X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Monia ja też się muszę przełamać, ale nie mam żadnego zabezpieczenia więc....i chciałabym i boję się...:-)
    ja też jeszcze nie byłAM u gin, narazie musza wystarczyć gumki :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek ;)
    Na razie zdania nie zmieniłam, Edi nadal grzeczny tylko od rana musiał powalczyć o musztardę chłopaczyna, no i co zrobić... grunt że już wyszła ;)
    Dziołszki chyba dostałam okres, ale na razie taki lajtowy, zobaczymy do wieczora, czy to to ... wtedy będę mogła zacząć brać tabletki.
    Co do butelek. Moje dziecię pije najwięcej z Canpola, ma też lovi i Avent zwykłą, pije z każdej poprawnie. Z NUKa niestety nie :/
    Obecnie 120-130 ml kiedy nie jest wściekle głodny tylko tak przeciętnie zajmuje mu do 15 minut na spokojnie :) Ja to taka wyrodna matka, muszę mu zwiększyć do 150 ml niedługo bo spory z niego Mężczyzna i wtedy może rzadziej będzie żądał butelki, poza tym próbowałam go zmieścić jeszcze w rozmiar 56... no ludzie jak zobaczyłam jaki biedny opięty cały to pochowałam te ciuchy do szuflady. Teraz lecimy na 62 a już niedługo pewnie sięgnę po 68 :D Moi rodzice nas dziś odwiedzą, spoko, nie miałam specjalnych planów.
    Hmmm plan musi powstać jeden jak pozbyć się brzucha, mimo że planuję drugą ciążę to jakoś jednak chciałabym powrócić do przyzwoitej formy :/
    Co do miłość macierzyńskiej też tak mam jak wy ... tzn. nie zwariowałam, ale mój synek jest dla mnie najcudowniejszy (jak każdy/każda dla swojej Mamusi).
    MIŁEGO DNIA :D

Z., Rozalia, karolina0522, Nieukowa, nenette, Dongina lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! :)

Dawno mnie tu nie było ale śledzę na telefonie, tylko ciężko z niego pisać :)
    Cieszę się, że u każdej praktycznie coraz lepiej i wracają pozytywne posty, nawet jak maluchy dają troszkę w kość po nocach ;)

Mój dzisiaj jak zwykle harcował od 4 do 6 a teraz non stop śpi więc udało nam się zaliczyć wreszcie spokojny spacer bez darcia ;) i ogarnąć trochę kwadrat :)

Nasze dziecko rośnie ostatnio jak na drożdżach, właśnie przejrzałam ciuszki na 68 i wstawiłam z nimi pralkę bo zaczyna się w większość nie mieścić. Jest chudy ale za to baaardzo długi jak u Nieukowej i ma duże stopy i dłonie więc może wysoki chłop niego będzie? :D My w sumie niscy ale dziadków ma wysokich więc kto wie :)

A ja zmotywowałam swój zad i zaczęłam ćwiczyć z YT :D Przyznam, że dętka jestem i dawno się tak nie upacałam :D Mam nadzieję, że mimo bólu mięśni motywacja mi nie zniknie :) Bo brzuch mam tragiczny, skora taki flak. Rozstępy zostaną ale może chociaż ta skóra będzie bardziej elastyczna po ćwiczeniach.

I my też spróbowaliśmy serduchowania chociaż ja chciałam po waszych postach poczekać na zakup jakiegoś lubrykantu bo na ostatnich zakupach zapomnieliśmy o tym, ale okazało się, że wilgotno mimo wszystko u mnie jest. Nigdy nie miałam z tym problemu ale za to mam wrażenie, że mnie 'zszyli ciaśniej' O.o Mam nadzieję, że się to wyrobi --'

Poza tym w lewej piersi mam chyba tendencje do zastoju, już drugi raz pomimo przystawienia Małego miałam wrażenie, że pierś nie została opróżniona i czułam byl spod pachy i lekko u góry. Tylko, że mam laktator ręczny więc ciężko to idzie aby ściągnąć. No ale tym sposobem mam mleko z rana którym zamierzam dopchać Złośnika na wieczór z nadzieją, że może dłużej pośpi. Taki właśnie przeczytałam sposób na dłuższe spanie - ściąganie najbardziej sytego pokarmu z rana i podawanie go przed snem 'tankując pod korek' ;)
    A od 3 msc wyczytałam, że można odzwyczajać dziecko od nocnego jedzenia, słyszałyście o tym? Jak się dziecko budzi to podobno podaje się nie cyc tylko smoczek na 10-15 minut i tuli do snu znowu. Ciekawe czy podziałałoby na mojego choleryka co jak głodny to wrzask niemiłosierny :D

A i ja też mimo, że ciężko, jestem za drugim dzieckiem! :) Może nawet zrobimy tak żebym nie musiała wracać na razie do pracy. Chociaż o pierwsze staraliśmy się 9 msc więc różnie może być. Ja jestem dość młoda ale mój mąż jest starszy i nie chciałabym aby dzieci wołały do niego dziadku :D Także im szybciej tym lepiej. Fajnie jak między dziećmi jest nieduża różnica wieku :)

Lecę dalej na miotle ;)
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:44

Alorrene13, Rozalia, Nieukowa, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. boli cie pod pachą ? bo mnie dzis od rana jakos i juz cierpną żeby zastoju nie miec bo pierwszy przeszłam dość ciężko tak mnie powaliło :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Z. boli cie pod pachą ? bo mnie dzis od rana jakos i juz cierpną żeby zastoju nie miec bo pierwszy przeszłam dość ciężko tak mnie powaliło :/

Teraz już nie. Jak zaczynam czuć ten ból to rozgrzewam pierś albo suszarką albo pod prysznicem i ściągam laktatorem pod różnymi kątami masując pierś. Podejrzewam że gdybym nie zadziałała to by się zrobił zastój konkretny.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) poprzedniej nocy synek przespał ciągiem 5godz. dziś już nie było tak pięknie..bo budził się co 2-3 godz..
    Wczoraj pojechaliśmy do mojej mamy..i tam Szymek normalnie śpi jak zaczarowany..ciągiem 4godz. potem pobudka na jedzenie i dalej drzemał..w domu niestety tak dobrze nie ma :( bo nie potrafi tyle przespać..nie wiem dlaczego..
    a dziś od rana nie mógł zasnąć..bo męczyło go robienie kupy..a raczej jej nierobienie..rano minęło 2 dni jak nie robił..ostatnia była tamta w niedziele na plecach..więc użyłam kateter windi..no i poszła śluzowa kupa..
    dzisiaj po każdym jedzeniu ulewa..raz od razu, raz potem..wrzeszczy, płacze..i ciągle chce jeść..w żaden inny sposob się niepotrafi uspokoic jak przy cycu.. :(
    niecała godzine pospał i koniec spania..tylko marudzenie :(

Nenette, ta krew w kupie u Was, to czerwona krew czy takie brązowe nitki?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy dziś już po szczepieniu i spacerze. Synek zniósł wszystko bardzo dzielnie, tylko chwilkę płakał, dostał butelkę i teraz już dość długo śpi. Jestem z niego mega dumna ;)

Co do planów macierzyńskich to ja swoją przygodę kończę na jednym dziecku. Zawsze chciałam mieć jedno i to się nie zmieniło. Kocham młodego nad życie, wiem jak to jest być mamą i jedna sztuka mi w zupełności wystarczy :) Mąż chciałby jeszcze jedno ale szanuje moją decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 14:43

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę dzieci a mieszkamy w 36 metrach. Mamy plany.na nowe mieszkanie za 3-4 lata wtedy tato sie dołoży. Zawsze chciałam żeby Zuzia miała rodzeństwo sama nie mam mamy a mój M w ogole rodziców i wiemy jak ważne jest rodzeństwo w życiu. Mam gdzie pojechać, do kogo zadzwonić. Nigdy nie wiem czy mając 45 lat nie będę miała domu a wtedy za późno już na dzieci i bym sobie w brodę plula ze nie mam więcej dzieci.

Rozalia a Ty masz rodzeństwo?

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ja mam trzech braci.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci-to ja marzylam o synku od dzieciaka- w ciazy myslalam ze bedzie dziewczynka i do samego konca nie wierzylam ze bedzie pitol- dopiero jak pokazali mi jajka nad glowa to ywierzylam :)

My mamy po 24 lata, nie wiem jak potoczy sie moja 'wpadka' teraz, ale nie chcialam juz dzieci - moze kiedys mi sie odmieni, teraz na serio nie jestem na to gotowa- chcialabym poswiecic sie bez reszty mojemu Gabrysiowi, ja nie mam kontaktu z moja mama wiec wiem jak wazna jest taka wiez dziecko-matka- zawsze kazdemu zazdroscilam tej relacji ;) na szczescie mam wspanialego tate i babcie :)

My dzisiaj po bioderkach :) wszystko super :)

Z., Rozalia, Alorrene13, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    57f11269.jpg

nasza Iga ;) pozdrawia e-ciocie :)

zapah_ciszy, Nieukowa, Muniek, karolinka85, Z., Rozalia, MIKOLAY, Sista, lilly78, Alorrene13, dorcia8919, BrumBrumek, karolina0522, A1984, CaneCorso, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)
    W niedzielę myślałam, że męża strzelę za 30 kg wiśni - cały dzień drylowanie, robienie nalewek i smażenie na dżemik ..... no i mały pierwszy seksik w przerywniku :)

Wczoraj mała dała mi w kość, od 8 ej rano do 21 nie spała ciągłym snem dłużej niż 45 minut !!!
    łaziło jej coś w brzuszku i dopiero na koniec dnia po kupie przespała od 21 do 1.
    Dziś trochę niespokojna więc musiałam wyciągnąć asa z rękawa : małą do wyrka na boczek cyc w paszczę i robimy kupę. Ona się fajnie wtedy uspokaja i nie denerwuje jak musi wypocić bąka. Minus jest jeden - to trwa 2-3 godziny, ale można trochę kimnąć.

Dziś byłyśmy na spacerku mimo kiepskiej pogody, najpierw małylansik na pl.Zbawiciela (tak naprawdę chodziło nam o superpharma), a później park ujadowski - jejku nie byłam tam 10 lat, bo nie można z psiakami. Jestem pod wrażeniem jak wszystko odnowione.

Mój mąż też coś wspominał o próbie z drugim dzieckiem. Ja nie chcę więcej dzieci, chcę się na tym skupić :) Mimo, że psy mam dwa bo się lepiej chowają ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, Amelka dzielna, popłakała ale w domku już uśmiech i teraz śpi :-)

Karolinka a może za dużo mały je, stąd te ulewania? Amelce zdarza się ulać jak zje za dużo.

Co do 2 dziecka, ja zawsze mówiłam że nie ma mowy a teraz powiem Nie wiem :-)

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja co do drugiego dziecka na razie sobie myślę, że nigdy w życiu! ;) ale myślę, że jak synek skończy rok to pozostawimy sprawę własnemu losowi bo wg mnie nie można takich rzeczy planować. Życie często samo piszę za nas takie scenariusze, że tak powiem ;) Także możliwe że się jeszcze z Wami spotkam np w czerwcówkach 2017! ;)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym drugiego szkraba chciała, ale tak za 3-4 lata...

My wróciliśmy po tourne po mieście - w sumie 5h, na przemian w aucie, parku, knajpce albo u lekarza :P Mieliśmy usg bioderek, a za 10 minut znowu robimy wypad, tym razem na szczepienia :)

Mały zniósł wszystko na śpioch, łącznie z badaniem :P Ja niestety też prawie śpię... pamiętam dewizę, że w grobie się mogę wyspać, ale jednak jak się nie wyśpię w zyciu doczesnym, to mam wrażenie że ten grób mnie czeka całkiem szybko :P

Oby po szczepieniu mały nie dał czadu bo zasnę chyba mimo jego płączu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:53

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie sadze by za duzo jadl.. ;) w cyckach chyba ogromu niema..bo czasem zje z obu i sie denerwuje i wpada w histerie kreci glowa ciagnie sutka tak jakby nic nie lecialo.. :( a gdy go dokarmiam mm to daje 2miarki..
    Jutro mamy neonatologa to popytam o wszystko o ulewanie,o te kupy sluzowe,te krostki na buziaku..itp..
    Szymi jak zasnal wkoncu o 14 tak spi do tej pory.. ;)

Co do rodzenstwa dla Szymonka..to chcialabym ale napewno nie teraz..teraz chce sie poswiecic jemu..bo tak dlugo na niego czekalismy..
    Zreszta druga ciaza musialaby byc rowniez na lekach..i byloby duze ryzyko kolejnego wczesniaka.. Takze nie teraz..bo teraz Szymus jest najwazniejszy :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 17:42

karolina0522 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy już 2 miesiące ;)
    Matka wymęczyła na sesji :D
    yorw5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:09

Dongina, Dongina, Dongina, Alorrene13, A1984, BrumBrumek, lilly78, Rozalia, dorcia8919, Z., Inesicia, karolinka85, karolina0522, Joasia:), CaneCorso, Muniek, nenette lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planowaliśmy szybko popracować nad małą Helenką tak żebym nie wracała do pracy teraz tylko dwójkę odchowała... Ale nie wiem czy nadal tak chcę... To jednak harówa jest, ja ledwo jednego ogarniam. Może jestem słaba organizacyjne ale nie wiem jak bym miała dwa Male szkraby obrobić ;-) na razie zobaczymy co dalej, będę ponownie rozważać za kilka miesięcy. Przyznam ze pierwsze tygodnie po porodzie bylam absolutnie na nie dla kolejnego dziecka, nawet nie tyle nie w najbliższym czasie co NIGDY :P no ale jest lepiej

pytanie bylo o kupy po bobotiku - u nas bez zmian, kupa co 1/2 dni. Tyle ze puerdzi po tym nieziemsko, raczej u nas sue nie sprawdza, mam wrażenie ze go wzdyma

u nas krew byla czerwona, takie cienkie niteczki, ale się skończyli po zmianie diety i bebilonie pepti

dziewczyny a co dają te pasy poporodowe? Na sr mowili zeby nie stosować bo rozleniwia mięśnie brzucha i na chlopaki rozum to chyba tak, bo trzyma co trzeba odciążając mięśnie. Ale moze sie myle? U mnie skora spoko, tylko ten tłuszcz dalej zalega, mniej ale opona jest :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super Leoś. Przypomnij na jakiej stronce można zrobic takie ramki, pamiętam że to już pisałaś :)

zyrcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wykop.pl/ramka/1465157/fotor-edytor-zdjec-online/ TU :)

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ