Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Aka no ja wlasnie nie mam tego rozwarcia pieprzonego. Skurcze jakies sa ale dalej nie idzie
Kasika Ty jestes w 38t4d. Ja o tym czasie nie mialam zadnego rozwarcia ani nic. Do samego przyjazdu do szpitala.A pojechalam w 40t3 dniu bodajze gdzie dzien wczesniej pod wieczor w domu dostalam bolesnych skurczy. Jedna nocke przelezalam ze skurczami w szpitalu i na drugi dzien rano rozwarcie bylo na 2 cm. Wzieli mnie na sale porodowa dali 2 glukozy i potem oxy. I pomoglo -
maglic wrote:Witamy się w 41 tygodniu
Dopadł mnie podły humor - jeszcze miesiąc temu myślałam, że o tej porze już synek będzie po drugiej stronie brzucha - a on taką niespodziankę Nam zrobiłDenerwuje się już powoli łożyskiem, wodami, smółką pierwszą - i wszystkim innym
życzę Wam miłego dnia, udanych cesarek, porodów nieoczekiwanych no i samych dobrych wiadomości :*
trzymam kciuki żeby synek siezmobilizował!!!
A tak swoja drogą już te donoszone mogłyby wyjść ja mam38 tydzień a moja na żebrach śpi nie wiem czy ona nie wie że ma zejść niżej?! przez tą pełnie śni mi sie że już rodze wiec ciekawe czy coś sie ruszy u mnie albo u kogoś i się okarze czy pełnia działa:)
maglic, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość
-
Karolinka oby juz niedlugo was wypuscili... Maly juz zdrowy? Jesli tak to pewnie kwestia 1-2dni...
U mnie raczej szans na nagle odejscie wod nie ma, bo ja sie nigdy nie oszczedzalam i przy tak intensywnym ruchu jaki mam na codzien pecherz juz by pekl dawno
Irytuje mnie dzis wszystko, to nie jest dobry dzien... Kumpela co wszystkie rozumy zjadla bo ma 2 dzieci jakimis madrosciami porodowymi zaczela strzelac jak z kapiszonow i mam ochote jej odgryzc glowe. Tepa laska.
Maz pomalowal sciany przedwczoraj, a dzis widze ze znowu cos kul i pol pokoju do kolejnego malowania. Ku@wa mac, mam ochote wyspac sie na lozku a nie na materacu!!! Ile mozna do jasnej cholery!
Aha- Magda2013, sorry: imo spamujesz nasz watek. Samozwancza wyrocznia sie znalazla. Kazda ciaza i porod jest inny, a to co akurat dzialo sie u ciebie nijak nie musi miec sie do nas. Moze to tylko ja i moj podly humor dzisiaj, ale jak chce non stop czytac wywody tych co juz rodzily, to ide na wczesniejsze miesiace, a tu gadam z laseczkami ktore sa na tym samym etapie co ja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:11
-
Hej. Ja po wczorajszym aktywnym dniu padłam chwile po 22:00 ale niestety noc była tragiczna... Strasznie się pociłam, pachwiny i brzuch bolał a do tego złapał mnie pierwszy mega skurcz łydki. Jak wstalam siku to myślałam że do kibelka nie dojdę. Teraz od rana znów mnie czyści a do tego duszno na dworze
Chcę już czwartek za tydzień, niech mnie kładą do szpitala i wyciągają Minia bo zwariuje
Za wizyty, badania, cc i oczywiście naturalsiki wielkie kciukasy
dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Nieukowa antybiotyk juz w sobote nam sie skonczyl..w niedziele miala byc obserwacja a w poniedzialek wyjscie..ale zmienil sie lekarz..i nic z tego niewyszlo.. Mam nadzieje ze uwaznie zapoznala sie z karta i dzis wyjdziemy..
Juz lekarze i polozne na obchodzie pytaja kiedy pani wkoncu wyjdzie? -
Spadam dziewczyny do szpitala.bóle nie przechodzą i zaczynam trochę krwawic.trzymajcie kciuki
Ania1704, EP!C, Sista, maglic, sss, Nieukowa, dorcia8919, niusiaa5, gosi_a, Scintilla, Joasia:), Finezja, Z., Katha81, .aś., karolina0522, Ekkaja, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny kilka miesięcy się nie odzywałam co jakiś czas sprawdzałam co u was i GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ zdrówka dla was i waszych pociech. Czerwiec juz mamy
ja czekam na 26 ale brzuch i kręgosłup boli mnie od niedzieli i co dzień to bardziej zobaczymy co to błędzie:-)
Sista, sss, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, Scintilla, Joasia:), Z., nenette lubią tę wiadomość
-
Orchidea powodzenia, trzymam kciuki za super szybki i łatwy porod. Nieukowa spoko, to jest teraz normalne, każda z nas jest zła iwszystko ja denerwuje, ja dziś rano afera wczoraj, aż mój mąż wraca do domu dziś o 11 bo chyba widzi że mam dość.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny:)
Podczytuje Was co jakiś czas, pewnie mnie nie pamiętacie, ale miałąm razem z Wami rodzić
Gratuluje wszystkim mamusiom juz rozpakowanym:)
Trzymam kciuki za te dzieciaczki, ktore sie troszke pospieszyly by przywitac sie z tym swiatem, a tym ktore czekaja z niecierpliwoscia zycze jeszcze troszke wytrwalosci:)Ania1704, Z., EP!C, Sista, maglic, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja w 41 tygodniu. Gdyby mi ktoś jeszcze 2 tygodnie temu powiedział, o tej porze nadal będę w dwupaku to bym go wyśmiała, a tu chyba nie zanosi się na to, że w najbliższych dniach się rozpakujemy. Wczoraj i przedwczoraj miałam spuchnięte stopy i dłonie, ale dopiero od popołudnia, a dziś opuchlizna od rana i 65kg(!) na wadze. Mam nadzieję, że to efekt zatrzymania wody. Jutro idę na wizytę do punktu konsultacyjnego. Zobaczymy co powiedzą.
Zosia mama chcę urodzić w najbliższych dniach żeby nie być jeszcze sfrustrowaną i zmęczoną tą ciążą!
Orchidea powodzenia mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. -
Dzień dobry
Próbuję jednak się nie zamartwiać i nie wkurzać ale też chodzę poddenerwowana delikatnie mówiąc... Z tych metod naturalnych na przyspieszenie porodu, które znalazłam w necie chyba niewiele pomagaNajbardziej to chyba jednak seks i stymulacja sutków, już sama nie wiem ... Zyrciu Ty jako doświadczona i już po, możesz powiedzieć, czy na Ciebie coś podziałało?
Dziewczyny nie chciałabym może rodzić tak przed terminem, gdyby nie ta waga Syna mego ...Lilly, Orchidea, Agawera kciuki zaciśnięte i nadal czekamy na wieści od "milczących" naszych kobietek, Lilianka, Suzanna ... ???
Ja dziś zakupy, spacer a jak, chyba jeszcze skakanie na piłceno i ta herbatka z liści malin, która i tak nie działa podobno
Miłego Dnia !!!!!!!!!!!dorcia8919, karolina0522, Scintilla, maglic, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaglic, rozumiem twoj bòl:) cholera rodzic juz by sie chcialo, a z drugiej strony przed nami doswiadczenie, ktore nie chcialybysmy przezyc (porod). Dasz rade psychiczne, gwarantuje ci jeszcze gora 2 dni i widzisz sie z dzieckiem:)
Dada, ojej ja nie znosze bòli miesiaczkowych i modle sie zeby ich nie bylo wcale do dnia porodu. Łacze sie w bolu:/ Wez cieply prysznic lub kapiel i zobacz jaki da to efekt. Powinno poskutkowac, podobnie jak nospa czy paracetamol.
Orchidea - powodzenia. Jesli to ma byc dzisiaj to niech sie to stanie blyskawicznie i zdrowo dla malenstwa. Daj znac po wszystkim.
Wszystkie inne mamy oczekujace i wsłuchujace sie w siebie powodzenia i kciuki zacisniete. Acha i niech ten upal idzie precz- podobno tak ma byc do poniedzialku, potem normalnie ( cieplo 23 st)maglic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propos wywoływania porodu i stymulacji oxy poprzez masowanie sutkow. Jestem w posiadaniu ksiazki napisanej przez guru poloznych w Stanach, ktora opisuje przypadki wzmacniajace akcje porodowe bez stucznej oxytocyny. Otoz owszem nalezy pobudzac sutki ale uwaga! ssaniem dziewczyny:)))) W gre wchodzi jedynie maż
(no chyba nie sasiad;) Podobno dziala swietnie ( ta sama robote wykonuje przeciez osesek i wtedy zwija sie macica). Tak wiec kochane: sexem sie zaczelo i sexem konczy. Podobno mozna tez wyprobowac na porodowce. Tylko nie przeraźcie lekarzy:)
Alorrene13, maglic, niusiaa5, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola lubią tę wiadomość
-
Uff. Chyba ide na dlugasny spacer, tylko jeszcze nie wiem gdzie... Musze cos ze soba zrobic innego niz zwykle bo wybuchne
nie chce sie na mezu wyzyc bo dzis mamy rocznice i glupio psuc atmosfere...
Orchidea zaciskam kciuki za rozwoj sytuacji!!! I troche zazdroszcze ze nie bedziesz musiala czekac i czekac
Zetka, Maglic, Inesicia... Lacze sie w bolu, tez bym chciala JUZ! No... Moze jutro. Ale w tym tyg byloby optymalnieAlorrene13, maglic, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
A ja mam problem. Wchodzę sobie w pue i widzę ze jest już decyzja w sprawie macierzyńskiego rozwijam a tam...decyzja ze dostanę macierzyński od 15 mają do 8 lipca od 9 lipca wzzwyz odmowa przyznania świadczenia. Skur...przecież nawet obowiązkowy macierzyński trwa 20 tyg to dlaczego naliczyli mi tyle jakbym urodziła martwe dziecko...jadę do zusu to wyjaśnić potem odwoływanie itd ciekawe z czego będę żyć.
Trzymam kciuki za porody[/url]
-
nick nieaktualnyNieukowa 100 lat z mężem przy boku i stadkiem wnuczat
z okazji rocznicy. Nie wiem czy mleko poleciałoby szerokim strumieniem;) Siara pewnie tak, jesli komus juz sie wydziela. Ale malec na widok ojca spijajacego jego siare pewnie uwinelo by sie raz dwa:) "Jak ojciec śmie pić moja ukochana życiodajna śmietanke. Nie ma wałka, wychodze bo mi wszystko wychleje;)"
Aghata jedź i wyjaśnij ta chora decyzje. Nalezy ci sie macierzynski jak kosc psu i niech nawet sie nie wyglupiaja bo to nie jest zabawneAlorrene13, dorcia8919, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Aghata to na pewno nieporozumienie i burdel u nich...
No u mnie mleko nie leci więc moze poprosze meza aby dzis "possał"
Tez ide na jakis spacer ... zaraz
Właśnie Nieukowa, najlepszego z okazji rocznicy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:40
Finezja, maglic lubią tę wiadomość