Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
[/URL]
to i jaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:04
Scintilla, Inesicia, Alorrene13, dorcia8919, BrumBrumek, nenette, lilly78, Muniek, karolinka85, Sista, Ania1704, Aka81, gosi_a, Marcia86, A1984, maglic, sss, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Scintilla wrote:Ja też dzisiaj po badaniach labo - trzymam kciuki aby wszystkie nasze wyniki były poprawne ... biorę leżak, pled, Inkę z mlekiem i idę się "lansować" na moim 3metrowym balkonie
Robię właśnie dokładnie to samotylko pled niepotrzebny bo u mnie upał
Scintilla lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
agawera wrote:scintilla coś ty nakupowałaś ?
az musze zobaczyć co w tej gazetce ciekawego
No właśnie z kolorówki to wzięłam jedynie podkład i brązer do twarzy ... ale jak powrzucałam sobie parę rzeczy do szpitala jak szczoteczka, pasta, dezodorant, jakiś krem BB i balsam do ust ( w ogóle zakochałam się i polecam BLISTEX INTENSIVE - ratuje suche usta lepiej niż Neutrogena i Regenerum !)+ chemia domowa to mi z łatwością wyszła ta kwota ... ale Pani była b. miła i za grosza dała mi dezodorant Naomi Campbell
Rossmann
karolina0522, Z., agawera, Alorrene13, nenette, karolinka85, Sista, maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista wrote:Agawera - ja chemicznych preparatów bym sie bała, one przecież wyżerają włosy. Wiec na pewno mogą podrażnić delikatna skore. Zamówiłam sobie po ostatniej akcji golarkę elektryczna, jak wypróbuje, dam znać jak mi poszło golenie.
Co do USC - najlepiej zadzwonić do jakiegokolwiek i po prostu zapytać. Gdyby chodziło o żyjące dziecko mógłby byc problem, ale w takiej sytuacji, to chyba nie powinni robić problemów.
A co do golenia to wczoraj wzięłam się na sposób i musze przyznać że nawet się tak bardzo nie zmęczyłam. Na brzeg wanny położyłam lusterko, jedną nogę położyłam na kafelkach a drugą trzymałam w wannie i stanęłam okrakiem nad tym lusterkiem. I musze przyznać że golenie poszło raz dwa, bez zbędnego kombinowania i pocenia się -
Heeejjaaa
Czas na dłuższy wpis po nadrobieniu postów
Agawera ja używam kremu do depilacji Veet skóra wrażliwa, tylko trzeba go przytrzymać conajmniej 5 minut na włosach. Później spłukuję pod prysznicem, scieram te włoski, a jak coś zostanie, a najczęściej zostaje to dogalam golarką zwykłą mając na półeczce lusterko na wysokości kroczaheheheh co za opis ...
Brumbrumek śliczna Hania namalowana, no brawo ! Jak patrzę na Ciebie to jakbym Cię znała, ale to pewnie złudzenie haha !
Dziewczyny wczoraj na porodówce nie byliśmy bo zadzwoniłam do znajomej położnej, a ona mówi nieee Gosiu dziś to nie, bo mam pełne sale rodzących, nie będę z Wami mogła pogadać ani Was oprowadzićTakże kolejne podejśce we wtorek wieczorem. Dowiedziałam się, że ona jest na urlopie od 9 do 18 czerwca. Więc jak nic od 23 maja wywołujemy delikatnie, a od 30 maja po całości aby urodzić do 9 - chciałabym ale zobaczymy jak będzie. Wiadomo że mogą te sposoby nic nie dać, ale spróbować warto. Ona powiedziała, że nawet jak wyjedzie to zostawi kartkę na oddziale koleżankom, że ja to ja i zadzwoni itp. jednak głupio tak, już nie chcę do niej wydzwaniać jak na urlopie będzie za granicą. To tyle w kwestii porodu
Agatko bardzo się cieszę, że ceremonia ślubu była jak z bajki, wymarzona i wieczór totalnego szczęścia i luzu ! SUPERTeraz czas na zobaczenie fotek
Karolinka śliczne zdjęcie, tylko nie da się powiększyćo teraz lepiej, już widzę !!!
SzczesliwaMama wczesnie będziesz mieć swojego Maluszka, pozazdrościć, ale my też się doczekamy
Scintilla ja sączę Inkę z dodatkiem zwykłej kawy, jakoś nie umiem tak wyluzować i pójść na taras z kawką, muszę się przełamać hmmm na pewno pomógł bym mi wygodny fotel/leżak którego nie mam
Ja nigdy nie mam problemów z moczem, bo trzymam do rana zawsze. Trzymam kciuki za dobre wyniki !
buziak :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:22
Z., Scintilla, karolina0522, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Nie było mnie tu od środy popołudnia a tu tyle postów, brzuszków
nadrabiam i nadrabiam
Środowe SR nudne jak flaki w oleju. A zajęcia z panią psycholog to już całkiem klapa. Ale byłam, sumienie mam czyste. A ćwiczenia przed SR super rozluźniające i rozciągające. Więc nie żałuję
Wczoraj od rana glukoza - paskudztwo, ale dałam radę (ale nie ukrywam, myślałam, że będzie gorsze). Potem pojechałam na błogie lenistwo do mamy i wróciłam późno. Sprawdziłam wyniki w necie cukry w normie, więc superI padłam do wyra i z tego zmęczenia nie było większych problemów żeby zasnąć. Uff
Dziś dzień zaczęłam od prania, ale jeszcze nie dla maluszka. To zaczynam od poniedziałku. Zaraz zbieram się do sklepu na zakupy, potem w planie gołąbki na obiad i lekkie ogarniecie chaty. Wieczorkiem zebranie i znów dzień w biegu. Ale za to może padnę i znów zasnę jak małe dzieckoA mój kot chyba oszalał. I stwierdziłam, ze chyba muszę wymyślić jakaś maszynkę, żeby ten oszołom produkował mi prąd
lata jak opętana dosłownie po całym domu, podbiega do mnie, gryzie mnie w stopę i ucieka. I tak już od pół godziny. Czubek dosłownie.
Z., Scintilla, nenette, Alorrene13, karolinka85, maglic, sss, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:suzanna ,co tam u ciebie??
U nas wszystko w porządku:) Trzymamy się w dwupaku, dostałyśmy już nawet pozwolenie na spacery więc od razu psychicznie lepiej się czuje:)Szyjka się nie wydłużyła, nieznacznie skróciła , ale lekarz mówi że jak na moje rewelacje z szyjką jest dobrze na tym etapie.Za tydzień na wizycie mam dostać skierowanie do szpitala na konsultacje w sprawie ściągnięcia szwu i pessara z szyjki i w szpitalu mają mi wyznaczyć termin ściągnięcia tych wspomagaczyLiczę że będzie to równo w 37 tygodniu pełnym tygodniu tak jak wspominał jakiś czas temu lekarz
Więc jeśli tak będzie to do ściągnięcia i ciąży donoszonej zostało 16 dni a potem niech się dzieje wola nieba . Cały czas czytam na bieżąco dzieki temu wiem ze nie jestem sama ze wszystkimi dolegliwościami i bólami która najbardziej doskwierają mi w nocy.
Scintilla mam pytako odnosnie tej promocji w rossmanie bo powoli sie wybieram w ramach spaceru , czy ten rabat -49 % naliczają bez problemu przy kasie i czy widac go na rachunku ?Scintilla, karolinka85, Sista, Inesicia, Nieukowa, nenette, dorcia8919, karolina0522, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Suzanna22 wrote:Scintilla mam pytako odnosnie tej promocji w rossmanie bo powoli sie wybieram w ramach spaceru , czy ten rabat -49 % naliczają bez problemu przy kasie i czy widac go na rachunku ?
Dokładnie - System przy Kasie nalicza -49% od ceny jaka jest na półce ... ponieważ brałam także inne produkty poprosiłam aby kolorówkę wbiła mi na osobny paragon - dzięki temu widziałam od razu, że ceny się obniżyły - Kremy BB nie wchodzą w promocję, tak samo jak podkłady takie jak np LIRENE, które stoją na tych półkach z kremami ... tylko ta kolorówka z oświetlonych gablot -
Witam się w średnio słoneczny dzień
Dzisiaj dołączyłam do ofiar debilizmu ZUS-u i NFZ-u
Jestem zatrudniona na umowę o pracę do 31 lipca 2015 a dziś szanowny NFZ mnie poinformował że od 31 marca nie mam ubezpieczenia z powodu ustania stosunku pracy w dniu 1 marca 2015. Dzwonię do kadr a tam mi mówią że nic na temat mojego wyrejestrowania nie wiedzą, że składki na ubezpieczenie są regularnie opłacane i żebym spróbowała wyjaśniać to w NFZ. I znowu telefon do NFZ, a tam dalej jak grochem o ścianę, a żeby uzyskać jakieś dodatkowe informacje to on nie może i nie może. Więc moja księgowa zadzwoniła do tego dziada i okazało się że z mojego drugiego zakładu z którym rozwiązałam umowę wpłynęło wyrejestrowanie, a te debile nie zwracając uwagi na to że składki wpływały z dwóch zakładów wyrejestrowało mnie całkiem. Teraz czekam na wyjaśnienie sprawy. Mam nadzięję że szybkie, bo jakby przyszło co do czego to mnie teraz w żadnym szpitalu nie przyjmą, chyba że za grube pieniądze.
I chwała położnej ze szkoły rodzenia że mi o tym powiedziała (nie mogła mnie wpisać do refundacji) bo dowiedziała bym się pewnie o tym za miesiąc w szpitalu ze skurczami i rozwarciem
A poza tym to żyć nie umierać. Odpoczywam sobie na balkonie (nie będę mówić o jego wymiarach bo mnie znienawidzicie), i liczę już dni. Do CC pozostało 39 dni, a jeśli niunia się obróciła do mogę rodzić nawet za 25 dni
Z goleniem muszę powiedzieć że doszłam do wprawy i nawet na wyczucie dobrze mi idzie. I 6 tabletek macmiroru wystarczyło żeby pozbyć się infekcji , przynajmniej powierzchownie bo już nic nie pali , nic nie swędzi
Pozdrowionka dziewczyny , miłego dniaJoasia:) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te które muszą leżeć,jak wy to wytrzymujecie? Boli was już też wszystko? Ja cierpię od paru dni katusze,biodra i krzyż odmawiają mi posłuszeństwa
marzę żeby wyjść na spacer,pojeździć na rowerze,co szczerze uwielbiam. A tu dupa,nic nie można!!
Suzanna aż zazdroszczę że lekarz dał ci już pozwolenie na spacery.
Co do golenia,ja ostatnio jadę maszynka wszystko co popadnie. Nie bawię się w żadne kombinowanie tylko do zerai oczywiście na czuja bo nic nie widzę. Może śmiesznie to wygląda,ale mam to już gdzieś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:09
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
lilly78 wrote:Dzień dobry
ale dziś wiosenna pogoda, rano wstawiłam nasze pranie, młodego chwilę czeka, bo mam przestój prasowalniczy
też mam w planach wycieczkę do rossa, chociaż planuję też podjechać do natury, bo tam mają kolorówkę Kobo w promocji.
wczoraj na SR mieliśmy o uspokajaniu dzieci, w sumie ciekawe, ale jak to w praktyce będzie... i pani mocno polecała książkę "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy", a mi ją jakiś czas temu pożyczyła koleżanka, teraz muszę tylko przysiąść i doczytać ją do końca.
aaa, piękne brzuszki, zaraz spróbuję mój wczorajszy wrzucić
U nas na SR też polecali tę książkę. Szkoda, że nie ma jej w mojej bibliotece. A Ty już ją czytasz? Ciekawa? Jeśli tak to może się skuszę i kupie.