WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Moni przy porodzie cc jak i SN mąż widzi żonę na tej samej sali odwiedzin bez maluszka. Dziecko jest za szybą. Tu różnicy nie ma. Nie wiem jak jest teraz, ale jeżeli sala porodu rodzinnego jest zajęta to kobieta rodzi sama w sali podzielonej na boksy, a mąż rownież kangurować w tym przypadku nie moze. Opieka położnych i pielęgniarek dobra choć widać zmęczenie.
    Nie ma żadnego osobnego pokoiku gdzie jesteście sam na sam. To ogólna sala.,
    sale do porodu rodzinnego są dwie : tzw zielona i różowa . A potem sala do porodu samodzielnego taka duża podzielona na bodajże 4 boksy.
    Z tego co byliśmy 2 m-ce temu na dniach otwartych to zrozumiałam, że na sali odwiedzin jest matka z dzieckiem - jeździ sie łózeczkiem takim na kółkach .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna, a u ciebie jak tam?
    zyrcia, daj nam też znaka, co u ciebie. ?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mnie sie zdziwiłam tym Rybnickim szpitalem bo kurde na dniach otwartych z tego co mówiła położna to ojciec normalnie widzi dziecko a nie przez szybę .. nie wiem już nic... a może Joasiu jedż na dni otwarte są w każdy czwartek od 16. 30 chyba . Położna oprowadza i wszystko tłumaczy i powiedziała, że jak czegoś nie będziemy wiedzieć to zawsze możemy zadzwonić sie dopytać ...
    kurde i chyba zadzwonie...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

W moim przypadku rodząc w Rybniku mąż nie ma możliwości bycia z maluszkiem, tylko opcja widzę Cię kochanie za szybą( jak pisałam wcześniej ) i tak do monumentu wyjscia. Na sali operacyjnej w obu szpitalach obecny jest tylko zespół medyczny i to dla mnie logiczne. Jednak w Rybniku późniejsza izolacja ojca od dziecka jest chora :( Kurczę niby do porodu jeszcze daleko, bo 41 dni, to od wczoraj ciagle o tym myśle.

Agawera życzę szybkiego powrotu do domku :) napewno po obserwacji wszystko bedzie do już dobrze.
    Mikolay Wam jak najdłuższego bycia w dwupaku.
    Lilianko wiem ze Wam szczególnie bedzie cieższko w pierwszych tyg po porodzie, ale dla córeczki zrobicie wszystko i dacie rade. Jesteście "Wielcy" :)

Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujące w najbliższych dniach :)

Moja nocka z częstymi przerwami na siusiu. Jakioś nerwowo mi sie spało. Julka miała tez aktywną noc, bo budziły mnie jej figle.
    Kochane miłego dnia i dobrego humorku :) jeszcze troszkę ... damy rade :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko na sale odwiedzin nie można wjeżdżać z maluszkiem, on zostaje obok w pomieszczeniu oddzielonego szybą. W sali odwiedzin stoliki i krzesła. O widzę ze dołożyli jeszcze jedną sale porodowa i to sie chwali. Bo poród w boksie jest bez osoby towarzyszącej i bez możliwości pobytu ojca przez te 2 godz. Takie zasady panują w tym szpitalu. Fakt opieka pielęgniarek po operacji bardzo ok choć są zmęczone i to widać.
    Czasem przymykają oko gdy matka wywodzi maluszka pod drzwi na oddział by tatuś mógł go dotknąć, ale to zależy od ich humoru. Dlatego pojawił sie mój problem z wyborem co lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:07

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to , że na sali potem już po porodzie nie ma wstępu maż to mówiła . Co prawda szkoda że go tam nie będzie ale patrząc z drugiej strony jakby inny facet miał sie na mnie gapić jak karmię albo coś to zrozumiałe ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie..Wy tu juz 35tc macie.. ;) tezbym juz tak chciala.. :)

Co do szpitali to u mnie jest ich 4 ale i tak w gre wchodzi tylko ten co zawsze tam bywam..bo pracuje tam profesorka..i zreszta to najlepszy szpital od ciaz problemowych..i maja najlepszy oddzial neonatologiczny z ogromna przezywalnoscia wczesniakow z waga od 500g-990g..

Co do porodow to przy sn jest jedna sala podzielona na 3boksy..a potem odwiedziny albo na sali albo na korytarzu..
    Natomiast przy cc to odrazu po operacji przewoza na sale gdzie sie juz przebywa te kilka dni-odwiedzin na sali nie ma..ewentualnie jest pokoj odwiedzin..
    Tatus moze jedynie zerknac na dzidziusia i zrobic fotke jak wyjezdza z sali operacyjnej..zadnego kangurowania nie ma..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam ciekawa rzecz. Zjedzenie całej czekolady nie gwarantuje, ze Olga sie poruszy. Wystarczy jednak jabłko lub mandarynka, a Mała zaczyna tance, uwielbia owoce podobnie jak ja :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mówiła o tym , że ojciec nie może normalnie przytulić maluszka tylko widzi go za szybą .. :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po sn mówiła że mamy dla siebie 2 godziny wszyscy 3 na sali możemy dzwonić do rodziny, robić zdjęcia, kangurować się, to czas dla nas pod warunkiem, że z dzieckiem wszystko ok :)

Mia1988 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:11

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dla pewności moich słów dzwoniłam do szpitala i niestety maluszek za na wizytach za szybą, czasem robią wyjątek gdy na sali odwiedzin jest 1-2 pary.
    Tatuś ma kontakt z dzieckiem 2-3 godz po porodzie naturalnych a po cc nie. Nie ma jak kara dla ojca dziecka, ze kobieta rodzi przez cc.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzwoniłaś ? kurde wkurzyli mnie :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pod wpływem Waszych dyskusji zadzwoniłam do mojego szpitala na oddział. Mogę przyjechać zobaczyć gdzie urodzę, ale najlepiej wieczorem lub w weekend. No i najlepiej przed wyjazdem zadzwonić, czy jest spokojnie :) Spróbuje w czwartek po SR, muszę tylko spisać sobie wszystkie moje pytania do położnych.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.szpital.rybnik.pl/pl/components/147/announcements/zaproszenie-na-dni-otwarte-pionu-ginekologiczno-polozniczego
    znalazłam coś takiego ale to tak ogólnie pisze ...

czyli po sn mój mąż jak przyjedzie do nas w odwiedziny nie będzie mógł wziąc na ręce własnego dziecka tylko gapić się na nie przez szybę :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzwoniłam min temu. Od 6 lat zero zmian :( tatuś wróg :( ma zarazki .... Nosz kurde babka z tekstem ... Jeszcze zdąży sie nacieszyć .... Nosz kur.a Czuła w moim głosie zdziwienie, to stwierdziła, że jak na sali bedzie 1-2 pary to pozwolą. Ale to jest nie realne bo rodzących jest sporo, to duży oddział.
    Nic zostaje poważna rozmowa z moim ginem .
    I po cc kobieta sie spina żeby mimo bólu chociaż chwilkę przywieźć maluszka za tą szybę bo inaczej kontakt zerowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:29

• Sista Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, Moni - spokojnie, jeszcze kilka tygodni do porodu. Przemyślcie na spokojnie i wybierzcie co najlepsze :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przesada...... moja ginka tam pracuje jako jedyna kobieta chyba, muszę się zapytać o to ale teraz to już sama nie wiem gdzie rodzić :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeby dziecko oglądać za szybą ????????????? no ludzie bez jaj !!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co przy porodzie może być i nie ma bakterii tak ? a na drugi dzień już nie może dotknąc dziecka bo ma bakterie - super !

na jaki dział dzwoniłaś Joasiu ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ