X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Cześć z rańca. Oczywiście emocje przed wizytą rozjechane jak koleiny na polskich drogach ;) Trzymajcie kciuki. Odezwę się wieczorem.
    Miłego dnia dla wszystkich mamuś!
    P.S. Inesicia, trzymam za Ciebie kciuki.
    P.S.2. Alamakota fajnie, że położna z doświadczeniem się znalazła w naszym gronie! Jeśli chcesz, to podaj datę porodu - wpiszę Cię na listę czerwcówek :) Aaaa i jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, suwaczki tak pokazują. Masz termin na 04.06.?! :D
    Tak ja też mam termin 04.06.15 ;)) pozdrowionka

lauda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ala!!! Ależ Boże Ciało w przyszłym roku bogate. Bociany w sierpniu/wrześniu się dobrze sprawowały :D

Truskaweczka250, Alamakota lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Nieukowa ze snem mam tak samo, zasnęłam o 22 a wstałam o 9:30 i też jestem mega mega niewyspana i chyba zaraz się położę spać :-)
    Wczoraj oglądałam serial Przyjaciółki, jedna z bohaterek straciła dziecko- wyłam przez całą godzinę serialu. Hormony chyba działają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:42

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Wow Ala!!! Ależ Boże Ciało w przyszłym roku bogate. Bociany w sierpniu/wrześniu się dobrze sprawowały :D
    A ja mam u chrześnicy komunie w Maju i ja z ogromnym brzuchem w upale ooo nieźle będzie :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja mam łzy w oczach ostatnio nawet jak widzę reklamę jakiejś fundacji z chorym dzieckiem... Wcześniej też mnie to chwytało, ale nie aż tak!

Wysłany: 31 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Witajcie :)

Ja mam łzy w oczach ostatnio nawet jak widzę reklamę jakiejś fundacji z chorym dzieckiem... Wcześniej też mnie to chwytało, ale nie aż tak!
    Ja tez mam czasami naloty żalu i płaczu:) ale i tez nieraz mnie łapie śmiech z byle czego:)

25.png
    Mili <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Toxey ( tylko nie bierz tego tak doslownie) ze jest jakis ludowy przesad ze w ciazy nie wolno ogladac chorych dzieci w tv. Sa jeszcze inne np ze nie wolno chodzic do fryzjera bo dziecku madrosc ucinasz...znacie jeszczdpe jakies przesady?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierze w żadne przesądy. A jak leci reklama to przecież nie będę przełączać. Na ślubie też nie miałam nic starego, nic pożyczonego, ani nic niebieskiego i jakoś dajemy radę! ;)

A1984 lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka ostatnio powiedziała żebym sie patrzyła na dzieci ładne bo wtedy moje tez będzie ładne a żeby na brzydkie i chore nie patrzeć, słyszałam tez żeby pasków nie nosić bo pępowiną się owinie..ja tak do tego sie nie przywiązuje ale kurcze może coś w tym jest...

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :-) ja jestem szczesliwa po wczorajszej wizycie. :-) a najpiękniejszy był moment na poczatku kiedy ja tradycyjnie nie patrzylam na monitor ze strachu a lekarz po wsadzeniu rury oznajmił: no i wszystko w porządku i mamy tu MAŁEGO CZŁOWIECZKA!!!! Dziewczyny caly czas powtarzam sobie te słowa, to było piękne ....niestety przede mna badania prenatalne, dal mi wczoraj skierowanie jako że jestem 35+ no i to od rana burzy mój spokój. Umowilam się już i ide na nie 27.11., polecił mi klinikę dr. Sodowskiego w Katowicach, może któraś dziewczyna ze Śląska zna?. No cóż, musimy przez to przejść......
    Trzymam dzisiaj kciuki za Laudę i Inesicię &&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:58

Toxey, Aka81, Nieukowa, A1984, Z., kiniusia00 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie wierzyłam w żadne przesądy i zabobony. Jeśli coś komuś niby się sprawdza to dla mnie to jest czysty przypadek...

Nieukowa, Eowena lubią tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem juz po lekarzu moja ciaza jest wiele mlodsza jak myslalam o tydzien jest w tyl. od ostatniego razu rozwinelo sie tak jak powinno. lekarz mowi ze tak myslal bo na ostatnim usg bylo widac tylko cos tak jak by zamazane a dzis widac zarodek i jest wszystko ok

Toxey, A1984, Z. lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki:)
    Jakie owoce jecie? bardziej krajowe czy wszystkie jakie Wam smakują? bo ja właśnie zajadam Pomelo:)

25.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2 tyg nastepny termin

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek :-) 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia :)))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów :)

Dowiedziałam się też (może się komuś przyda)
    - kawa ok, ale jedna
    - latanie samolotem od 12 tyg
    - farbowanie włosów - lepiej poczekać do 12 tyg
    - seks - taaaaaaaak! :-)
    - szczepienie na grypę - odradzał
    - poradził mi też by brać podwójną dawkę kwasu foliowego, a wiec 0,4 z zestawu suplementów plus dodatkowe 0,4 folik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:30

Truskaweczka250, Aka81, Nieukowa, Z., elukkkcha245 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o przesądy to przepraszam za dosadność ale to straszna głupota. Jak może kształt brzucha świadczyć o tym co jest w środku? Chlopczyk czy dziewczynka? Owszem syfki na gębie, wypadajace włosy i rzeczy ktore świadczą o rewolucji hormonalnej jak najbardziej. Poza tym kobieta w ciąży z chlopcem faktycznie troszkę inaczej może przechodzić ciążę ponieważ chlopcy juz w łonie matki wydzielają męskie hormony i mogą być pewne symptomy płci, ale wszelkie inne zabobony to mit. Tak jak czerwona kokardka na wózku; -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:11

Toxey, Nieukowa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomelo uwielbiam!!!!!!! :) Ostatnio ciągle jem badany!

asia super, że wszystko oki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ooo i kolejna szczęśliwa wizyta :) Super! :)

A1984, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Hej Dziewczyny, byłam wczoraj na USG i aaaaa jest maluszek :-) 5,5mm co daje 6t2d więc owu musiałam mieć jakoś bardzo wcześnie bo wg daty OM 6t0d. Serduszko bije, niesamowite uczucie! Co prawda nie mogłam w pełni celebrować tej dostojnej chwili bo myślałam tylko o tym że zaraz puszczę pawia :)))) I tak się śmiałam na fotelu że gin nie mógł ostrości do fotki złapać. Mój M też nakręcony, dyskutował sobie z lekarzem o tym co wg NICH powinnam jeść i edukował mnie wieczorem w temacie suplementów :)

O to spore już maleństwo bo ja jestem w 9tyg a moje o połowę mniejsze:)
    Oj źle coś doczytałam;) hehe myślałam ze 5,5cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:20

Viola, A1984 lubią tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, przecież twoje bobo ma ponad 2 cm! A bobo A1984 ma pół cm ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:21

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ