X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja też nie i bardzo się z tego cieszę :) jedynie mnie mdli. Odrzuciło mnie też od mięsa. Dziś odbieram wyniki krwi i ciekawe czy miało to na nie jakiś wpływ.

Mnie też zawsze tylko mdliło nawet raz tak mocno,że juz biegłam do kibelka ale w koncu przeszło i nigdy nie żygałam.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny trzeba się cieszyć, że tak dobrze znosicie ciążę, a nie zamartwiać się. U mnie objawów mniej, ale skoro na badaniach wszystko wychodzi ok to staram się myśleć pozytywnie i cieszyć każdym dniem. Dziś pogoda fantastyczna. Byłam poszukać w sklepach swetra, ale oczywiście nic nie znalazłam. No cóż trudno. Kupiłam za to pyszne drożdżówki z makiem. Mniam;) Byłam zapisać się na usg (badanie przezierności karkowej itd) i będę je mieć 21.11 o 19.40. Tydzień później mam urodziny więc mam nadzieję, że dostanę przedwczesny prezent w postaci dobrych wieści;)

Evell, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale mnie nawet nie mdli :O czuje sie aż za dobrze :O

ja bym się na Twoim miejscu cieszyła...
    nie sądziłam że mdłości mogą być tak okropne :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dobre wieści :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    ja bym się na Twoim miejscu cieszyła...
    nie sądziłam że mdłości mogą być tak okropne :/
    wiem , wiem kochana ale przez to zaś tysiąc myśli czy maleństwo sie zdrowo rozwija .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wiem , wiem kochana ale przez to zaś tysiąc myśli czy maleństwo sie zdrowo rozwija .

większość moich koleżanek urodziła zdrowe maluchy nie mając żadnych mdłości :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Laudko, ale ja się przecież odzywalam ostatnio po moim krótkim niebycie ! :-) pytalam gina na ostatniej wizycie o ten Mamarin ale on powiedzial zeby lepiej nic nie brać i wytrzymać jakoś te mdłości. Natomiast jak spytałam o fryzjera to się uśmiał, a jak dolożyłam pytanie o kosmetyczkę to już w ogóle miał ubaw. Powiedział że nie widzi żadnych przeszkód żeby sie upiększać w moim stanie. Przecież nie będę się smarować jakimiś truciznami.

Violu ja właśnie też się nad fryzjerem zastanawiam :-) Poczekam do 12 tc i będę musiała iść.
    Co do mdłości- też mnie męczą. Choć dziś ciut lepiej jest , nie jestem taka zmęczona i senna :-) Mnie dziewczyny też wysypało na żuchwie, cała w kropkach jestem- jak muchomor :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    większość moich koleżanek urodziła zdrowe maluchy nie mając żadnych mdłości :)
    no to fajnie, spokojnie poczekać o jutra :)szkoda tylko, że to nie rano ide tylko dopiero na 17.20 :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero w poniedziałek a już bym chętnie szła jak bym mogła to bym co chwile usg robiłai miałabym nadzieje,ze jest wszystko dobrze z moja fasolcią.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja dokłanie tak samo :) szkoda że same sobie nie mozemy usg codziennie robić w domu :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja mam dziś też taryfę ulgową od mdłości :) Trochę rano pobekałam a teraz czuję się rewelacyjnie, pierwszy raz od dawna. Za to nie może zbyt pięknie, teraz z kolei kłuje mnie w macicy :P

Jecie jakieś witaminy/suplementy ciążowe?
    Ja kupiłam wczoraj pregnę+ bo doktor mnie zachęcał, ale biorę póki co naprzemiennie z samym kw. foliowym co 2 dni... w 2 trymestrze będę łykać codziennie :)

Zazdroszczę wizyt, moja najbliższa dopiero 24go ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Evell ja dokłanie tak samo :) szkoda że same sobie nie mozemy usg codziennie robić w domu :P

No dokładnie pozostaje nam jedynie czekać i mieć nadzieje,że jest wszystko dobrze !

XxMoniaXx, kiniusia00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, ja mam dziś też taryfę ulgową od mdłości :) Trochę rano pobekałam a teraz czuję się rewelacyjnie, pierwszy raz od dawna. Za to nie może zbyt pięknie, teraz z kolei kłuje mnie w macicy :P

Jecie jakieś witaminy/suplementy ciążowe?
    Ja kupiłam wczoraj pregnę+ bo doktor mnie zachęcał, ale biorę póki co naprzemiennie z samym kw. foliowym co 2 dni... w 2 trymestrze będę łykać codziennie :)

Zazdroszczę wizyt, moja najbliższa dopiero 24go ;(

Ja mam tylko jodid od mojej endokrynolog i kwas foliowy żadnych witamin nie mam bo ginka mi dopiero przepisze od 12 tyg.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no potem też będe miała wizyty raz na miesiąc.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki.

Nie znam się, ale z tego co patrzyłam wynika z nich lekka anemia oraz albo jakieś zakażenie albo silny stres. Do tego drugiego się przychylę i mam nadzieję że to tylko to.

• annaj Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal na przemian z kwasem foliowym. Mdłości czasem większe, czasem mniejsze.
    Dziś dużo poprałam, i staram się w między czasie odpoczywać.
    Z szefową chyba czeka mnie batalia w sądzie ciągle mi wszystko utrudnia itd. Złożyłam oficjalne pismo do niej i na wszelki wypadek do sądu i czekam.
    Młodego wożę codziennie do przedszkola, odbieram koło 4 . Niby dużo mam czasu dla siebie ale ten dzień tak szybko mija ze hej. Wstawiłam na obiad i jak skończę to już musze po niego jechać.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny rycze jak glupia dostalam wlasnie telefon z klinki gdzie badali mnie na rozne choroby mialam termin na 20 jutro mam juz byc tam na 12:50 widocznie mialam nie takie winniki jak trzeba tak sie boje jakis chorub macicy i tej reszty oszaleje :(

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie powiedzieli o co chodzi?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaaa może poprostu tylko przełożyli termin - nie denerwuj się bo maluszek to czuje :) ja myślę, że będzie dobrze ... a co za badania robiłaś ???

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nie bo lekarz chce mnie zobaczyc jezeli winniki by byly dobre wogule na termin mialam nie przychodzic :( wszystko by bylo robione przez mojego lekarza ... badania byly po 4 poronieniach niewiem jak po polsku sie nazywaja oszaleje normalnie do jutra
    :((((

Gosia82. lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ