X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja2271 wrote:
    Aleś mi ochoty narobiła na ten chłodnik!!!!!Teraz , czytając Twój wpis - poczułam się chwilę, jak buldog sąsiadów na widok kiełbasy!
    Takiego mam smaka na jakąś wiosenną nowalijkę!

to rozumiesz nie moglam sie postrzymac musiałam kupic :D

Karolaja2271 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu..na nastepnych zdjeciach bedzie na pierwszym planie ;)

Ania1704 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia jaka laseczka normalnie. U mnie najpierw idzie brzusio, potem cycki a na koncu reszta. I waga 85,5kg przy zaledwie 168cm. Choc i tak kazdy mi mowi ze tylko pileczka z przodu i nie widac kilogramow. Najwiecej cycki waza bo zawsze. Byly duze a ja i tak z tych grubnokoscistych jestem..

A ja poszukam szczawiu na łące na sobnotni obiadek mniammm mniammm...

Karolaja2271 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne Brzuchatki! Wracam po tygodniowej nieobecności, naskrobałyście tyle że czytałam z przerwami chyba z 3,5h - najlepszy relaks na świecie, co prawda na początku nie połapałam kimże jest Bożena ale to dlatego że ominęłam niechcący kilka stron postów :D

Nie dam rady Wam wszystkim odpisać, ale trzymam kciuki za wszystkie Mamy w szpitalu i z problemami - dziewczyny jesteśmy już na końcówce! Witam także nowe koleżanki, fajnie że nas coraz więcej! I tyle pięknych fotek brzuszków, czuć wiosnę na forum!

U nas wszystko pięknie! Ślub chociaż cywilny tylko nieźle mnie emocjonalnie trzasnął, wzruszyłam się prawie tak jak moja babcia, a ją naprawdę trudno przebić (ale babcia nie miała lekko bo się zacięła w windzie dla niepełnosprawnych w Pałacu Ślubów - jest już na wózku, trzeba było ściągać ekipę ratunkową :D) Borys mi wypychał nogę przez pępek w trakcie przysięgi aż mi sukienka na brzuchu podskakiwała. Mój Mąż jest wspaniały i jestem mega szczęściarą że go mam!
    Impreza też się udała, wujki się upiły, ciotki plotkowały, babcie wspominały stare czasy, dzieciaki szalały. Kolacja skończyła się o 24, wszyscy poszli spać a ja z mężem skoczyłam na dyskotekę :D A tam gimbaza, licealiści, pryszczate nastolatki - i ja w szpilach (dałam radę!) w 8 miesiącu z mega brzuchem i mój J w garniturze, ale potańczyliśmy sobie a potem przenieśliśmy się już do pokoju hotelowego gdzie mieliśmy meeeega wannę, nie wiem skąd jak wzięłam na to wszystko siłę ;-) Z najbliższą rodzinką z obu stron, w sumie jakieś 18 osób, spędziliśmy w trójmieście kolejne 4 dni - codzienne zwiedzanie, spacery, nad morze, na obiad - marzyłam już o chwili spokoju i ciszy, Borys chyba też się już wymęczył bo wypychał mi brzuch gdzie tylko się dało. Obiecuję Wam fotki w przyszłym tygodniu jak tylko się zabiorę by je przejrzeć.

A tak to czujemy się dobrze, odpukać jak na razie to dla mnie najfajniejszy okres ciąży - nie wymiotuje, nie boję się już że coś się stanie, nadal jest mi dość lekko i mam dużo siły, no ekstra jest!

sss, lilly78, karolinka85, Z., BrumBrumek, Scintilla, Sista, Muniek, Marcia86, gosi_a, Rozalia, Nieukowa, zyrcia, Inesicia, Aka81, Alorrene13, nenette, Joasia:), Viola, maglic, Tigana, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko to super ze wszystko bylo tak jak trzeba.. ;) i ze samopoczucie Ci dopisuje..
    Takze czekamy teraz na piekne foteczki :)
    Wszystkiego najlepszego na Nowej drodze zycia ;) <3

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata- jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :))

A1984 lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz dzisiaj poczulam bolesne kopniaki w pecherz/spojenie..niezbyt to przyjemne.. I jak nigdy w ciagu dnia..przewaznie aktywny jest rano a potem na wieczor..a tu 3 bolesne razy w ciagu dnia..
    Ale pewnie to normalne..i licze ze wszystko ok.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka spojrzałam w kartę i mam 89 kg :) Także 90 przekroczę na bank do końca. W sumie to nie wiem gdzie te kg ale większość chyba w cyckach i biodrach :D No ale mam 175 cm.
    Agata super impreza i podziwiam że sił Ci starczyło, ja po spacerze ledwo dyszę a Ty dyskoteka. Wow :)
    Mężuś dzwonił że już do nas wraca, ależ się cieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 17:29

Ania1704, karolinka85, Sista, nenette, Scintilla, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to My dzisiaj :)

http://wrzucaj.net/images/2015/04/23/DSC0570.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/04/23/DSC0571.jpg

Rozalia, Z., sss, Inesicia, Scintilla, Aka81, Alorrene13, karolinka85, Sista, Karolaja2271, nenette, Muniek, gosi_a, Joasia:), lilly78, maglic, A1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak patrzę na Twoje zdjęcie to wydaje mi się że mamy podobny kształt brzuszków, oczywiście piękny ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Aniu jak patrzę na Twoje zdjęcie to wydaje mi się że mamy podobny kształt brzuszków, oczywiście piękny ;)
    Rozalia, nie mogę się z Tobą nie zgodzić :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagrałam sobie te porody dziś obejrzałam, o masakra popłakałam się oczywiście ale jak zobaczyłam jak one się męczą no tylko jedna z tym gazem dawała rade, to wszystko sobie przypomniałam i normalnie panika, i pójdę do psychiatry po zaświadczenie na cc no nie dam rady tak się boje hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska nebeska;-)

Ania1704 wrote:
    A to My dzisiaj :)

http://wrzucaj.net/images/2015/04/23/DSC0570.jpg

http://wrzucaj.net/images/2015/04/23/DSC0571.jpg

• aghata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie caly dzien przesiedzialam na dworze, uwielbiam taka pogode, a Zuza sie wybiegala mjsze ja szybka kapac bo jak sie walnie spac to nie zdaze. Wciagamy teraz lody z pudelka i czuje sie spelniona hehe.

Sista, Rozalia, Inesicia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba nie mogę doczekać porodu... nie dlatego że mi źle, wprost przeciwnie. Nastawiłam się na wyzwanie... a potem zobaczę i przytulę swojego syneczka :)

A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę kochane, że ustanowiłyśmy nowy Światowy Dzień Fotografowania Brzuszków ciążowych :D

.... też się chciałam pochwalić swoim ... i dopiero wtedy zauważyłam, że ktoś mi podpierniczył moje stopy :( .... oddajcie moje STOPY !!!!!

http://wrzucaj.net/images/2015/04/23/DSC03971_2.jpg

nenette, Muniek, Sista, Ania1704, Nieukowa, Karolaja2271, karolinka85, Z., Rozalia, sss, Aka81, gosi_a, Joasia:), lilly78, maglic, A1984, Alorrene13, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja sie troche boję bo pamietam ze boli po cc i boje sie tego bólu, tego pionizowania, boje sie powtorki z baby bluesa...ale jednoczesnie chcialabym juz tulic w ramionach malego czlowieczka i miec to wszystko juz za soba. Juz pisalam ze mam dosc tej ciazy i dalej podtrzymuje ale jak urodze pewnie bede chciala zeby mi wsadzili go z powrotem. Tak bylo 4 lata temu

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale brzuszki piekne...ja nie wstawie bo sama sobie nie zrobie a nie ma mi kto zrobic

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat :) Bo z jednej strony w ciazy czuje sie swietnie i mogłabym byc w tym stanie jeszcze przez kilka miesiecy. A z drugiej strony chciałabym juz pomykać z Olga na spacerki :) Byłam dzisiaj na Paprocanach (jezioro w naszym mieście z bardzo fajna infrastruktura), no i jak mijałam te setki mamusiek z wózkami to tez juz tak chce !!! :):):) Najlepiej juz lipiec jak sie z Olga poznamy w domowym zaciszu :):)

Pytanie do dziewczyn, które miały juz CC - ile trwa dojście do siebie, kiedy ból mija na tyle, ze chce sie wyjsć z lozka?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wspaniale, że wszystko się udało :) jesteś moją idolką za Twojego powera i dyskotekę na szpilkach ;) wszystkiego dobrego na nowej drodze!

Piękne brzuszki dziewczyny :)

Ja już po wizycie, w ciągu 3tyg przybyło mi tylko 400g, to chyba dieta cukrzycowa tak działa. I w sumie 7,8kg na plusie, jestem w szoku, że przy leżeniu non stop tylko tyle, chyba szybciej spalam kalorie w ciąży :P Pessar dzielnie trzyma szyjkę, mała główkę ma dość wysoko, więc nie napiera :) za ok. 2-3tyg mam zrobić usg żeby sprawdzić czy wody są prawidłowe i jak mała przybiera.
    Byłam też u diabetyka, lekarka pochwaliła mnie za ładne cukry :) po obiedzie mogę sobie pozwolić od czasu do czasu na mały deser ;) leżę więc dalej, skoro tak nam to służy ;) Kolejna wizyta u niej za 3tyg, następne co 2tyg. No ale w między czasie wizytuje jeszcze u drugiego gina, czyli za 1,5tyg :)

A jutro kupujemy mebelki, wszystko robi się coraz bardziej realne :)

Scintilla, Nieukowa, Sista, Z., Rozalia, sss, karolinka85, Joasia:), maglic, A1984, Alorrene13, Inesicia lubią tę wiadomość

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ