SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Dzisiejszy dzień jakby lepszy :-) w końcu pojawiły się zachcianki i to na mięso!!! Nie mówię, że byłam wegetarianką, ale nie przepadałam za mięchem, a teraz to przede wszystkim czerwone, zero kurczaka!!! Co za zmiany! i cycuchy nareszcie bolą :-)
    po przejściach, cieszę się jak dziecko :-)

Udanych wizyt kontrolnych! Ja muszę czekać do 23go... chyba do tego czasu zwariuję

Inesicia, Viola, lauda lubią tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, ja mam dzisiaj super pogodę, słoneczko świeci, 19 stopni, jedyny minus to to że trzeba siedzieć w pracy do 16.
    Miłego dnia wszystkim życzę soleil.gif

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z pięknego rana! U mnie też pogoda superowska, ciepło, słonecznie. W pracy muszę jakoś przetrwać do 15.30 a później miłe popołudnie w gronie przyjaciół. A jutro mam wolne więc tym bardziej się cieszę dzisiejszym dniem ;)

Wspaniałego dnia dla wszystkich!

Viola lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda też piękna, ale ze względu na przeziębienie siedzę w domku. Z rana jakoś muliło mnie w żołądku i myślałam, że nic nie przełknę, ale jakoś się udało.
    Życzę dziś dużo słoneczka i dobrego humoru;)

Kasia daj znać jak tam po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 08:35

Viola, lauda lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!! nie zajrzałam wczoraj bo cały dzień przeżywałam moją wizytę u gin :-) pojechaliśmy do rodziców i dziadków się pochwalić i wszyscy szaleją z radości :-) może to za szybko ale nie mogliśmy już wytrzymać!!!
    Wg gin Fasolka ma 6 tyg i 4 dni! i całe 7 mm wielkości :-) było nawet widać małe pulsujące serduszko :-) niesamowity widok!!! wszystko jest w porządku więc cieszę się ogromnie! kazał łykać kwas i porządnie się wysypiać!

Inesicia, Viola, Truskaweczka250, lauda, Czarnaa94, Z., Amberla lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 gratuluję. Oby tak dalej;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon86 super wiadomość! Gratuluję!

• Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simona wielkie gratulacje:-)
    simon86 wrote:
    Cześć Dziewczynki!!! nie zajrzałam wczoraj bo cały dzień przeżywałam moją wizytę u gin :-) pojechaliśmy do rodziców i dziadków się pochwalić i wszyscy szaleją z radości :-) może to za szybko ale nie mogliśmy już wytrzymać!!!
    Wg gin Fasolka ma 6 tyg i 4 dni! i całe 7 mm wielkości :-) było nawet widać małe pulsujące serduszko :-) niesamowity widok!!! wszystko jest w porządku więc cieszę się ogromnie! kazał łykać kwas i porządnie się wysypiać!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon super wieści:)

Witajcie dziewczynki:) Ja dzisiaj mam wizytę u gin z wynikami badań, dzisiaj piękna pogoda ma być u mnie nawet 22 stopnie:) a ja kurcze źle się czuje głowa mnie trochę boli, nie dobrze mi..nie mam siły wgl do bani dzisiaj:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko o której masz dzisiaj wizytę? mnie dzisiaj też strasznie mdli, mam nadzieję że niedługo przejdzie!

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon gratuluję i zazdroszczę!

Ja nie wiem co mam myśleć o mojej wizycie.

Zdaniem ginekologa pęcherzyk płodowy jest na 4+5 (9mm), jest ciałko żółte, ale karty mi jeszcze nie założył.

Kurde no jak może się cofać tak dużo. Sprawdzałam ten moj kalendarz na OF, i nie ma bata żeby tak wychodziło. Pierwsza pozytywna beta była 22.09.

Pytałam się go czy liczy od miesiaczki czy od zapłodnienia, ale tak chujowo tłumaczył że nic z tego nie wiem.

W ogóle ma beznadziejny gabinet, krzesło jest tak, że jak mąż siedział to widział wszystko, na usg nie ma monitora dla taty i nie robi zdjęc bo sprzęt jest za stary - nosz kurwa a 120 zł bierze!

Poszłabym do mojej stałej ginekolorzki, ale mam mega nacisk ze strony teściowej i szwagierki - bo one go znają - teściowa osobiście jako kolegę - bo to świetny specjalista sratatatata.

Za tydzień skoczę do mojej, chcę mieć focię!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Truskaweczko o której masz dzisiaj wizytę? mnie dzisiaj też strasznie mdli, mam nadzieję że niedługo przejdzie!

Dzisiaj mam o 16.30 no kiepsko sie czuje bo parę dni temu miałam tylko rano a wczoraj i dzisiaj czuje cały cas że mi nie dobrze:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, spokojnie. Przede wszystkim idź do gineksa do którego masz zaufanie. Nie daj się wmanewrować w znajomości, tym bardziej, że nie jesteś zadowolona z tego lekarza.
    A co do przesunięcia terminu, to pisałaś, że miałaś późno owulkę. A jeśli tak, to i do zapłodnienia doszło później niż w kalendarzu ovu. Dlatego fasolka może być młodsza.
    Myślę, że wszystkie Twoje wątpliwości rozwieje lekarz, któremu będziesz ufała i z którym na spokojnie pogadasz.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka trzymam kciuki za wizytę.

Katarzyna nie przejmuj się teściową i szwagierką. Przecież nawet nie musisz im mówić, że idziesz do innego lekarza. Lepiej iść i się nie stresować niż czekać w stresie 2 tygodnie do kolejnej wizyty.

Truskaweczka250, Viola lubią tę wiadomość

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, ja powiem tak. Przy takiej rozbieżności powinien kazać ci powtórzyć betę przede wszystkich. Nie mówił nic o tym?
    Katarzyna87 wrote:
    Simon gratuluję i zazdroszczę!

Ja nie wiem co mam myśleć o mojej wizycie.

Zdaniem ginekologa pęcherzyk płodowy jest na 4+5 (9mm), jest ciałko żółte, ale karty mi jeszcze nie założył.

Kurde no jak może się cofać tak dużo. Sprawdzałam ten moj kalendarz na OF, i nie ma bata żeby tak wychodziło. Pierwsza pozytywna beta była 22.09.

Pytałam się go czy liczy od miesiaczki czy od zapłodnienia, ale tak chujowo tłumaczył że nic z tego nie wiem.

W ogóle ma beznadziejny gabinet, krzesło jest tak, że jak mąż siedział to widział wszystko, na usg nie ma monitora dla taty i nie robi zdjęc bo sprzęt jest za stary - nosz kurwa a 120 zł bierze!

Poszłabym do mojej stałej ginekolorzki, ale mam mega nacisk ze strony teściowej i szwagierki - bo one go znają - teściowa osobiście jako kolegę - bo to świetny specjalista sratatatata.

Za tydzień skoczę do mojej, chcę mieć focię!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też bym nie wytrzymała i poszła skonsultować to z innym ginem.
    Inesicia wrote:
    Truskaweczka trzymam kciuki za wizytę.

Katarzyna nie przejmuj się teściową i szwagierką. Przecież nawet nie musisz im mówić, że idziesz do innego lekarza. Lepiej iść i się nie stresować niż czekać w stresie 2 tygodnie do kolejnej wizyty.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 15.10 byłam umówiona z moja gin. Nie odwołalam tego jeszcze. Pojdę, niech zobaczy co i jak.

Sam lekarz jako człowiek jest bardzo sympatyczny, mojej szwagierce uratował dwie ciąże, dlatego jest taka w nim "zakochana", czemu się nie dziwię.

Wkurza mnie to, że nie może odpowiedzieć "TAK" lub "NIE" tylko takie owijanie w bawełnę.

Nie kazał mi iść na betę.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania. Musisz mieć lekarza któremu ufasz a nie do którego musisz iść. Żeby rozwiać wątpliwości poszłabym od razu do swojego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wydaje się, tak jak dziewczynom, że powinnaś iść na betę. Wtedy będziesz mogła czytelnie odnieść wynik do wieku ciąży.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze do swojego gina! nie zaszkodzi sprawdzić :-) a karty ciąży mi też nie założył, dostałam skierowanie na krew i mocz i razem z wynikami mam być na wizycie 24.10 i wtedy dopiero założy kartę :-)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ