X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chciałam i ja złożyć wam wszystkim serdeczne życzenia wspaniałych, radosnych i rodzinnych świąt. Oby były spokojne, bez niepotrzebnych stresów o dziecko i bez wizyt na IP.

Dla Sisty oczywiście życzenia urodzinowe 100 lat w zdrówku i szczęściu :-)

Joasia:), Z., karolinka85, Sista, Alorrene13, nenette, Rozalia, Aka81, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami po dłuższej nieobecności! Dziś z jedzeniem jak z cateringu wróciłam do domu gdzie spędzimy święta :) Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich waszych wpisów :(
    Od kilku dni strasznie boli mnie między piersią i żebrem po prawej stronie :( przechodzi jak sobie poleżę :/
    Sista składam Ci najlepsze życzenia urodzinowe :)
    Dziewczyny życzę wam spokojnych, zdrowych i rodzinnych świąt :)

Joasia:), Z., karolinka85, Sista, Alorrene13, karolina0522, nenette, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki! :)

Sista, i ja również dołączam się do życzeń aby te wszystkie dobre słowa dziś usłyszane się spełniły :) sto lat!

I Wam dziewczynki też życzę spokojnych, radosnych Świąt Wielkanocnych w ciepłej rodzinnej atmosferze :) A poza tym zdrowych dzieciaczków i lekkich porodów w odpowiednim czasie! :)

My po sprzątaniu, gotowaniu, kościele sobie odpoczywamy :)

Dobrej nocy!

karolinka85, Gonia123, Alorrene13, karolina0522, nenette, Joasia:), Rozalia, Aka81, Scintilla, Ania1704 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama nie martw sie, powinno byc juz coraz lepiej. Z tym ze jesli cie boli jak cos robi dentysta, to powinnas dostac znieczulenie, po co sie stresowac i cierpiec. Jak moj zab byl martwy to juz mnie nic a nic nie bolalo przy robieniu go.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:05

Alorrene13, Sista, Z., Joasia:), Rozalia, nenette, karolinka85, Aka81, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Troszke mnie z wami nie bylo... ale nie zapomnialam,zycze wszystkim Wesolych Swiat:) Ciesze sie ze dalej jest nas tyle ile nas bylo pozdrawiam i caluski dla Czerwcowych brzucholkow :)

Joasia:), nenette, karolinka85, Aka81, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy jednak na IP. Zrobili mi badania krwi i moczu, wszystko w normie. Badanie gin, ilość wód, szyjka są super, ktg żadnych skurczy nie wykazywało, ale wygląda na to że zaczynam mieć problemy ze spojeniem łonowym. Jak babka mnie badała palpacyjnie i dotknęła w konkretnym miejscu to myślałam że mnie pół szpitala słyszało, bo zawyłam jak wilk do księżyca :] Kazała się oszczędzać i robić tylko te czynności przy których mnie nie boli, a podobno to parcie to efekt uboczny. Jestem spokojna bo teraz wiem że na pewno z kluskiem wszystko dobrze :)
    Wesołych raz jeszcze i dzięki za wsparcie!

Joasia:), Viola, nenette, karolinka85, Z., A1984, Aka81, XxMoniaXx, Nieukowa, Scintilla, sss, Sista, lilly78, kasika8303, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Swiąt <3

Scintilla, karolinka85, Joasia:), nenette, Aka81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to dobrze ze to nic powaznego.. ;) a bol spojenia lonowego dokuczal juz chyba kilku z nas.. Byla juz o nim mowa... Duzo juz nie zostalo..do konca ciazy.. ;) dobrze ze z synkiem wszystko ok :)

Rozalia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny !

Sista , sto lat ! :)

Joasia:), Sista, nenette, Aka81, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Siata ja z Radkiem w brzuchu bylam w Austrii na nartach i teraz bede w Chorwacji :) Faktycznie w aucie maluchy w brzuchach glownie spia, tez to zaobserwowalam. Jak znosisz jazde autem? Nogi nie puchna, kregoslup nie boli?
    Nieukowa - wszelkie podróże znoszę bardzo dobrze, nogi nie puchną, brzuch nie boli, Dziecko śpi. Oczywiście nie zapeszam. Droga do Budapesztu zajęła nam około 6 godzin i nie było przystanków ze względu na mnie. Korzystałam z sytuacji, ze była przerwa na obiad i na kupno winiet. Po dotarciu na miejsce wybraliśmy sie na 1,5h spacer. Droga z Budapesztu do Wiednia zajęła nam 2h, z czego cześć przespałam. Nogi bardziej mi puchną po długich spacerach, wtedy tez bolą stopy i podeszwy stop ;) A kręgosłup, nie boli nic a nic. Znowu nie zapeszam, bo przed ciaza miałam z nim problem od kilku lat.
    Jako, ze masz książkowa ciąże, myśle, ze nie będziesz miała problemów z podróżą. Udanych i romantycznych wakacji zycze !!! Pisz nam często relacje :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Jak tam mija Wam Świąteczna Niedziela?

mam do Was nie świąteczne pytanie...
    Czy jeśli mojego Mateusza nie będzie przy i ponad miesiąc po porodzie to ja mogę rejstrowac dziecko tylko ze swoim nazwiskiem ? No wiadomo,ze on chce uznać dziecko i chcemy,żeby miało jego nazwisko ale czy ja sama coś zdziałam?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela u nas leniwa jemy, gramy w gry (wera dostała od zajączka gry planszowe) i co najważniejsze polegujemy na workach

Co do nazwiska to jeżeli nie jesteście małżeństwem to lepiej idźcie do urzędu dowiedzieć się jak to wygląda

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też świąteczne leniuchowanie :) Mąż z Bartkiem grają w szachy, Kuba na Skypie z kuzynem a ja objadłam sie ciachem i leże.
    Dzisiaj jesteśmy sami w domku, jutro jedziemy do rodziców do Opola.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słodkie leniuchowanie....dosłownie i w przenośni :) Pofolgowałam sobie trochę ze słodkościami, ale zaraz po zjedzeniu szłam na spacer i tym sposobem byłam na kilku :D Pogoda niestety nie rozpieszczała, deszcz i wiatr a do tego trochę chłodno. No ale czego się nie robi aby móc się najeść ciasta i mieć w miarę sensowne cukry :P
    My dziś też sami, a jutro jedziemy na obiad i pogaduchy do znajomych.
    Z meldunkiem nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam. Najlepiej będzie zadzwonić do urzędu i zapytać.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Rozalia to dobrze ze to nic powaznego.. ;) a bol spojenia lonowego dokuczal juz chyba kilku z nas.. Byla juz o nim mowa... Duzo juz nie zostalo..do konca ciazy.. ;) dobrze ze z synkiem wszystko ok :)

Karolinka ale ja bym się w życiu nie spodziewała, że to spojenie. Ból taki dziwny do opisania i bardziej mi to na problemy moczowe wyglądało, tym bardziej że zaczęło boleć przy oddawaniu moczu ale wyniki wyszły ok. No ale obstawiam że lekarz zna się lepiej ;)
    Tylko że jeszcze u mnie oprócz bólu stwierdziła na usg że spojenie zaczyna się powoli rozchodzić i jeśli będzie postępować to robi się cc, bo grozi to pęknięciem kości.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana obudziłam się dziś z bolacym uchem :( co proponujecie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki ;) jak tam po wczorajszym Świętowaniu ja to po dwóch godzinach siedzenia przy stoję miałam dosyć żebra mnie bolały, kręgosłup tez na jedzenie nie mogłam patrzeć no po porostu masakra brzuszek przeszkadza Mała sie wierciła cały czas ech ... jednym słowem męczyłam sie..:/

Agawera Ja słuchaj mam to od tygodnia mam coś takiego dziwnego ale nie cały czas bo jak mam przyspieszone tętno to w lewym uchu słyszę takie stukanie właśnie w rytm tętna nie wiem skąd to sie wzięło bo nigdy nie miałam problemów z uszami i słuchem zawsze przestrzegam tego żeby nie mieć mokrych uszu po kąpieli czy po tym jak głowę myję.. Jutro i tak bede dzwonić do gina żeby sie umówić na wizytę to sie go spytam co to może byc i czy to trzeba leczyć:(

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mnie tez po wczorajszym siedzeniu bolal krzyz :( bo najpierw bylismy troche u tesciow potem polezalam troche i pojechalismy do mojej mamy..tam troche w pozycji pol siedzaco lezacej..troche polezalam na lewym boku no i przed 21 polozylam sie spac..synek przez ten dzien sie wiercil stukal jak nigdy az sie balam ze cos nie tak..bo nigdy nie mial takiej aktywnosci caly dzien..moze przez to ze zazwyczaj praktycznie leze? ...
    Dzisiaj kolo 13 pojedziemy do mojej babci jak co roku ale nie na dlugo 2-3godz.max
    A za oknem zima...niby snieg ale sie rozpuszcza wiec jest chlapa :(

Milego dnia wszystkim.. :) <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

o bólu żeber nawet nie mówcie ! ja godzinę w kościele mam ciężko wysiedzieć a co dopiero przy stole ... :P

miłego dalszego dnia świętowania :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ