X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Cześć z rańca. Oczywiście emocje przed wizytą rozjechane jak koleiny na polskich drogach ;) Trzymajcie kciuki. Odezwę się wieczorem.
    Miłego dnia dla wszystkich mamuś!
    P.S. Inesicia, trzymam za Ciebie kciuki.
    P.S.2. Alamakota fajnie, że położna z doświadczeniem się znalazła w naszym gronie! Jeśli chcesz, to podaj datę porodu - wpiszę Cię na listę czerwcówek :) Aaaa i jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, suwaczki tak pokazują. Masz termin na 04.06.?! :D
    Tak ja też mam termin 04.06.15 ;)) pozdrowionka

lauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ala!!! Ależ Boże Ciało w przyszłym roku bogate. Bociany w sierpniu/wrześniu się dobrze sprawowały :D

Truskaweczka250, Alamakota lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Nieukowa ze snem mam tak samo, zasnęłam o 22 a wstałam o 9:30 i też jestem mega mega niewyspana i chyba zaraz się położę spać :-)
    Wczoraj oglądałam serial Przyjaciółki, jedna z bohaterek straciła dziecko- wyłam przez całą godzinę serialu. Hormony chyba działają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:42

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Wow Ala!!! Ależ Boże Ciało w przyszłym roku bogate. Bociany w sierpniu/wrześniu się dobrze sprawowały :D
    A ja mam u chrześnicy komunie w Maju i ja z ogromnym brzuchem w upale ooo nieźle będzie :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja mam łzy w oczach ostatnio nawet jak widzę reklamę jakiejś fundacji z chorym dzieckiem... Wcześniej też mnie to chwytało, ale nie aż tak!

Wysłany: 31 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Witajcie :)

Ja mam łzy w oczach ostatnio nawet jak widzę reklamę jakiejś fundacji z chorym dzieckiem... Wcześniej też mnie to chwytało, ale nie aż tak!
    Ja tez mam czasami naloty żalu i płaczu:) ale i tez nieraz mnie łapie śmiech z byle czego:)

25.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Toxey ( tylko nie bierz tego tak doslownie) ze jest jakis ludowy przesad ze w ciazy nie wolno ogladac chorych dzieci w tv. Sa jeszcze inne np ze nie wolno chodzic do fryzjera bo dziecku madrosc ucinasz...znacie jeszczdpe jakies przesady?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierze w żadne przesądy. A jak leci reklama to przecież nie będę przełączać. Na ślubie też nie miałam nic starego, nic pożyczonego, ani nic niebieskiego i jakoś dajemy radę! ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka ostatnio powiedziała żebym sie patrzyła na dzieci ładne bo wtedy moje tez będzie ładne a żeby na brzydkie i chore nie patrzeć, słyszałam tez żeby pasków nie nosić bo pępowiną się owinie..ja tak do tego sie nie przywiązuje ale kurcze może coś w tym jest...

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :-) ja jestem szczesliwa po wczorajszej wizycie. :-) a najpiękniejszy był moment na poczatku kiedy ja tradycyjnie nie patrzylam na monitor ze strachu a lekarz po wsadzeniu rury oznajmił: no i wszystko w porządku i mamy tu MAŁEGO CZŁOWIECZKA!!!! Dziewczyny caly czas powtarzam sobie te słowa, to było piękne ....niestety przede mna badania prenatalne, dal mi wczoraj skierowanie jako że jestem 35+ no i to od rana burzy mój spokój. Umowilam się już i ide na nie 27.11., polecił mi klinikę dr. Sodowskiego w Katowicach, może któraś dziewczyna ze Śląska zna?. No cóż, musimy przez to przejść......
    Trzymam dzisiaj kciuki za Laudę i Inesicię &&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:58

Toxey, Aka81, Nieukowa, A1984, Z., kiniusia00 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie wierzyłam w żadne przesądy i zabobony. Jeśli coś komuś niby się sprawdza to dla mnie to jest czysty przypadek...

Nieukowa, Eowena lubią tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem juz po lekarzu moja ciaza jest wiele mlodsza jak myslalam o tydzien jest w tyl. od ostatniego razu rozwinelo sie tak jak powinno. lekarz mowi ze tak myslal bo na ostatnim usg bylo widac tylko cos tak jak by zamazane a dzis widac zarodek i jest wszystko ok

Toxey, A1984, Z. lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki:)
    Jakie owoce jecie? bardziej krajowe czy wszystkie jakie Wam smakują? bo ja właśnie zajadam Pomelo:)

25.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2 tyg nastepny termin

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek :-) 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia :)))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów :)

Dowiedziałam się też (może się komuś przyda)
    - kawa ok, ale jedna
    - latanie samolotem od 12 tyg
    - farbowanie włosów - lepiej poczekać do 12 tyg
    - seks - taaaaaaaak! :-)
    - szczepienie na grypę - odradzał
    - poradził mi też by brać podwójną dawkę kwasu foliowego, a wiec 0,4 z zestawu suplementów plus dodatkowe 0,4 folik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:30

Truskaweczka250, Aka81, Nieukowa, Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o przesądy to przepraszam za dosadność ale to straszna głupota. Jak może kształt brzucha świadczyć o tym co jest w środku? Chlopczyk czy dziewczynka? Owszem syfki na gębie, wypadajace włosy i rzeczy ktore świadczą o rewolucji hormonalnej jak najbardziej. Poza tym kobieta w ciąży z chlopcem faktycznie troszkę inaczej może przechodzić ciążę ponieważ chlopcy juz w łonie matki wydzielają męskie hormony i mogą być pewne symptomy płci, ale wszelkie inne zabobony to mit. Tak jak czerwona kokardka na wózku; -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:11

Toxey, Nieukowa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomelo uwielbiam!!!!!!! :) Ostatnio ciągle jem badany!

asia super, że wszystko oki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ooo i kolejna szczęśliwa wizyta :) Super! :)

A1984, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek :-) 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia :)))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów :)

O to spore już maleństwo bo ja jestem w 9tyg a moje o połowę mniejsze:)
    Oj źle coś doczytałam;) hehe myślałam ze 5,5cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:20

Viola, A1984 lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, przecież twoje bobo ma ponad 2 cm! A bobo A1984 ma pół cm ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:21

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ