Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie wiem mi się już śle chodzi chodzę jak kaczka nie wiem co będzie za 3 miesiące i dziecko sie tak układa że czuje jak mnie kopie na samym dole przy ujsciu szyjki aż czuje na pęcherzu. Wy też tak macie? Może powinnam pojechać na ip żeby sprawdzili długość szyjki
[/url]
-
nick nieaktualnyAlorrene brzusio super
widzę ze juz nie jestem sama z dużym brzuszkiem
Agata mnie Julka kopie wysoko, tak okolice pępka i troszkę niżej. Moj gin na ostatniej wizycie sprawdzał szyjkę i mówił, że dzidziuś wysoko. Napewno na szyjkę i pęcherz nie uciska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:28
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
CaneCorso wrote:A mnie kopie bardzo nisko ale wszystkiego dowiem się w środę na połówkowym. Dziewczyny, czy gin sam z siebie mierzy moją szyjkę i nadzoruje jej długość, czy może powinnam sama go o to poprosić?
Mnie mój gin na ostatniej wizycie połówkowej nie mierzył
A jak byłam w 17tc u innego to zmierzył
nie wiem czemu tak ale wolałabym wiedzieć.
-
Moja wyprawka z kosmetykow ograniczy sie do pieluch, sudokremu, octaniseptu, nivei i oilatum.
Probki mam od ginow (dostalam ok. 12tc, mam tam nawer buteleczke namiejsza z aventa!), pewnie tez dostane cos w szkole rodzenia bo jak bylam sie zapisac to lezaly wielkie siaty dla konczacych kursantek.
Mam tez troche saszetek po kolezance, ktora dostala a nie uzyla (krem gojacy do brodawek, olejki i kremy na odparzenia).
A z rodzina... Coz, rodziny sie nie wybiera. Ciesze sie ze mam tak kochajacego i lagodnego meza i super mame. Ojciec ma na mnie focha wiec pewnie nie bedzie sie odzywac az do kolejnego spotkania. I dobrze IMO
Dzieki sa wsparcie dziewczyny, duzo dla mnie znaczy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 12:28
zyrcia, Alorrene13, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Co do ciuszków to teraz też w większości są z grubszych materiałów, dopiero się zaczynają kolekcje wiosenne i letnie. Mi brakuje niewiele ubrań, głównie tych letnich. Dużo dostałam od siostry a teraz czekamy na szafę bo ma być na początku lutego. Umyję ją jak przyjdzie i niech się wietrzy. A od trzeciego trymestru biorę się za pranie i prasowanie. Mam nadzieję że wiosna szybko przyjdzie bo już mam dość suszenia prania w domu.
Kosmetyki to kupię pod koniec ciąży, może na SR dowiem się jakie są najlepsze.
Co do rodziny to ja nie mogę narzekać. Rodzice bardzo mnie wspierają, już szaleją na punkcie wnuczki bo mają jeszcze wnukasiostra skoczyłaby za mną w ogień i zawsze mogę na nią liczyć. Tesciowie też się cieszą choć chyba jeszcze to do nich nie dociera
ale jak się Zuziak urodzi to narobi zamieszania
We wtorek wizyta u gina, czekam z niecierpliwością a dziś zaczęłam 19 tydzień. Ale trn czas szybko leci -
CaneCorso wrote:A mnie kopie bardzo nisko ale wszystkiego dowiem się w środę na połówkowym. Dziewczyny, czy gin sam z siebie mierzy moją szyjkę i nadzoruje jej długość, czy może powinnam sama go o to poprosić?
Ginekolog powinien zmierzyć szyjkę i kontrolować. Bo to ważne.
Powiem Ci, że ja miałam identyczne uczucie, że tak niziutko mnie kopie i czasem w pęcherz. Ale ginekolog mnie uspokoił, bo szyjkę mam długą i zamkniętą.
-
Jestem na ip tak mi się brzuch napina pobolewa jak na okres ciągnie w dol i ciągle.chce.mi się siku mówię pojadę.bo na co mam w domu czekać niech zbadają. 3 majcie kciuki żeby wszystko było ok
zyrcia, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyJej
Ale się z nas robią brzuchatki
Ja już bym chciała taki żeby cały świat miał pewność, że to ciąża
ogólnie jestem wkurzona, bo mam wrażenie, że wszyscy mi źle życzą jeśli chodzi o wagęCiągle komentarze, że mam się nie cieszyć, że teraz jestem chuda, bo nadrobię 5 razy pod koniec ciąży i nigdy tego nie zrzucę
i to nawet siostry cioteczne takie teksty jakby mi zazdrościły
a ja właśnie się wyleguję i obżeram żelkami, bo mój mężuś mi z Niemiec przywiózł zapas
to może przytyję z 50g żeby nie było
Natłuszczam się codziennie oliwką, lubię to bo mi pachnie do spania bobaskiema na razie (tfutfu) nie ma żadnych rozstępów, chociaż wydaję mi się, że troche przybyło mi cellulitu
nie wiadomo co gorsze
dlatego teraz jak się smaruję oliwką to miętosze sobie te uda, masuję, ugniatam i liczę, że to coś da
też czułam ruchy bardzo nisko i bałam się, że coś z szyjką, ale gin zmierzył i jest okej, na granicy podobno ale okej, a Leon nogi ma przy pęcherzu dlatego ciągle wydaje mi się, że chcę siku i chyba już nie dolecę do kibelka a tu nicodechciewa się
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaghata wrote:Jestem na ip tak mi się brzuch napina pobolewa jak na okres ciągnie w dol i ciągle.chce.mi się siku mówię pojadę.bo na co mam w domu czekać niech zbadają. 3 majcie kciuki żeby wszystko było ok
-
Aghata również kciukam! Zyrcia sama sobie odpowiedziałaś dlaczego ludzie tak gadają - z zazdrości !
Nieukowa obcięłaś włosy? Fajnie, ja zapuszczambrzuszek masz skromny i dobrze, jeszcze urosną dziewczyny, ja wam to mowię
kurde ja mam chyba to atopowe zapalenie skóry, to co dostalam od dermatologa nie pomaga, wapno gucio daje, a uda swędzą no szlag by to trafił. Nieukowa u Ciebie z tym okej? Bo pamietam że wspominalas o tym problemie?
-
aghata wrote:Jestem na ip tak mi się brzuch napina pobolewa jak na okres ciągnie w dol i ciągle.chce.mi się siku mówię pojadę.bo na co mam w domu czekać niech zbadają. 3 majcie kciuki żeby wszystko było ok
Aghata ja mam tez takie objawy od 3 dniDzis nawet w nocy mi sie macica stawiala. Na razie biore nospe i magnez. W poniedziałek mam wizyte wiec leze. Trzymam mocno kciuki i daj znac co lekarz powiedzial i czy szyjka ok. Pozdrawiam
-
Sista wrote:Cześć Dziewczyny,
A ja się trochę martwię, bo odebrałam wczoraj wyniki moczu i mam leukocyty 10-20 i liczne bakterieA nic mnie nie swędzi, nic nie piecze
Mialam iść na basen, no i się boje, a wizyta dopiero we wtorek. W poniedziałek zrobię badanie jeszcze raz, zobaczymy. Badanie krwi, wszystko w normie. Co prawda często w dolnej granicy, ale w normie
Sista ja jak miałam podobnie w moczu to miałam zrobić badanie na posiew moczu. Wtedy po paru dniach wiadomo czy są bakterie czy nie.Sista lubi tę wiadomość
-
A wogole to witam sie po przerwie
czytam was co kilka dni ale jakos czasu brakuje na pisanie i weny nie ma. Ja od tygodnia w koncu czuje ruchy
w poniedzialek mam polowkowe. Troche martwia mnie te skurcze macicy
Widze ze piekne brzucholki macie
Trzymam kciuki za wizyty polowkowe -
Czarnaa94 wrote:Dzień Dobry
Co do rodziców to ja z moimi miałam różne przejścia, na prawdę było źle ale to już za nami i staram się do tego nie wracać. Ważne że teraz jest super i mam z nimi nawet lepszy kontakt niż z moimi braćmi. Jak poroniłam pierwszą ciążę to okazało się że wszysycy przyjaciele to o kant tyłka potłuc i najwięcej wsparcia dostałam właśnie od mamy i taty (i męża oczywiście). Może też przez to zaczęłam ich bardziej doceniać. Teraz wiem że są w stanie rzucić wszystko i zrobić wszystko aby mi pomóc.
A ta lista wyprawkowa mnie przeraziła. Co prawda to moje pierwsze dziecko więc jeszcze nie wiem co i jak, ale mi też wydaje się że niektóre rzeczy się nie przydadzą. Ja mam na razie tylko trochę ciuszków. Trochę, bo wydawało mi się że jest ich sporo ale jak ostatnio spisałam co mi jeszcze brakuje to w sumie byłam w szoku. Zamierzałam od tego miesiąca zacząć kupować coś więcej ale jakoś to się odwleka, ciągle jakieś inne wydatki. No ale od lutego chciałabym pomalutku zacząć szykować pokoik, po to chociażby żeby te wszystkie rzeczy mieć gdzie trzymać
Czarna identycznie uważam i podobnie przeżyłam. Pamiętam jeszcze nasze historie z tematu poronień odnośnie znajomych, ehhhhh. A też doceniłam bardziej rodziców i męża, wiem że na nich zawsze mogę liczyć. -
http://mamozobacz.blogspot.com/2015/01/koszule-nocne-do-karmienia.html?spref=fb
Dziewczyny, jeśli macie problem z wyborem koszulek nocnych na lato do szpitala zrobiłam zestawienie, może Wam pomoże
Pozdrawiam czerwcówki, lipcówka 2014, mała urodzona 30 czerwca!