X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze musze sie dowiedziec jak chce p. rodzinny a co jak obie sale będą zajęte ! bez męża nie rodze !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odział połozniczo- ginekologiczny i rownież połączyła mnie z porodówką.
    Nie mam złudzeń szpitalu nic sie zmieniło. Kurczę Moni zerknij na szpital właśnie w Żorach. Koleżanka mi fotki podesłała i robią pozytywne wrażenie.
    http://www.mzoz.zory.pl/index.php/poradnik
    Ona rodziła z przyjaciółką, to jej 4 poród ( 2 poprzednie były w Rybniku). Wiec ma porównanie.
    Rodziła w wannie, z gazem ze znieczuleniem, bez nacięcia i mówiła ze było super. Bez żadnych opłat. Mąż był potem cały czas. A i za ok 360 zł można wykupić sale rodzinną. Czyli taki apartamencik na 3 dni z pełnym wyżywieniem. Rodziła w niedziele wyszła we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Was kochane w ten słoneczny dzień :)
    U mnie nadal prace remontowe, dziś będzie skończony pokój w którym urządzimy sypialnię, także jest dziś szansa na spanie w dużym i wygodnym łóżku :) Noc minęła z kilkoma wędrówkami do wc, trochę mnie męczą te nocne spacery :( jak wszystko dobrze pójdzie dziś będzie zaczęty pokój dla Liwki, ale nie sądzę aby remont zakończył się w tym tygodniu!
    Ja od wczoraj mam dziwne napinanie brzucha, do tego moja córcia usiłuje wydostać się przez pępek, niesamowicie się kręci uwielbiam jak wypina do nas tyłek :) Przez jakiś czas będę brać nospę, mam nadzieję, że będzie lepiej :)
    Joasia widzę, że masz dylemat. Gdybym ja miała wybierać to zdecydowałbym się na poród z opcją kangurowania, bardzo liczę na wsparcie męża zaraz po porodzie.
    Za dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki.
    Ja wizytuję w piątek u gina z NFZ, czyli nic konkretnego nie wyniknie z tej wizyty :/

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja koleżanka dziś pięć dni po terminie urodziła córkę Julię waga 3940 i 57 cm :) Aż mi łzy poleciałyze szczęścia :)

Joasia:), Sista, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla koleżanki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    męża kolega z pracy tzn jego żona rodziła w Rybniku . Zapyta go jak to wygląda ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc dzwoniłam na Rybnik : odebrała przemiła pani położna :)

więc tak pytałam o plan porodu - warto mieć,
    jeśli chodzi o poród sn jak są sale do rodzinnego zajęte to rodzi się z mężem na sali ogólnej ale RAZEM - nie wyrzucają wtedy męża !
    co do odwiedzin to jest pomieszczenie oddzielone szybką i jeśli jesteśmy sai w tym pokoju lub jest mało osób to przymykają oko i można z dzieckiem być a jeśli na sali odwiedzin jest 20 osób to wiadomo lepiej żeby dziecko było za szybką ale o tym też decyduje rodzic- nikt mi na siłe tam dziecka nie będzie za tą szybą trzymał. Ulżyło mi ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakiś namiar na fajny, ludzki plan porodu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    macie jakiś namiar na fajny, ludzki plan porodu ?

Ten jest całkiem całkiem, właśnie sama go nawet wypelnilam :)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile procent porodow przebiega wg planu

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale dziwnie u mnie w szpitalu są odwiedziny od 11- 20 i nie ma szybki. Sale są dwuosobowe i można siedzieć długo i z dzieckiem itp.Wiadomo ja jestem zdania ze z umiarem a jak coś zawsze można wyprosić na chwilkę żeby się przebrać czy nakarmić. Wiadomo ze innych dzieci się nie wprowadza na oddział. Ja na pewno nie będę sobie życzyć żeby cała rodzina mnie odwiedzała tylko mąż mi wystarczy. Mam nadzieje ze teściowa zrozumie ze wycieczek co najmniej ze 3 tygodnie po porodzie sobie nie życzę jedynie może pojedynczo a nie odrazu zjazd rodzinny. To jej pierwszy wnuk i już widzę wyrywanie małego z jednych rak do drugich..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Współczuję tego dylematu przy wyborze szpitala,ja praktycznie nie mam wyjścia bo u nas nie ma za bardzo wyboru. Ale cieszę się że akurat taki fajny szpital mi się trafił. Po moim trzydniowym pobycie tam troszkę go poznałam. Super położne i lekarze. Czysto i przytulnie. Pokoje tylko 2osobowe,a można też wynająć pokój rodzinny i wtedy mąż może spać ze mną :-) przy porodzie SN jak i przy CC może być z nami facet,dla nich to w ogóle oczywiste że nie rodzimy same.

Wczoraj zrobiliśmy wyprawe do rosmana i właściwie wszystko już mam :-) czekam tylko na koszule i mogę powoli pakować torbę. Poprane wszystko,teraz muszę to tylko wyprasować. W ogóle w końcu mam lepszy nastrój i jakąś energie :-) robie szarlotke bez pieczenia,zobaczymy co z tego wyjdzie.

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    pewnie mało kto wogóle go czyta no ale..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam gdzie ja chcę są sale 2 osobowe z łazienką ale nikt prócz personelu medycznego tam nie wchodzi .. do odwiedzin jest specjalna sala odwiedzin .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Oglądałam kiedyś jeden odcinek o tych porodach i kobita wypelniala ten plan,zaznaczyła że mają jej nie dawać dziecka od razu tylko takie umyte i ubrane. Po czym po porodzie położne i tak na siłę jej bobasa wcisnely takiego z krwi,że ma go tulić a ta gadała tylko żeby go zabrali :-\ co za głupia baba!!!
    Także taki plan pewnie niektóre uspokoi ale jak będzie w życiu to się okaże :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy takie luksusy macie ? ;) u mnie nie ma tak kolorowo...sale sa wieloosobowe.. :( chociaz zeby opieka byla dobra..ale z tego co slyszalam to tylko kilka poloznych jest chetnych do pomocy..reszta to lepiej nie mowic.. Ale coz..jakos wytrzymamy te kilka dni..wazne zeby z synkiem wszystko bylo ok..a reszta tak bardzo sie nie liczy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ja bym juz chciała ten czerwiec i mieć to wszystko za sobą ...

wczoraj obejrzałam jeden odc. porodów na necie i ... już nie oglądam .. przeraziło mnie ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Oglądałam kiedyś jeden odcinek o tych porodach i kobita wypelniala ten plan,zaznaczyła że mają jej nie dawać dziecka od razu tylko takie umyte i ubrane. Po czym po porodzie położne i tak na siłę jej bobasa wcisnely takiego z krwi,że ma go tulić a ta gadała tylko żeby go zabrali :-\ co za głupia baba!!!
    Także taki plan pewnie niektóre uspokoi ale jak będzie w życiu to się okaże :-)

To samo sobie przypomnialam z tą kobieta:) Wiadomo, ze wszystkiego nie przypilnują, bo kto ma czas na zapamiętywanie tych wszystkich pod punktów, albo szukanie na szybko co jednak wczesniej zaznaczylam. Ale zawsze jest szansa ze cos przejdzie tak jak chcemy ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę coś fajniejszego obejrzeć
    https://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

Inesicia lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzruszam się za każdym razem .I inne serie tez sa fajne..

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ