X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dziewczyny ale mamy dzieci :D już niesforne :P Jutro idę z mężem, pierwszy raz będzie na USG może dziecku przemówi żeby pokazało co tam ma :D

Monia Twoje wyraźnie chce Wam zrobić niespodziankę, trzyma Was w niepewności :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:25

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstydliwe te Wasze dzieciaki :) u mnie od 12 tygodnia na każdej wizycie lekarz pokazywał mi że dziewczynka :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, właśnie mój synio uracza mnie malutkimi kopniakami :) Śmieszne uczucie jak brzuch podskakuje :) I oczywiście gratuluje dobrych wiadomości!
    Mój mały wczoraj na usg nie chciał nic pokazywać poza siusiakim i jajkami :D Lekarz przez 40 min chciał uchwycić buźkę i udało mi się tylko na parę sekund, więc widać nasze dzieci nie lubią być podglądane :) mój gin mówił, że płeć najlepiej widać przez usg dopochwowe.
    Dziś udało mi się sprzedać przez olx moją suknię ślubną, więc będę miała dodatkową gotówkę na rozpieszczanie małego :)Dostałam też kolejną paczkę z bodziakami, reklamówkę grzechotek, piszczałek itp i matę do zaabawy, także dzień bardzo udany :)
    Za tydzień mam dodatkowe połówkowe, bo lekarz wczoraj doradził żeby ktoś inny jeszcze zobaczył dla pewności tą pępowinę, zanim zrobię echo serduszka. A poza tym to Was podczytuję i odpoczywam na zwolnieniu, bo pracować już nie miałam siły.

BrumBrumek, karolinka85, Inesicia, Aka81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko - wynik super więc myślę, że bycie "słodką mamą" Cie omija szerokim łukiem :)

agawera, kasika8303 - gratuluję dobrych wieści !

agawera, Truskaweczka250, kasika8303 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maluch zdecydowanie nie lubi pokazywać a ja tak bardzo chciałabym wiedzieć kim jest :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mój maluch zdecydowanie nie lubi pokazywać a ja tak bardzo chciałabym wiedzieć kim jest :)

mam tak samo nastepne podejscie 13,02

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Truskaweczka a dlaczego tak wcześnie robiłaś krzywą? Było coś nie tak czy lekarz tak Ci zlecił? Mi dał już skierowanie ale powiedział żeby poczekać z 2 tyg.

Dziewczyny umówiłam się na jutro na usg 3d. Koniec ukrywania się, muszę wiedzieć jak mam mówić do dziecka :D Myślicie że na 3d będzie na 100% widać??? Nie znam się na tym, ale chyba w 3d można obrócić obraz, więc można z każdej strony podejrzeć, co nie ? :D

Tak miałam skierowanie od gina wiem że wcześnie ale może z drugiej strony jeśli wyniki by były złe to można zacząć dietę wcześniej jutro 24 u nas więc od tego tygodnia można już robić a w przyszłym tygodniu nie miałaby jak pojechać bo byłam dzisiaj z mężem w razie jak bym źle się poczuła: ) a nam we wtorek wizytę i dlatego tak wyszło że już zrobiłam. :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź z moich wyników. Fajnie że jest ok bo się martwiłam a badania robiłam w luxmedzie :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    mam tak samo nastepne podejscie 13,02
    to i tak szybko ja mam wizyty co miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:50

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    to i tak szybko ja mam wizyty co miesiąc.

bo to u innego lekarza do swojego ide za 2 tygodnie czyli 18,02 ale tego dnia ide jeszcze na pierwsze zajecia do szkoły rodzenia nie moge sie doczekać :)

mój lekarz ma tylko usg 2d

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:51

• aghata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce na polowkowe a tu opóźnienie tyle ludzi masakra jakas

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika,no to rzeczywiscie dziwne z ta twoja szyjka..ale super ze sie wydluzyla ;)

kasika8303 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie szukałam żadnej szkoły rodzenia i nawet nie wiem czy będę :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Truskaweczko powiedz mi jeszcze czy musiałaś w luxmedzie przynosić swoją glukozę czy mają swoją?
    Wiesz że nawet nie pomyślałam żebym miała jeszcze swoją kupować skoro Płaciłam za badanie oni tam mają i mi zrobiła :)

lilly78 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    hej a mnie dziś obudził z rana taki widok :)
    zmxu2h.jpg
    Zakupy zrobione przy okazji spacer zaliczony. Kaszel jeszcze trzyma ale dostałam przepis na naturalne go leczenie: wywar z majeranku i pić szklankę dwa razy dziennie. Wczoraj wypiłam jedną wieczorem, dziś z rana drugą. Powiem, że chyba działa bo w nocy kaszel mnie nie męczył. Jedyne co mnie męczy to to, że Młody od wczoraj jakiś spokojny jest i nie wiem czy takie "dni ciszy' na tym etapie są jeszcze OK czy już mam panikować :O :O :O wydaje mi się, że jak się wieczorem położyłam to czułam kilka lekkich puknięć eh..chyba oszaleję do końca tej ciąży :x :D
    Nie pomogło na rozbudzenie słodkie, nie pomogło kwaśne, nie pomogło gilanie brzucha ani nawet słuchawki z muzyką przyłożone do brzuszka :x poczekam może jeszcze dziś jak będzie taki spokój to jutro na IP pojadę - nie wiem..zawsze jakieś ale..
    A teraz siedzę i zajadam ciastka owsiane :P bo w biedronce do ndz. promocja na wszystkie pakowane ciacha do -30% <3 aż żal było nie skorzystać :D
    w planach na obiad kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem. Więc teraz siedzę i wypoczywam czekając na panów którzy mają przyjść podłączyć nam TV :]
    Magda_Lena na kaszel polecam siemię lniane- gotujesz je trochę z wodą, aż utworzy się lekka galaretka, a potem pijesz. Najlepiej pić na czczo- nie ma nic lepszego na kaszel.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Maga Lena pięknie u Ciebie :-)

Zaczynam zazdrościć dziewczynom które są na zwolnieniu, bardzo lubię moją pracę i nie ma coś ściemniać - brzuch na tym etapie wcale mi w niej nie przeszkadza... ale jestem już trochę zmęczona, na nic nie mam czasu - rano do roboty, wracam koło 17, po drodze jakieś zakupy, potem coś ugotuję jak mam wenę. Mój J mam jedną nogę skręconą a w drugiej wybił sobie palca więc jeszcze 1,5 tyg wszystko na mojej głowie bo ten to leży i go ciężarna obsługuje :)

Nie mam czasu na fitness dla ciężarnych (bo zajęcia raczej poranne wszędzie), nie mam czasu ogarnąć wózków, szafeczek, pierdółek, w domu bajzel, ja jakaś niedorobiona też :D nawet paznokci nie mam czasu pomalować. Miała jeść zdrowo - sałatki i zupki, ale cholera kiedy ja mam to ugotować?

Mój gin mnie chętnie na zwolnienie wyśle ale znając mnie
    a) zaraz będę marudziła że mi nudno w domu
    b) szkoda mi koleżanek z zespołu bo mamy kociokwik, obiecałam im że będę do końca marca - a mam mega fair załogę w pracy więc też chce być fair

Oj tak musiałam sobie pomarudzić dziś :)
    Jak ja Cię dobrze rozumiem, z ust mi to wszystko wyjęłaś.
    Dziś w pracy dowiedzialam się o kolejnej marce wózków, którą warto rozważyć i skończyło sie na tym, że przesłałam sobie tą nazwę na prywatną skrzynkę, żeby obczaić w domu. A do domu wróciłam właśnie teraz i nie mam na nic siły...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałyście się już do szkoły rodzenia?

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny zapisałyście się już do szkoły rodzenia?
    Tak. Zaczynam w marcu :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Przynajmniej u Ciebie nie taka patologia jak u mnie, że Leon fakami rzuca :D

Dobre :-) haha ,no ten fuck przebił Zyrciu wszystko :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ