X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no to ja trzymam kciuki dawaj znac ,raczej juz nie zasne wiec jesli to bedzie godzina 5 to jestem z Toba :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa wielka, nic się nie rozkręca zaraz M wstaje do pracy.

• agawera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam się denerwować ze mnie jutro przyjmą :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dziś z Leonem do lekarza :( kicha, kaszle, gile lecą... ulewa strasznie, praktycznie od razu jak zje albo nawet w trakcie... Temperatura 37.1 :(
    Siedzę i ryczę :(
    ja też chora...

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia to się trzymaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam,
    Gosia jak tam akcja? Dada, Agawera, Monia? Bez zmian jak widze.
    Sista to wspaniale! Chyba miło sie oglada swojego mena w "bojowych" akcjach, w ktorych wszystko smiga jak w zegarku. Ja tez sie ciesze, ze bede miala w moim taka podpore :) (chrapal z nudow na zajeciach SR, a miliar rzeczy uznał za zbedne do kupienia bo sie "bedzie tylko kurzylo" :))
    W nocy tak mnie rwały biodra, ze mylałam ze sie porycze. Nigdy wczesniej tak mnie nie bolały. Czy wy tez odczuwacie roznice? Dzisiaj ide ostatni raz do ginekologa na pomiar i usg. Hmmm, wydaje mi sie, ze mała chyba jednak troche na wadze i rozmiarze przybrała. Modle sie jednak by była terminowa:)

Co do drugiego imienia, to owszem my dajemy. W mojej rodzinie to tradycja. Kazdy z nas nosi drugie imie po dziadkach jako wyraz szacunku:) Babciom i dziadkom jest wowczas nadwyraz miło:) My jako rodzice wybieramy pierwsze imie, a drugie po nich (dzieki temu sprytnie troche im zamykamy buzię jesli to pierwsze im sie nie bardzo podoba). Co do uzytkowania, to nie trzeba wiecznie podawac drugiego. Ja tego nigdy nie robilam. Tylko w urzedzie, paszportach, dowodach, swiadectwach itp. Moja mama twierdzi, ze zgodnie z tradycją nadawania drugich imion powinno byc ono za jakims świetym (jesli jestesmy katolikami). Ha ha moja mama ma akurat czysto pogańskie, ale ja na to tak nie patrzę:)
    Teraz jest moda na dawanie drugich imion po rodzicach, szczegolnie u plci meskiej. Kiedys bylo bardziej z "dziada pradziada"

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie ma co plakac tylko smigac do lekarza bo Leon przez to ulewanie moze spasc na wadze, a wiadomo ze przy goraczce nikomu jesc sie nie chce. Moze od razu lekarz looknie na ciebie. Bedzie dobrze:)

• agawera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Jedziemy dziś z Leonem do lekarza :( kicha, kaszle, gile lecą... ulewa strasznie, praktycznie od razu jak zje albo nawet w trakcie... Temperatura 37.1 :(
    Siedzę i ryczę :(
    ja też chora...

Szkoda malucha :( lec do lekarza aby sie nie rozwineło

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina no cmi to okresowo i tyle, boje się, że będę teraz tak lazila z bólami parę dni a potem jakieś indukcja bo juz nie będę miała siły. A najgorsze to, że Majka dziś spala u M kuzynki fajna dla niej przygoda bobtam jest młodsza o rok od niej Hela no ale przecież codziennie jej tam wozić nie będę, masakra hehe

• agawera Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dogina u mnie bez zmian tylko po obodzeniu nerwy siegaja zenita na popraee nastroju ziadlam na sniadanie nalesniki z jabuszkami i popijam inka moze mi przejdzie a napewno przejdzie jutro po 10 gdy zadzwonie na kliniczna czy sa miejsca

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:00

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak na szybko wpadam. Gratuluję nowych dzieciaczków.
    Ja mam pytanie ostatnio któraś pisała o badaniach na nietolerancje laktozy. Jjakie to badania? U nas jak Dominik był tylko na moim mleku to cały czas się spinal prezyl płakał nie pomagają masaże kropelki leżenia na brzuszku tutaj lekarka mówiła ze w mleku mamy jest dużo laktozy i może on jej tak do końca nie toleruje. Przeszliśmy na mm i jest jakby lepiej ale jak zje to jak śpij przez sen mocno krzyczy i płacze a w mm tez jest laktoza tylko ze mniej. I już sama nie wiem. Może on jej wg. Nie toleruje. Albo że jest takim wczesnym wczesniakiem może jeszcze ten niedojrzały ukl pok.
    Pozdrawiamy.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Zyrciu wspolczuje. Jak sie patrzy bezsilnie jak maluszek cierpi to cos strasznego. Jedzcie do lekarza. Bedzie dobrze

U nas dzis znowu w nocy gazy i wzdecia od 2 do 5 mama tulila.
    tzn nie widzę żeby on jakoś cieprial, ogolnie jest spokojny i sie cieszy jak mu gruchą gile wysysam :p no ale jednak kicha i kaszel jest wole jechac i sie uspokoic no i zapobiec zanim sie jakis gorszy syfilis z tego chorobska nie zrobi. Niby czytalam w mojej ksiedze ze 37 to nie goraczko u niemowlaka no ale jednak niech go lekarz obejrzy bo ja w nerwice popadne -_-

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to albo zwykle badanie ogólne kału, albo test karego zobacz w internecie ja akurat tego nie robiłam ale 5 lat minęło i.to chyba nowa metoda badania nietolerancji laktozy i majówki pisały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:41

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia zdrówka dla Was, odwiedziny lekarza to dobry pomysł bo tak jak mówisz lepiej żeby się z tego nic nie rozwinęło.

Gosia, trzymam kciuki żeby jednak się rozwinęło.

Agawera powodzenia w przyjęciu do szpitala.

Dongina a Ty już do rozwiązania nie będziesz miała wizyt u lekarza? bo ja mam przychodzić co tydzień na usg i ktg z wynikami moczu i co 2 tygodnie z morfologią (po cichu liczę że do morfologii nie dotrwam :-) )

Dada, fajne podejście. Ja też próbuję tak do tego podchodzić ale jak tylko zaczyna coś boleć to się napalam że może to już.

Co do drugiego imienia to my nie dajemy. Będzie miała długie pierwsze imię to wystarczy :-)

Moje plany na dzisiaj to sprzątanie biura męża i odbiór wyników moczu :-) a jutro wizytacja u gina :-)

P.s. Monia śniło mi się dzisiaj że przeczytałam na forum że urodziłaś córeczkę i ważyła 3600g :-) aż po przebudzeniu odpaliłam belly żeby sprawdzić :-)

XxMoniaXx, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    zaczynam się denerwować ze mnie jutro przyjmą :(
    nawet nie gadaj .. jeżdzi mi w jelitach że masakra , kibel przytulam ok 5 razy dziennie z dwójką, ryczę co chwile... sama siebie nie poznaje :O w życiu sie tak nie bałam :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Gosiu normalnie wywołałaś uśmiech na mej twarzy a od 2 dni jakoś trudno i niego :D <3 mam nadzieje, że Twój sen był proroczy :D

co do drugiego imienia u nas będzie Julia Natalia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:52

niecierpliwa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82 trzymaj sie dzielnie. Jesli to przepowiadacze to niech beda lekkie. Przynajmniej cie nie wyczerpia przed wlasciwa akcja. Duzo sie relaksuj.
    Agawera i Monia nie panikowac! :) Nie myslec o fatalistycznych rzeczach bo sie wykonczycie. Bedzie tak jak chcecie. Rachu ciachu i po strachu :)
    Magdalena 88 masz racje zrob ten test, z badaniami o jakich wspomina Gosia. Wygoogluj sobie tez jakie nowe badania ja wykrywaja. Wszystkie stacje diagnostyczne/ laboratoria maja to w opisie

• Dada Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nuda ...nic sie nie dzieje .czasem boli jak na okres czasem zepnie brzuch ale nic trwałego ...

Ide zaraz na plaze bo wczoraj przez to leniuchowanie nie byłam a tez lodówka swieci pustkami takze w drodze powrotnej zakupy..

Miłego dnia Brzuchatki ...

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie jak walczylam z tym pierscionkiem zeby go zdjac ? Ro wczoraj przypadkowo go zdjelam mydlem xo wczesniej graniczylo Z cudem .

.aś. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ