WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja też nie i bardzo się z tego cieszę :) jedynie mnie mdli. Odrzuciło mnie też od mięsa. Dziś odbieram wyniki krwi i ciekawe czy miało to na nie jakiś wpływ.

Mnie też zawsze tylko mdliło nawet raz tak mocno,że juz biegłam do kibelka ale w koncu przeszło i nigdy nie żygałam.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny trzeba się cieszyć, że tak dobrze znosicie ciążę, a nie zamartwiać się. U mnie objawów mniej, ale skoro na badaniach wszystko wychodzi ok to staram się myśleć pozytywnie i cieszyć każdym dniem. Dziś pogoda fantastyczna. Byłam poszukać w sklepach swetra, ale oczywiście nic nie znalazłam. No cóż trudno. Kupiłam za to pyszne drożdżówki z makiem. Mniam;) Byłam zapisać się na usg (badanie przezierności karkowej itd) i będę je mieć 21.11 o 19.40. Tydzień później mam urodziny więc mam nadzieję, że dostanę przedwczesny prezent w postaci dobrych wieści;)

Evell, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ale mnie nawet nie mdli :O czuje sie aż za dobrze :O

ja bym się na Twoim miejscu cieszyła...
    nie sądziłam że mdłości mogą być tak okropne :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dobre wieści :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    ja bym się na Twoim miejscu cieszyła...
    nie sądziłam że mdłości mogą być tak okropne :/
    wiem , wiem kochana ale przez to zaś tysiąc myśli czy maleństwo sie zdrowo rozwija .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wiem , wiem kochana ale przez to zaś tysiąc myśli czy maleństwo sie zdrowo rozwija .

większość moich koleżanek urodziła zdrowe maluchy nie mając żadnych mdłości :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Laudko, ale ja się przecież odzywalam ostatnio po moim krótkim niebycie ! :-) pytalam gina na ostatniej wizycie o ten Mamarin ale on powiedzial zeby lepiej nic nie brać i wytrzymać jakoś te mdłości. Natomiast jak spytałam o fryzjera to się uśmiał, a jak dolożyłam pytanie o kosmetyczkę to już w ogóle miał ubaw. Powiedział że nie widzi żadnych przeszkód żeby sie upiększać w moim stanie. Przecież nie będę się smarować jakimiś truciznami.

Violu ja właśnie też się nad fryzjerem zastanawiam :-) Poczekam do 12 tc i będę musiała iść.
    Co do mdłości- też mnie męczą. Choć dziś ciut lepiej jest , nie jestem taka zmęczona i senna :-) Mnie dziewczyny też wysypało na żuchwie, cała w kropkach jestem- jak muchomor :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    większość moich koleżanek urodziła zdrowe maluchy nie mając żadnych mdłości :)
    no to fajnie, spokojnie poczekać o jutra :)szkoda tylko, że to nie rano ide tylko dopiero na 17.20 :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero w poniedziałek a już bym chętnie szła jak bym mogła to bym co chwile usg robiłai miałabym nadzieje,ze jest wszystko dobrze z moja fasolcią.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja dokłanie tak samo :) szkoda że same sobie nie mozemy usg codziennie robić w domu :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja mam dziś też taryfę ulgową od mdłości :) Trochę rano pobekałam a teraz czuję się rewelacyjnie, pierwszy raz od dawna. Za to nie może zbyt pięknie, teraz z kolei kłuje mnie w macicy :P

Jecie jakieś witaminy/suplementy ciążowe?
    Ja kupiłam wczoraj pregnę+ bo doktor mnie zachęcał, ale biorę póki co naprzemiennie z samym kw. foliowym co 2 dni... w 2 trymestrze będę łykać codziennie :)

Zazdroszczę wizyt, moja najbliższa dopiero 24go ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Evell ja dokłanie tak samo :) szkoda że same sobie nie mozemy usg codziennie robić w domu :P

No dokładnie pozostaje nam jedynie czekać i mieć nadzieje,że jest wszystko dobrze !

XxMoniaXx, kiniusia00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, ja mam dziś też taryfę ulgową od mdłości :) Trochę rano pobekałam a teraz czuję się rewelacyjnie, pierwszy raz od dawna. Za to nie może zbyt pięknie, teraz z kolei kłuje mnie w macicy :P

Jecie jakieś witaminy/suplementy ciążowe?
    Ja kupiłam wczoraj pregnę+ bo doktor mnie zachęcał, ale biorę póki co naprzemiennie z samym kw. foliowym co 2 dni... w 2 trymestrze będę łykać codziennie :)

Zazdroszczę wizyt, moja najbliższa dopiero 24go ;(

Ja mam tylko jodid od mojej endokrynolog i kwas foliowy żadnych witamin nie mam bo ginka mi dopiero przepisze od 12 tyg.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no potem też będe miała wizyty raz na miesiąc.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki.

Nie znam się, ale z tego co patrzyłam wynika z nich lekka anemia oraz albo jakieś zakażenie albo silny stres. Do tego drugiego się przychylę i mam nadzieję że to tylko to.

• annaj Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal na przemian z kwasem foliowym. Mdłości czasem większe, czasem mniejsze.
    Dziś dużo poprałam, i staram się w między czasie odpoczywać.
    Z szefową chyba czeka mnie batalia w sądzie ciągle mi wszystko utrudnia itd. Złożyłam oficjalne pismo do niej i na wszelki wypadek do sądu i czekam.
    Młodego wożę codziennie do przedszkola, odbieram koło 4 . Niby dużo mam czasu dla siebie ale ten dzień tak szybko mija ze hej. Wstawiłam na obiad i jak skończę to już musze po niego jechać.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny rycze jak glupia dostalam wlasnie telefon z klinki gdzie badali mnie na rozne choroby mialam termin na 20 jutro mam juz byc tam na 12:50 widocznie mialam nie takie winniki jak trzeba tak sie boje jakis chorub macicy i tej reszty oszaleje :(

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie powiedzieli o co chodzi?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaaa może poprostu tylko przełożyli termin - nie denerwuj się bo maluszek to czuje :) ja myślę, że będzie dobrze ... a co za badania robiłaś ???

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie nie bo lekarz chce mnie zobaczyc jezeli winniki by byly dobre wogule na termin mialam nie przychodzic :( wszystko by bylo robione przez mojego lekarza ... badania byly po 4 poronieniach niewiem jak po polsku sie nazywaja oszaleje normalnie do jutra
    :((((

Gosia82. lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ