Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa ja z okolic Białegostoku a dokładniej 70 km nas dzieli ale fakt że malutko jest osób z Podlasia
Gratuluję udanych wizyt a tym które swiruja daje klapsy i wracamy do pozytywnego myślenia!
Kasika dawaj znać!lauda, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduję się, więc jest tak sobie. Jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na ten moment i tyle. Zarodka nie widzieliśmy niestety. Pęcherzyk ma 12 mm, jeśli dobrze zrozumiałam. Trzeba czekać na rozwój sytuacji.
Boję się jednego- jest identycznie jak przy 1 poronieniu Też zarodek nie chciał się pokazać. Gin po USG też tak zbytnio nie pocieszony. Nie wiem, naprawdę co o tym myśleć.
W następny czwartek idę do gina na NFZ a do tego mam przyjść 24 października- powiedział, że powinno być serduszko wtedy widać. Z 1 mnie pocieszył, że 6-7 tc najszybciej rozwijają się zarodki więc jest szansa że da radę.
-
Takie coś znalazłam w necie:
Wiek ciąży- Pęcherzyk ciążowy:
5 tydzień 1 dzień - 5 mm
5 tydzień 2 dzień- 6 mm
5 tydzień 3 dzień- 7,5 mm
5 tydzień 4 dzień- 9 mm
5 tydzień 5 dzień- 10 mm
5 tydzień 6 dzień- 11 mm
To jak pęcherzyk ma 12 mm to by było ok. Tego się będę trzymałaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:48
-
kasika8303 wrote:Takie coś znalazłam w necie:
Wiek ciąży- Pęcherzyk ciążowy:
5 tydzień 1 dzień - 5 mm
5 tydzień 2 dzień- 6 mm
5 tydzień 3 dzień- 7,5 mm
5 tydzień 4 dzień- 9 mm
5 tydzień 5 dzień- 10 mm
5 tydzień 6 dzień- 11 mm
To jak pęcherzyk ma 12 mm to by było ok. Tego się będę trzymała
Wydaje mi się, że każdy gin inaczej, ja na wizycie w zeszlym tyg mialam pecherzyk 9mm, a gin powiedział, że to nie jest 6+6 jak miałam wg OM (choć ja liczyłam 6+2, bo miałam owu moim zdaniem co najmniej 18dc), tylko że mój 9mm pecherzyk + ciałko żółte to co najwyżej 4+5! - liczył od 1 dn miesiączki - dwa razy się pytałam ;/kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Kasika, ale wiesz przecież że na tym etapie nie zawsze zarodek się ujawnia. To jest jeszcze bardzo wcześnie, i na pewno czytalas niejedną historię kiedy babki szły do gina w 6 tygodniu i nic nie było widać a po tygodniu był i dzidziuś i serduszko. A ty tak naprawdę masz dopiero zaliczone 5 pełnych tygodni. Kasika wierzę że będzie dobrze
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Czarna okolice Zambrowa? Czy w zupełnie inną stronę?
A u mnie jeszcze nie zapadła decyzja gdzie będę prowadziła ewentualną ciążę. Nie chce u giną u którego leczyłam sie kiedyś na NFZ, a w klinice wiadomo troche drogo... No ale jesli będzie trzeba to i do kliniki w której miałam in vitro będę chodziła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 06:03
-
kasika8303 wrote:Melduję się, więc jest tak sobie. Jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na ten moment i tyle. Zarodka nie widzieliśmy niestety. Pęcherzyk ma 12 mm, jeśli dobrze zrozumiałam. Trzeba czekać na rozwój sytuacji.
Boję się jednego- jest identycznie jak przy 1 poronieniu Też zarodek nie chciał się pokazać. Gin po USG też tak zbytnio nie pocieszony. Nie wiem, naprawdę co o tym myśleć.
W następny czwartek idę do gina na NFZ a do tego mam przyjść 24 października- powiedział, że powinno być serduszko wtedy widać. Z 1 mnie pocieszył, że 6-7 tc najszybciej rozwijają się zarodki więc jest szansa że da radę.
Spokojnie, masz czas Widziałaś pecherzyk i ciałko zolte, ja w 5t2d LEDWO co zobaczylam sam pecherzyk. Dobre myślenie to podstawa. Zamartwianie sie nic nie zmieni, a tylko wprowadza nas w zly nastrój!kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie martwiła bym się gdyby nie taka sama sytuacja jak z 1 poronieniem. Było identycznie. Ale tak jak piszecie, pozostaje tylko czekać, postaram się nie zamartwiać
A powiem Wam gin ma też stary sprzęt, dlatego postanowiliśmy z mężem iść u nas w mieście do gina. Dziś pomyślę do którego.
-
Dzień dobry Wszystkim was to nawet na chwilę nie można zostawić...zaraz napiszecie tyle że nadrobić ciężko
Kasika nie martw się! na pewno wszystko będzie dobrze! mój gin mówił, że gdyby nie to że ma nowiutkie usg to nie byłoby za wiele widać, więc jak masz możliwość to może idź do jakiegoś innego będzie dobrze!!!!kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Nie martw się kasika, to bardzo mloda ciąża... jest czas na pojawienie się zarodka i serduszka..
Widzę, że moj gin to chyba bardzo zachowawczy jest, zakazał sie pojawiać wcześniej niż 7-8 tc, przy założeniu oczywiście że nie dzieje się nic niepokojącego, bo wówczas mam pędzić do niego najszybciej jak się da...
Gdy prowadził moją pierwszą ciążę, poszłam do niego w 6 tyg to tylko mnie zbadał na fotelu, stwierdził że macica powiększana ale na usg miałam przyjść dopiero 7-8 tydz
Głowa do góry :*kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość
Rozpakowana -
kasika na pewno tym razem będzie dobrze.
Miłego i spokojnego dnia wszystkim życzękasika8303 lubi tę wiadomość
-
simon86 wrote:Hej Truskaweczko! o której masz wizytę? może już usłyszysz serduszko koniecznie daj znać jak było
Musiałam męża przekonać zeby pojechał i zobaczył bo nie za bardzo chciał bo on by chciał juz zobaczyć dzidziusia a nie pęcherzyk:) ale mówiłam mu że to właśnie dzidziuś malutki:) -
nick nieaktualny