Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc wam,
Gosia jak tam akcja? Dada, Agawera, Monia? Bez zmian jak widze.
Sista to wspaniale! Chyba miło sie oglada swojego mena w "bojowych" akcjach, w ktorych wszystko smiga jak w zegarku. Ja tez sie ciesze, ze bede miala w moim taka podpore(chrapal z nudow na zajeciach SR, a miliar rzeczy uznał za zbedne do kupienia bo sie "bedzie tylko kurzylo"
)
W nocy tak mnie rwały biodra, ze mylałam ze sie porycze. Nigdy wczesniej tak mnie nie bolały. Czy wy tez odczuwacie roznice? Dzisiaj ide ostatni raz do ginekologa na pomiar i usg. Hmmm, wydaje mi sie, ze mała chyba jednak troche na wadze i rozmiarze przybrała. Modle sie jednak by była terminowa:)
Co do drugiego imienia, to owszem my dajemy. W mojej rodzinie to tradycja. Kazdy z nas nosi drugie imie po dziadkach jako wyraz szacunku:) Babciom i dziadkom jest wowczas nadwyraz miło:) My jako rodzice wybieramy pierwsze imie, a drugie po nich (dzieki temu sprytnie troche im zamykamy buzię jesli to pierwsze im sie nie bardzo podoba). Co do uzytkowania, to nie trzeba wiecznie podawac drugiego. Ja tego nigdy nie robilam. Tylko w urzedzie, paszportach, dowodach, swiadectwach itp. Moja mama twierdzi, ze zgodnie z tradycją nadawania drugich imion powinno byc ono za jakims świetym (jesli jestesmy katolikami). Ha ha moja mama ma akurat czysto pogańskie, ale ja na to tak nie patrzę
Teraz jest moda na dawanie drugich imion po rodzicach, szczegolnie u plci meskiej. Kiedys bylo bardziej z "dziada pradziada" -
nick nieaktualny
-
Dongina no cmi to okresowo i tyle, boje się, że będę teraz tak lazila z bólami parę dni a potem jakieś indukcja bo juz nie będę miała siły. A najgorsze to, że Majka dziś spala u M kuzynki fajna dla niej przygoda bobtam jest młodsza o rok od niej Hela no ale przecież codziennie jej tam wozić nie będę, masakra hehe
-
Hej. Tak na szybko wpadam. Gratuluję nowych dzieciaczków.
Ja mam pytanie ostatnio któraś pisała o badaniach na nietolerancje laktozy. Jjakie to badania? U nas jak Dominik był tylko na moim mleku to cały czas się spinal prezyl płakał nie pomagają masaże kropelki leżenia na brzuszku tutaj lekarka mówiła ze w mleku mamy jest dużo laktozy i może on jej tak do końca nie toleruje. Przeszliśmy na mm i jest jakby lepiej ale jak zje to jak śpij przez sen mocno krzyczy i płacze a w mm tez jest laktoza tylko ze mniej. I już sama nie wiem. Może on jej wg. Nie toleruje. Albo że jest takim wczesnym wczesniakiem może jeszcze ten niedojrzały ukl pok.
Pozdrawiamy. -
nick nieaktualnylilly78 wrote:Zyrciu wspolczuje. Jak sie patrzy bezsilnie jak maluszek cierpi to cos strasznego. Jedzcie do lekarza. Bedzie dobrze
U nas dzis znowu w nocy gazy i wzdecia od 2 do 5 mama tulila. -
Magda to albo zwykle badanie ogólne kału, albo test karego zobacz w internecie ja akurat tego nie robiłam ale 5 lat minęło i.to chyba nowa metoda badania nietolerancji laktozy i majówki pisały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:41
-
Zyrcia zdrówka dla Was, odwiedziny lekarza to dobry pomysł bo tak jak mówisz lepiej żeby się z tego nic nie rozwinęło.
Gosia, trzymam kciuki żeby jednak się rozwinęło.
Agawera powodzenia w przyjęciu do szpitala.
Dongina a Ty już do rozwiązania nie będziesz miała wizyt u lekarza? bo ja mam przychodzić co tydzień na usg i ktg z wynikami moczu i co 2 tygodnie z morfologią (po cichu liczę że do morfologii nie dotrwam)
Dada, fajne podejście. Ja też próbuję tak do tego podchodzić ale jak tylko zaczyna coś boleć to się napalam że może to już.
Co do drugiego imienia to my nie dajemy. Będzie miała długie pierwsze imię to wystarczy
Moje plany na dzisiaj to sprzątanie biura męża i odbiór wyników moczua jutro wizytacja u gina
P.s. Monia śniło mi się dzisiaj że przeczytałam na forum że urodziłaś córeczkę i ważyła 3600gaż po przebudzeniu odpaliłam belly żeby sprawdzić
XxMoniaXx, Sista lubią tę wiadomość
-
Jezu Gosiu normalnie wywołałaś uśmiech na mej twarzy a od 2 dni jakoś trudno i niego
mam nadzieje, że Twój sen był proroczy
co do drugiego imienia u nas będzie Julia NataliaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:52
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia82 trzymaj sie dzielnie. Jesli to przepowiadacze to niech beda lekkie. Przynajmniej cie nie wyczerpia przed wlasciwa akcja. Duzo sie relaksuj.
Agawera i Monia nie panikowac!Nie myslec o fatalistycznych rzeczach bo sie wykonczycie. Bedzie tak jak chcecie. Rachu ciachu i po strachu
Magdalena 88 masz racje zrob ten test, z badaniami o jakich wspomina Gosia. Wygoogluj sobie tez jakie nowe badania ja wykrywaja. Wszystkie stacje diagnostyczne/ laboratoria maja to w opisie -
U mnie nuda ...nic sie nie dzieje .czasem boli jak na okres czasem zepnie brzuch ale nic trwałego ...
Ide zaraz na plaze bo wczoraj przez to leniuchowanie nie byłam a tez lodówka swieci pustkami takze w drodze powrotnej zakupy..
Miłego dnia Brzuchatki ...Sista lubi tę wiadomość