X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Aka no ja wlasnie nie mam tego rozwarcia pieprzonego. Skurcze jakies sa ale dalej nie idzie

Kasika Ty jestes w 38t4d. Ja o tym czasie nie mialam zadnego rozwarcia ani nic. Do samego przyjazdu do szpitala.A pojechalam w 40t3 dniu bodajze gdzie dzien wczesniej pod wieczor w domu dostalam bolesnych skurczy. Jedna nocke przelezalam ze skurczami w szpitalu i na drugi dzien rano rozwarcie bylo na 2 cm. Wzieli mnie na sale porodowa dali 2 glukozy i potem oxy. I pomoglo :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Witamy się w 41 tygodniu :O

Dopadł mnie podły humor - jeszcze miesiąc temu myślałam, że o tej porze już synek będzie po drugiej stronie brzucha - a on taką niespodziankę Nam zrobił :) Denerwuje się już powoli łożyskiem, wodami, smółką pierwszą - i wszystkim innym :(

życzę Wam miłego dnia, udanych cesarek, porodów nieoczekiwanych no i samych dobrych wiadomości :*

trzymam kciuki żeby synek siezmobilizował!!!
    A tak swoja drogą już te donoszone mogłyby wyjść ja mam38 tydzień a moja na żebrach śpi nie wiem czy ona nie wie że ma zejść niżej?! przez tą pełnie śni mi sie że już rodze wiec ciekawe czy coś sie ruszy u mnie albo u kogoś i się okarze czy pełnia działa:)

maglic, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

6b451260c9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka oby juz niedlugo was wypuscili... Maly juz zdrowy? Jesli tak to pewnie kwestia 1-2dni...

U mnie raczej szans na nagle odejscie wod nie ma, bo ja sie nigdy nie oszczedzalam i przy tak intensywnym ruchu jaki mam na codzien pecherz juz by pekl dawno :)

Irytuje mnie dzis wszystko, to nie jest dobry dzien... Kumpela co wszystkie rozumy zjadla bo ma 2 dzieci jakimis madrosciami porodowymi zaczela strzelac jak z kapiszonow i mam ochote jej odgryzc glowe. Tepa laska.
    Maz pomalowal sciany przedwczoraj, a dzis widze ze znowu cos kul i pol pokoju do kolejnego malowania. Ku@wa mac, mam ochote wyspac sie na lozku a nie na materacu!!! Ile mozna do jasnej cholery!

Aha- Magda2013, sorry: imo spamujesz nasz watek. Samozwancza wyrocznia sie znalazla. Kazda ciaza i porod jest inny, a to co akurat dzialo sie u ciebie nijak nie musi miec sie do nas. Moze to tylko ja i moj podly humor dzisiaj, ale jak chce non stop czytac wywody tych co juz rodzily, to ide na wczesniejsze miesiace, a tu gadam z laseczkami ktore sa na tym samym etapie co ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:11

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wczorajszym aktywnym dniu padłam chwile po 22:00 ale niestety noc była tragiczna... Strasznie się pociłam, pachwiny i brzuch bolał a do tego złapał mnie pierwszy mega skurcz łydki. Jak wstalam siku to myślałam że do kibelka nie dojdę. Teraz od rana znów mnie czyści a do tego duszno na dworze :/ Chcę już czwartek za tydzień, niech mnie kładą do szpitala i wyciągają Minia bo zwariuje ;)

Za wizyty, badania, cc i oczywiście naturalsiki wielkie kciukasy :)

dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa antybiotyk juz w sobote nam sie skonczyl..w niedziele miala byc obserwacja a w poniedzialek wyjscie..ale zmienil sie lekarz..i nic z tego niewyszlo.. Mam nadzieje ze uwaznie zapoznala sie z karta i dzis wyjdziemy..
    Juz lekarze i polozne na obchodzie pytaja kiedy pani wkoncu wyjdzie? ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam dziewczyny do szpitala.bóle nie przechodzą i zaczynam trochę krwawic.trzymajcie kciuki

Ania1704, EP!C, Sista, maglic, sss, Nieukowa, dorcia8919, niusiaa5, gosi_a, Scintilla, Joasia:), Finezja, Z., Katha81, .aś., karolina0522, Ekkaja, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ,Doda a wy jak ?

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kilka miesięcy się nie odzywałam co jakiś czas sprawdzałam co u was i GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ zdrówka dla was i waszych pociech. Czerwiec juz mamy :-) ja czekam na 26 ale brzuch i kręgosłup boli mnie od niedzieli i co dzień to bardziej zobaczymy co to błędzie:-)

Sista, sss, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, Scintilla, Joasia:), Z., nenette lubią tę wiadomość

oeuas65glzp8ycqj.png

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea powodzenia, trzymam kciuki za super szybki i łatwy porod. Nieukowa spoko, to jest teraz normalne, każda z nas jest zła iwszystko ja denerwuje, ja dziś rano afera wczoraj, aż mój mąż wraca do domu dziś o 11 bo chyba widzi że mam dość.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przeszło trochę, ale tak czuję, wewnętrznie, że to już na dniach hehe

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Podczytuje Was co jakiś czas, pewnie mnie nie pamiętacie, ale miałąm razem z Wami rodzić:)

Gratuluje wszystkim mamusiom juz rozpakowanym:)
    Trzymam kciuki za te dzieciaczki, ktore sie troszke pospieszyly by przywitac sie z tym swiatem, a tym ktore czekaja z niecierpliwoscia zycze jeszcze troszke wytrwalosci:)

Ania1704, Z., EP!C, Sista, maglic, Alorrene13, Nieukowa, dorcia8919, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 41 tygodniu. Gdyby mi ktoś jeszcze 2 tygodnie temu powiedział, o tej porze nadal będę w dwupaku to bym go wyśmiała, a tu chyba nie zanosi się na to, że w najbliższych dniach się rozpakujemy. Wczoraj i przedwczoraj miałam spuchnięte stopy i dłonie, ale dopiero od popołudnia, a dziś opuchlizna od rana i 65kg(!) na wadze. Mam nadzieję, że to efekt zatrzymania wody. Jutro idę na wizytę do punktu konsultacyjnego. Zobaczymy co powiedzą.
    Zosia mama chcę urodzić w najbliższych dniach żeby nie być jeszcze sfrustrowaną i zmęczoną tą ciążą!

Orchidea powodzenia mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Próbuję jednak się nie zamartwiać i nie wkurzać ale też chodzę poddenerwowana delikatnie mówiąc... Z tych metod naturalnych na przyspieszenie porodu, które znalazłam w necie chyba niewiele pomaga :) Najbardziej to chyba jednak seks i stymulacja sutków, już sama nie wiem ... Zyrciu Ty jako doświadczona i już po, możesz powiedzieć, czy na Ciebie coś podziałało?
    Dziewczyny nie chciałabym może rodzić tak przed terminem, gdyby nie ta waga Syna mego ... ;) Lilly, Orchidea, Agawera kciuki zaciśnięte i nadal czekamy na wieści od "milczących" naszych kobietek, Lilianka, Suzanna ... ???
    Ja dziś zakupy, spacer a jak, chyba jeszcze skakanie na piłce :P no i ta herbatka z liści malin, która i tak nie działa podobno ;)
    Miłego Dnia !!!!!!!!!!! :D

dorcia8919, karolina0522, Scintilla, maglic, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, rozumiem twoj bòl:) cholera rodzic juz by sie chcialo, a z drugiej strony przed nami doswiadczenie, ktore nie chcialybysmy przezyc (porod). Dasz rade psychiczne, gwarantuje ci jeszcze gora 2 dni i widzisz sie z dzieckiem:)
    Dada, ojej ja nie znosze bòli miesiaczkowych i modle sie zeby ich nie bylo wcale do dnia porodu. Łacze sie w bolu:/ Wez cieply prysznic lub kapiel i zobacz jaki da to efekt. Powinno poskutkowac, podobnie jak nospa czy paracetamol.
    Orchidea - powodzenia. Jesli to ma byc dzisiaj to niech sie to stanie blyskawicznie i zdrowo dla malenstwa. Daj znac po wszystkim.
    Wszystkie inne mamy oczekujace i wsłuchujace sie w siebie powodzenia i kciuki zacisniete. Acha i niech ten upal idzie precz- podobno tak ma byc do poniedzialku, potem normalnie ( cieplo 23 st)

maglic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wywoływania porodu i stymulacji oxy poprzez masowanie sutkow. Jestem w posiadaniu ksiazki napisanej przez guru poloznych w Stanach, ktora opisuje przypadki wzmacniajace akcje porodowe bez stucznej oxytocyny. Otoz owszem nalezy pobudzac sutki ale uwaga! ssaniem dziewczyny:)))) W gre wchodzi jedynie maż:) (no chyba nie sasiad;) Podobno dziala swietnie ( ta sama robote wykonuje przeciez osesek i wtedy zwija sie macica). Tak wiec kochane: sexem sie zaczelo i sexem konczy. Podobno mozna tez wyprobowac na porodowce. Tylko nie przeraźcie lekarzy:)

Alorrene13, maglic, niusiaa5, Scintilla, Joasia:), Finezja, A1984, Viola lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Chyba ide na dlugasny spacer, tylko jeszcze nie wiem gdzie... Musze cos ze soba zrobic innego niz zwykle bo wybuchne :) nie chce sie na mezu wyzyc bo dzis mamy rocznice i glupio psuc atmosfere...

Orchidea zaciskam kciuki za rozwoj sytuacji!!! I troche zazdroszcze ze nie bedziesz musiala czekac i czekac :)

Zetka, Maglic, Inesicia... Lacze sie w bolu, tez bym chciala JUZ! No... Moze jutro. Ale w tym tyg byloby optymalnie :)

Alorrene13, maglic, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dongina u mnie.nie.ma opcji-- maz nienawidzi mleka, a na pytanie, czy sprobuje robi zdegustowana mine :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem. Wchodzę sobie w pue i widzę ze jest już decyzja w sprawie macierzyńskiego rozwijam a tam...decyzja ze dostanę macierzyński od 15 mają do 8 lipca od 9 lipca wzzwyz odmowa przyznania świadczenia. Skur...przecież nawet obowiązkowy macierzyński trwa 20 tyg to dlaczego naliczyli mi tyle jakbym urodziła martwe dziecko...jadę do zusu to wyjaśnić potem odwoływanie itd ciekawe z czego będę żyć.

Trzymam kciuki za porody

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa 100 lat z mężem przy boku i stadkiem wnuczat :) z okazji rocznicy. Nie wiem czy mleko poleciałoby szerokim strumieniem;) Siara pewnie tak, jesli komus juz sie wydziela. Ale malec na widok ojca spijajacego jego siare pewnie uwinelo by sie raz dwa:) "Jak ojciec śmie pić moja ukochana życiodajna śmietanke. Nie ma wałka, wychodze bo mi wszystko wychleje;)"
    Aghata jedź i wyjaśnij ta chora decyzje. Nalezy ci sie macierzynski jak kosc psu i niech nawet sie nie wyglupiaja bo to nie jest zabawne

Alorrene13, dorcia8919, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata to na pewno nieporozumienie i burdel u nich... :(
    No u mnie mleko nie leci więc moze poprosze meza aby dzis "possał" ;)
    Tez ide na jakis spacer ... zaraz ;)
    Właśnie Nieukowa, najlepszego z okazji rocznicy :D !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:40

Finezja, maglic lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ