Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc calkiem ok..pierwsze karmienie o 1 potem o 4..no i usnal..bo zawsze rozpoczyna dzien o 4..a tu pospal do 6 takze spoko..
Ranek tez byl ok..na 10 mielismy hematologa..myslalam ze zerknie tylko co i jak i do widzenia.. A tu zonk..po wizycie zaczelam wyc bo dala skierowanie na morfologie i powiedziala ze jak spadnie ponizej 8 to bedziemy przetaczac krew!
Poszlismy do labu..Szymek plakal..dalam mu cyca a laborantka pobrala mu krew z palca..a on caly czas jadl..po chwili skonczyl..no i pojechalismy do domu bo wyniki za 2.5-3godz.
To byly kolejne zle chwile mojego zycia..modlilam sie caly czas by hemoglobina byla powyzej 8..zeby nie spadla.. Przed 13 wyjechalismy z domu..i do poradni szukac pani doktor,aby dowiedziec sie jak hemoglobina.. Ufff cale szczescie wzrosla do 10.2 takze odrazu uspokoilam sie..
Miedzy 2a3 miesiacem jest najwiekszy spadek..
Mamy brac dalej actiferol 2saszetki=14mg..zapytalam o actiferol start bo on zawiera wit.b6 i kw.foliowy..a my i tak to bierzemy osobno wiec jak skonczymy to opakowanie actiferolu to kupimy ten z witaminami zeby oddzielnie nie podawac
Magdalena tak wrocilismy do actiferolu bo lepiej go toleruje..hematolog cos wspomniala jeszcze o jakims inoferm czy cos takiego..ale narazie nie eksperymentujemy..
Co dk marchewki to slyszalam wlasnie ze powoduje zaparcia..ale jak Wy na mm jestescie to kupy pewnie beda..
My mamy sposob juz..niezbyt fajny ale poki co musi wystarczyc..czopek glicerynowy a dokladniej ¼ jega..wkladam niby do pupy ale on niezostaje w srodku i sie nie rozpuszczs..a kupa powoli wychodzi..i synek duzo spokojniejszy po..bo tak to spina sie i wogole..Melia, Dongina, Sista, A1984 lubią tę wiadomość
-
A to moj Beksuś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:43
BrumBrumek, Ania1704, Rozalia, zyrcia, Z., Nieukowa, Alorrene13, Dongina, nenette, Sista, lilly78, A1984, dorcia8919, Ekkaja, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
To i ja się dołożę
Radecki wita ciotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:10
Alorrene13, Dongina, zyrcia, Rozalia, .aś., nenette, Magda_lena88, Sista, BrumBrumek, Z., lilly78, A1984, dorcia8919, karolinka85, Ekkaja, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRadek podobny troche do Leona Zyrci na pierwszym zdjeciu:) Fajne chlopaki razem z Szymusiem małym dzielnym rycerzem:)
A ja sie zaraz wku..... Stara spiewka z laktatorem- odciagnelam raptem 30ml. Co to w ogole ma byc? Tak to mnie zalewa, dziecko po 5 łykach brzuch pelen, a tu jak chce zrobic zapasy to dupa. Fakt ze z trj piersi jadla 1,5h temu ale tak malo sie naprodukowalo? Dodam ze mam laktator reczny i dawalam rade wyciagnac wiecej. Jakies porady???? Moze zle przystawiam?Nieukowa, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dada czemu za późno? Pierwszy skok jest w 5 tyg i z tego co widzę to idealnie się wpasowujesz. U mojej małej chyba właśnie (odpukać) się kończy.
Dongina, u mnie to samo jeśli chodzi o cyce. Dlatego laktator się kurzy. Mała rośnie jak na drożdżach to co się będę stresować. No i więcej mogę odciągnąć "ręcznie", ale póki co nie mam takiej potrzeby. W ogóle sobie wspominam słowa jednej położnej: "te pani piersi się nie nadają do karmienia". A gucio, bo moje dziecko je bardzo lubi.
Po dwóch dniach non stop wycia małej dostałam wychodne do Arkadii. Kupiłam sobie dwie bluzki do karmienia i rybaczki (które chyba totalnie wyszły z mody, ale co tam...). I wiecie co? pomimo spodni 44 czuję się seksi no, a bluzeczki rozmiar s. Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że rozmiarówka ciążowa to taka "na pocieszenie" Zaszłam do roboty, ale połowy ekipy nie znam xD
Generalnie już mi dużo lepiej, ale dzisiaj najpierw zaczęłam płakać ja, a dopiero potem moje dziecko... cudowne macierzyństwo.
Nie wiem jak Wy możecie wstawać o takich porach xD Maluszki nie chcą spać? U mnie do 9-10 to minimum. Mała zasypia 21-22. Może dlatego ona tak mało śpi w dzień? Na spacer wychodzę koło 19.Alorrene13 lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Ale upał...leje się ze mnie...Mlody padł w końcu i zasnął, ale walczyłam z nim od rana bo przez tą spiekotę nie mógł biedny oka zmrużyć...
My na spacery wychodzimy rano koło 7-8 maks i jak wracacamy to już nieźle smaży, a wieczorami to koło 19 ale to już zależy od humoru głównego spacerowicza
Agata my prawdopodobnie jutro wyjeżdżamy do mojej teściowej, ale jakby miało się coś zmienić to dam znać
Dongina miałam to samo skojarzenie, Radziu podobny do Leona na tych zdjęciach I czaderskie ma ciuszki.
To i my pozdrawiamy
I jeszcze okruszek z mamusią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:54
Nieukowa, .aś., Dongina, zyrcia, lilly78, Z., Alorrene13, nenette, dorcia8919, karolinka85, Joasia:), karolina0522, Finezja lubią tę wiadomość
-
Jaki slodziaczek Rozalia tez na.chudzinke wyglada, no i "zle" mu z oczu patrzy, widac ze maly buntownik dalabym dymek z tekstem "you talkin' to me?"
Karolina Szymus dzielny facet! Oby mu sie po actiferolu teraz poprawilo...
Magdalena to bedziesz naszym guru od wprowadzania stalych pokarmow
Znasz blog "wczesniak i co dalej?" - tam kobitka w podobnej do twojej sytuacji opisywala m.in. rozszerzanie diety...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:51
Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Ktoś pytał: http://swiatmlodejmamy.blogspot.com/2013/04/porownanie-pampers-3-active-baby-sleep.html
Teraz jest promocja w kauflandzie na pampersy od 3. Chociaż my dopiero 2 zaczęliśmy praktycznie.
Jeszcze z ciuszkami... Werka się mieści jeszcze w te kilka 56 które miałam, ale 52cm przy porodzie. Wydaje mi się, że z ciuszkami nie da się wyznaczyć: wytrzymam do dwóch miesięcy. Po prostu któregoś dnia coś zakładasz i jest za małe i tyle. Do odłożenia.Alorrene13 lubi tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Moj mial na wstepie 53cm a po 3 tygodniach wskoczyl w pierwsze ciuszki 62... Z drugiej strony ciuchy cocodrillo 56 sa dobre dopiero teraz. Zalezy od rozmiarowki i tempa wzrostu dziecia- Radek w miesiac urosl na dlugosc o 11cm (do 63cm...)
Chyba najlepiej trzymaja rozmiar z sieciowek CA baby club i smykowe coolclub...
-
dongina - u mnie do tej pory leje się z cycków głównie nocą bo mała je co 3-4h a śpię bez stanika ^^ tylko jak karmię małą - to pieluchą zakrywam drugiego cyca na czas karmienia - rano taka pielucha cała mokra no i śpię na ręczniku. w ciągu dnia też co karmienia to drugi cycek się rozcieka oO jakby moje ciało nie zakumało, że nie mam bliźaników do wykarmienia
dziś poczytałam jakie to mleko cenne na wszytsko - od bólu gardła, syropku dla straszych dzieci i dorosłych po zdrową skórę, ba nawet świetny płyn do demakijażu oO więc aż mi wstyd że tyle ze mnie "wycieka w pieluche" takie marnotrawienie
upały są wykańczajace -.- zyrcia leoś cudny ciekawe czy kiedykolwiek mój okruszek będzie się tak śmiał na razie tylko nieśmiało robi nieme uśmieszki czasem, z reguły niestety marudzi jakby niezadowolona z życia. Juz sama nie wiem czy ja nie umiem się nią zając jak nalezy czy co.Z., Dongina, Finezja lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj próbowałam zmierzyć Olgę i chyba złe to robię, bo dwukrotnie wyszło mi 58cm, a ona w dniu urodzenia miała 56cm. Ewidentne widac, ze urosła, bo teraz nogi jej wiszą, jak lezy na podusi do karmienia Co do rozmiarówki, to nawet w jednej firmie sa rozbieżności. Mamy dwa komplety (body, spodenki, czapeczka) z H&M i sa juz mega obcisłe, ale mamy tez komplet bodziakow z organicznej bawełny i ewidentne rosną z Olga i pobędą z nami jeszcze minimum miesiac.
Czekam az Dziewczyna wróci z objęć Morfeusza, karmimy sie i mam wychodne Wybieram sie do pobliskiej "galerii" na zakupy -
nick nieaktualnyDziewczyny Pola bierze Actiferol, rano Actiferol start, wieczorem 15mg, a teraz lekarz kazala dodatkowo w ciagu dnia wlaczyc 7mg zeby zachamowac spadki. Dawka combo faktycznie mialysmy probleny z kupa, ale im dluzej jemy Pepti tym lepiej, wiec to moze tez kwestia alergii, zobaczymy jak przy tej wiekszej dawce zelaza bedzie.
Karolinka widze, ze sposob z czopkiem podzialal, super mi ten patent sprzedala mama jak narazie tylko raz musialam zastosowac, ale ulga dla wszystkich nieziemska
Polka z 56 powoli wyrasta, czesc pajacy i polspiochow poszlo juz w kąt. Bodziaki mamy glownie z H&M wiec nie mam tu porownania i one sa juz też tak na styk ale jeszcze dają radę natomiast czapki 56 nie zakrywaja nawet uszu (nie, nie zakladam czapek w te upaly tylko mierzylysmy). Na Pampersy 2 przeszlismy jakies 2tyg temu ale teraz w tej Smykowej promocji zamowilam juz 3, bo kupy nam zaczely uciekac górą i bokami
Dziś Pola śpi, je malutko, wody na siłę się napiła trochę, a ja mam wychodne na impreze firmową No i najważniejsze - posiew moczu wyszedł jałowy wiec brak apetytu najpewniej od anemii + teraz upały też robią swoje. Zadekowałyśmy się u rodziców na te upały, ale i tak w tych najgorszych godzinach nie korzystamy z ogrodu bo ukrop, teraz ją wystawiłam pod drzewkami, wiaterek ją owiewa i jest git a na spacerze byłyśmy 8-9.30Nieukowa, Dongina lubią tę wiadomość
-
Ja mam muszle laktacyjne, jak karmię to na drugą cyckę zakładam muszlę i potem mam 10-20ml mleczka bez wysiłku Niby nie powinno się zlewać, ale ja macham na to ręką, zlewam i od razu mrożę.
Dongina a próbowałaś "doić" mleko ręcznie? Musi się dać, nie ma cudów
Ja pierniczę Dada dopiero co przyjechasł/przypłynął!!! Masakra z taka pracą ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:49
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 16:54
Z., zyrcia, Ekkaja, karolinka85, lilly78, Nieukowa, Alorrene13, Rozalia, karolina0522, Melia, Dongina, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość