X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc calkiem ok..pierwsze karmienie o 1 potem o 4..no i usnal..bo zawsze rozpoczyna dzien o 4..a tu pospal do 6 ;) takze spoko..
    Ranek tez byl ok..na 10 mielismy hematologa..myslalam ze zerknie tylko co i jak i do widzenia.. A tu zonk..po wizycie zaczelam wyc :( bo dala skierowanie na morfologie i powiedziala ze jak spadnie ponizej 8 to bedziemy przetaczac krew! :(
    Poszlismy do labu..Szymek plakal..dalam mu cyca a laborantka pobrala mu krew z palca..a on caly czas jadl..po chwili skonczyl..no i pojechalismy do domu bo wyniki za 2.5-3godz.
    To byly kolejne zle chwile mojego zycia..modlilam sie caly czas by hemoglobina byla powyzej 8..zeby nie spadla.. Przed 13 wyjechalismy z domu..i do poradni szukac pani doktor,aby dowiedziec sie jak hemoglobina.. Ufff cale szczescie wzrosla do 10.2 :) takze odrazu uspokoilam sie..
    Miedzy 2a3 miesiacem jest najwiekszy spadek..
    Mamy brac dalej actiferol 2saszetki=14mg..zapytalam o actiferol start bo on zawiera wit.b6 i kw.foliowy..a my i tak to bierzemy osobno wiec jak skonczymy to opakowanie actiferolu to kupimy ten z witaminami zeby oddzielnie nie podawac ;)

Magdalena tak wrocilismy do actiferolu bo lepiej go toleruje..hematolog cos wspomniala jeszcze o jakims inoferm czy cos takiego..ale narazie nie eksperymentujemy..
    Co dk marchewki to slyszalam wlasnie ze powoduje zaparcia..ale jak Wy na mm jestescie to kupy pewnie beda.. ;)
    My mamy sposob juz..niezbyt fajny ale poki co musi wystarczyc..czopek glicerynowy a dokladniej ¼ jega..wkladam niby do pupy ale on niezostaje w srodku i sie nie rozpuszczs..a kupa powoli wychodzi..i synek duzo spokojniejszy po..bo tak to spina sie i wogole..

Melia, Dongina, Sista, A1984 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.u nas to chyba skok tylko ktory? Na ten pierwszy to za późno a na 2 za wcześnie ...hmm

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj Beksuś ;)

i5uek8.jpg 34zd2l3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:43

BrumBrumek, Ania1704, Rozalia, zyrcia, Z., Nieukowa, Alorrene13, Dongina, nenette, Sista, lilly78, A1984, dorcia8919, Ekkaja, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołożę :D

Radecki wita ciotki :D

sk6ig7gibt3t.jpg

psrqpluw3wn3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:10

Alorrene13, Dongina, zyrcia, Rozalia, .aś., nenette, Magda_lena88, Sista, BrumBrumek, Z., lilly78, A1984, dorcia8919, karolinka85, Ekkaja, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radek podobny troche do Leona Zyrci na pierwszym zdjeciu:) Fajne chlopaki razem z Szymusiem małym dzielnym rycerzem:)

A ja sie zaraz wku..... Stara spiewka z laktatorem- odciagnelam raptem 30ml. Co to w ogole ma byc? Tak to mnie zalewa, dziecko po 5 łykach brzuch pelen, a tu jak chce zrobic zapasy to dupa. Fakt ze z trj piersi jadla 1,5h temu ale tak malo sie naprodukowalo? Dodam ze mam laktator reczny i dawalam rade wyciagnac wiecej. Jakies porady???? Moze zle przystawiam?

Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada pierwszy skok jest w 5 tygodniu. Twoj wlasnie jest w nim jedna noga (1 dzien;))

• .aś. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada czemu za późno? Pierwszy skok jest w 5 tyg i z tego co widzę to idealnie się wpasowujesz. U mojej małej chyba właśnie (odpukać) się kończy.

Dongina, u mnie to samo jeśli chodzi o cyce. Dlatego laktator się kurzy. Mała rośnie jak na drożdżach to co się będę stresować. No i więcej mogę odciągnąć "ręcznie", ale póki co nie mam takiej potrzeby. W ogóle sobie wspominam słowa jednej położnej: "te pani piersi się nie nadają do karmienia". A gucio, bo moje dziecko je bardzo lubi.

Po dwóch dniach non stop wycia małej dostałam wychodne do Arkadii. Kupiłam sobie dwie bluzki do karmienia i rybaczki (które chyba totalnie wyszły z mody, ale co tam...). I wiecie co? pomimo spodni 44 czuję się seksi :D no, a bluzeczki rozmiar s. Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że rozmiarówka ciążowa to taka "na pocieszenie" ;D Zaszłam do roboty, ale połowy ekipy nie znam xD

Generalnie już mi dużo lepiej, ale dzisiaj najpierw zaczęłam płakać ja, a dopiero potem moje dziecko... cudowne macierzyństwo.

Nie wiem jak Wy możecie wstawać o takich porach xD Maluszki nie chcą spać? U mnie do 9-10 to minimum. Mała zasypia 21-22. Może dlatego ona tak mało śpi w dzień? Na spacer wychodzę koło 19.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał...leje się ze mnie...Mlody padł w końcu i zasnął, ale walczyłam z nim od rana bo przez tą spiekotę nie mógł biedny oka zmrużyć...

My na spacery wychodzimy rano koło 7-8 maks i jak wracacamy to już nieźle smaży, a wieczorami to koło 19 ale to już zależy od humoru głównego spacerowicza ;)

Agata my prawdopodobnie jutro wyjeżdżamy do mojej teściowej, ale jakby miało się coś zmienić to dam znać :)

Dongina miałam to samo skojarzenie, Radziu podobny do Leona na tych zdjęciach :) I czaderskie ma ciuszki.

To i my pozdrawiamy :)

2eg4tp3.jpg

I jeszcze okruszek z mamusią :)

147k0g.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:54

Nieukowa, .aś., Dongina, zyrcia, lilly78, Z., Alorrene13, nenette, dorcia8919, karolinka85, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki slodziaczek Rozalia :) tez na.chudzinke wyglada, no i "zle" mu z oczu patrzy, widac ze maly buntownik ;) dalabym dymek z tekstem "you talkin' to me?" :D

Karolina Szymus dzielny facet! Oby mu sie po actiferolu teraz poprawilo...

Magdalena to bedziesz naszym guru od wprowadzania stalych pokarmow :)
    Znasz blog "wczesniak i co dalej?" - tam kobitka w podobnej do twojej sytuacji opisywala m.in. rozszerzanie diety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:51

Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa hehe chmurka rzeczywiście byłaby trafna :D no i to raczej chudzinka, długi po rodzicach to na masę nie idzie ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał: http://swiatmlodejmamy.blogspot.com/2013/04/porownanie-pampers-3-active-baby-sleep.html

Teraz jest promocja w kauflandzie na pampersy od 3. Chociaż my dopiero 2 zaczęliśmy praktycznie.

Jeszcze z ciuszkami... Werka się mieści jeszcze w te kilka 56 które miałam, ale 52cm przy porodzie. Wydaje mi się, że z ciuszkami nie da się wyznaczyć: wytrzymam do dwóch miesięcy. Po prostu któregoś dnia coś zakładasz i jest za małe i tyle. Do odłożenia. ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, Nieukowa, Karolinka śliczne wasze pociechy tak jak i z resztą wszystkie czerwcowe :D
    A u nas dziś kupencji nie było :/ (zawsze jest raz na dobę rano).
    Oby się jeszcze do nocki ruszyło ...

Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mial na wstepie 53cm a po 3 tygodniach wskoczyl w pierwsze ciuszki 62... Z drugiej strony ciuchy cocodrillo 56 sa dobre dopiero teraz. Zalezy od rozmiarowki i tempa wzrostu dziecia- Radek w miesiac urosl na dlugosc o 11cm (do 63cm...)
    Chyba najlepiej trzymaja rozmiar z sieciowek CA baby club i smykowe coolclub...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dongina - u mnie do tej pory leje się z cycków :) głównie nocą bo mała je co 3-4h a śpię bez stanika ^^ tylko jak karmię małą - to pieluchą zakrywam drugiego cyca :D na czas karmienia - rano taka pielucha cała mokra :P no i śpię na ręczniku. w ciągu dnia też co karmienia to drugi cycek się rozcieka oO jakby moje ciało nie zakumało, że nie mam bliźaników do wykarmienia :D

dziś poczytałam jakie to mleko cenne na wszytsko - od bólu gardła, syropku dla straszych dzieci i dorosłych po zdrową skórę, ba nawet świetny płyn do demakijażu oO więc aż mi wstyd że tyle ze mnie "wycieka w pieluche" :P takie marnotrawienie :P

upały są wykańczajace -.- zyrcia leoś cudny :D ciekawe czy kiedykolwiek mój okruszek będzie się tak śmiał :D na razie tylko nieśmiało robi nieme uśmieszki czasem, z reguły niestety marudzi :( jakby niezadowolona z życia. Juz sama nie wiem czy ja nie umiem się nią zając jak nalezy czy co.

Z., Dongina, Finezja lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj próbowałam zmierzyć Olgę i chyba złe to robię, bo dwukrotnie wyszło mi 58cm, a ona w dniu urodzenia miała 56cm. Ewidentne widac, ze urosła, bo teraz nogi jej wiszą, jak lezy na podusi do karmienia ;) Co do rozmiarówki, to nawet w jednej firmie sa rozbieżności. Mamy dwa komplety (body, spodenki, czapeczka) z H&M i sa juz mega obcisłe, ale mamy tez komplet bodziakow z organicznej bawełny i ewidentne rosną z Olga i pobędą z nami jeszcze minimum miesiac.
    Czekam az Dziewczyna wróci z objęć Morfeusza, karmimy sie i mam wychodne :) Wybieram sie do pobliskiej "galerii" na zakupy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Pola bierze Actiferol, rano Actiferol start, wieczorem 15mg, a teraz lekarz kazala dodatkowo w ciagu dnia wlaczyc 7mg zeby zachamowac spadki. Dawka combo :/ faktycznie mialysmy probleny z kupa, ale im dluzej jemy Pepti tym lepiej, wiec to moze tez kwestia alergii, zobaczymy jak przy tej wiekszej dawce zelaza bedzie.
    Karolinka widze, ze sposob z czopkiem podzialal, super :) mi ten patent sprzedala mama :) jak narazie tylko raz musialam zastosowac, ale ulga dla wszystkich nieziemska :)

Polka z 56 powoli wyrasta, czesc pajacy i polspiochow poszlo juz w kąt. Bodziaki mamy glownie z H&M wiec nie mam tu porownania i one sa juz też tak na styk ale jeszcze dają radę ;) natomiast czapki 56 nie zakrywaja nawet uszu (nie, nie zakladam czapek w te upaly :P tylko mierzylysmy). Na Pampersy 2 przeszlismy jakies 2tyg temu ale teraz w tej Smykowej promocji zamowilam juz 3, bo kupy nam zaczely uciekac górą i bokami :P

Dziś Pola śpi, je malutko, wody na siłę się napiła trochę, a ja mam wychodne na impreze firmową :) No i najważniejsze - posiew moczu wyszedł jałowy :) wiec brak apetytu najpewniej od anemii + teraz upały też robią swoje. Zadekowałyśmy się u rodziców na te upały, ale i tak w tych najgorszych godzinach nie korzystamy z ogrodu bo ukrop, teraz ją wystawiłam pod drzewkami, wiaterek ją owiewa i jest git :) a na spacerze byłyśmy 8-9.30

Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze i rycze M wyjezdza 15 na 3-4 miesiace :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam muszle laktacyjne, jak karmię to na drugą cyckę zakładam muszlę i potem mam 10-20ml mleczka bez wysiłku :) Niby nie powinno się zlewać, ale ja macham na to ręką, zlewam i od razu mrożę.

Dongina a próbowałaś "doić" mleko ręcznie? Musi się dać, nie ma cudów :)

Ja pierniczę Dada dopiero co przyjechasł/przypłynął!!! Masakra z taka pracą ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:49

Marcia86 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Jejku jaki upał:( chce natychmiast ochłodzenia !!!!

A to dla forumowych cioć
    pwaixcaad4ot_t.jpg

z0uewsdadd3g_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:54

Z., zyrcia, Ekkaja, karolinka85, lilly78, Nieukowa, Alorrene13, Rozalia, karolina0522, Melia, Dongina, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ogromne współczucia :( jak rozumiem taka jego praca? ale to przykre nie wyobrazam sobie co czujecie. rozumiem jakiś kontakt da się mieć częsty? no i konieczny aparat foto może i kamerka do fotografowania szkraba dla tatusia :) dzień po dniu.

zem3k6nlhegg1vf6.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ