X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Livka do pierwszej w nocy nie spała, była nie spokojna - krzyczała :( potem spała do 6 tej. Teraz siedzi w leżaczku i zasypia na jakieś 30 minut.

My kąpiemy między 19:30 a 20 :30, wczoraj było później i może dlatego ten niepokój :/

Ja mam w tym tygodniu kilka wizyt lekarskich. Dzisiaj dentysta, M. miał zostać z małą ale jednak jedziemy wszyscy razem, jutro wizyta u ginki, w środe pediatra i szczepienie Livki. Jak wszystko dobrze pójdzie do w week pojadę z małą do rodziców :)

Maglic, współczuję stresu, wszystko będzie dobrze :)

Karolinka moja też ulewa i nie mam na to metody, staram się aby po jedzeniu odbijała ale to nie pomaga.

Uciekam bo mała chce cyca ..

• Sista Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - ja karmie tylko piersią i od tygodnia biorę tabletki Limetic.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to by już chciał drugie dziecko :-P ;-) no ale sorry,to nie on będzie w ciąży,rodził itd.itp!!! Wydaje mi się że też będziemy kombinować znowu na maj/czerwiec 2017,czyli za rok od sierpnia starania :-P nam się udało za pierwszym podejściem :-) chcielibyśmy drugiego chłopca. Także dziewczyny może drugą ciążę też razem będziemy :-) :-)

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :S to już będzie raźniej i będziemy ekspertkami :D
    Ja muszę mieć małą modelkę, a z naszymi wzrostami to nie wykluczone :D i te ciuszki *o*
    Ale mój Radek ma szczęście w życiu i zawsze mu się wszystko udaje, chciał chłopaka ma, teraz mówi, że córe musi mieć więc obstawiam, że to będzie formalność :D

Muniek, Scintilla, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie.

Widzę, że snujecie już plany macierzyńskie .... podziwiam :)
    Maglic trzymam kciuki za "nieowocne" serduszkowanie :]

Ja jutro kontroluję swoje "podwozie" u ginekologa i mam nadzieję na powrót do bliskości :)

U nas względny spokój - zdecydowanie lepiej funkcjonuje nam się przy obecnych temperaturach :]
    Biegunki uciekły i nawet wczoraj wieczorem pojawiła się ponownie ładna, musztardowa kupcia mimo dalszego podawania Nutramigenu - największy minus przy tym mleku to, że dziecko pachnie mi ziemniakiem o.O
    Ale plusy przeważają - musi być bardziej kaloryczne bo domaga się rzadziej mleka przez co je bardziej regularnie no i zmniejszyło się ulewanie :)

Dzisiaj dla próby odstawiam jej Biogaję - wczoraj zapomnieliśmy podać i rano cera była jak u Śnieżki - a dzisiaj po południu znowu jakieś czerwone krostki chociaż jest ich i tak znacznie mniej niż w trakcie podawania Bebilonu. Mam wrażenie, że przez upały w mieszkaniu Biogaja zmieniła kolor - stała się "mętna"... może to jakaś przyczyna tej 1dniowej biegunki ? Na opakowaniu niby jest do 25stopni ale wiem, że pewnie nie raz było w mieszkaniu o wieeele cieplej a przecież to żywe kultury bakterii.Rozmawiałam z przedstawicielem Ewopharm_y bo zauważyłam, że część aptek radzi przechowywać taki probiotyk w temp. do 8stopni i faktycznie doradził aby w upały trzymać lek w lodówce mimo, że na opakowaniu istnieje notka o temp. pokojowej.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, to napisz co Ci lekarz powie o tych krostkach.
    My dziś po kontroli u pediatry. Moja pediatra jeszcze na urlopie więc znów była inną młoda lekarka w zastępstwie. Powiedziała że jest lepiej to ona że dalej stosować masc. Pytalam też czy to może byc skaza . niby reszta objawów że str ukl pokarmowego się nie zgadza więc na razie jej nie podejrzewamy. Ale jak nie będzie poprawy to mam odstawić nabiał na max 2 tyg i zobaczyć co będzie . mam na dzieje że nie będzie takiej potrzeby.

Ja mam jutro kontrolę u gina więc też lidze że jutro zaczniemy serduchowanie boją ochotę mam :)
    Jutro też IDE na babski wieczór do miasta i M zostaje tak na dłużej z małą. Już wczoraj zaczelam ściąganie mleka. Jedną porcja zamrożona czeka w zamrazalniku. Tylko zastanawiają się po jakim czasie od karmienia zaczną mnie bolec piersi. Pewnie pobede na mieście max 3 godz. To i tak będzie super.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kumulacja wizyt w tym tygodniu :)

My jutro jedziemy we troje na bioderka a potem na szczepienie :) a w miedzyczasie mam nadzieje zahaczyc o restauracje... Ciekawe czy mlody bedzie grzeczny.

Maz spi z mlodym wlasnie... Nie wiem jak on to robi, ale Radek jest zlote dziecko jak tuli tatus. Radosny, gadatliwy, a jak mu sie przestaje podobac to tuli siendo taty i bez sprseciwu zasypia :/ a u mnie ryk bo cycki... ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Dada, to napisz co Ci lekarz powie o tych krostkach.
    My dziś po kontroli u pediatry. Moja pediatra jeszcze na urlopie więc znów była inną młoda lekarka w zastępstwie. Powiedziała że jest lepiej to ona że dalej stosować masc. Pytalam też czy to może byc skaza . niby reszta objawów że str ukl pokarmowego się nie zgadza więc na razie jej nie podejrzewamy. Ale jak nie będzie poprawy to mam odstawić nabiał na max 2 tyg i zobaczyć co będzie . mam na dzieje że nie będzie takiej potrzeby.

Ja mam jutro kontrolę u gina więc też lidze że jutro zaczniemy serduchowanie boją ochotę mam :)
    Jutro też IDE na babski wieczór do miasta i M zostaje tak na dłużej z małą. Już wczoraj zaczelam ściąganie mleka. Jedną porcja zamrożona czeka w zamrazalniku. Tylko zastanawiają się po jakim czasie od karmienia zaczną mnie bolec piersi. Pewnie pobede na mieście max 3 godz. To i tak będzie super.

Marcia cóż mam Ci powiedzieć dziwna ta wizyta,zapisała bephanten ten na swędzenie i zapalenie skory smarować 3 razy dziennie jak nie zejdzie to za tydz wizyta i odstawić od cyca...trochę mnie zdziwiła i raczej nie będę jej słuchać....z tym odstawianiem zobaczymy jak bedzie po tym smarowaniu..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio po 4 h u fryzjera myślałam,ze umrę taki ból....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja ostatnio po 4 h u fryzjera myślałam,ze umrę taki ból....
    Mi mąż mówi - weź laktator na impreze ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dziś mieliśmy kontrolę bioderek i wszystko ok. Mały był wyjątkowo grzeczny a wszystko dzięki temu, że w gabinecie był wiatrak na suficie i całe badanie był w niego wpatrzony :D Potem ja zaliczyłam wizytę u podologa bo zrobił mi się odcisk na poduszce i bolało przy chodzeniu. Jak facet mi usuwal to było mnie chyba słychać dwie ulice dalej, ale już teraz jest o wiele lepiej.
    Dziś pochwalilam małego przed sąsiadem i cały wieczór jest cyrk. Spać nie chce, miał napady histerii co już mu się dawno nie zdarzało i generalnie daje popalić. Teraz już na bank go więcej nie pochwalę tak wprost ;)
    Jutro mamy szczepionkę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Też miałam mieć jutro wizytę u gina ale okres mi się nie skończył, więc muszę przenieść.
    Nie czytałam Was dzisiaj bo mój dzień zaczął się o 4 i teraz czuję mega zmęczenie. Także uciekam pod prysznic i spać. Dobrej nocki :)

A1984, Melia, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!! Pozdrawiamy z Borysem z nad morza! Nadziwić się nie mogę jaki Młody się zrobił fajowski! Generalnie o ile nie boli go brzuch i nie jest głodny to złote dziecko, co prawda mogę pomarzyć o takim długim śnie jak niektóre z Was ale juz. 3,5h się zdaża no i git ;-)
    mamy tylko problem z kupskiem a raczej jej brakiem, ostatnia kupa byla przedwczoraj w południe, na nic masaże, rurka w pupie itp. Kupy brak i stękanie, ehhh za to bąki smrodliwe ze hej!

maglic ja parę razy bralam tabletkę po i zawsze działała, ona jest bardzo skuteczna, niepotrzebnie aż tak sie stresujesz, marne szanse na ciążę

rozi widzę ze u Ciebie lepiej, super to czytac! Zobaczysz, będzie coraz fajniej i łatwiej nam wszystkim! Jestem za spotkaniem samych Mam, ale na wozkowy spacer tez sue pisze!

zamowilam mojej gadzińce woombie w nagrodę za dobre sprawowanie, czekam na paczkę. Ktoras z Was ma? Sprawdza sie? Gadzinka uwielbia byc mumią wiec licze ze polubi

Malo pisze bo nie lubię z komorki a do poniedziałku wakacje od kompa :)

Sista, Rozalia, Alorrene13, Nieukowa, nenette, karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Forumowe Ciocie!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c65a70c5fc5.jpg

Ania1704, Rozalia, Sista, Marcia86, Nieukowa, Joasia:), Finezja, Finezja, Muniek, dorcia8919, lilly78, karolina0522, nenette, karolinka85, Alorrene13, Dongina, Scintilla, Z., .aś. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny Misio Borys ;)
    Agatko cieszę sie ze u was dobrze, tylko niech ta Kupencja sie pojawi i będzie git.
    Ja sadze to samo o Edim ze jest boski i grzeczny (tfu tfu bo wiecie jak to jest z chwaleniem) ;)
    Dobranoc Dziewczynki ;)

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... boski grzeczny :P

U nas od kiedy się pojawiły śmieszki jest jedna wielka walka o spanie po zabawie... ni cholery. Właśnie udało mi się dokonać pacyfikacji- mały słucha suszarkowego mozarta, ale zasnąć a nie drzemać- zapomnij!
    Mam nadzieję że chociaż w nocy nie zawiedzie bom padnięta...

Zmierzyłam dziś małego urwisa przy pomocy sznurka i miary budowlanej: nie taki mały, mimo że tylko 4500g, to mierzy ok. 62cm... Wygląda jakby był na 10-25 centylu wagi i na ok. 97 centylu wzrostu... omg, a ja myślałam że jest pucołowaty a to kawał tyczki jest...

Maglic ja też brałam ze 2x ecapelle, a wcześniej postinor - ciąży nie było :P

Życzę dobrych nocek i długich, przespanych nocy!

A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam moją ostatnią korespondencję sms z mężem (on w wwie ja w gdańsku). Kiedyś byłyby to były sprośne wiadomości w stylu "co bym z Tobą zrobiła...". Teraz:
    - była kupa / o której była kupa / ile było kup :D
    - nie ma kupy :-(
    - ZDJĘCIE kupy

Do czego to doszło :D aaaa sorry raz wysłałam mu zdjęcie piersi na zasadzie "Ty patrz jaka mleeeeeczarnia"

Dziewczyny czy to prawda że na czas ząbków czeka nas powtórka nocy typu mam kolkę i się będę darł?

Joasia:), nenette, Alorrene13, Nieukowa, Z., Melia, Rozalia, Dongina, Ekkaja, Scintilla, .aś. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to moj sie taki ur tylko 2cm wiekszy ...co za kolos jak czytam,ze Wasze dzieciaczki juz ponad miesiąc maja.a od kiedy zaczynaja sie uśmiechać ? Bo moj jak ma cyca w budzi to często taka minkę robi ale to nie jest świadome.

No dziewczynki za 1,5hwidze sie z M :D

Sista, Joasia:), Marcia86, Rozalia, Alorrene13, Nieukowa, Finezja, Inesicia, Z., Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ja do mojego M dzis mowie przez tel Ty sie przygotuj na długa noc i kiedyś te po jego powrocie tak mowilam tylko chodziło zupełnie o co innego.

A1984, Melia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale Ci fajnie :-) Super są takie spotkania po dłuższy czasie <3

Mój się jeszcze świadomie chyba nie uśmiecha, ewentualnie lekki grymas zadowolenia podczas kąpieli. Za to się uśmiecha na maxa jak zasypia skrępowany kocykiem, perwers mały!
    Czytałam że standardowo 6 - 9 tydzień, chłopcy raczej później niż dziewczynki.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada rozłąki są bez wątpienia trudne, ale ta adrenalina jaka Wam dzisiaj musi towarzyszyć jest pewnie miłym odczuciem.
    Życze Waszej trójeczce nocy pełnej długo wyczekiwanych przytulasków ... Och tatuś nie bedzie mógł sie nacieszyć :)
    Oczywiście pozdrowienia dla Naszego forumowego marynarza, bo biedny najdłużej czekał by utulić swój największy skarb.

‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ