X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia00 wrote:
    Witam z rana.
    Widze, ze calkowicie olalyscie moja poprzednia wiadomosc, a ja chcialam pomoc niektorym z Was.Mogla przynajmniej ktoras napisac, ze to brdura itd, ale nie, po co. Dzieki wielkie

Ciesze sie z pozytywnych wizyt, oby tak dalej.

Kiniusiu nie denerwuj się, ja np przeoczyłam Twoją wiadomość bo wczoraj byłam przejęta tymi wszystkimi pozytywnymi wieściami. Przecież nikt tu Ciebie nie olewa, zwyczajnie każdemu może się zdarzyć ominąć jakąś wiadomość i warto się przypomnieć :) Ja widziałam tą opaskę z PL ale jakoś mnie nie przekonała, chociaż podobno niektórym kobietom pomaga. Kosztowała około 50 zł.

Viola lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinusia po co te nerwy. Moje posty i pytania też są często mijane. Nie denerwuje mnie to. Czasem zraża i nic nie piszę. A później znowu zaczynam ;)

Czasem piszemy bardzo dużo i ciężko to wszystko nadgonić. Każda ma swoje obowiązki i nie zawsze czas pozwala na dogłębne czytanie wszystkiego.

Viola lubi tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny od kiedy widać na usg że Maluch się rusza? Ja byłam wczoraj (8+0) i widziałam tylko białą plamę z bijącym serduszkiem :(

Różnie to jest , np. ja będąc w 8tc widziałam takiego " maluśkiego żółwika" z migającym serduszkiem, a wczoraj 9t6d już widziałam jak sobie fikał i wywijał , po czym postanowił się nie przemęczać i uciął drzemkę :D

Oooo NIE .. tylko nie pobieranie krwi :( he he he mam na myśli te genetyczne .
    Jak nie pamiętacie to przypomnę ,że okropnie się boję i mdleje :D

A1984 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny od kiedy widać na usg że Maluch się rusza? Ja byłam wczoraj (8+0) i widziałam tylko białą plamę z bijącym serduszkiem :(
    Ja niestety nie wiem od kiedy...niby gin coś mi tam wczoraj pokazywał ale ja i tak widzę plamkę a wszystko na tym monitorze mi lata ;)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 i Nieukowa mamy te same terminy prawie, ja mam dziś 9 tydz.6 dni ciąży, jutro kończę 10 tydzień. Gin termin podał 13.06 a ja na belly zapisałam się na 14.06 ;) Kiniusia sorry ale nie wiem o co Ci chodzi ... :( W tej ilości postów można się pogubić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:17

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super pozytywne wieści z wizyt :) oby tak już zawsze było :)
    Nam pozostało czekać całe 13 dni do wizyty w poradni genetycznej tam mają robić USG bo mają lepszy sprzęt niż mój gin i dodatkowo badania z krwi ale w sumie nie pytałam lekarza jakie bo zapomniałam :P dla mnie wtedy ważne było, że z Maluchem wszystko OK <3 <3
    Ogólnie czujemy się rewelacyjnie drugi dzień z rzędu jakby bez objawów, mam nadzieję, że to zwiastun zbliżającego się II trymestru i już będzie tylko lepiej bo od wczoraj praktycznie wcale nie bolą piersi i mdłości są takie mini mini..chyba zamiast się zamartwiać powinnam się cieszyć..a z Maluszkiem na pewno wszystko dobrze - nie ma innej opcji. A nie będę dzwoniła do lekarza bo mi mdłości przechodzą i piersi nie bolą - pomyślał by, że jakaś wariatka :P w sumie miałby trochę racji :x :P
    Miłego dnia życzę <3 i owocnych w pozytywne wieści wizyt <3 <3 Będzie DOBRZE !! :)

A1984, Rozalia, Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, tradycyjnie postanawiam się nie schizować ;-)

Kikusia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi terminami porodu to się szybko zmienia , usłyszałam już 06.06 , 13.06,15.06,22.06 :D no nie umieją się zdecydować a dzidzia i tak się urodzi kiedy jej spasuje :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene wytłumaczysz mi właśnie jak to jest z tymi tygodniami? Że jest 9t6d a kończysz 10 a nie 9 tydz? U mnie na belly tak właśnie pokazuje, że jestm w 9 tyg i nic z tego nie kumam :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Alorrene wytłumaczysz mi właśnie jak to jest z tymi tygodniami? Że jest 9t6d a kończysz 10 a nie 9 tydz? U mnie na belly tak właśnie pokazuje, że jestm w 9 tyg i nic z tego nie kumam :)

Rozalia działa to tak, że:
    8 tydzień masz skończony natomiast ponieważ jest to 8 tyg+6 dni to trwa 9 tydzień, a jutro kiedy będzie 8tyg+7dni wtedy dokładnie skończysz 9 tygodniu. Więc będziesz mieć 9 skończone a zaczniesz 10-ąty tydzień.To trochę jak z urodzinami, kończysz np. 29 lat ale już leci Ci 30 roczek ;)
    U mnie póki co nikt nie mówił że termin się zmienia... jest ok.13.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:29

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene dzięki, w końcu zrozumiałam :)

U mnie termin też bez zmian czyli 20.06 ale ja będę miała cesarkę więc na pewno urodzi się w innym terminie.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    Hej jestem po wizycie mój maluszek narobił ma 2 cm taka szczęśliwa jestem termin porodu dokładnie na 27.06 ale może być wcześniej. Bijące serduszko karta ciąży założona normalnie mega przeżycie:-)aA tak ssię bałam

Gratuluje :) Asiu pisalas kiedys ze mieszkasz w Niemczech tak? Masz tez wizyty na zmiane u ginki i u poloznej?

Trzymam kciuki za pozostale wizytujace :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z okresu 13.06 a z usg od samego początku równo tydzień do przodu czyli 06.06.

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

Hej, ja jak byłam na usg właśnie 8+0 to też była plama z bijącym serduszkiem :) nawet zastanawiałam się, że może moja ginka ma słaby sprzęt.
    Okaże się jak pójdę 26.11 - oj liczę na to ,że dzidziuś będzie robił niezłe wygibasy :p

A1984 lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie belly pokazuje ten sam termin co wyznaczyla ginka. Choc maluszek wczoraj byl dosc duzy i sprzed usg pokazal date porodu 2 dni wczesniej ale ginka nie zmieniala bo to za mala roznica.

Moim zdaniem duzo zalezy od sprzetu USG i tego jak dzidzuis jest ulozony i czy spi. Mysle ze tak od 9tyg widac raczki i nozki i jak sie rusza jesli niespi i nie jest pleckami odwrocony.

Widze ze wiele dziewczyn ma grupe 0RH+ Ja tez! :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Viola Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Babeczki,Aka ja jestem umowiona na genetyczne pełne, ale ciagle sie zastanwiam nad testem pappa. Boje sie strasznie wyroku. Moj lekarz mnie zacheca, ale nie wiem jeszcze czy sie zdecyduje.
    Aka81 wrote:
    Gratuluję tak udanych wizyt :) oby teraz już tylko tak było.

Kasika mój maluch w czwartek też mierzył 3,2cm :)

Ja się zapisałam na genetyczne 26.11. + test pappa. Ale nad tym drugim się zastanawiam.
    Która z Was go robi?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • annaj Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ginka tłumaczyła, że jak jest np 8 + 2 tak jak mam teraz to jestem w 8 tygodniu. Liczy się te skończone. Mnie od wczoraj kłuje w pachwinach, mam nadzieję że to rozciągająca się macica. Mdłości dalej są. Staram się w ciągu dnia dużo leżeć i odpoczywać.
    Właśnie przyjechał kurier z zabawkami :) Dla młodego na świeta klocki a dla chrześnicy co w grudniu skończy 3 latka domek dla lalek. Sama bym się nim chętnie pobawiła :)
    Idę robić na dziś pierogi ruskie.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Kiniusia, nie jesteś pępkiem świata więc daruj sobie fochy.

Jest nas tyle że odpisuję zwykle góra 2-3 z Was, a jak coś mi się wyda nieinteresujące albo po prostu jest zakopanie między postami to normalne że nie odpisuję.

Pas to imo naciągastwo, jeśli już dopominasz się odpowiedzi. Podobno nic nie daje. Ja bym sobie musiała go chyba na szyi zakręcić żeby nie czuć że mi się cofa.

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Widze ze wiele dziewczyn ma grupe 0RH+ Ja tez! :)

to ja sie wylamuje ;d mam 0RH- a moj R. 0RH+ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i mój i córcia oczywiście 0RH+

Violu ja też się tak umówiłam, ale się zastanawiam. Także boję się wyniku i trochę finanse też wchodzą w grę.

Viola lubi tę wiadomość

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ