X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Apropo tego że czasem nie wie się co się z nami w nocy dzieje, to napisze Wam co mi się przytrafiło jakieś dwa tygodnie temu :)

Budzę się w środku nocy i patrzę a mąż stoi obok przewijaka. Mówię do niego co tak stoisz a on do mnie z przerazeniem w glosie - gdzie jest Mikołaj?! Szybkie spojrzenie na łóżeczko i widzę śpi. Patrzę na męża a on dalej stoi obok tego przewijaka i buja pusty kocyk :) :) Haha jak sobie to przypomnę to leżę ze śmiechu :) On się po chwili obudził i zobaczył że bredzi ale sytuacja bezcenna ;)

REWELACJA :D

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko Ty dokarmiasz przy każdym przystawieniu do cyca? czy jak?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Acha w carrefour promocja na pampersy zielone. 84,99 za karton :) mega box. Plus za 1 grosz chysteczki pampersa. Rozmiary były od 2 :)

Ile sztuk jest w megaboxie?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u pediatry w związku z tą kupą..a raczej jej brakiem przez 3 dni.. no i dostaliśmy czopki viburcol..stosowała któraś?
    myślę, że powinny pomóc..i że synek w końcu przestanie się męczyć.. bo przez to napinanie dodatkowo ulewa :(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko ostatnio niestetpy prawie za każdym razem :( Nie mam za dużo mleka pomimo tego że go ciągle dostawiam do piersi. Myślę że zjada każdorazowo z piersi max 40 ml. U mnie jakaś posucha, nic mi samo nie leci z piersi itp. Dziś laktatorem z jednej ściągnęłam 60 ml z drugiej właściwie zero :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmienilam nan pro na hipp combiotik polecany przez was. Moze mala bedzie kupki robic bez prezenia sie kilkugodzinnego. Bo niby nan ma wiecej zelaza niz inne mleka i moze zatwardzac. Mam nadzieje ze to juz ostatnia zmiana mleka. Powiedzcie mi jak je miesAcie bp sie spieram z moim wrrr
    Wg mego myslenia wlewam do butli ok dwie trzecie wody potrzebnej, wsypuje odpowiednia ilosc mleka zakrecam i mieszam i dolewam reszte wody np do 90 ml. Mieszam znow i podaje. A moj uwaza ze mam miec 2 butle i do pierwszej wlac 60 ml do drugiej 30 i potem do tej pierwszej dodac proszek, wymieszac i potem dolac te 30 i wymieszac. Twierdzi ze moim spisobem zrobie za geste mleko. Przeciez tak wnioskuje z opakowania. A on znow ze jak dodam miarke to ona tez robi objetosciowo wiecej. No tak wiem ale wg mnie ja mam racje. Pomocy ktora tez tego uzywa bo zwatiuje z tym moim. Sory za bledy pisze z tel

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie może jak to jest ze znieczuleniem zęba przy KP. Niestety muszę usunąć zęba i zastanawiam się czy można potem karmić :/

• Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Wysłałam, sprawdź maila.
    Bardzo dziękuję doszło.

Sista lubi tę wiadomość

Migotka85
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:29

Rozalia lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie może jak to jest ze znieczuleniem zęba przy KP. Niestety muszę usunąć zęba i zastanawiam się czy można potem karmić :/
    można skorzystać ze znieczulenia.. ;) leczyć i wyrywać a potem karmić czytałam na blogu o laktacji hafija.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:31

Ania1704 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Karolinko ostatnio niestetpy prawie za każdym razem :( Nie mam za dużo mleka pomimo tego że go ciągle dostawiam do piersi. Myślę że zjada każdorazowo z piersi max 40 ml. U mnie jakaś posucha, nic mi samo nie leci z piersi itp. Dziś laktatorem z jednej ściągnęłam 60 ml z drugiej właściwie zero :/
    ja póki co dokarmiam ze 2 razy.. ale czasami jak karmie mam wrażenie że już nic nie leci..bo synek się wygina macha glową i łapie sutka i się denerwuje i w płacz..i jak ścisnę sutka to nic nie leci..nie wiem może musi bardziej się postarać i ciągnąć mocniej a jemu się nie chce? nie wiem sama.. więc wtedy dokarmiam mm
    i mam jeszcze pytanie o mm sama zmieniałaś na bebilon pepti czy lekarz?
    bo jak byliśmy dzisiaj u innego pediatry nie u naszej bo ma urlop, to ta stwierdziła że to nie alergia-skaza, tylko zmiany sa łojotokowe.. a alergolog dopiero 1 września.. nasza pediatra kazała kupić hipoaelaergiczne, więc wzięłam ten pepti co Ty

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry!

Lilianko jesteś silną kobietą i wspaniałą matką. Nie poddawaj się i walcz dalej o Laurę. Każda z nas Cię tu wspiera, a w razie potrzeby pomocy napisz. W kupie siła ;)
    Karolinka ja używałam viburcol. Ogólnie spoko, ale nam kazano bardziej na "uspokojenie" niż na kupy. Ale spróbuj. Nie zaszkodzi, a może pomóc.
    Rozalia z każdym postem widać, ze jest u Ciebie coraz coraz lepiej :)
    Dada w ogólnie nie widać, że niedawno rodziłaś - pozazdrościć ;)
    Agata u nas ze snem różnie, bywało nawet że w ciagu całej doby spał nam tylko 5-7 godzin. Więc spanie 2h regularnie to luksus. w tym woombie wygląda jak parówka :P
    Allorene mogę powiedzieć, że zazdroszczę, że udało się z tą systematycznością. U nas z naszym nerwusem niestety się nie udaje.
    aś rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. nic więcej chyba nie pomoże.

Nie odp na wszystkie posty, bo nie jestem w stanie spamiętać.

a co u nas:
    Podczytuję Was np przy karmieniu, ale na wpisy jakoś nie było czasu ani nastroju. Znów u nas była masakra przez kilka dni. Że z tego zmęczenia nawet z mężem mięliśmy niezłe spiny. I nie dałam za wygraną i poszłam znów do lekarza, że chyba jednak to nie zasrane kolki. Więc nasza pani dr bardziej się skupiła i dała pełno skierowań. Badania z krwi i moczu wyszły do bani (jakieś zakażenie organizmu z tego wychodzi), dziś laryngolog, na szczęście wszystko w porządku, w poniedziałek USG brzuszka, 11 wizyta w ośrodku rehabilitacji bo Szymek ma asymetrię ułożeniową i trzeba sprawdzić czy ćwiczenia w domu wystarczą czy potrzebna będzie rehabilitacja. Do tego musimy sprawdzić jego napięcie mięśniowe,bo jedno z drugim mogą iść w parze. I czeka nas jeszcze neurolog... a i lewe bioderko i stópkę musimy ćwiczyć w domu... Już nie mam sił. Przy pobieraniu krwi wyłam razem z Szymonkiem, dobrze że mąż ma stalowe nerwy w takich sprawach, a za dwa tygodnie czeka nas powtórzenie badań. Osiwieję lada dzień od tych nerwów. Dostaliśmy też nowe mm (na receptę więc zawsze taniej), a ja mam na razie zakaz picia mleka w czystej postaci. Wszelki nabiał owszem, ale nie mleko, bo Mały może mieć alergię pokarmową. Widzę już nieco poprawę w jego zachowaniu, jest mniej nerwowy i spokojniej oddycha. Więc liczę, że to faktycznie będzie to wina mleka i wszystko się unormuje. Pani dr nie negowała dokarmiana mm, więc podniosło mnie to na duchu. Jeszcze się oczyszcza organizm, więc i kupy mamy na zasadzie męczę się i mam jakby problem żeby ją zrobić. Ale mam to na spokojnie przeczekać mimo ogromnego płaczu dziecka. Ile on się musi nacierpieć.

No ale szwagierka już potrafiła mi podnieść ciśnienie w kwestii dokarmiania. Że ona siedziała na cycach tak długo aż się najadały jej dzieciaki, nawet 1,5h. Więc jej tłumaczę, że ja fontanny jak ona nie mam, że cycki nie nadążają się "napełniać" i że Szymek ciągle głodny, więc nie mam wyboru. Tłumaczenie, że po cc i kilku dawkach antybiotyków od samych narodzin z laktacją jest gorzej, nie działało. Do tego stresy, że ciągle płacz, histerie, nieprzespane noce i zmęczenie. Dopiero jak zobaczyła zachowanie małego, gdy cyce były jak flaki stwierdziła o faktycznie nerwus o.O Bo przecież ściemniamy jak się zachowuje itp. Ręce mi opadają. Nawet się obraziła, że chrzestną będzie moja siostra. Rzuciła hasło, że świadkową u własnego brata nie była i nawet chrzestną nie zostanie. Myślałam, że szlak mnie trafi. Logiczne(ale chyba tylko dla mnie), że wybrałam siostrę na świadkową, poza tym ona ma już dwoje chrześniaków, a moja siorka ani jednego więc to w sumie też zaważyło. Ale wolałam się ugryźć w język i nie skomentować za wiele. Tylko rzuciłam, że jak kiedyś zdecydujemy się na drugie dziecko to będzie. Wiecie co odp?! Takich starych ludzi się nie wybiera na chrzestnych o.O (moja siora raptem 3lata od niej młodsza ale wtedy już starucha można brać) Dałabym wiele, żeby nie mieszkać obok siebie i mieć spokój. Ale to nierealne. Tutaj mamy własny dom, bez kredytów itp. Więc póki nie wygram w totka pomarzyć mogę ;)

Musiałam się nieco wyżalić. A wiem, że tu na forum można sobie ponarzekać. I codziennie się modlę, żeby Szymek się uspokoił i przestał się męczyć. A my żebyśmy mogli zacząć się cieszyć dzieckiem i macierzyństwem jak należy. Wiem, że kiedyś to nastanie, jednak w duchu mam nadzieję, że niedługo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 14:55

karolinka85, Alorrene13, Ekkaja, Dongina, Rozalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja tak mam :P
    mało tego, jak na początku byłam czuła na każdy jego dźwięk teraz wyje w cały świat a ja nic... Jak wspominałam mamy w domu psa od czarownic, a że sika to muszę spać na dole w salonie żeby mi kanapy nie oszczał, a Radek na górze... i wyobrażacie sobie, że on w nocy schodzi i mnie szarpie bo dziecko płacze?... a Leon głowa w głowe ze mną...
    I mam wyrzuty sumienia w ciągu dnia, bo od rana się drę, tekstu typu- Boże co za dziecko! zamiast spać to się drze ! nie mogę już itp...
    obejrzałam te filmiki i postanowiłam potrenować siadanie z Leonem :D
    ale mu się spodobało :D cały napięty i dawaj podnoszenie :D ale jemu tak głowa nie wisi :D siłacz mocno trzyma. Jak leżał to już wkurzony, podaję ręce od razu spięty i chce wstawać :D a później z 10 minut siedział mi na kolanach w ciszy i chyba rozkminiał jaki jest zdolny :D a teraz ścisnęłam go w kocyk i śpi :D

Potem jedziemy do dentysty na piaskowanie żebym jakoś wyglądała jutro :D jako świadkowa nie mogę wyglądać jak dziadówa :P ugryzł mnie komar w czoło, całe rozdrapałam i wyglądam jakbym miała mega prycha -_- akurat przed weselem :P wieczorkiem jeszcze muszę zrobić hennę i doprowadzić owłosienie do ładu :D ubolewam, że jestem blada jak ściana, ale niestety nie było jak się poopalać przez te idiotki co mi zostawiły psa. Tak to bym pojechała do babci i się posmażyła trochę.

Radek w środę wziął wolne żeby ogarnąć sprawy z becikowym, oczywiście wredne babska powiedziały, że muszę być z nim i w zasadzie nic nie załatwił... ale złapał dodatkową fuchę w Warszawie to obkupimy trochę Leona :D Nie wiem na ile tam pojedzie co i jak bo bym odwiedziła stolicę :D

Zastanawiam się jeszcze jaką matę kupić i ciągle nie mogę się zdecydować -_- chciałabym żeby miała jak najwięcej funkcji, ale nie znam się na tym za bardzo :P

dorcia8919, Alorrene13, Sista, karolina0522, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam kryzys ok 2-3 w nocy, nie mam wtedy totalnie cierpliwosci i jestem okropną matką.. :/ a ostatnio zaspałam - Pola zasypia na dłuższą drzemkę ok 20-21 i śpi 4-6h. Ja jednak zawsze nastawiam budzik, tak żeby jakby co po tych 6h ja nakarmić. I przedwczoraj zaspałam, w ogóle nie słyszałam budzika..a Pola obudziła mnie dopiero po 7,5h yyy szok! Ile Wasze maluchy zjadają ml mleka? Zgodnie z normą na puszce? Bo mam wrażenie, że Pola ne za mało..

Rozi mieszkam na Gocławiu i tu wieje od wczoraj, może to od Wisły czy co? Agatka Ty też na Gocławiu?? Myslalam jakoś, że na Bielanach ;)

kochane my mamy grupe na fb? Jak do niej dołączyć?

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Właśnie o to ostatnio pytalam koleżanki dentystów. Powiedziała że można tylko ona to pierwszej mleko po znieczuleniu ściągnęła i wylała dla bezpieczeństwa. A dentystka powinna dać łagodniejsze znieczulenie, juz nie pamiętam jakie ale są możliwości.

Ania1704 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja na Bielanach :) U nas też strasznie dziś wieje, także chyba w całej Wawie nie za ciekawie. Dziewczyny mam malutko brązowego śluzu, to nie okres? :/
    Dodam, że wcześniej wszystko się już zakończyło krwawienie itp.
    Pampersów tak jak pisałam jest 150 w tej promocji kerfura.
    To nasza grupa fb:
    https://www.facebook.com/groups/915074681850161/?fref=ts
    Zyrcia wpadaj do Wawy :P
    Dziewczyny ja też czasami nie ogarniam w nocy czy rano co się dzieje, to chyba normalne, że ze zmęczenia tak bywa.
    Agata mój Edek śpi w pajacu i pod dwoma kocykami :)
    Ale u nas chłodno bo mieszkamy w nieocieplanym domu i jest chłodniej niż w bloku no i poza tym Edi lubi ciepło, chyba też po tacie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 15:38

karolina0522 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Agata pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja tak mam :P
    mało tego, jak na początku byłam czuła na każdy jego dźwięk teraz wyje w cały świat a ja nic... Jak wspominałam mamy w domu psa od czarownic, a że sika to muszę spać na dole w salonie żeby mi kanapy nie oszczał, a Radek na górze... i wyobrażacie sobie, że on w nocy schodzi i mnie szarpie bo dziecko płacze?... a Leon głowa w głowe ze mną...
    I mam wyrzuty sumienia w ciągu dnia, bo od rana się drę, tekstu typu- Boże co za dziecko! zamiast spać to się drze ! nie mogę już itp...
    obejrzałam te filmiki i postanowiłam potrenować siadanie z Leonem :D
    ale mu się spodobało :D cały napięty i dawaj podnoszenie :D ale jemu tak głowa nie wisi :D siłacz mocno trzyma. Jak leżał to już wkurzony, podaję ręce od razu spięty i chce wstawać :D a później z 10 minut siedział mi na kolanach w ciszy i chyba rozkminiał jaki jest zdolny :D a teraz ścisnęłam go w kocyk i śpi :D

Potem jedziemy do dentysty na piaskowanie żebym jakoś wyglądała jutro :D jako świadkowa nie mogę wyglądać jak dziadówa :P ugryzł mnie komar w czoło, całe rozdrapałam i wyglądam jakbym miała mega prycha -_- akurat przed weselem :P wieczorkiem jeszcze muszę zrobić hennę i doprowadzić owłosienie do ładu :D ubolewam, że jestem blada jak ściana, ale niestety nie było jak się poopalać przez te idiotki co mi zostawiły psa. Tak to bym pojechała do babci i się posmażyła trochę.

Radek w środę wziął wolne żeby ogarnąć sprawy z becikowym, oczywiście wredne babska powiedziały, że muszę być z nim i w zasadzie nic nie załatwił... ale złapał dodatkową fuchę w Warszawie to obkupimy trochę Leona :D Nie wiem na ile tam pojedzie co i jak bo bym odwiedziła stolicę :D

Zastanawiam się jeszcze jaką matę kupić i ciągle nie mogę się zdecydować -_- chciałabym żeby miała jak najwięcej funkcji, ale nie znam się na tym za bardzo :P
    http://www.smyk.com/tiny-love-gimnastyka-dla-bobasa-z-palakami-plac-zabaw-mata-edukacyjna,p1044659483,zabawki-gry-dla-dzieci-p
    Ja dziś taką wybralam. Mała dostania od dziadków :)

zyrcia lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obgadam dzis z Radkiem gdzie i na ile tam jedzie :D to moze wbije z nim na jaki spacerniak po stolicy :D ale ja tam zginę :D boje sie tego miasta nie wiem czemu :p za duzo ludzi :D bylam w zeszlym roku to nie zdążyłam przez ulice na zielonym przejsc bo tam wszyscy biegaja :D

Sista, Alorrene13, .aś. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ale teraz mam inny problem mała zrobiła kupę i było trochę śluzu:-( jejku do tego te krostki mogą świadczyć o alergii pokarmowej!? Kojarzę,że u kogoś tak było, proszę o informację :-(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette nie pisalam o tym bo mi bylo wstyd ale widze ze nie jestem sama.. Czasem tzn jedynie w nicy tez tak mam.. Jestem zla na wlasne dziecko, oschla , nerwowa .. Cierpliwosc zerowa ! Mysle ze to ze zmeczenia, beaku czasu dla siebie.. Tez mam wrazenie ze jestem okropna matka ale mam nadzieje ze z czasem bedzie nam lzej.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ