X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam dzien bez corci, mala zostawilam u tesciowej a sama na kulig, bylo bardzo milo, a jak odpoczelam :-) to nasze szkraby w lutym beda juz rsczkowac, moja staje na czworaka i i husta sie do przodu i tylu, nie moze skoordynowac raczek z nozkami :-)

Dziekujemy za buziaki, rowniez wysylamy :-) kolorowych

julka82
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga też już zabiera się zA raczkowanie :) ma 4 zęby i strasznie mnie gryzie w skutki... Takie antysmoczkowe i antybutelkowe to moje dziecko.. czego się dla niej nie robi :) Iga już śpi więc ja też zmykam :) dobrej i spokojnej nocki :)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje... spalam moze godzine :( i nie zanosi sie, zebym pospala. masakra. Krzyczy i krzyczy. Wydaje mi sie, ze ida mu zeby. Dalam wczesniej paracetamol to troche lepiej bylo.

A jak Wasze Dzieci znosily zabkowanie?
    My nie mamy jeszcze ani 1 zeba.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka u nas tez cisza z zabkami. Jedynie co zauwazylam to trze bardziej zabawki o dzasla i troche wiecej slini... Ale chyba to jeszcze nie pora na zeby. Kup mu jeszcze ten zel-on bardzo pomaga, dzaselka sa po nim takie odretwiale.
    Corka lagodnie przeszla zabkowanie, ale czuje ze Krzysiu da mi popalic ;)
    Co do raczkowania to wasze maluszki jak juz stoja na czworakach i sie bujaja to lada dzien rusza do przodu. U nas sie nie zapowiada ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spałam całą noc.. Mam zapalenie nerek i pęcherza moczowego.. masakra .. umieralam do 9 rano. Od lekarza dostałam antybiotyk i jakoś muszę się wyleczyć zeby funkcjonować.. czułam się jakbym rodziła.. No ból nerek okropny. Iga chyba czuła ze mama chora bo spała co chwilę ze mną hehe :) mąż pojechał załatwiać jeszcze jakieś sprawy bo w środę jedzie na 3 tygodnie w trasę. Myśleliśmy nad staraniami o drugiego bobaska :) chcemy mała różnicę wieku. :)

Dziewczyny ząbki wyjdą szybciej niż myślicie :) Iga też nie miała a jak wyszły dwa na dole to za chwilę górne :)

20150530650113.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Epic bardzi Ci wspolczuje... Ponoc boli jak cholera! Zdrowiej jak najszybciej. Co do 2 dziecka to super! Ja nawet 3 nie wykluczam, ale napewno nie teraz ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EM!C wspolczuje, mam nadzieje ze antybiotyk juz dziala, tym bardziej ze od srody bez meza :-) my tez juz rozmawialismy o drugim ale bez wiekszego mieszkania sobie tego nie wyobrazam, i corcia chcialabym sie jeszcze nacieszyc :-) zozolek a kiedy ? :-) :-) :-) :-)

julka82
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C zdrowka! Nawet nie moge sobie wyobrazic jak cierpisz - oby szybko odpuscilo :(
    My tez chcemy drugiego bobasa ale to za rok-1,5.
    Szczerze to podziwiam mamy, które maja "jedno za drugim". Moj Synek jest tak absorbujacy, ze nie dala bym chyba rady z dwojka, na chwile obecna...
    U nas znowu noc-tragedia. Placz od 23-2. Juz nie mialam sily go trzymac wiec odkladalam do lozeczka i trzymalam za raczke. A od 5 znowu. I od 7 spalam z Malym na siedzaco :( kiedy to sie skonczy? Marzy mi sie przespana noc!

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzieciatko tak za 5 lat ;) ale narazie 2 nam w zupelnosci starczy. Ja tez mam tak absorbujacego synka ze nie wyobrazam sobie miec 3, a mam jeszcze 7 latke w domy :) matematyka i inne przedmioty do cwiczenia no i tez chce czasem mame na wylacznosc :) czasem mnie to wszystko przerasta ale tak bardzo kocham te moje szkraby ze nie wyobrazam sobie bez nich zycia :)
    Siamyrka niestety jak nie cycuszek to zabki itd... Moj tez spi dzisiaj spal okropnie, non stop sie budzil-myslalam ze to zabki ale nie. Tez mi sie marzy przespana noc... Ale z moim synkiem to niemozliwe i juz. Taki mi sie typ trafil ze zawsze cos ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    I jak tam Siamyrka noc? Troche lepiej?
    U nas zle, w dodatku w dzien spal tylko rano a 2 drzemke ominal... Nie wiem co mu dzisiaj sie stalo. Teraz juz spi jak zabity-padl mi na rekach. A ja dzisiaj chodze wsciekla od rana bo moj tesc potrzaskal moj nowy zlew do kuchni... Kupe kasy poszlo w sina dal... A upolowalam go w promocji w ikei-masakra. Mam dosc juz tych remontow.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Zozolek- wyobrazam sobie jaka musisz byc zla... tez bym byla :( A tesc sie nie poczuwa do odkupienia?
    U nas dzis postep - Maly zasuwa po podlodze :) pieknie pelza. Takze jestem dumna z Syna :)
    Niestety noce dalej kiepsko. Wczoraj, a w sumie juz dzis, ok 1 wzielam.go do siebie bo bym w ogole nie pospala... Oby dzis bylo lepiej... juz byla 1 pobudka- standard po godzinie. Ale szybko udalo sie go uspic.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole Maly mi zachrypl od wczoraj. Nie wiem czy to od krzyku ostatnio w nocy, czy go jakies chorobsko nie bierze (pfu pfu! Oby nie! ) i boje sie jakiegos zapalenia krtani :( cos zaczyna pokaslywac... jutro z rana zapisuje go do lek.

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Siamyrka to super! Nathanek gratulacje od cioci forumowej :) A w jaki sposob pelza? Jak dzdzownica?
    Z ta krtania to masz racje, lepiej to sprawdzic.

ukdy3e5exkks76t9.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jest też dziś jakas niespokojna.. daje całe rączki do buzi i rozpulchnione dziąsła w miejscu dwojek.. także chyba idą następne zęby.. ze mną już lepiej:.nerki nie bolą. Mąż wyjeżdża jutro o 8 do Niemiec.. 3 tygodnie bez niego. Suuuper.. Nie mogę się doczekać na decyzję z mopsu o kosiniakowe.. ten tysiąc do lipca by się przydał.. a wy skladalyscie wniosek ? ;)

20150530650113.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Siamyrka gratulacje dla synka, moja pelza po calym pokoju, jeszcze nie zakumala ze mozna z niego wypelzac, najbardziej ja interesuja rzeczy niedozwolone :-) przesuwa sobie drxwi od szafy otwiera sobie szuflade i 2 raczkami wisi na niej probujac zajrzec do niej, cos mi sie wydaje ze szybko zatesknie za czasem kiedy nosilam ja na poduszce :-)
    Zozolek tez uwazam ze tesc powinien zrekompensowac ci ta strate zlewu, ale sama swego tescia bym o to nie poprosila, zgrzytalabym zebami i psioczyla pod nosem, niecierpie swego tescia zreszta ze wzajemnoscia,
    EM!C Najgorsze sa te rozlaki, moj za tydzien wrava teraz ma krotki wyjazd bo tylko 2 tyg wiec znosnie, dzis pierwszy raz podczas rozmowy na skype corcia zalapala ze na ekranie jej tato, cieszyla sie jak glupia, moj maz mial lzy w oczach, a co do zasilku to ja nieskladam do czerwca jestem na rodzicielskim

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tym zasilkiem dziewczyny? Co miesiac 1000 zl sie dostaje? Ja tylko o rodzinne sie staralam. No i po porodzie becikowe 1000 zl ;)
    Na macierzynskim jestem do czerwca a co dalej nie wiem. Chyba wychowawczy. A wy co planujecie dziewczyny?

ukdy3e5exkks76t9.png
  • julka.k Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozolek kosiniakowe to zasilek dla wszystkich mam, ktorym sie nie nalezy macierzynski np. dla studentek, nie pracujacych lub zatrudnionych na umowe zlecenie, zostal wprowadzony od stycznia br.i bedzie wyplacany przez rok tj macierzynski, wiec kto moze niech korzyzta bo 1000 zl. to.spora kasa :-)ja bym chciala wrocic do pracy, ale pediatra odradza poslanie malej do zlobka ,przy jej alergi twierdzi ze bedzie czesto chorowac, niania odpada, rozwazam jeszcze powrot na pol etatu, ale to sie okaze blizej czerwca

julka82
  • Zozolek Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Juklka! W takim razie nie dla mnie ;)

ukdy3e5exkks76t9.png
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam ale jakoś nie pisze.. Epic współczuje choroby mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. Zozolek współczuje wypadku ze zlewem chyba bym sie wściekła, tyle ze mój maź pracuje w Ikei i na wszystko mamy rabat

Migotka85
  • Migotka85 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pochlastam zeżarło mi posta s tak sie nsprodukowslam

julka.k lubi tę wiadomość

Migotka85
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ