X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co chodzę do doktora Szulca w przychodni na Żelaznej. Jest bardzo miłym, delikatnym człowiekiem i mam do niego zaufanie. Mieszkam 15 minut spacerkiem od tego szpitala więc dlatego tam trafiłam (najpierw do doktor Koncy, która przyjmuje tam w ramach NFZ, ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, a później do doktora Szulca). Niestety ma jedną wadę - przyjmuje prywatnie, a wizyta kosztuje 150zł. Niby myślałam o tym żeby załapać się na prowadzenie ciąży w ramach NFZ u jakiegoś lekarza na Żelaznej, ale z tego co się dowiedziałam to ciężko takiego znaleźć. Ewentualnie zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na Inflanckiej, ale już sama nie wiem.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Póki co chodzę do doktora Szulca w przychodni na Żelaznej. Jest bardzo miłym, delikatnym człowiekiem i mam do niego zaufanie. Mieszkam 15 minut spacerkiem od tego szpitala więc dlatego tam trafiłam (najpierw do doktor Koncy, która przyjmuje tam w ramach NFZ, ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia, a później do doktora Szulca). Niestety ma jedną wadę - przyjmuje prywatnie, a wizyta kosztuje 150zł. Niby myślałam o tym żeby załapać się na prowadzenie ciąży w ramach NFZ u jakiegoś lekarza na Żelaznej, ale z tego co się dowiedziałam to ciężko takiego znaleźć. Ewentualnie zastanawiałam się jeszcze nad szpitalem na Inflanckiej, ale już sama nie wiem.

Chodziłam do dr. Koncy i według mnie jest w porządku ale wybrałam lekarza juz dawno bo mam bliżej 5minut drogi i mam do dr. Huziora wielkie zaufanie. Dostałam nawet od niego prywatny numer w razie czego. Jeśli chodzi o szpital to Św. Zofii na Żelaznej, jest fantastyczny, po za tym znają tam moja historie, tam urodziłam przedwcześnie córeczkę i wiem ze robili co mogli by było dobrze, dlatego teraz świadomie wybiorę ten szpital tylko tym razem mam nadzieje ze będzie to donoszą ciąża.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna więc może spotkamy się na porodówce;)
    Co do doktor Koncy byłam u niej tylko raz więc może akurat miała gorszy dzień. W każdym bądź razie pamiętam, że nie była zbyt sympatyczna i dlatego więcej się u niej nie pojawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 17:43

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkam 30km od Wroclawia na polnoc...dokladnie Trzebnica

preg.png[/url]
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja jestem z Poznania :)

Simon86, spokojnie, nie odebralam Twojej wypowiedzi jako jakiegokolwiek namawiania :)

Sky, jezeli zdecydowalibysmy sie na slub mieszany, to dziecko musialoby byc ochrzchone, poniewaz musialabym wyrazic zgode na nie "przeszkadzanie" w wychowaniu katolickim dziecka, a poza tym babcia (tesciowa) juz by sie o to postarala, albo zrobila to w tajemnicy ;) Gdyby to zalezalo tylko ode mnie, to bym nie chrzcila.

Eowena, ja nie chce go przekonywac na sile, ani pokazywac, ze moja racja jest lepsza. Chcialabym zeby uszkanowal moje poglady tak jak ja szanuje jego. Strach przed matka i wytlumaczeniem jej, ze slubu w kosciele nie bedzie, jest tak silny, ze on woli zrobic tak zeby nie bylo awantury. Tylko nadal nie rozumie, ze slub ma brac ze mna, a nie z matka.

I wiecie co?:) Moje malenkie serduszko ma sie wysmienicie :):):) Co prawda jest o tydzien mlodsze niz by to wynikalo z OM, ale to przez moje rozjechane cykle i mam sie nie martwic, bo moze nadrobic miedzy 10-13 tygodniem:) Serduszka nie slyszalam, bo lekarka nie praktykuje tego w tak wczesnej ciazy, ale widzialam jak dzielnie wali! Termin wg OM mam na 30 maja, a ten drugi na 06.06.2015. A ja Wam mowie, ze urodzi sie w czerwcu (nawet o 00.01 1 .06) i bedzie dziewczynka ;) I ma cale 0,58cm!

Czy tutaj ktoras z Was pisala o pecherzyku w ksztalcie rogala? Bo ja tez taki dzis widzialam, ale lekarka nic sie nie zajaknela na ten temat, wiec narazie sie nie martwie.

Kamien z serca, wreszcie moge sie skupic na czyms innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 18:08

Inesicia, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka super wieści :-) A ja przeżywam mega stres dziewczyny, za 2-3 godz. będę wiedziała co i jak, chyba zwariuję do tego czasu :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka cieszę się, że wszystko ok;)
    kasika trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze.
    Ps. Od południa mam ogromne mdłości. Po prostu koszmar. Niestety wczoraj M nie kupił herbaty imbirowej, bo akurat nie było. Jutro muszę kupić korzeń imbiru. Mam nadzieję, że pomoże.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia dzięki :-) na mdłości mi pomagają migdały.

c77352d493.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuję was praktycznie od początku, ale tyle piszecie, że z ręką na sercu ominęłam z 10 stron hehe.
    Bałam się do Was mdołączyć bo u mnie taka jakaś mega nie jasna sytuacja jest...
    Jestem po in vitro... Tak samo jak Katha która odzywała się pare stron wcześniej... Cykl rozpoczął się 28.08 natomiast transfer miałam 12.09 :)

Dziś jest równo 7 tc a ciąża trochę zagrożona była bo miałam krwiaka tuż obok pęcherzyka... ale na ostatnim usg tego paskudnika nie było widać...
    Było to usg w 6t3dc no i 15mm pęcherzyk, 3mm pęcherzyk żółtkowy ale ani zaarodka ani serduszka nie było widać... więc teraz w piątek mam mieć kolejne usg aby zobaczyć czy dzieciaczek jest czy ma serducho... jak nic się nie zmieni to odstawiam leki i dalej nie wiem co... Ale mam nadzieję że tak jak i Wy będę miała termin na 03.06.2015 :D

lauda, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa witaj. Będzie dobrze!!!! Trzymam kciuki za piątek :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ogólnie to jestem z Białegostoku i chyba sama tu na forum :P

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Inesicia dzięki :-) na mdłości mi pomagają migdały.
    Dzięki, akurat wczoraj znalazłam w szafce całe opakowanie więc będę testować czy na mnie też działają. Póki co wypiłam rumianek i jest ciut lepiej.
    Właśnie dostałam nowe fotki mojej 12-dniowej siostrzenicy;) Kochana;)

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Hej dziewczyny podczytuję was praktycznie od początku, ale tyle piszecie, że z ręką na sercu ominęłam z 10 stron hehe.
    Bałam się do Was mdołączyć bo u mnie taka jakaś mega nie jasna sytuacja jest...
    Jestem po in vitro... Tak samo jak Katha która odzywała się pare stron wcześniej... Cykl rozpoczął się 28.08 natomiast transfer miałam 12.09 :)

Dziś jest równo 7 tc a ciąża trochę zagrożona była bo miałam krwiaka tuż obok pęcherzyka... ale na ostatnim usg tego paskudnika nie było widać...
    Było to usg w 6t3dc no i 15mm pęcherzyk, 3mm pęcherzyk żółtkowy ale ani zaarodka ani serduszka nie było widać... więc teraz w piątek mam mieć kolejne usg aby zobaczyć czy dzieciaczek jest czy ma serducho... jak nic się nie zmieni to odstawiam leki i dalej nie wiem co... Ale mam nadzieję że tak jak i Wy będę miała termin na 03.06.2015 :D
    Moniaa ja też jestem w 7 tyg w tamtym tyg byłąm u lekarza pęcherzyk miał 13 mm ale tez zarodka jeszcze nie było następną wizyte mam 20-tego.Nie martw się wszystko będzie ok trzymam kciuki :*

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro o 14:20 wizyta...okaże się na ile badanie bety ma sens. jakoś jestem dziwnie spokojna...
    teoretycznie pecherzyk rośnie 1mm na dobę więc moj powinien mieć między 14 a 16mm.
    pewnie nerwy wrócą przed samym badaniem, napisze zaraz po.

Jestem ze śląska :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na usg idę ciekawe co tam się dzieje:) to moje pierwsze wiec mam nadzieję że coś jednak będzie widać:) wizytę mam na 16:)

Evell lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell a u Ciebie na suwaczku jest 6t+1d a u mnie 7 t... Więc tak jakby jestem z 6 dni wcześniej... Boję się ale wierzę. Niedawno spotkało mnie wielkie nieszczęście wiec to byłby naprawdę miły aspekt ostatnich miesięcy...

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa 6+1 to właśnie 7 tydzień :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Evell a u Ciebie na suwaczku jest 6t+1d a u mnie 7 t... Więc tak jakby jestem z 6 dni wcześniej... Boję się ale wierzę. Niedawno spotkało mnie wielkie nieszczęście wiec to byłby naprawdę miły aspekt ostatnich miesięcy...

Bo tak mi wyszło na suwaczku ale według usg to 7 tydzien.Ja też się boje ale mimo wszystko trzeba wierzyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Moniaa! Z Twojego opisu wynika, że jestesmy na tym samym etapie. Jeszcze Żyrcia ma dokładnie tak jak my: początek 28.08., a transfer (bez względu na to jakim sposobem ;) 12.09. :D
    Życzę Ci wspaniałej ciąży i samych radości z nią związanych!
    P.S. Wpisuję Cię na listę czerwcówek ;)

Z., Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasencje, które dzisiaj miały wizyty: dajcie znać jak było i jakie wieści!

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ