyly by przywitac sie z tym swiatem, a tym ktore czekaja z niecierpliwoscia zycze jeszcze troszke wytrwalosci:)

Ania1704, Z., EP!C, Sista, maglic, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 41 tygodniu. Gdyby mi ktoś jeszcze 2 tygodnie temu powiedział, o tej porze nadal będę w dwupaku to bym go wyśmiała, a tu chyba nie zanosi się na to, że w najbliższych dniach się rozpakujemy. Wczoraj i przedwczoraj miałam spuchnięte stopy i dłonie, ale dopiero od popołudnia, a dziś opuchlizna od rana i 65kg(!) na wadze. Mam nadzieję, że to efekt zatrzymania wody. Jutro idę na wizytę do punktu konsultacyjnego. Zobaczymy co powiedzą.
    Zosia mama chcę urodzić w najbliższych dniach żeby nie być jeszcze sfrustrowaną i zmęczoną tą ciążą!

Orchidea powodzenia mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Próbuję jednak się nie zamartwiać i nie wkurzać ale też chodzę poddenerwowana delikatnie mówiąc... Z tych metod naturalnych na przyspieszenie porodu, które znalazłam w necie chyba niewiele pomaga :) Najbardziej to chyba jednak seks i stymulacja sutków, już sama nie wiem ... Zyrciu Ty jako doświadczona i już po, możesz powiedzieć, czy na Ciebie coś podziałało?
    Dziewczyny nie chciałabym może rodzić tak przed terminem, gdyby nie ta waga Syna mego ... ;) Lilly, Orchidea, Agawera kciuki zaciśnięte i nadal czekamy na wieści od "milczących" naszych kobietek, Lilianka, Suzanna ... ???
    Ja dziś zakupy, spacer a jak, chyba jeszcze skakanie na piłce :P no i ta herbatka z liści malin, która i tak nie działa podobno ;)
    Miłego Dnia !!!!!!!!!!! :D

dorcia8919, karolina0522, Scintilla, maglic, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, rozumiem twoj bòl:) cholera rodzic juz by sie chcialo, a z drugiej strony przed nami doswiadczenie, ktore nie chcialybysmy przezyc (porod). Dasz rade psychiczne, gwarantuje ci jeszcze gora 2 dni i widzisz sie z dzieckiem:)
    Dada, ojej ja nie znosze bòli miesiaczkowych i modle sie zeby ich nie bylo wcale do dnia porodu. Łacze sie w bolu:/ Wez cieply prysznic lub kapiel i zobacz jaki da to efekt. Powinno poskutkowac, podobnie jak nospa czy paracetamol.
    Orchidea - powodzenia. Jesli to ma byc dzisiaj to niech sie to stanie blyskawicznie i zdrowo dla malenstwa. Daj znac po wszystkim.
    Wszystkie inne mamy oczekujace i wsłuchujace sie w siebie powodzenia i kciuki zacisniete. Acha i niech ten upal idzie precz- podobno tak ma byc do poniedzialku, potem normalnie ( cieplo 23 st)

maglic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wywoływania porodu i stymulacji oxy poprzez masowanie sutkow. Jestem w posiadaniu ksiazki napisanej przez guru poloznych w Stanach, ktora opisuje przypadki wzmacniajace akcje porodowe bez stucznej oxytocyny. Otoz owszem nalezy pobudzac sutki ale uwaga! ssaniem dziewczyny:)))) W gre wchodzi jedynie maż:) (no chyba nie sasiad;) Podobno dziala swietnie ( ta sama robote wykonuje przeciez osesek i wtedy zwija sie macica). Tak wiec kochane: sexem sie zaczelo i sexem konczy. Podobno mozna tez wyprobowac na porodowce. Tylko nie przeraźcie lekarzy:)

Alorrene13, maglic, niusiaa5, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Chyba ide na dlugasny spacer, tylko jeszcze nie wiem gdzie... Musze cos ze soba zrobic innego niz zwykle bo wybuchne :) nie chce sie na mezu wyzyc bo dzis mamy rocznice i glupio psuc atmosfere...

Orchidea zaciskam kciuki za rozwoj sytuacji!!! I troche zazdroszcze ze nie bedziesz musiala czekac i czekac :)

Zetka, Maglic, Inesicia... Lacze sie w bolu, tez bym chciala JUZ! No... Moze jutro. Ale w tym tyg byloby optymalnie :)

Alorrene13, maglic, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dongina u mnie.nie.ma opcji-- maz nienawidzi mleka, a na pytanie, czy sprobuje robi zdegustowana mine :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem. Wchodzę sobie w pue i widzę ze jest już decyzja w sprawie macierzyńskiego rozwijam a tam...decyzja ze dostanę macierzyński od 15 mają do 8 lipca od 9 lipca wzzwyz odmowa przyznania świadczenia. Skur...przecież nawet obowiązkowy macierzyński trwa 20 tyg to dlaczego naliczyli mi tyle jakbym urodziła martwe dziecko...jadę do zusu to wyjaśnić potem odwoływanie itd ciekawe z czego będę żyć.

Trzymam kciuki za porody

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa 100 lat z mężem przy boku i stadkiem wnuczat :) z okazji rocznicy. Nie wiem czy mleko poleciałoby szerokim strumieniem;) Siara pewnie tak, jesli komus juz sie wydziela. Ale malec na widok ojca spijajacego jego siare pewnie uwinelo by sie raz dwa:) "Jak ojciec śmie pić moja ukochana życiodajna śmietanke. Nie ma wałka, wychodze bo mi wszystko wychleje;)"
    Aghata jedź i wyjaśnij ta chora decyzje. Nalezy ci sie macierzynski jak kosc psu i niech nawet sie nie wyglupiaja bo to nie jest zabawne

Alorrene13, dorcia8919, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata to na pewno nieporozumienie i burdel u nich... :(
    No u mnie mleko nie leci więc moze poprosze meza aby dzis "possał" ;)
    Tez ide na jakis spacer ... zaraz ;)
    Właśnie Nieukowa, najlepszego z okazji rocznicy :D !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:40

Finezja, maglic lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ