X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka waćpanny. Co tam u Was po całym dniu?
    Ja dzisiaj poszłam na kontrolne badanie bety. Wyniki wyglądają tak:
    25.09. - 237,2 mIU/ml (13 dpo)
    27.09. - 428,73 mIU/ml (15 dpo)
    08.10. - 6068 mIU/ml (26 dpo)
    Zrobiłam tak dla własnego spokoju i przekonania czy wszystko OK.
    Kasia pewnie ma teraz badanie. Oby wszystko było dobrze.

Viola, Inesicia, Paula44 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej waćpanna Lauda.... betę masz bardzo ładną nic tylko gratulować :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem zadowolona. Fasolka grzeczna, ładnie produkuje moje dzieciątko kochane. Od razu widać, że maleństwo dobre i posłuszne - po mamusi :D

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś toaleta, toaleta i jeszcze raz toaleta. Normalnie biegam co jakieś 20 minut. Masakra jakaś. Poza tym jestem dziś trochę zamulona. Pocieszam się tym, że M jutro przez większość dnia będzie w domu no i oczywiście nie mogę doczekać się piątkowej wizyty.
    Lauda gratuluję bety;)

Viola lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

Chcialabym dolączyć do Was choć jeszcze nie znam dokladnie terminu porodu :)

Pozdrawiam

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katha81, witam Cię w naszym gronie. Cieszymy się z każdej nowej mamy przychodzącej tutaj. Wiadomo: im nas więcej tym weselej. W kupie raźniej ;)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katha:-) witamy wśród czerwcowych mamuś:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katha81.

Witam was dlugo mnie nie bylo ale ten moj internet w telefonie, dopiero w pon bedzi nowy limit.
    Jezeli chodzi o mniem z jedzeniem, to masakra. Ranho mdli, jade do pracy robie herbate ktorej nie wypijam...potem kanapki i mdli na sam widok ale jem bo w brzuchu skreca z glodu, wczoraj zjadlam mase owocow dzisiaj juz mi sie nie chce. I dalej mdli. Jak lykam leki to az mnie cofa. Mam juz smaki na rozne rzeczy a najchetniej bym wciagala gyrosa i frytki. Oczywiscie nie jem ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi ;p
    I z objawow to jeszcze piersi bola.
    Kiedy teraz macie badania? Bo czekam z utesknieniem na wasze usg z fasolkami w srodku

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha, zrób se w domu gyrosa drobiowego, a na pewno nie zaszkodzi ;)

Kasia ma dzisiaj badanie USG. Obiecała dać znak co i jak, kiedy wróci do domu.
    Inesicia ma w piątek. Ja też mam w piątek. Nie mogę się doczekać.

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Katha;) Fajnie, że nasze grono się powiększa.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz lauda...robie w domu czasami takiego gyrosa, ale ja mam smaka wlasnie na takiego mniej zdrowego, u nas w miescie jest taka pizzeria i jest taki pyszny i fryteczki mnia mniam hehehe..moje dzieci juz spi ( moj M i corcia Zuzia) wiec mam czas dla siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:31

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, ja tez jestem raz na godzine w kibelku;-) Aghata, mysle ze jak raz na czas zjemy jakas padline to nic sie nie stanie, tak samo chipsy czy inne "zakazane" rzeczy, ja rowniez lubie od czasu do czasu wrzucić pieskie jedzenie na ruszt.....a co do usg to ja mam zdjecie z moja fasolka i codziennie rano jak wstaje to mówię do moich 2 mm na zdjęciu : witaj moj Skarbie i zostań z nami.

aghata wrote:
    Witaj Katha81.

Witam was dlugo mnie nie bylo ale ten moj internet w telefonie, dopiero w pon bedzi nowy limit.
    Jezeli chodzi o mniem z jedzeniem, to masakra. Ranho mdli, jade do pracy robie herbate ktorej nie wypijam...potem kanapki i mdli na sam widok ale jem bo w brzuchu skreca z glodu, wczoraj zjadlam mase owocow dzisiaj juz mi sie nie chce. I dalej mdli. Jak lykam leki to az mnie cofa. Mam juz smaki na rozne rzeczy a najchetniej bym wciagala gyrosa i frytki. Oczywiscie nie jem ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi ;p
    I z objawow to jeszcze piersi bola.
    Kiedy teraz macie badania? Bo czekam z utesknieniem na wasze usg z fasolkami w srodku

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz nie daje zdjecia usg dopiero na prenatalnych 3d dostane plytki i zdjecia

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to pierwsze słyszę o czymś takim....raczej wszystkie moje znajome czy babki w rodzinie dostawały zdjęcia. Ciekawe dlaczego?

aghata wrote:
    Moj lekarz nie daje zdjecia usg dopiero na prenatalnych 3d dostane plytki i zdjecia

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha <3 :)

Witam się z Wami wieczorkiem. Ja się za szybko pochwaliłam i cały dzień mnie muliło i bolała głowa. Mam nadzieję że to dobrze wróży :)

Viola, Katha81, Paula44 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kochane dlugo z Wami nie pobylam ale zaraz zacznie sie Top Chef lubie ogladac to bo to co oni gotuja to szok....jakich produktow uzywaja jak to wyglada na talerzu...kiedy tato nas zqprosil do Wroclawia na rynek do ekskluzywnej restqwuracji i tam jedlismyncos podobnego ale nic a nic sie nie najedlismy a potem poszlismy do baru i dopelnilismy nasze brzuchy jedzeniem na wage hehehe

Uciekam, rano poogladam co tam wyskrobalyscie i odezwe sie pozniej..

Buzka i slodkich snow

Viola, lauda lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie dostałam zdjęcia, ale jak wszystko będzie ok na następnej wizycie to poproszę ;)
    To też chyba zależy od tego czy prywatnie czy na fundusz.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od lekarza i tego jaki ma sprzęt. Na tych super ultra najnowoczśniejszych ultrasonografach badania nagrywają najczęściej na płytę cd. Na tych trochę starszych drukują czarno-białe fotki naszych fasolinek. A wracając do lekarza: pewnie nie każdemu się chce drukować każdej pacjentce zdjecia: wiadomo to są dodatkowe koszty dla gabinetu. Tak mi się wydaje. Ale jednocześnie nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć pierwszej fotki mojego maluszka.

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie to jest różnie, ja w każdym bądź razie będąc jeszcze na fotelu krzyczałam że chcę zdjęcie. Nie ma to tamto, płacę to mogę wymagać ( tak myślę).

lauda wrote:
    To chyba zależy od lekarza i tego jaki ma sprzęt. Na tych super ultra najnowoczśniejszych ultrasonografach badania nagrywają najczęściej na płytę cd. Na tych trochę starszych drukują czarno-białe fotki naszych fasolinek. A wracając do lekarza: pewnie nie każdemu się chce drukować każdej pacjentce zdjecia: wiadomo to są dodatkowe koszty dla gabinetu. Tak mi się wydaje. Ale jednocześnie nie wyobrażam sobie, żeby nie mieć pierwszej fotki mojego maluszka.

lauda lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjecie :)

Tak wskrocie o mnie: mam prawie 33 lata. Z powodu problemow z zajsciem zdecydowalismy sie na zabieg in vitro. Udalo sie za pierwszym razem :) mimo ze mam powiklania w postaci przestymulowania (wczoraj wyszlam ze szpitala po 16 dniach). W tej chwili wedlug belly jestem w 5t 0d. Wczorajsza beta 2531 :D i widoczy jeden pecherzyk ciazowy ale jeszcze bez zarodka. Jutro mam wizyte u mojej ginki i w klinice.
    Pozdrawiam i zycze spokojnej ciazy :)

Aaaa p.s. ja na razie z objawow to mam okropna sennosc, bol piersi, ciegle siusianie i brak apetytu bo wszystko smakuje jak przesolone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 09:24

Viola, lauda lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ