Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylauda wrote:Cześć z rańca. Oczywiście emocje przed wizytą rozjechane jak koleiny na polskich drogach Trzymajcie kciuki. Odezwę się wieczorem.
Miłego dnia dla wszystkich mamuś!
P.S. Inesicia, trzymam za Ciebie kciuki.
P.S.2. Alamakota fajnie, że położna z doświadczeniem się znalazła w naszym gronie! Jeśli chcesz, to podaj datę porodu - wpiszę Cię na listę czerwcówek Aaaa i jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, suwaczki tak pokazują. Masz termin na 04.06.?!lauda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, Nieukowa ze snem mam tak samo, zasnęłam o 22 a wstałam o 9:30 i też jestem mega mega niewyspana i chyba zaraz się położę spać
Wczoraj oglądałam serial Przyjaciółki, jedna z bohaterek straciła dziecko- wyłam przez całą godzinę serialu. Hormony chyba działają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:42
-
lauda wrote:Wow Ala!!! Ależ Boże Ciało w przyszłym roku bogate. Bociany w sierpniu/wrześniu się dobrze sprawowały
-
nick nieaktualny
-
Toxey wrote:Witajcie
Ja mam łzy w oczach ostatnio nawet jak widzę reklamę jakiejś fundacji z chorym dzieckiem... Wcześniej też mnie to chwytało, ale nie aż tak! -
A wiesz Toxey ( tylko nie bierz tego tak doslownie) ze jest jakis ludowy przesad ze w ciazy nie wolno ogladac chorych dzieci w tv. Sa jeszcze inne np ze nie wolno chodzic do fryzjera bo dziecku madrosc ucinasz...znacie jeszczdpe jakies przesady?[/url]
-
nick nieaktualny
-
Mi koleżanka ostatnio powiedziała żebym sie patrzyła na dzieci ładne bo wtedy moje tez będzie ładne a żeby na brzydkie i chore nie patrzeć, słyszałam tez żeby pasków nie nosić bo pępowiną się owinie..ja tak do tego sie nie przywiązuje ale kurcze może coś w tym jest...
-
Hej Babeczki ja jestem szczesliwa po wczorajszej wizycie. a najpiękniejszy był moment na poczatku kiedy ja tradycyjnie nie patrzylam na monitor ze strachu a lekarz po wsadzeniu rury oznajmił: no i wszystko w porządku i mamy tu MAŁEGO CZŁOWIECZKA!!!! Dziewczyny caly czas powtarzam sobie te słowa, to było piękne ....niestety przede mna badania prenatalne, dal mi wczoraj skierowanie jako że jestem 35+ no i to od rana burzy mój spokój. Umowilam się już i ide na nie 27.11., polecił mi klinikę dr. Sodowskiego w Katowicach, może któraś dziewczyna ze Śląska zna?. No cóż, musimy przez to przejść......
Trzymam dzisiaj kciuki za Laudę i Inesicię &&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:58
Toxey, Aka81, Nieukowa, A1984, Z., kiniusia00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny jestem juz po lekarzu moja ciaza jest wiele mlodsza jak myslalam o tydzien jest w tyl. od ostatniego razu rozwinelo sie tak jak powinno. lekarz mowi ze tak myslal bo na ostatnim usg bylo widac tylko cos tak jak by zamazane a dzis widac zarodek i jest wszystko ok
Toxey, A1984, Z. lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia ))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów
Dowiedziałam się też (może się komuś przyda)
- kawa ok, ale jedna
- latanie samolotem od 12 tyg
- farbowanie włosów - lepiej poczekać do 12 tyg
- seks - taaaaaaaak!
- szczepienie na grypę - odradzał
- poradził mi też by brać podwójną dawkę kwasu foliowego, a wiec 0,4 z zestawu suplementów plus dodatkowe 0,4 folik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:30
Truskaweczka250, Aka81, Nieukowa, Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o przesądy to przepraszam za dosadność ale to straszna głupota. Jak może kształt brzucha świadczyć o tym co jest w środku? Chlopczyk czy dziewczynka? Owszem syfki na gębie, wypadajace włosy i rzeczy ktore świadczą o rewolucji hormonalnej jak najbardziej. Poza tym kobieta w ciąży z chlopcem faktycznie troszkę inaczej może przechodzić ciążę ponieważ chlopcy juz w łonie matki wydzielają męskie hormony i mogą być pewne symptomy płci, ale wszelkie inne zabobony to mit. Tak jak czerwona kokardka na wózku; -)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:11
Toxey, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A1984 wrote:Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia ))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów
O to spore już maleństwo bo ja jestem w 9tyg a moje o połowę mniejsze:)
Oj źle coś doczytałam;) hehe myślałam ze 5,5cmWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:20
Viola, A1984 lubią tę wiadomość