X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kurcze Joasiu okres? Az glupio mi pisac ale ja jeszcze krwawie po cc :/ i juz zglupialam czy to normalne :/ zazwyczaj to sie nasila jak znosze wozek :| ale nic mnie nie boli
    My pospalismy od 22:30 do teraz :) i od nowa sie usypiamy, licze jeszcze na 2h snu :)
    Wow..no to pospalas.. ;) my znow sie karmimy..tylko pewnie nie usnie tak szybko jak poprzednio bo oczy ma jak 5zl..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś teź pospałam, Amelka zasnęła o 22 i wstała o 6. Aź 3 razy patrzyłam na zegarek bo nie wierzyłam. Tylko ja głupia do 1 prasowałam , teraz tego źaluje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 07:11

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja też pomyślałam o smoczku jeżeli wisisz cały czas na cyckach to mały z ciebie zrobił sobie smoczka. U mnie położna mówiła żeby przy jednej piersi był 20 min

Dongina lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza noc też całkiem całkiem, młody poszedł spać koło 22 potem jedzenie o 1:30 4:30 i właśnie teraz mąż działa z butlą. Tylko nie wiem czemu zaczął mniej jeść i wciąga 90 ml. Widać chyba tyle mu potrzeba.

Teraz będziemy się zbierać na spacer bo gorąco ma dziś być, a ja nienawidzę temperatur powyżej 20C w mieście. No i trzeba coś na śniadanie kupić bo lodówka i chlebak świecą pustkami :)

Sista ja obstawiam zły dzień u Twojej małej albo może za dużo bodźców i tak dziewczyna odreagowywała. Skok to chyba nie bo wtedy dzieci podobno duuużo więcej krzyczą :) Obstawiałam że ostatnie dwa dni mój mógł mieć bo płacz, zrywanie i strach w oczach, zero snu.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc całkiem znosna karmienie o 12-1 później ok 4 i teraz zoska zaczęła kweczec wiec mąż mię obudził ze coś chce. Mówię mu daj smoczek a on na to ze nie wie dzień jest, jak przejrzałam na oczy 7 czyli zoska pewnie głodna. idę robić mleko przychodzę a zoska śpi w najlepsze :)
    Dziś znowu zaczynam stymulować piersi nie wiem czy to dobry pomysł ale spróbuję tak Trochę dam jej mleczka z butelki i przystawkę na 15 minut raz 1 a później 2 pierś

Dongina lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje szybkiej porady :P
    wychodze o 10 z Leonem na szybkie zakupy, jutro mam ten panienski wiec musze go zostawic z ojcem. Kupilam laktator elektryczny NUK i teraz na szybko odciagnelam sobie, wyszlo mi 60 ml i to jakos malo strasznie. Ile taki dziadyga na raz moze zjesc ? bo do tej pory tylko cyc i nie wiem ile on zjadal :P Jeszcze za pol godziny troche pociagne :P
    No i jutro to chyba musze caly dzien odciagac zeby mu na wieczor zostawic?
    Kiedy najlepiej to sciagac, po karmieniu ?

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też całkiem całkiem Hania spała 20-1.00, 1.30-3.30 , 4.20-7.00 teraz włączyłam jej karuzelę, przygląda się zabawkom i rusza namiętnie kończynami :) wczoraj byliśmy na bioderkach, wszysko ok i kontrola za 2 miesiące. Miłego dnia dziewczyny :*

Alorrene13, Dongina, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek zasnął 22:30 to wstał po 2 na jedzenie potem po 5 ale tylko trochę sie napil z cyca i tak spalismy do 8 tylko on tak z pierdami czasami sie przebudzal. Już bym chciala żeby płakał tylko czasami...te wieczory są nie do zniesienia.

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a u nas kiepska noc... Pobudka co 1,5-2h  a od rana ryczek bo brzuszek boli. Juz widze ze sobie pospie... Jeszcze maz dzis do drugiej roboty na nocke idzie, wiec nawet na moment go nie przechwyci  w weekend tez nie pospie, bo maz po nocce bedzie odsypial wiec znowu wszystko na mojej glowie... Kurde fajnie ze pracuje dodatkowo, ale mogl ten lipiec odpuscic jednak bo padniemy 

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia zwykle na jedno karmienie schodzic moze tak z 120-150 max.
    A kiedy.najlepiej... Co ile karmisz? Ja bym sciagala godzine po karmieniu z obu piersi albo zaraz po z tego cycka do ktorego krocej przystawialas.

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roznie karmie, ale zazwyczaj jedna piersia do konca druga nastepnym razem. Zazwyczaj co 2-3 godzin ale czasami nawet szybciej. Czyli musze dopompowac:D

• Sista Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Spałam jak zabita, i teraz sie zastanawiam czy karmiłam córkę o 3.00 czy dopiero o 6.00? Na pewno brałam ja do siebie o 3.00, ale potem zasnęłam. Tak wiec jak Olga saznela o 21.30, tak obudziła soe o 3.00 i 6.00. Teraz nakarmiona czeka na spacer z babcia :)
    Rozi - super, ze u Mikołajka coraz bardziej regularnie :) U Olgi chyba faktycznie za duzo wrażeń i ze zmęczenia spac nie mogła. W końcu na wakacjach jest, w innym domu, w innych plenerach :) Ale dziś wracamy juz do domu :):):)
    Zyrciu - ja bym ściągnęła tak godzine po karmieniu, Leon cos tam zawsze sobie potem wyciągnie :)

Miłego dnia !!!

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie.

Była u mnie położna zdjąć szwy zrobił mi sie zrost i pow ze tak mi zostanie do końca zycia i ,ze bedzie bolało bo sis nie oszczedzam.

Mały ma za sucha skore powiedziała i nawet go nie ważyła,daty wpisała środowe ze była bo wtedy była 8 doba...p

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - mi doradca laktacyjna mówiła, że ma zjadać jedną pierś całą, nawet jak trwa to 45 min i jak jest nienajedzony to dopiero jak ta jest pusta dostawiać do drugiej. A ja wcześniej robiłam tak że 20min z jednej i wtedy 20min z drugiej, ale to nie zdawało egzaminu...

U nas w nocy też ładnie - 3, 3 i 2h :) Potem jeszcze 2h pospał na spacerku. Za to teraz w domu się źle śpi... Najchętniej co 20 min by sobie possał cyca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Dada - a ten zrost to coś poważnego? Musisz uważać na siebie!!!!
    Widzę, że położna w pełni profesjonalna :/ Czyli nawet nie wiesz ile przybrał od wyjścia ze szpitala? Na suchą skórę to smaruj często oliwką - u nas super pomogło :)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia, a mi położna powiedziała, żeby nigdy nie opróżniać do końca bo się zrobią zastoje... i bądź tu mądry ;) Swoją drogą jak rozpoznajecie, że dziecko zjadło całą? nic nie leci czy jak?

Dada, no przecież każą się nie oszczędzać... żenada. Rozumiem, że położna bardzo profesjonalna? <sarkazm>

Mogę się pożalić? Po ciąży zrobiło mi się prawie tyle samo rozstępów co przed porodem :( Koniec żali. Miłego dnia :)

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no właśnie i skąd tu wiadomo jak powinno być? :/ Każdy mówi co innego... W każdym bądź razie u mnie nie zdarza się "pusta" pierś, bo cały czas leci pokarm, nawet jak mały je 40 min to jak nacisnę to pojawia się mleko. Może mi tak powiedziała, bo ja mam ogromne piersi?

AŚ - z rozstępami to one jak mają się pojawić to pojawią się i w ciązy i po ciąży :/ Niestety :( Ale na pocieszenie - zbledną i nie będą widoczne. Tak przynajmniej się pocieszam...

A mam pytanie do dziewczyn po SN - jak długo krwawiłyście? Ja cały czas krwawie i to nie tylko podczas karmienia i już mnie to powoli zaczyna denerwować, tym bardziej że jest taaak ciepło a ja jestem "tamponowa"... :(

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy! Dziewczyny uzywające mleka Hipp- czy możecie proszę sprawdzić jego skład i dać mi znać, czy zawiera w swoim składzie syrop glukozowy? Właśnie się okazało, że wpadłam w pułapkę zastawioną w szpitalu...karmię Enfamilem, które oprócz tego że jest drogie, zawiera najwięcej cukru spośród wszystkich mlek modyfikowanych. Proszę dajcie znac jak z Hippem, z góry dziękuję.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmię jedną piersią = jedno karmienie, chyba, ze jakiś kryzys widze w jej oczah to czasem daje tej drugiej nieco (czyt. wymiękam :D )- ale kończy sie ulewaniem zazwyczaj ^^` więc średnio każda pierś "opróżniana" jest co 4-6h (karmie co 2-3h). Mała je aż za dobrze :) waży już 5kg ^^ 1,5kg w miesiąc! oO

co nacisnę nawet tą co jadła to pojawia się mleko :D chyba, że odczekam kilka minut to już mi nie łatwo ścisnąć aby mleko było więc wniosek taki, że mały ssak ssąc pobudza na bieżąco jego wytwarzanie :) mam raczej małe piersi (tzn były malutkie przed okresem mamusiowania :P, zresztą sama waże już 45,5kg więć do wielkich nie należę) i z tego co wiem wielkość piersi nie ma wpływu na to ile tam mleka może być naprodukowane :)

odpukać nie mam chyba zastojów żadnych, piersi raczej nie bolą jako tako - bolą mnie sutki ;/ bo ona chyba ciągle źle łapie je ;/ albo coś innego się dzieje.

aha i pamietajcie, że mleko ma 3 fazy - pierwsze wodniste ma ugasić pragnienie, drugie zawiera białka/cukry, a trzecie tłuszcze niezbędne do rozowju mózgu - jak nam to opisywali - najpierw mały człowiek ssąc pierś gasi pragnieie, potem je a na koniec delektuje się śmietanką :) dlatego warto aby ssało jedną pierś do końca. A i w nocy nie wiedzieć czemu mamy w mleku najwięcej tłuszczu a i mały człowiek śpiąc rozwija swój mózg najaktywniej, więc położna zachęcała do karmien nocnych w pierwszym okresie zycia szczególnie. takie nocne mleko jest też ponoć bardziej syte więc z rana można np takie mleko odciągnąć i zostawić na wieczór aby maluch lepiej spał ^^

tyle co pamietam ze szkoły rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:10

Sista, Melia, Z., Scintilla, Nieukowa, Finezja lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra ta baba,aha i nie mam jeść serów i bananów...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ