X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś od rana na badaniach, idealna sprawa na powrót do realnej rzeczywistości po świętach ;)

miłego dnia dziewuszki!

Rozalia, karolinka85, Alorrene13, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dada mnie.tez ciągle rwie i pobolewa ja zasnęłam po 3
    Zgaga non stop :-( a od pary dni skurcze łydek...muszę aspargin nabyć
    Jeszcze trochę...
    Pozdrawiam dziewczyny ;-) i miłego dnia

Rozalia, karolinka85, Alorrene13, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha i ja witam w 30-tym...... :-P

nick nieaktualny, Rozalia, karolinka85, Alorrene13, nick nieaktualny, dorcia8919, Scintilla, nick nieaktualny, Finezja, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z mieszanym uczuciem jutro lecę chyba do lekarza ogólne kataru niby nie mam jak na razie przynajmniej ale za to gardło boli :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadłam tylko życzyć miłego dnia, bo piszę z tel i póki mąż nie wróci jestem komputerowo uziemiona :)
    Swieta minęły spokojnie, trochę za dużo pojadlam i dla spokoju sumienia nie mierzyłam cukrów po posiłku tylko rano. No ale dziś wracam do rzeczywistości ;) Nie wiem jak u Was z ruchami, ale mój młody zrobił się strasznie leniwy. Znów przesypia całe nocne, a i w cciągu dnia nie szaleje. Martwić się nie będę alezauważyłam ma chłopak różne fazy :)
    Karolina u mnie to właśnie takie mocne rozpychanie, parcie ma dole, klucie. Taki dziwny nieprzyjemny ból...

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, maglic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta swieta..i po swietach..zlecialo szybciutko ;)
    Oby teraz tak szybciutko zlecialo do czerwca.. :) w poniedzialek juz 13 czerwca wiec prawie polowka miesiaca..
    Trzeba powoli sie zabrac za ogarnianie pozostalych rzeczy..czyt.kompletowanie wyprawki ;)
    Ehh,w swieta uslyszalam tyle milych slow :) ze ladnie wygladam mam piekny brzuszek i gdyby nie on to niebyloby widac ze jestem w ciazy.. ;)
    A od dzisiaj znowu lezenie...ale trzeba odpoczac po tym siedzeniu przy stole..
    Ps.znalazlam fajny i pozyteczny sposob na nude.. potem wkleje zdjecie ;)

Milego i slonecznego dnia zycze wszystkim :) <3

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    herbate z cytryna pije jesdna za druga wiec pije :)
    z inbirem dziś może być trudno spróbuję jutro , no i spróbuje zioła
    na razie zrobiłam inhalacje z olbas oil
    Też bolało mnie gardło i byłam u lekarza, powiedział że inhalacje zaleca tylo z soli morskiej. Powiedziałam, że płuczę gardło szałwią i zaznaczył mi, że to niebezpieczne w ciąży...
    A w ogóle witam się ze wszystkimi, zaczynam 32. tydzień ciąży i nie mogę w to uwierzyć :-)
    Zdrowych Wesołych po Świętach

Alorrene13, Scintilla, karolina0522, nick nieaktualny, maglic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ! Jakie plany na dziś ? Ja chyba obowiązkowo spacer, w końcu tyle jadłam przez te 2 dni, że dobrze mi to zrobi. Zwłaszcza, że pogoda nie dopisywała w Święta i nigdzie nie łaziłam. My mamy skończony 30 tydzień, dziś 30+3, jutro 30 +4 i jutro właśnie USG III trymestru, już nie mogę się doczekać, juppi ! Rozalia właśnie czytałam, że od 30 tygodnia dzidziuś może być mniej aktywny bo ma po prostu coraz mniej miejsca i że coś tam się wierci ale nie czuć aż tak wyraźnych tych ruchów. Ja na szczęście czuję się dobrze, dziś średnio się spało, ale generalnie nie mam z tym problemów i nadal rzadko mi się zdarza wstać do łazienki w nocy. Miłego Dnia, oprócz spacerku odbieram dziś paczkę z poczty, z przewijakiem i pokrowce 2 na niego. kiss :*

Scintilla, karolina0522, maglic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w trakcie glukozy, robię ją troche później niż trzeba, ale wcześniej nie pozwolili. I powiem Wam, że jestem mile zaskoczona - pani z punktu pobrań jak tylko dowiedziała się, że mam leżącą ciążę to zaprowadziła mnie do pustego gabinetu na leżankę. I tak sobie leżę, jeszcze jedno pobranie mi zostało :) a glukoza okropna to fakt, nawet jak ktoś jest słodyczożercą jak ja :P

CaneCorso a mi mówiła lekarz, że pić szałwi nie można, ale płukać gardło jak najbardziej..co lekarz to teoria jak widać ;)

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jak tez sie meluduje po swietach. Na wage boje sie wchodzic.
    Ja tez nie spie od 4 jakos nie moglam zasnac, niestety tez mnie skurcze lydek zaczynaja lapac. A za tydzien wizyta to sie poskarze.. Maly tez sie wiercioszy a dokladnie wypycha gdzie chce a wczoraj upodobal sobie kolo przepony nie bylo to mile ale wiem ze jest i sie wierci

Mialam sie brac za pranie ciuszkow , wozkow itp ale pogoda nadal kiepskawa buu..
    A pierzecie ochraniacze do lozeczka? Moje nie sa sciagane i nie wiem z tym wypelnieniem wsadzic do pralki?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach,ale zleciły :-)
    U mnie pobudka w nocy to już standard,chyba się przyzwyczaiłam.
    Chyba nie jest dobrze z wybijaniem u mnie tych bakteri,wcześniej były w środku a teraz chyba przeszły na zewnątrz bo zaczęło mnie swędzieć i piec. Nie jest to przyjemne :-( dobrze że jutro wizyta to powiem o tym lekarce.

Miłego dnia dziewczyny

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso Nenette ma racje.. Szalwia badz septosanem mozna plukac tylko zeby nie polykac ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj sposob na nude..i tak leze wiec przynajmniej jakis pozytek z tego bedzie mial synek ;)
    Sensoryczne dinozaury..

2j1wgnc.jpg

nick nieaktualny, dorcia8919, sss, Scintilla, Alorrene13, Marcia86, A1984, nick nieaktualny, nick nieaktualny, maglic, Finezja, lilly78, Z., Sista, Natka88 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja leniwie.
    Malam wczoraj odpoczywac ale zadzwonil najlepszy kolega M i pojechalismy z wizyta. My z Zuza jeszcze w lozku lezymy ale trzeba siemogarnac.

Co do ruchow, to moj maly juz ma chyba tez malo miejsca,czuje wypychanie, przeciaganie, czasem wsadzi noge pod zebra albo gdzies wsunie w bok az czuje bol...ale to kochany ból.

U nas piekna pogoda od rana, sloneczko swieci az chce sie zyc...jakis spacerek dzisiaj obowiazkowo.

karolina0522, Alorrene13, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po świętach :)
    Na szczęście na wadze nic nie przybyło, większość czasu przeleżałam z tyłkiem u góry :)
    I dotarły do mnie wielorazowe pieluszki, jestem tak nimi zauroczona że już się nie umiem doczekać kiedy zaczniemy ich używać :) poza tym wpadlam jeszcze na wielorazowe myjki i to również do mnie dość przemawia :)

Poza tym to uświadomiłam sobie że za 42 dni mogę już rodzić (ciąża będzie donoszona) więc wypadałoby zacząć myśleć o praniu :) mam tylko nadzieję że w tym tygodniu dojdą mi ostatnie zamówione paczki, bo mój proszek do prania w drodze :)

Pozdrowienia :) !

Scintilla, karolina0522, Marcia86, nick nieaktualny, Z., Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim!!! Ja od kilku dniu mam problem z łydką która boli mnie po kilku bolesnych skurczach, nawet masowanie nie bardzo pomaga :( Systematycznie łykam asparginian oraz magnez. Od kilku dni mam lekką zgagę na którą pomaga mi mięta, jeżeli jest gorzej biorę Rennie.
    Miałam w planach spacer ale po wyprawieniu M do pracy leżę na kanapie i nie mam na nic siły :/ Jakoś tak szaro za oknem. Może po obiedzie nabiorę ochoty na spacer :) Wykorzystałam ten czas i zrobiłam zakupy u naszego sprzedawcy na allegro, także brakuje mi kilku drobiazgów ale to już kupię w sklepach stacjonarnych :)
    W ostatnim czasie Liwka rusza się inaczej, mam wrażenie, że wypycha stópki albo rączki!!! Cudowne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:19

Scintilla, karolina0522, Alorrene13, nick nieaktualny, Z. lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się Witamy poświątecznie ...

z wiedzą o dodatkowych kilogramach poczekam do jutra - zobaczymy co mi powie diabetolog ;)
    Ostatnie dni spędzone głównie w pozycji siedząco/leżącej :D
    Perspektywa tego ile dni zostało do końca spowodowała, że w sobotę zakupiłam 80% potrzebnej wyprawki ... tak naprawdę zostały nam tekstylia typu kocyki, ręczniki ... ale to wolę osobiście "dotknąć" :D

... kochane nie mówcie tylko nikomu ale zdradziłam naszego sprzedawcę z allegro i zaopatrzyłam się głównie na stronie : http://www.bddziecko.pl/ - ceny podobne .. na niektóre towary mają promocje no i mieli wszystko to co potrzebowałam wraz z proszkami ( kupiłam dzidziusia ) ... + za radą znajomej kupiłam odplamiacz ACE DELIKATNE ODPLAMIANIE ... spróbuje ciuszki, które mamy z używki i nie są rewelacyjnej jakości potraktować tym specyfikiem - zrobię to pewnie na koniec tygodnia i zdam wtedy relację :)
    Czekam z utęsknieniem aby zobaczyć czy moja kruszyna zaokrągliła się i czy coraz bliżej nam do 2kg... ale wizyta dopiero za tydzień :)

Jeśli ktoś dzisiaj wizytuje - kciuki zaciśnięte ... :)

Alorrene13, Alorrene13, nick nieaktualny, karolinka85, nick nieaktualny, dorcia8919, maglic, Viola, Z., Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też inaczej z ruchami....takie bardziej przelewanie, nocne uderzenia są już sporadyczne jeśli są to w pęcherz.
    Strasznie mnie zgaga męczy, mleko nie pomaga reni też zbytnio nie
    Wczoraj zjadłam trzy w odstępie godziny o nic
    Dziś rano też już brałam....leżę z moja Zuzka i też nie mam ani siły ani ochoty wstać.....
    Co do bólu brzucha to też taki dziwny jak wczoraj zmywalna naczynia i stałam to czułam jak na @ plus ciągnięcie..
    Wyraźnie też czuję.już tę skurcze przeprowadzające, oczywiście nie są regularne, ale wyczuć i rozpoznać już mogę twardy jak kamień brzuch tak przez 10 sek. I puszcza ale tak 4 razy na dobę muszę kupić mg bo już z miesiąc nie biorę....

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w łydkach to ciągle czuję, jakbym miała zakwasy.....
    To już chyba taki czas, że tylko nie które z nas będą dawały radę fizycznie i miały siłę i kondycję wyjeżdżać ;-) pozdrawiam podróżujące B-)
    Ja usg mam 17.04 a u gin 28, wtedy zbada mi szyjkę to będzie badanie po 6 tyg.bo ostatnio stwierdziła, że nie ma co tak ciągle badać szyjki na tym etapie...
    Mam ten komfort, że się przeprowadziłam i do szpitala pol. na starynkiewicza mam 5.min. Spacerkiem z bloku... ;-)

Alorrene13, Scintilla, nick nieaktualny, Sista lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry bardzo tak czytam i czytam o ruchach i jakbym siebie slyszala :P u mnie jest ok 33 tydzien i maly jak byl meeega aktywny tak od wczoraj len...wczoraj gdy sie obudzilam zawsze budzil sie ze mna a teraz ? mowy niema...spi spi i spi,dopiero kolo 17 kopna raz i pozniej dopiero o 22! aLE szalal do 24,dzis to samo ...my swiat nie obchodzimy,zrobilismy sobie megasna kuchnie tajska w postaci wolowiny w warzywach ,pychota,ale na deser zrobilam babke piaskowa ;) co do wagi na nieszczescie u mnie juz jest 12 kg na plusie ale maly moj wazy juz ponad 2500 ...wizyta juz we wtorek bo bole jak byly tak sa i niewiem czy nadal szyjka sie nie skaraca choc jestem na Duphastonie ...buziaki

karolina0522 lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ