X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A ja mam dylemat :) Bo z jednej strony w ciazy czuje sie swietnie i mogłabym byc w tym stanie jeszcze przez kilka miesiecy. A z drugiej strony chciałabym juz pomykać z Olga na spacerki :) Byłam dzisiaj na Paprocanach (jezioro w naszym mieście z bardzo fajna infrastruktura), no i jak mijałam te setki mamusiek z wózkami to tez juz tak chce !!! :):):) Najlepiej juz lipiec jak sie z Olga poznamy w domowym zaciszu :):)

Pytanie do dziewczyn, które miały juz CC - ile trwa dojście do siebie, kiedy ból mija na tyle, ze chce sie wyjsć z lozka?

Najgorszy jest pierwszy dzien jak juz sie wstanie, pielegniarka pomaga wstac, idzie pod prysznic to potem juz jest z gorki...oczywiscie boli kazdy ruch, kazde przekrecanie sie na bok, aaale wydaje mi sie ze porod SN boli bardziej.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette gratuluję tak dobrego wyniku wagowego ;)No i oczywiście pozytywnej wizyty. Ja po pierwszej wizycie czyli po 4 tygodniach miałam 200 g na plusie, a na ostatniej wizycie już 1,5 kg chyba mój organizmus się przyzwyczaił, oby Twój trzymał formę :) Chociaż gin mi powiedział że wg niego woda się zaczęła zatrzymywać.

Aghata lody z pudełka mmmm...ale nas tu cukrowe katujesz ;) Jakbym mogła dorwać takie pudło to chyba z pokrywką bym zjadła :D :D

Kochane z racji tego że za kilka chwil dotrze do domu mój mąż a jutro wyjeżdżamy z rana do mnie, to już teraz życzę Wam miłego, słonecznego weekendu :) Żeby wszelkie bóle odpuściły. Grzejcie brzuszki :) :*

Sista, Scintilla, karolinka85, nenette, aghata, Z., maglic, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

a to my :) Ja z małą Zosią i starszą siostrą Weroniką

ewouw5av4qmb_t.jpg

Sista, Marcia86, karolinka85, aghata, Joasia:), Ania1704, nenette, Z., BrumBrumek, Karolaja2271, maglic, karolina0522, A1984, Alorrene13, Nieukowa, sss, Tigana, szczesliwamama, Inesicia, Scintilla, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze brzuszki :)

Ja nie wiem jak u Was ale ja dziś stwierdziłam,ze kobietom w ciąży powinni zabierać prawo jazdy... Tyle ile dziś błędów popełniłam to Masakra do tego po powrocie do domu okazało się,ze zostawiłam włączone żelasko......poziom rozkojarzenia =100

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem :) Jednak mąż zdążył na SR, nie muszę martwić się wymyślaniem kary. Jednak można na niego liczyć :) Dziś już były ostatnie zajęcia, jakoś smutno się zrobiło, pożegnałam się z dziewczynami, mamy podobne terminy więc jest możliwość że jeszcze się spotkamy bo rodzimy w tym samym szpitalu.
    Ogólne info na temat połogu:
    -karmienie piersią skraca okres krwawienia
    -należy zawsze bardzo dokładnie myć ręce po zmianie wkładki, żeby bakterie nie dostały się np. do pęknięć w brodawkach
    -wycierać krocze tylko ręcznikami papierowymi
    - do podmywania się w połogu najlepiej zrobić sobie roztwór z nadmanganianu potasu lub tantum rosa lub mydełko biały jeleń
    - no i jak najwięcej wietrzyć krocze już w szpitalu (ale jakoś sobie tego nie wyobrażam z tłumem odwiedzających leżeć sobie bez majtek :/ )

No i na koniec malowaliśmy sobie brzuszki, mąż narysował śliczną Hanię, zdjęcie wrzucę jutro bo dziś już padam na nos.

No a dziś faktycznie dzień brzuszkowy, każdy inny i każdy piękny <3

Dobranoc dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:07

karolina0522, Alorrene13, Z., Inesicia, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne dziewczyny!

agawera wrote:
    a to my :) Ja z małą Zosią i starszą siostrą Weroniką

ewouw5av4qmb_t.jpg

• maglic Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zgrzeszyłam dziś - lodem włoskim w wafelku. Zjadłam Go w 5 sekund, a wafelka wsadziłam całego na raz do buzi :O jak ja to zrobiłam? :D niebo w gębie. Cukier 110, po godzince kolejnej - 87. Do czerwca mi starczy szaleństw :D

Śpijcie słodko:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:26

nenette, Sista, gosi_a, Ania1704, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja dziś po obiedzie zjadłam sorbet truskawkowy ;) po godzinie cukier 111, po dwóch 80.. nie byłam w stanie się powstrzymać.. 2tyg bez słodyczy dałam radę, może teraz na kolejne 2 wystarczy :P do tej pory w ciąży byłam słodyczowym potworem, więc lekko nie jest..cały czas pachnie mi czekoladą albo wanilią, jakieś omamy mam chyba ;)

Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie bo coś wspominałyście o jakiejś promocji w Rossmanie na podkłady. Skąd macie informacje o promocji bo ja nigdzie nie znalazłam.

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lodów to i u mnie cukier ok więc pozwalam sobie po obiedzie. Podobno lody przyspieszają metabolizm bo organizm musi je najpierw ogrzać więc pewnie stąd te cukry w normie :-)

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nietypowe pytanie czym się golicie w miejscach intymnych, dziś próbowała to zrobić golarka kilka razy się zaczęłam :( wiec nie wiem czy może spróbować krem do golenia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie.

Ja juz nie spie bo pisze z moja kuzynka i wlasnie nasikala na test w prawdzie druga kreska blada ale jest :)))))))))

Z., karolinka85, Sista, agawera, nenette, Joasia:), Scintilla, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pospane... ale chociaż noc trochę lepsza niż wczoraj :)

Slodyczowe grzeszki - u mnie kawałek ciasta i kawa i cukier 70. Aż byłam w szoku czy mi się glukometr nie popsuł :D ale kawa z chudszym mlekiem a ciacho to takie z owocami czyli bez żadnych kremów naładowanych cukrem :p

Pozdrawiam z łóżka z synem robiącym mi masaż powłok brzusznych od środka :D se macha tymi raczkami i nóżkami, poranna gimnastyka :) <3

Dada, gratulacje dla kuzynki i zdrowej, bezproblemowej tej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 06:13

Scintilla, Ania1704, maglic lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam z rana... Zaraz jade na morfologie i oddac mocz... Aaa sikac mi sie chce..a jeszcze pol godziny musze wytrzymac..bo mocz musi byc z conajmniej 4godzin..a sikalam o 3..ehh

Milego i slonecznego dnia :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja też jadę na mocz i morfo
    Ale ja nasikalam o 3 bo nie dałabym rady, mam nadzieję , że będzie ok...
    Buziaki miłego dnia :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja tez dziś jadę z moczem, oddac krew. Nigdy nie słyszałam tego, ze mocz ma byc przynajmniej z 4h. Byłam w nocy w WC, ale która to była godzina to nie wiem. Teraz juz mi sie chce, wiec zaraz wyskakuje z lozka. A przed badaniem zjem śniadanko, bo dzisiaj mam badanie na przeciwciała i toxoplzmoze.
    Miłego Dnia !!! :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na toxo i odczyn coombsa.

Gosia w gazetce jest o tej promocji, jest od dziś. Po badaniach jadę do rosmanna

gosi_a lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie moczu to jak wyczytałam że ,,ważne jest dostarczenie pobranej próbki do badania w możliwie jak najkrótszym czasie (nie dłuższym niż 2 godziny od pobrania), gdyż wydłużony czas transportu sprzyja kontaminacji próbki, czyli namnażaniu się bakterii. Po dwóch godzinach z każdą minutą wynik staje się mniej wiarygodny.''

Dziewczyny od wczoraj siedzę i dumam mam nadzieję że Wy mi pomożecie ( w sumie nie mi co mojej Przyjaciółce)
    Chodzi o to że 2 lata temu poroniła, aby dostać odszkodowanie z ubezpieczalni musiała mieć akt urodzenie z dopiskiem dziecko urodzone martwo.
    W USC dała metryczkę ze szpitala oraz musiała podać imię padło na Dominikę
    ( jako że bardzo chciała mieć córkę). Niedawno okazało się że po dwóch latach w końcu się udało znowu zajść i będzie córeczka.
    W związku z powyższym zadała mi pytanie czy w USC nie będzie problemu jak po urodzeniu da córce na imię właśnie Dominika.
    Przyznam że ja nie mam zielonego pojęcia, może Wy spotkałyście się z taką sytuacją.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć, ja się golę, teraz już nie wszystko widzę, więc mąż mi pomaga.Wolałabym też,żeby przed porodem to była bliska osoba niż ktoś obcy.Z kremem to uważaj, nie wiem, jakie one mają składy ale podraznienie okolic intymnych- nic fajnego;/Jeśli masz zaufaną kosmetyczkę, może coś Ci poleci?
    agawera wrote:
    Mam nietypowe pytanie czym się golicie w miejscach intymnych, dziś próbowała to zrobić golarka kilka razy się zaczęłam :( wiec nie wiem czy może spróbować krem do golenia

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieło męża ze szkoły rodzenia :D

xm6mse7o7x6d_t.jpg

Suzanna22, Muniek, karolina0522, Z., aghata, lilly78, nenette, agawera, Nieukowa, Inesicia, Scintilla, Alorrene13, dorcia8919, Marcia86, Ania1704, karolinka85, Aka81, gosi_a, Viola, A1984, maglic, sss, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ