Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja już jestem po zakupach pierwszych sztruksów ciążowych
Ale dżinsy mi nie przeszkadzają póki co, po prostu brzucho wylewa się nad guzikiem
W pracy miałam niezły młyn dzisiaj, ale ogarnęłam chyba więcej niż przed ciążąNormalnie się nie poznaję!
Z tym "odpoczywaniem na zapas" uważajcie dziewczyny, teraz się rozleniwicie, a potem będzie bardzo twarde zderzenie z rzeczywistościąTo ja już wolę umiarkowaną aktywność, co by potem na pełnej epie wejść w nową rolę
A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
No nie z rozleniwieniem nie ma co przesadzać
Zbieram się aby zgłosić się już na tą gimnastykę dla kobiet w ciąży, ale muszę wziąć zaświadczenie od lekarza na te zajęcia.
Bardzo lubię buźki tzn. emotikony, zauwazyłam że w pracy na kompie mi ich nie wstawia <zła> -
No i jestem z powrotem
Z naszym maluchem wszystko dobrze, łapał się za główkę ale nie chciał jeszcze pokazać co ma między nóżkami. Tatuś był dziś razem ze mną i szczęśliwy jak nigdy
aga87, A1984, Joasia:), Rozalia, Alorrene13, Viola, Nieukowa, Katha81, asiaaaaaa lubią tę wiadomość
-
Allorene ja dziś wizytuję, jeszcze 1,5h do wyjścia:) Też muszę wziąć takie zaświadczenie, bo od stycznia planuje się wybrać.
Oj mi moje dżinsy już przeszkadzają, póki co przerzuciłam się na leginsy bo jakoś nie czuję weny na spodnie ciążowe. Kupię jakieś jak będę "większa"
Dobra dziewczyny ja dam znać jak już będzie po usg, trzymać kciuki proszę!Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny i ja do was przyłączam się.
Jestem w 13 tyg ciąży i to moja pierwsza nieplanowana ciąża.
Czarnaa 94 czytałam ze chlamydie miałaś ,niestety ja też mam ,brałam antybiotyki i czekam na wyniki Ale chyba nie pomogło.powiedz mi proszę czy i jak pozbylas się tegoInesicia lubi tę wiadomość
-
Ja już też po wizycie, wszystko dobrze, dzidziuś mierzy 5,4 cm czyli idealnie 12t0d. Przezierność między 2,2 a 2,4 w zależności jak złapał, mówił że na granicy ale ok. Wogóle dzidziuś strasznie się kręcił, co chwilka rączkami się zasłaniał, chyba będzie takie ruchliwe jak nasz Marek :)Trochę sobie pooglądaliśmy z M bobasa na monitorze i aż lepiej mi się zrobiło ze wszystko w super.Tylko lekarzem jestem trochę zawiedziona, niby takie super opinie ale jak dla mnie słaby. I krótkie usg nie wiem ale nie wiele ponad 5 min. Po czym stwierdził, że dzidziuś się mocno rusza, a obraz jakiś słaby i tylko tyle nam może powiedzieć. A i zapraszał na połówkowe, ale mnie tam już nie zobaczy.
Katha81, Alorrene13, Joasia:), Viola, Inesicia, Aka81 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,ja nadal w szpitalu.malutka idealnie co do dnia,spala sobie a potem fikala,dostalam fajna fotke mega powiekszona,oczy i nos widac.skupili sie dzis na szyjce,po konsultacji z moim ginem mam sie nie zgadzac na szwy,ze zbyt duze ryzyko poronienia.szyjka w ksztalcie litery t zamknieta i ma 3,5-3,7 dlugosci-jesli dobrze pamietam,bo nerwy mialam straszne.plamien od pon.nie ma,jutro moze wyjde.
Alorrene13, Katha81, Nieukowa, Aka81 lubią tę wiadomość
-
Hej kobitki jakieś jutro wizyty??? Ja jutro się dowiem czy moje bejbi zdrowe mam takiego stresa A wizyta dopiero na 15 umrę chyba do tego czasu
A boję się trzymajcie kciuki
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Rozalia trzymam kciuki
orchidea33 jak pokazywałam ginowi ten wynik w 4 tyg ciąży to mi powiedział że na razie tego nie ruszamy bo trzeba by było silne antybiotyki. No i tak zostało, w sumie to nie pytałam o to więcej. -
Cześć Dziewczyny
Mam małego newsa, tzn. niespodziewanie mam już wyniki testu Pappa, myślami je ściągnęłam. Miałam mieć info że są do odebrania w systemie przychodni online, codziennie się logowałam, dziś patrzę a moja ginka komentuje: Wyniki prawidłowe, proszę postępować zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Trochę się uspokoiłam, czy mam powody czy też nie, ale jakoś mi lepiej, Trisomia 21 wyższy wynik przez przezierność, nie wiem czy przez coś jeszcze:
Trisomia 21: Ryzyko podstawowe 1:700, Obliczone: 1:441
Trisomia 18: Ryzyko podstawowe 1:1806, Obliczone: 1:36125
Trisomia 13: Ryzyko podstawowe 1:5639, Obliczone: 14868
Czy dziewczyny które miały pappa mogą mi napisać swój wynik z Trisomii 21? Nie mogę znaleźć na forum. Znam tylko wynik Kasiki bo o tym pisałyśmy.
Rozalia, Asiaaaaa trzymam kciukiWitam Orchidea33. Kasika skoro wszystko jest lepiej, to wypuszczą Was, oby wszystko już dobrze się układało
Myślałam, że wynik będzie w pt lub pon, więc fajnie że mam już z głowy. Nieukowa wiem, że czekasz, ale czuję że będzie dobrze, jesteśmy rówieśniczkami chyba, więc będziesz mieć podobny wynik albo lepszy, trzymam kciuki. Na Świątecznych Jarmarkach się rozluźnisz a jak wrócisz wynik już będzie. Miłego Wieczoru Girls :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 19:39
Nieukowa, Aka81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
oto moje wyniki z testu ( po teście wyszły jeszcze lepiej niż z USG)
Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:394 z wyniku 1:7881
Trisomia 18 podstawowe 1:4651 z wyniku 1: 20000
Trisomia 13 podstawowe 1:10948 z wyniku 1:20000
Wolne hCG 21,14IU/I odpowiada 0,580MoM
PAPP-A 7,070IU/I odpowiada 1,342 MoM
Łożysko : tylnia ściana nisko
Kasika dobre wieści super .. oby już było do końca ok !!
Za każdą oczywiście trzymam zaciśnięte kciuki !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 20:58
Aka81 lubi tę wiadomość