X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś od rana na badaniach, idealna sprawa na powrót do realnej rzeczywistości po świętach ;)

miłego dnia dziewuszki!

Rozalia, karolinka85, Alorrene13, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dada mnie.tez ciągle rwie i pobolewa ja zasnęłam po 3
    Zgaga non stop :-( a od pary dni skurcze łydek...muszę aspargin nabyć
    Jeszcze trochę...
    Pozdrawiam dziewczyny ;-) i miłego dnia

Rozalia, karolinka85, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha i ja witam w 30-tym...... :-P

Ania1704, Rozalia, karolinka85, Alorrene13, nenette, dorcia8919, Scintilla, Joasia:), Finezja, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z mieszanym uczuciem jutro lecę chyba do lekarza ogólne kataru niby nie mam jak na razie przynajmniej ale za to gardło boli :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadłam tylko życzyć miłego dnia, bo piszę z tel i póki mąż nie wróci jestem komputerowo uziemiona :)
    Swieta minęły spokojnie, trochę za dużo pojadlam i dla spokoju sumienia nie mierzyłam cukrów po posiłku tylko rano. No ale dziś wracam do rzeczywistości ;) Nie wiem jak u Was z ruchami, ale mój młody zrobił się strasznie leniwy. Znów przesypia całe nocne, a i w cciągu dnia nie szaleje. Martwić się nie będę alezauważyłam ma chłopak różne fazy :)
    Karolina u mnie to właśnie takie mocne rozpychanie, parcie ma dole, klucie. Taki dziwny nieprzyjemny ból...

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, maglic, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta swieta..i po swietach..zlecialo szybciutko ;)
    Oby teraz tak szybciutko zlecialo do czerwca.. :) w poniedzialek juz 13 czerwca wiec prawie polowka miesiaca..
    Trzeba powoli sie zabrac za ogarnianie pozostalych rzeczy..czyt.kompletowanie wyprawki ;)
    Ehh,w swieta uslyszalam tyle milych slow :) ze ladnie wygladam mam piekny brzuszek i gdyby nie on to niebyloby widac ze jestem w ciazy.. ;)
    A od dzisiaj znowu lezenie...ale trzeba odpoczac po tym siedzeniu przy stole..
    Ps.znalazlam fajny i pozyteczny sposob na nude.. potem wkleje zdjecie ;)

Milego i slonecznego dnia zycze wszystkim :) <3

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    herbate z cytryna pije jesdna za druga wiec pije :)
    z inbirem dziś może być trudno spróbuję jutro , no i spróbuje zioła
    na razie zrobiłam inhalacje z olbas oil
    Też bolało mnie gardło i byłam u lekarza, powiedział że inhalacje zaleca tylo z soli morskiej. Powiedziałam, że płuczę gardło szałwią i zaznaczył mi, że to niebezpieczne w ciąży...
    A w ogóle witam się ze wszystkimi, zaczynam 32. tydzień ciąży i nie mogę w to uwierzyć :-)
    Zdrowych Wesołych po Świętach

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, Joasia:), maglic, nenette lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ! Jakie plany na dziś ? Ja chyba obowiązkowo spacer, w końcu tyle jadłam przez te 2 dni, że dobrze mi to zrobi. Zwłaszcza, że pogoda nie dopisywała w Święta i nigdzie nie łaziłam. My mamy skończony 30 tydzień, dziś 30+3, jutro 30 +4 i jutro właśnie USG III trymestru, już nie mogę się doczekać, juppi ! Rozalia właśnie czytałam, że od 30 tygodnia dzidziuś może być mniej aktywny bo ma po prostu coraz mniej miejsca i że coś tam się wierci ale nie czuć aż tak wyraźnych tych ruchów. Ja na szczęście czuję się dobrze, dziś średnio się spało, ale generalnie nie mam z tym problemów i nadal rzadko mi się zdarza wstać do łazienki w nocy. Miłego Dnia, oprócz spacerku odbieram dziś paczkę z poczty, z przewijakiem i pokrowce 2 na niego. kiss :*

Scintilla, karolina0522, maglic, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w trakcie glukozy, robię ją troche później niż trzeba, ale wcześniej nie pozwolili. I powiem Wam, że jestem mile zaskoczona - pani z punktu pobrań jak tylko dowiedziała się, że mam leżącą ciążę to zaprowadziła mnie do pustego gabinetu na leżankę. I tak sobie leżę, jeszcze jedno pobranie mi zostało :) a glukoza okropna to fakt, nawet jak ktoś jest słodyczożercą jak ja :P

CaneCorso a mi mówiła lekarz, że pić szałwi nie można, ale płukać gardło jak najbardziej..co lekarz to teoria jak widać ;)

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jak tez sie meluduje po swietach. Na wage boje sie wchodzic.
    Ja tez nie spie od 4 jakos nie moglam zasnac, niestety tez mnie skurcze lydek zaczynaja lapac. A za tydzien wizyta to sie poskarze.. Maly tez sie wiercioszy a dokladnie wypycha gdzie chce a wczoraj upodobal sobie kolo przepony nie bylo to mile ale wiem ze jest i sie wierci

Mialam sie brac za pranie ciuszkow , wozkow itp ale pogoda nadal kiepskawa buu..
    A pierzecie ochraniacze do lozeczka? Moje nie sa sciagane i nie wiem z tym wypelnieniem wsadzic do pralki?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach,ale zleciły :-)
    U mnie pobudka w nocy to już standard,chyba się przyzwyczaiłam.
    Chyba nie jest dobrze z wybijaniem u mnie tych bakteri,wcześniej były w środku a teraz chyba przeszły na zewnątrz bo zaczęło mnie swędzieć i piec. Nie jest to przyjemne :-( dobrze że jutro wizyta to powiem o tym lekarce.

Miłego dnia dziewczyny

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso Nenette ma racje.. Szalwia badz septosanem mozna plukac tylko zeby nie polykac ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj sposob na nude..i tak leze wiec przynajmniej jakis pozytek z tego bedzie mial synek ;)
    Sensoryczne dinozaury..

2j1wgnc.jpg

Ania1704, dorcia8919, sss, Scintilla, Alorrene13, Marcia86, A1984, nenette, Joasia:), maglic, Finezja, lilly78, Z., Sista, Natka88 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja leniwie.
    Malam wczoraj odpoczywac ale zadzwonil najlepszy kolega M i pojechalismy z wizyta. My z Zuza jeszcze w lozku lezymy ale trzeba siemogarnac.

Co do ruchow, to moj maly juz ma chyba tez malo miejsca,czuje wypychanie, przeciaganie, czasem wsadzi noge pod zebra albo gdzies wsunie w bok az czuje bol...ale to kochany ból.

U nas piekna pogoda od rana, sloneczko swieci az chce sie zyc...jakis spacerek dzisiaj obowiazkowo.

karolina0522, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po świętach :)
    Na szczęście na wadze nic nie przybyło, większość czasu przeleżałam z tyłkiem u góry :)
    I dotarły do mnie wielorazowe pieluszki, jestem tak nimi zauroczona że już się nie umiem doczekać kiedy zaczniemy ich używać :) poza tym wpadlam jeszcze na wielorazowe myjki i to również do mnie dość przemawia :)

Poza tym to uświadomiłam sobie że za 42 dni mogę już rodzić (ciąża będzie donoszona) więc wypadałoby zacząć myśleć o praniu :) mam tylko nadzieję że w tym tygodniu dojdą mi ostatnie zamówione paczki, bo mój proszek do prania w drodze :)

Pozdrowienia :) !

Scintilla, karolina0522, Marcia86, nenette, Z., Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim!!! Ja od kilku dniu mam problem z łydką która boli mnie po kilku bolesnych skurczach, nawet masowanie nie bardzo pomaga :( Systematycznie łykam asparginian oraz magnez. Od kilku dni mam lekką zgagę na którą pomaga mi mięta, jeżeli jest gorzej biorę Rennie.
    Miałam w planach spacer ale po wyprawieniu M do pracy leżę na kanapie i nie mam na nic siły :/ Jakoś tak szaro za oknem. Może po obiedzie nabiorę ochoty na spacer :) Wykorzystałam ten czas i zrobiłam zakupy u naszego sprzedawcy na allegro, także brakuje mi kilku drobiazgów ale to już kupię w sklepach stacjonarnych :)
    W ostatnim czasie Liwka rusza się inaczej, mam wrażenie, że wypycha stópki albo rączki!!! Cudowne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:19

Scintilla, karolina0522, Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się Witamy poświątecznie ...

z wiedzą o dodatkowych kilogramach poczekam do jutra - zobaczymy co mi powie diabetolog ;)
    Ostatnie dni spędzone głównie w pozycji siedząco/leżącej :D
    Perspektywa tego ile dni zostało do końca spowodowała, że w sobotę zakupiłam 80% potrzebnej wyprawki ... tak naprawdę zostały nam tekstylia typu kocyki, ręczniki ... ale to wolę osobiście "dotknąć" :D

... kochane nie mówcie tylko nikomu ale zdradziłam naszego sprzedawcę z allegro i zaopatrzyłam się głównie na stronie : http://www.bddziecko.pl/ - ceny podobne .. na niektóre towary mają promocje no i mieli wszystko to co potrzebowałam wraz z proszkami ( kupiłam dzidziusia ) ... + za radą znajomej kupiłam odplamiacz ACE DELIKATNE ODPLAMIANIE ... spróbuje ciuszki, które mamy z używki i nie są rewelacyjnej jakości potraktować tym specyfikiem - zrobię to pewnie na koniec tygodnia i zdam wtedy relację :)
    Czekam z utęsknieniem aby zobaczyć czy moja kruszyna zaokrągliła się i czy coraz bliżej nam do 2kg... ale wizyta dopiero za tydzień :)

Jeśli ktoś dzisiaj wizytuje - kciuki zaciśnięte ... :)

Alorrene13, Alorrene13, Ania1704, karolinka85, nenette, dorcia8919, maglic, Viola, Z., Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też inaczej z ruchami....takie bardziej przelewanie, nocne uderzenia są już sporadyczne jeśli są to w pęcherz.
    Strasznie mnie zgaga męczy, mleko nie pomaga reni też zbytnio nie
    Wczoraj zjadłam trzy w odstępie godziny o nic
    Dziś rano też już brałam....leżę z moja Zuzka i też nie mam ani siły ani ochoty wstać.....
    Co do bólu brzucha to też taki dziwny jak wczoraj zmywalna naczynia i stałam to czułam jak na @ plus ciągnięcie..
    Wyraźnie też czuję.już tę skurcze przeprowadzające, oczywiście nie są regularne, ale wyczuć i rozpoznać już mogę twardy jak kamień brzuch tak przez 10 sek. I puszcza ale tak 4 razy na dobę muszę kupić mg bo już z miesiąc nie biorę....

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w łydkach to ciągle czuję, jakbym miała zakwasy.....
    To już chyba taki czas, że tylko nie które z nas będą dawały radę fizycznie i miały siłę i kondycję wyjeżdżać ;-) pozdrawiam podróżujące B-)
    Ja usg mam 17.04 a u gin 28, wtedy zbada mi szyjkę to będzie badanie po 6 tyg.bo ostatnio stwierdziła, że nie ma co tak ciągle badać szyjki na tym etapie...
    Mam ten komfort, że się przeprowadziłam i do szpitala pol. na starynkiewicza mam 5.min. Spacerkiem z bloku... ;-)

Alorrene13, Scintilla, nenette, Sista lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry bardzo tak czytam i czytam o ruchach i jakbym siebie slyszala :P u mnie jest ok 33 tydzien i maly jak byl meeega aktywny tak od wczoraj len...wczoraj gdy sie obudzilam zawsze budzil sie ze mna a teraz ? mowy niema...spi spi i spi,dopiero kolo 17 kopna raz i pozniej dopiero o 22! aLE szalal do 24,dzis to samo ...my swiat nie obchodzimy,zrobilismy sobie megasna kuchnie tajska w postaci wolowiny w warzywach ,pychota,ale na deser zrobilam babke piaskowa ;) co do wagi na nieszczescie u mnie juz jest 12 kg na plusie ale maly moj wazy juz ponad 2500 ...wizyta juz we wtorek bo bole jak byly tak sa i niewiem czy nadal szyjka sie nie skaraca choc jestem na Duphastonie ...buziaki

karolina0522 lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ