Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Super Ines!
Kasika trzymam kciuki, oby wszystko sie ulozylo i krwawienie ustalo!
Dobrze ze piszecie, ze kilogramy zaczynaja rosnac, ja tez mam 1,5 na plusie juz ale balam sie ze to jakas patologia bo czesciej jadam ostatnio...
Wydaje mi sie ze brzuch zaczyna byc widoczny, ale to u mnie jeszcze malo widac...
Moja wizyta w poniedzialek, mam lekkigo stresa czy wielkosc maluszka i przeziernosc beda ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:35
Alorrene13, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Trochę mi zajęło aby w końcu napisać
A to praca, praca a to złośliwość urządzeń elektronicznych
Nieukowa przezierność? Przecież to jeszcze nie USG genetyczne, myślisz że podczas zwykłego badania już czegoś się dowiesz? Ja mam wizytę w pon o 17:20 a Ty o której ?
Inesica gratulujęKasika trzymam kciuki za Ciebie i Twoją fasolkę, abyście rosły zdrowo ! I za każdą z nas oczywiście
Dziewczyny dobra akcja ... dziś po raz pierwszy jakaś Pani ustąpiła mi miejsca w komunikacji miejskiej ! Masakra ! Nie była pewna ale zapytała czy jestem w ciąży ?! Zaskoczyła mnieNie chciałam siadać ale przekonywała że powinnam, no i usiadłam
Tzn że mam już naprawdę niezły brzuszek i czas powiedzieć cudowną prawdę otoczeniu
Jest tu ktoś?Mój poszedł na piwko z kolegą ...
Nieukowa wrote:Super Ines!
Kasika trzymam kciuki, oby wszystko sie ulozylo i krwawienie ustalo!
Dobrze ze piszecie, ze kilogramy zaczynaja rosnac, ja tez mam 1,5 na plusie juz ale balam sie ze to jakas patologia bo czesciej jadam ostatnio...
Wydaje mi sie ze brzuch zaczyna byc widoczny, ale to u mnie jeszcze malo widac...
Moja wizyta w poniedzialek, mam lekkigo stresa czy wielkosc maluszka i przeziernosc beda ok...
Inesicia, Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Dzieki dziewczyny.Naprawde po Waszych wpisach przerazenie mija,dzieki kochane
Kochana może to Cię mało pocieszy ale jak byłam w szpitalu to też nie pasował tydzień ciąży itd ale to widac wina sprzetu potem na następnej wizycie było ok i wszystko sie zgadzało nie martw sie :*będzie dobrze musi być !! -
nick nieaktualny
-
kasika8303 wrote:Kurcze powinien miec 4,5 cm juz,tym sie martwie,odpowiada 10 tc 3 dzien,wedlug lekarza
Kasika serduszko bijeto najwazniejsze. A co do wielkosci maluszka to srednia odpowiada moze i 10+3 ale patrzylam do mojej tabeli i 38mm moze miec maluszek pomiedzy 9+4 do 11+2. Mam nadzieje i zycze ci aby wszystko bylo dobrze
trzymaj sie
Ja teraz tez znow zauwazylam brazowe plamki na wkladce i papierze. Przez weekend leze a jesli to nie minie ide w poniedzialek do ginki. -
Alorrene przeziernosc to przecież nic innego jak wymiar który mierzy każdy ginekolog
Genetyczne różni się tylko tym że może być lepsze USG i lekarz z certyfikatem. No i plus jakieś tam testy Pappa i co kto sobie życzy
Ja miałam na zwykłej wizycie na NFZ te pomiary robione a że żadnych dodatkowych badań nie robię to stwierdziłam że tyle mi wystarczy i nie będę jeździć na genetyczneNieukowa lubi tę wiadomość
-
Evell,Katha dzieki.no fakt sprzet nie jest pierwszej mlodosci.na ip robili usg,na glownym nie.pani dr dlugo nie mogla go zmierzyc.w czw pojde na kontrol do gina. Katha to mnie pocieszylas ta wielkoscia i tyg.
-
Czarnaa94 wrote:Alorrene przeziernosc to przecież nic innego jak wymiar który mierzy każdy ginekolog
Genetyczne różni się tylko tym że może być lepsze USG i lekarz z certyfikatem. No i plus jakieś tam testy Pappa i co kto sobie życzy
Ja miałam na zwykłej wizycie na NFZ te pomiary robione a że żadnych dodatkowych badań nie robię to stwierdziłam że tyle mi wystarczy i nie będę jeździć na genetyczne
Nie wiedziałam !
Myślałam że ta przezierność tylko na usg genetycznym. Dzięki -
Co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 52 kg. Już w 5-6 tyg skoczyło mi do 54, a teraz ważę 54,3 więc w sumie stoimy w miejscu co mnie szczerze zdziwiło. Myślałam że chociaż z kilogram od poprzedniej wizyty mi przybędzie
Katha81 lubi tę wiadomość
-
Kasia bo to troche tak jest, ze jak dziecko sie lekko w trojwymiarze obroci i zmierzysz je w innej osi niz ta najdluzsza, to beda niedoszacowania. Takze ze spokojem, denerwowanie sie tylko moze zaszkodzic malutkowi. Sprobuj do czwartku sie nie stresowac, tylko sie oszczedzaj ile wlezie!
Allorene przeziernosc normalnie sie mierzy na usg, to jest podstawowy parametr wiec tyle bede po poniedzialku wiedziec... troche glupio wyszlo, u drugiego gina na nfz mam wizyte nastepnego dnia, ale to dlatego ze nie pasowaly mi inne terminy, a chcialam tydzien wczesniej... chodze podwojnie bo lubie tego gina na nfz ale on nie pracuje w szpitalu polozniczym tak jak ten prywatny. Za to zleca badania na nfz i nadaje na tych samych falach co ja dlatego cenie jego opinie.
A potem 4.12 mam genetyczne w klinice z certyfikatem...
Ty allorene chyba masz podobne terminy wizyt? Bedziemy kciukac nawzajemAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:Co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 52 kg. Już w 5-6 tyg skoczyło mi do 54, a teraz ważę 54,3 więc w sumie stoimy w miejscu co mnie szczerze zdziwiło. Myślałam że chociaż z kilogram od poprzedniej wizyty mi przybędzie
Czesc Czarna
Ja jak schudlam na poczatku tak mi waga stoi. Ale nie narzekam bo mialam i tak pare kilo za duzopewnie jeszcze nadrobie. Czytalam ze od 2 trymestru to powinno sie przybierac ok pol kilo tygodniowo
az sie boje
-
Katha81 wrote:Czesc Czarna
Ja jak schudlam na poczatku tak mi waga stoi. Ale nie narzekam bo mialam i tak pare kilo za duzopewnie jeszcze nadrobie. Czytalam ze od 2 trymestru to powinno sie przybierac ok pol kilo tygodniowo
az sie boje
Na pewno nadrobiszA ja tam się nie przejmuję, chciałabym już tyć i już mieć brzuszek
Chociaż mąż dziś spojrzał na mnie i stwierdził że dzidzia jest już duża i chyba czas powiedzieć jego rodzicom bo głupio jak sami pierwsi zapytają
(moi rodzice już dawno wiedzą i tylko oni)