Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc laseczki... U mnie dzien pelen wrazen. Pisalam ze bylam na wiezy naszej katedry. W sumie wycieczka wieksza, weszlismy se znajomymi meza ktorzy licza nietoperze. Byla jeszcze jedna kobitka ciezarna. Powiem wam ze mialam serce w gardle. Wieza na 100m wysokosci a sie wchodzilo po dechach sprochnialych przez pol dachu. Masakra ze katedra sie pod soba jeszcze nie zapadla!
Pocieszalo mnie ze nie ja jedna brzuchata psychopatka sie po takich miejscach wloczeWazne ze widoki mimo pogody obledne, no i samo wnetrze katedry jak wyglada od kuchni tez ciekawa sprawa.
No a po powrocie poklocilam sie z ojcem. Zaczal mi wypominac jakies glupoty jakie robilam jako nastolatka (nawet tego nie pamietam!), zaczal na mnie wrzeszczec az sie poplakalam. Na to weszla mama, ze on nie jest taki swiety i ze sie ma pochwalic swoim synem. Okazalo sie ze przez 30 lat trzymali w tajemnicy przede mna, ze mam przyszywanego brata, ktorego ojciec splodzil zanim poznal mame. I ze zamiast dla mnie, pol ojca pensji szlo na alimenty  Nius dnia normalnie.
Oczywiacie nie mam za zle, ale jestem wkurzona, ze robili z tego jakas tajemnice... I ze mnie staruszek wyprowadza z rownowagi jak mu wnuka nosze ;(zyrcia, Joasia:), Ania1704, Rozalia lubią tę wiadomość
-
No to faktycznie tyle wrażeń miałaś na dzisiaj i jeszcze dowiedziałas się o bracie:)Jak tu nie zwariować
wiesz rodzice chcieli cię chronić przez tym żebyś nie była zła na tatę ale na długo trzymana tajemnica to też nie jest dobry pomysł. Ja do tej pory nie znam mojego biologicznego ojca bo mama mi nie powiedziała Ale jestem na tyle dziwna ze nie jestem gotowa na to żeby ją o niego spytać
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej kobitki
Ja mam wspaniałego ojca i tylko jego. Mama zmarła jak miałam 17 lat potem tato miał jakieś kobiety ale teraz woli być sam bo ma dzieci i wnuki i mówi że.nie bedzie na baby robił. Bo wszystkie jakie miał to tylko na portfel patrzyły. Bardzo go kocham zawsze mogę na niego liczyć pomaga nam jak tylko może ostatnia złotówkę by nam oddał.żeby tylko jakoś pomoc albo kupil ostatnio naszej Zuzi łóżko oddał nam swój samochód bo nasz się popsuł a musiałam wozić mała do przedszkola sam teraz jeździ tramwajem i rowerem do pracy. Także jak widzicie zdarzają się wzorowo ojcowie i dziadkowie. Mój M znowu stracił oboje rodziców w 2010r oboje zmarli ojciec był.alkoholikiem a mama miała.raka płuc. Ostatnio mój tato szynobusem przyjechał do przedszkola.Zuzi bo był dzień dziadka i babci a ja nie mogłam się powstrzymac od płaczu bo dzieci śpiewały la babci a moja Zuzia nawet babci nie ma. Także życie nie było dla nas łatwe.
Moja Zosia w brzuchu się jakoś dziwnie ułożyła że mała ją czuje rano kopnela bo brzuch się ruszył ale chyba łożysko na przedniej ścianie amortyzuje jej ruchy.Truskaweczka250, Joasia:), Sista, zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam po beznadziejnej nocy
ciągle coś mnie budziło i teraz ledwo żyje.
Ach z tymi rodzicami... ja na całe szczęście mam najcudowniejszą mamę pod słońcem,bo mój ojciec,no cóż też do wzorów nie należy,ale nie będę się wdawać w szczegóły bo nie lubię o tym mówić. W każdym bądź razie od mamy dostajemy tyle miłości i wsparcia że starcza i za ojca.
Nieukowa to musiał być szok dla ciebie,tak późno dowiedzieć się że masz brata. Moim zdaniem lepiej jest takie rzeczy mówić od razu niż zatajać. Może akurat miałabyś z nim jakiś kontakt. Ale dziwie się że akurat teraz cie tym denerwują.
Miłego i spokojnego weekendu dziewczyny
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Witam dziewczynki w ponury dzień jak tam sie czujecie? dużą macie już wyprawkę dla maluszków? bo ostatnio znajoma mi napisała co już ma to ooooczy zrobiłam ogromne bo ja prócz wyposażenia z łóżeczkiem mam troszkę ubranek a ona juz kosmetyki itp oto jej lista :
– paczke DADA newborn 1 ( 2-5 kg)
- chusteczki nawilżane 3 x 72 sztuki
- Butelke Lovi 150 ml z 3 smoczkami 0+
- Butelke Lovi 250 ml z 3 smoczkami 3+
- Smoczek Nuby ( 6-12 m)
- zabaweczkę pana przytulaczka - gryzaczka xd
- śliniaczek
- TONE ciuszków
- Jonsons baby 3w 1
- Jonsons baby leczko pielęgnujące
- żel do mycia niemowlat z ekstraktem z rumianku
- Oliwkę z ekstraktem z NNKT bambino
- mydełko bambino
- sudokrem
- ocenisept
- Laktator
- wkładki do stanika - do czyszczenia noska
- pieluszki tetrowe 5 sztuk
-pieluszki flanelowe 5 sztuk - czapeczka - niedrapki , - skapetusie , - puder nivea
- 1 paczka 1 newborn
– 2 paczki pampersów
– 3 paczki pampersów 3
- 3 paczki 3x 72 chusteczek nawilżanych
- podkłady bella
- majtki poporodowe
- stanik do karmienia ( odpinany a nie z dziurą )
- espumissan w kropelkach
- proszek do prania Lovela
- płyn do płukania Lovela
- podgrzewacz do mleka
- Lipomal
- Sól morska na katarek
- Fenistil
- Witamina C w płynie np Juvit albo Cebion
- Witamina D
- Witamina K
- Pedicetamol dla niemowląt przeciwgorączkowy
- Nurofen w czopkach na gorączkę
- Czopki Glicerolowe
- inhalator
- 2 kocyki cienkie
- 1 kocyk gruby
- 2 ręczniczki z kapturkiem
- Wanienka
- Łożeczko
- Wózek
Duzo tego nie?? -
Witam sie w polowie ciazy
Mym mamy poki co tylko to, co dostalismy od znajomych- fotelik i tone ciuszkow, no i troche probek od ginow.
Jestem zdania, ze nie zyjemy na pustyni i czesc kosmetykow mozna kupic po narodzinach bez problemu.
Ja gromadze probki zeby najpierw zobaczyc co jest dla mnie wygodne i dziecka nie uczula. A potem sie.meza do drogerii wysle.
Moj dylemat dotyczy poki co pokoiku dzieciecego, bo maz sie zbiera do remontu jak pies do jeza. Twierdzi ze zdazy- zobaczmy. Najwyzej polozymy dziecko w naszym pokoju w szufladzie, jak to sie kiedys robilo;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 10:03
Alorrene13, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki !
M. Mi się rozchorowałPojechał do lekarza, oby tylko szybko wyleczył się i mnie nie zaraził.
Nieukowa co za newsy no szok, po prostu, mam nadzieję że pozytywnie sobie z tym poradzisz i nie ucierpią na tym relacje z rodzicami. Truskaweczko mega dużo tego, na jakim etapie ciąży jest ta koleżanka? -
kasika8303 wrote:Truskaweczka, bardzo dużo tego, masakra
No faktale wiesz zawsze to jest na czym się oprzeć że komuś to się kiedyś przydały te wszystkie rzeczy wiec kilka rzeczy też kupie z tej listy:)
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Witam sie w polowie ciazy
Mym mamy poki co tylko to, co dostalismy od znajomych- fotelik i tone ciuszkow, no i troche probek od ginow.
Jestem zdania, ze nie zyjemy na pustyni i czesc kosmetykow mozna kupic po narodzinach bez problemu.
Ja gromadze probki zeby najpierw zobaczyc co jest dla mnie wygodne i dziecka nie uczula. A potem sie.meza do drogerii wysle.
A skąd masz próbki?Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
A ja się trochę martwię, bo odebrałam wczoraj wyniki moczu i mam leukocyty 10-20 i liczne bakterieA nic mnie nie swędzi, nic nie piecze
Mialam iść na basen, no i się boje, a wizyta dopiero we wtorek. W poniedziałek zrobię badanie jeszcze raz, zobaczymy. Badanie krwi, wszystko w normie. Co prawda często w dolnej granicy, ale w normie
-
nick nieaktualnyWitam
Jak dla mnie wyprawka stanowczo zbyt obszerna i cześć rzeczy zupełnie zbędna (póki co)
I tak po co aż tyle butelek, chyba zakłada ze piersią karmić nie bedzie. Tak czy tak maluch wypija ok 30-60ml mleka, a tam widzę butle 230mlSmoczek uspakajajacy musi byc od 0-3ba nie większy bo buzia za mała. Jeżeli chodzi o kosmetyki to używanie oliwek położna odradzała bo skóra maluszka jest zatykana, najlepiej kosmetyki które wlewa sie do wody w czasie kąpieli. Dla mnie nie przemyślana wyprawka. Leki przy wypisie ze szpitala dostaniemy dokładne wskazówki co i kiedy maluchom podawać jakie witaminy. A tu widzę nawet lipomal
A i moja sugestia nie kupiwać kosmetyków rożnych firm tak jak w tej wyprawce, bo w razie uczulenia nie bedzie wiedziała co uczula. Widzę, ze husteczki, pampersy, kosmetyki to pełny mixNawet doczytałam ze tam ma puder
teraz sie nie używa takich kosmetyków ... to czasy jak nasze mamy miały do dyspozycji puder lub mąkę ziemniaczaną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 10:33
Truskaweczka250, Nieukowa, Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie na ostrym dyżurze, na szczęście z moim J a nie ze mna i brzuchem, wiec tylko na szybko Siscie odpowiem. Mialam takie same wyniki moczu ostatnio a nawet gorsze bo do tego ketony w moczu i leukocyty ponad 20. Tez nic mnie nie piekło. Lekarz powiedział że q ciąży to tak bywa i to nic poważnego, dostalam jakieś ziolowe leki bez recepty, nie pamietam nazwy ale chyba uronal i zlecenia pić dużo plus sok z żurawiny
Sista lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Ja wlasnie na ostrym dyżurze, na szczęście z moim J a nie ze mna i brzuchem, wiec tylko na szybko Siscie odpowiem. Mialam takie same wyniki moczu ostatnio a nawet gorsze bo do tego ketony w moczu i leukocyty ponad 20. Tez nic mnie nie piekło. Lekarz powiedział że q ciąży to tak bywa i to nic poważnego, dostalam jakieś ziolowe leki bez recepty, nie pamietam nazwy ale chyba uronal i zlecenia pić dużo plus sok z żurawiny
Postanawiam się juz nie martwić
-
Dzień Dobry
Co do rodziców to ja z moimi miałam różne przejścia, na prawdę było źle ale to już za nami i staram się do tego nie wracać. Ważne że teraz jest super i mam z nimi nawet lepszy kontakt niż z moimi braćmi. Jak poroniłam pierwszą ciążę to okazało się że wszysycy przyjaciele to o kant tyłka potłuc i najwięcej wsparcia dostałam właśnie od mamy i taty (i męża oczywiście). Może też przez to zaczęłam ich bardziej doceniać. Teraz wiem że są w stanie rzucić wszystko i zrobić wszystko aby mi pomóc.
A ta lista wyprawkowa mnie przeraziła. Co prawda to moje pierwsze dziecko więc jeszcze nie wiem co i jak, ale mi też wydaje się że niektóre rzeczy się nie przydadzą. Ja mam na razie tylko trochę ciuszków. Trochę, bo wydawało mi się że jest ich sporo ale jak ostatnio spisałam co mi jeszcze brakuje to w sumie byłam w szoku. Zamierzałam od tego miesiąca zacząć kupować coś więcej ale jakoś to się odwleka, ciągle jakieś inne wydatki. No ale od lutego chciałabym pomalutku zacząć szykować pokoik, po to chociażby żeby te wszystkie rzeczy mieć gdzie trzymaćAlorrene13 lubi tę wiadomość