X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, ja wczoraj znowu zdychałam, nie radze sobie z tymi nudnościami i mdłościami. Całe szczęście że rano w miarę dobrze się czuję, bo jakbym się czuła tak jak wieczorami to nie dałabym rady przyjść do pracy. Zaczyna mi się koło południa, rozkręca i najgorzej jest po pracy.
    Życzę Katarzynie i Truskaweczce udanych wizyt:-) a pozostałym mamusiom miłego dnia:-)

Truskaweczka250, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) Kasia i truskaweczka życzę pomyślnych wizyt :D kochane ja sie czuje tak nijak szczeże mówiąc to mdlości niby są ale ich nie ma takie malutkie ja to wg sie zastanawiam czy jestem w tej ciąży nawet piersi mnie już tak nie bolą jak zawsze czyli wg prawie gdzieś czytałam ,że to zły znak chyba świruje :(

Truskaweczka250, Viola, Katarzyna87, aghata lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mdłości mam poranne tylko do chwili śniadania..ale mnie to zgaga męczy wczoraj trochę odpuściła i cały dzień sie cieszyłam teraz tez na razie jest ok ale juz boje sie cokolwiek jeść żeby znowu mnie nie paliło:( dzidzia daje czadu z tą zgagą :P oczywiście napisze Wam jak dzisiaj było na wizycie:)

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • agniesia1152 Znajoma

Wysłany: 15 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam się do czerwcowych mam :) Ja np nie mam objawów prawie żadnych zdarzyła mi się zgaga no i wrażliwe piersi a tak po za tym to 0 mdłości. Pozdrawiam :)

Evell, Truskaweczka250, lauda, Inesicia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja to mdłości mam poranne tylko do chwili śniadania..ale mnie to zgaga męczy wczoraj trochę odpuściła i cały dzień sie cieszyłam teraz tez na razie jest ok ale juz boje sie cokolwiek jeść żeby znowu mnie nie paliło:( dzidzia daje czadu z tą zgagą :P oczywiście napisze Wam jak dzisiaj było na wizycie:)

Ja nie mam zgagi ale mi sie zawsze odbija po jedzeniu teraz :-/

• Katarzyna87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczko dzisiaj nasz dzień prawdy :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 15 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agniesia zapraszamy do nas:)

Kasia to też dzisiaj masz wizytę?:) to trzymam kciuki i za Ciebie:)

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agniesia w naszym gronie:-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kciukam za wizyty :)

Tak czytam, że chyba dobrze że umówiłam wizytę na przełom 7-8tc... Mam stres owszem, ciągnie mnie na betę, ale czuję się na pewno spokojniej niż po wczesnej wizycie ;)
    Myślę że wszystko ok z Waszymi maluchami, jeżeli jest już widoczne ciałko żółte w ~1cm pęcherzyku, to już-już za 5 sekund będzie zarodek z serduszkiem :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja zjadlam kanapki i czuje dziwny posmak w ustach jest mi niedobrze i odbija mi sie tez strasznie wypije sobie miete moze cos to pomoże. Powiem wam ze zaczynają mnie cisnac spodnie i mecze się jak siedzę w pracy to rozpinam rozporek :p

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agniesia wśród nas! Gratulacje i spokojnej ciąży. :)
    Napisz na kiedy masz planowany termin, to dopiszę Cię do listy czerwcówek.

agniesia1152 wrote:
    Witam i dołączam się do czerwcowych mam :) Ja np nie mam objawów prawie żadnych zdarzyła mi się zgaga no i wrażliwe piersi a tak po za tym to 0 mdłości. Pozdrawiam :)

Dla wszystkich: dzień dobry! Ja czuję się dzisiaj wstrząśnięta niemieszana... :|
    Mdłości nadal nie mam. W sumie nic mnie nie boli. Też się zastanwiam czy ja w ogóle jestem w ciąży i czy fasolek mój siedzi tam spokojnie i rośnie ładnie...?
    I chciałam Wam napisać, że od poniedziałku idę na L4 ciążowe. W pracy mamy atmosferę pt. "człowiek człowiekowi wilkiem, bo każdy dupskiem trzęsie... mało studentów, mało kasy, stary będzie zwalniał" A do tego wyobraźcie sobie, że w ramach oszczędności, zapowiedzieli nam, że ogrzewanie włączą dopiero w połowie listopada, tzn. 17.

Evell lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, ja jeśli jutro będzie wszystko dobrze to też idę na L4, koniec poświęcania się. Zresztą tak się źle czuję że o niczym nie marze jak tylko o leżeniu w łóżku bo wtedy jest mi ciut lepiej.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda bez kitu, a gdzie pracujesz, na jakiejś uczelni?
    Ja tam chcę pracować, ale siedzę na zwykłym L4 bo się przeziębiłam. Już dostaję maile i telefony z pracy, że mam coś załatwić zdalnie ;/ I weźtu człowieku odpocznij...

Ja mam mało objawów ciążowych, często mnie kłuje w macicy i bolą piersi (trochę nabrzmiały), poza tym jak za dużo się najem to mam muła, ale nie wiem czy to od ciąży czy tak po prostu :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 planuje isc po 6 miesiącu jeśli wszystko bedzie ok. Tylko jak powiem w pracy to przed kompem bede mogła pracować 4h a resztę godzin nie wiem co bede robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 09:57

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa w drugą stronę. Pod Ełkiem ;)
    Ja też mam dziś wizytę więc proszę o kciuki :) do 16 powinnam być w domu ;)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty ;)
    Kasika Twoja dzidzia ma jeszcze czas :)

Viola, kasika8303, Nieukowa, Evell lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Viola Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna no to za ciebie teraz zaciskam kolejnego kciuka ;-) chociaż mam tylko dwa ;-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaciskam nawet zacisne te u nóg jak tylko dam rade

Viola, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna trzymam kciuki. Katarzyna i Truskaweczka też oczywiście.

No gadam do tego kropka ciągle, rośnij maleństwo rośnij :-) Mam nadzieję, ze mnie słyszy.

Agniesia hello :-) Witaj wśród nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 10:38

Viola, Czarnaa94, Truskaweczka250, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie czerwcowe mamy 2015:) ja takze jestem w ciazy a termin porodu prawdopodobnie mam na 10 czerwca. Pierwsza wizyte u gin. mam teraz w piatek. U mnie tydzien po spozniajacym sie @ dostalam bole brzucha-ktore trwaja do dzis, mam bardzo wrazliwe sutki i jestem caly czas zmeczona i spiaca. Oto moje objawy - jedynie te bole brzucha troche mnie nie pokoja.
    Pozdrawiam

Wysłany: 15 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia3664 wrote:
    Witam wszystkie czerwcowe mamy 2015:) ja takze jestem w ciazy a termin porodu prawdopodobnie mam na 10 czerwca. Pierwsza wizyte u gin. mam teraz w piatek. U mnie tydzien po spozniajacym sie @ dostalam bole brzucha-ktore trwaja do dzis, mam bardzo wrazliwe sutki i jestem caly czas zmeczona i spiaca. Oto moje objawy - jedynie te bole brzucha troche mnie nie pokoja.
    Pozdrawiam
    Witaj Niunia :) nie martw sie tymu bólami bo to są normalne zarodek sie rozwija macica sie przygotowuje i dlatego, ja tez tak miałam i śpiąca tez byłam cały dzień:)

25.png
    Mili <3
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ