X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kikusia a może po prostu miałaś badanie genetyczne po poronieniu robione? Jak robią czyszczenie macicy tov zawsze biorą próbki na badanie... może o to jej chodziło?

Szczesliwamama: to masz fajnego lekarza...

Nie miałam robionego czyszczenia ani zabiegu . Dostałam tylko tabletkę , wszystko tak jakby samo zeszło . Jedyne badanie po poronieniu to było USG - aby sprawdzić czy jest tam "czysto"

Właśnie tak czytam o tych chorobach genetycznych i aż mnie to przeraża.
    Nie wiem co bym zrobiła gdyby to mnie spotkało :/ Zanim jeszcze myślałam o dziecku to ciąża wydawała mi się idealnym stanem dla kobiety, takim cudem . Wszystko gładko i sprawnie. Im więcej czytam tym więcej mam obaw przed sobą :(
    Nie dość , że przed każdą wizytą sto myśli na sekundę to jeszcze pełno choróbstwa wokół na które nawet wpływu nie mamy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:18

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem co bym zrobiła. I nawet wiem że jak by mi odmówiono w Polsce, to pojechałabym na Słowację.
    nie urodzę śmiertelnie chorego dziecka i już.

Ale nie mówmy o tym, trzeba myśleć pozytywnie. Bo co nam pozostaje? I tak (mam nadzieję) udało nam się przejść ten najgorszy czas i że teraz kolejne dylematy będą już bardziej przyjemne, np. jak pomalować pokój maluszka :D

Eowena: współczuję ogromnie ;( Teraz możesz mieć tylko nadzieję, że rpzejdzie ci w miarę szybko... jedna z dziewczyn z którymi kumpluję się z OF jest w pod koniec 2 trymestru i od 8 tc ją dalej trzymają codzienne wymioty... nawet była na kroplówkach bo tak niepowściągliwie wymiotowała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:18

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak fajnie, że mamy tu położną! :) Ile masz lat jeśli można wiedzieć? :) Na pewno będziesz zasypywana pytaniami za jakiś czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:29

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa postąpiłabym tak samo, lecz chyba załamałabym się na zawsze i już więcej nie próbowała.
    Nie wiem dlaczego,ale nie umiem się jeszcze cieszyć z tej ciąży.
    Cały czas się boję ,że coś się złego stanie :(

Jak w pierwszej ciąży byłam mega szczęśliwa tak szybko się z nią pożegnałam.
    Jeszcze nie mówimy nikomu w rodzinie ani znajomym.
    Jest to nawet dość komiczne , gdy odwiedza mnie zazwyczaj teść a ja siedzę w domu (do 17:00 sama) i muszę na szybko wymyślić jakiś bajer :D Ostatnio powiedziałam ,że jestem przeziębiona i będę na L4 :D

Ja na szczęście nie wymiotuje , czasami mnie zemdli i tyle.
    Mówi się tyle , że w ciąży kobieta pięknieje a ja mam wysyp pryszczy na twarzy :D

Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey co u Ciebie ? jak sie czujesz ? ;)kiedy kolejna wizyta ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się pryszcze zaczynają uspokojać odkąd zaszłam :) zawsze miałam ich pełno a teraz jest o niebo lepiej ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mi się pryszcze zaczynają uspokojać odkąd zaszłam :) zawsze miałam ich pełno a teraz jest o niebo lepiej ;)

To ja na odwrót-nigdy nie miałam ,a teraz mam :D

Mama!"
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie miałam problemów z cerą a teraz jak zombi wyglądam hehe na twarz co dziennie witam nowe syfy na twarzy a kolor jak umarła wyglądam tak blado:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ooo jak fajnie, że mamy tu położną! :) Ile masz lat jeśli można wiedzieć? :) Na pewno będziesz zasypywana pytaniami za jakiś czas :)
    Mam 24 lata i pracuje na oddziale położniczo-noworodkowym :) kończę kurs położnej środowiskowej i zamierzam po urodzeniu malucha zrobić jeszcze doradztwo laktacyjne... Uwielbiam tematy zwiazane z ciążą, porodem i maluchami, to moje życie. A teraz gdy jestem w ciąży wszystkiego doświadczam "na swojej skórze". Super uczucie (:

Nieukowa, Inesicia, Toxey, Z., lauda lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala to teraz możesz powiedzieć, że nie rozstajesz się ze swoją pracą :D
    Albo że robisz praktyki :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj kiepsko jedzenie wchodzi, niby jestem głodna i słabo mi z głodu ale zarazem jestem wzdęta i sama nie wiem na co w ogóle mam ochotę, prawie na nic, to jest straszne.
    Eowena, słyszałam że niektóre kobiety chudną na poczatku ciazy, ja się nie ważyłam narazie. W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg wcale nie było po mnie widać, miałam tylko brzuch i cycki, ciekawe jak bedzie teraz bo już mam wrażenie że puchnę...

• annaj Koleżanka

Wysłany: 30 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam nerwa. Dzwoniłam do szefowej o wycofanie wypowiedzenia, że mam zaświadczenie itd, a ona że nie, ze ją okłamałam że nie powiedziałam, to ja na to ze odpowiednie dokumenty jej złożę. Zadzwoniłam do inspekcji pracy, tam mi powiedzieli co mam zrobic i chyba na drodze sądowej się skończy. Masakra. Ona taka zołza jest. Aż mnie wzdryga jak mam tam w poniedziałek jechac, a jutro do sądu muszę wniosek zawieść. Mam nadzieję że zmiękną.
    Muszę trochę się odstresować heh.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaj dokładnie zgodnie z prawem pracy, Pracodawca musi odstąpić od wypowiedzenie umowy i przedłużyć ją do czasu rozwiązania... Twoja szefowa musi zmięknąć :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu nie opłaca się jej sądzić, bo jesteś zawsze na wygranej pozycji :) Także raczej zmięknie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę że nie ma co się zastanawiać nad badaniami prenatalnymi ( takie jest moje zdanie). Nie wiem czy nie piszę bredni, ale część chorób nie jest całkowicie wyleczalna? Kiedyś mnie takie słuchy doszły.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Toxey co u Ciebie ? jak sie czujesz ? ;)kiedy kolejna wizyta ?

ja caly czas sie stresuje, belly pokazuje ze beta w normie, ale ostatnio przyrosla ponad 100%, a teraz tylko 60%... sama nie wiem co mam myslec. z bety wychodzi ze ciaza jest ponad tydzien mlodsza. musze powtorzyc jeszcze raz, nie wiem czy jutro czy w poniedzialek i sie przekonam. wizyta 17 listopada...

• aghata Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta beta to spedza sen z powiek normalnie ja nie robilam i cale szczescie.

Ja nie mam wlasnie syfow a i wlosy mniej mi sie przetluszczaja.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec chyba jutro sobie odpuszcze, zrobie na nastepny tydzien...

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika: nie istnieją wyleczalne choroby genetyczne. Niektóre można zatrzymać stosując jakieś diety (np fenyloketonurię) ale generalnie chodzisz z dzieckiem od lekarzam do lekarza i najczęściej nic to nie daje, a nawet jeśli dziecko można operować, to zwykle jest kaleką do końca życia. pal licho jeśli tylko fizycznie, ale jeżeli jest niedorozwinięte to tym gorzej.
    Można wyleczyć niektóre wady serca, niekoniecznie o podłożu genetycznym, ale to kropla w morzu wszystkich zaburzeń.
    Każda para powinna wedle swojego sumienia zdecydować, co pocznie gdy się okaże że coś jest nie tak, ale nawet jakbym miała tylko poznać prawdę że dziecko jest chore, to tak czy siak chyba lepiej znać ją wcześnie, żeby móc się przygotować psychicznie i materialnie. Sytuacja gdy rodzisz i się okazuje nagle na porodówce że coś jest bardzo nie tak, mnie by osobiście przerażała, dlatego jestem zwolenniczką badań prenatalnych...

Toxey, nie rób tych bet- to nic nie da a tylko się stresujesz niepotrzebnie... Poczekaj na USG, zobaczysz że będzie śliczny maluch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:51

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nieukowa :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ