X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No spa nie jest na ból a na rozluźnienie mięśni gładkich. Nie zawsze skurcze tych mięśni objawiają się bólem. Ty bierzesz heparyne, acard albo coś w ten deseń ? Jakie dragi jeszcze łykasz? Ja lecę w tej ciąży na encortonie ze względu na Hashimoto i dodatnie ana.
    Acard 75 i clexane 0,6 wiem że to też od tego mogą być plamienia

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • duszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , boli Was brzuch ? Mnie dziś cały dzień , praktycznie cały czas leżę. Wzięłam jedna no-spe i 2x2 tabl magnezu. Mam nadzieję że to przejdzie

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko troszkę i czasami. Bardzo delikatnie jak na okres, ale w ciągu dnia to nie wiem czy przez godzinę w sumie taki ból czuję. Mówiłam o tym lekarzowi i mówił, ze ok. Jak się pytałam co powinno mnie niepokoić to mówił o plamieniach, upewniłam się czy sam ból brzucha ma mnie martwić i powiedział, że nie.
    Dodam jeszcze tylko, że to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnych znanych obciążeń, więc niekoniecznie dla każdej z Was zalecenia będą te same.

Ja wczoraj kupiłam sobie książkę W oczekiwaniu na dziecko - grubas 600stron i zaczynam się wgryzać :) Na pewno wiele rzeczy się dowiem i pewnie mniej panikować będę uzbrojona w taką encyklopedię ;) Myślę czy by jeszcze nie dokupić Księgi ciąży, bo tez ma dobre opinie i chyba nowsza jest. Wy już kupiłyście lub planujecie jakieś lektury ciążowe?

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciazowych lektur polecam "Mundra" Sylwii szwed mój numer 1, nie poradnik a opowieści położnych.
    Książkę "3550 cudów narodzin"
    Bez znieczulenia, jak powstaje człowiek. Profesora debskiego
    I łużycka kaz cook " ciężarówka przez 9 miesiecy" - poradnik ale napisany z jajem :)

Ja w pierwszej ciąży byłam pewna ze to syn, no bankowo,lekarz na prenatalnych już mówił ze syn (dziś twierdzę ze był to wróżbita Maciej co próbował trafic) imię wybrane a tam siedziała córka :)
    Chcielibyśmy drugą córkę

Mnie brzuch nie boli a kluje.
    Mam mega apetyt ,chyba już utyłam z objedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:25

Wuj6p1.png[img][/img]
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydawało, że jem strasznie dużo, ale dziś rano się ważyłam i wyszło, że schudłam odrobinę (niecały kg). Ale ciążę odkryłam na urlopie, gdzie sobie nie żałowałam i miałam kg na plus, więc może to po prostu powrót do mojej wagi ;)
    Ciekawa jestem ile przytyję w ciąży. Ogólnie jestem b. niska i drobna, moja mama jest tej samej postury i w ciążach tyła b. mało. Może tez mi się uda ;)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa 6 tydzień ! Extra <3
    Co do brzuszków mnie też bolał i tez polezalam i przeszło ;) chyba taki dzień.
    Cześć Czerwcówki, wpadłam z odwiedzinami ;) sama jestem z czerwca i gwarantuję że wylosowałyscie wspaniały miesiąc na narodziny dziedziców :)

Morwa, grzeszna24, Mona_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Tak leżę i myślę, że ja to w ciążę swoją uwierzę jak serduszko zobaczę. Póki co jakoś do mnie nie dociera. A już na 100% uwierzę jak urodze hahaha. Co do książek o ciąży, nie czytałam i czytać nie będę bo książki książkami a życie życiem. Wolę czytać książki Stefana Dardy.
    Życzę udanej niedzieli i idę coś szamnąć na śniadanko.

s1985 lubi tę wiadomość

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test i mam 2 grube tłuste krechy

tutusia, MarliOne, hops, grzeszna24 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Ja też póki nie zobacze to nie uwierze... testów troche jeszcze w szafie mam. bardzo mnie korci zeby robić, ale sie powstrzymuje. trzy zrobiłam ,beta ładna, we wtorek mam wizytę.. Mój mąż mi mówi że zrobił bliźniaki :P

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystacie z jakichs aplikacji ciazowych na telefon ??
    W ogole jak to jest. Pisze mi że jestem w 5 tygodniu ciazy a jest to tak naprawde 4 tydzien i leci 2 dzien. Czemu w taki sposob sie wyznacza ciaze ??

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    W ogole jak to jest. Pisze mi że jestem w 5 tygodniu ciazy a jest to tak naprawde 4 tydzien i leci 2 dzien. Czemu w taki sposob sie wyznacza ciaze ??

Ja używam WomanLog Pregnancy, wcześniej używałam zwykłego WomanLog. Oprócz tego mam aplikację HiMommy!.
    Tygodnie ciąży tak właśnie się liczy, jesteś w 4t2d czyli 5 tydzień, czyli 4 tydzień już minął i jest kolejny dzień już nowego tygodnia.
    Jak będziesz 5t2d to będziesz już w 6 tygodniu :)
    To tak jak minuty w piłce nożnej :D jak jest 89m13s to już jest 90 minuta :D
    Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.

:)

Mona_M, hops lubią tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Asystenta ciążowego :) Fajna rzecz ale kalendarza ciąży lepszego niż BBF nie znalazłam.
    Nadal nie czuję się w ciąży. Czasem nawet o tym zapominam :)

Dzisiaj wymyśliłam sobie mega zadanie. Jadę na polowanie wielkiej dyni którą mam zamiar przerobić na pestki.
    O, jakbyście miały jakiś fajny sprawdzony przepis na ciasto dyniowe albo zupę krem z dyni to wrzućcie (WEGE) :)

Czy są może na naszym forum mamy wegetarianki bądź weganki?

• hops Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Acard 75 i clexane 0,6 wiem że to też od tego mogą być plamienia

s1985 jak się czujesz?

Karolina :* lubi tę wiadomość

• tutusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops ja robię zupę dyniową w stylu wschodnim. Najlepsze są dynie hokkaido, zwykłą piżmówkę bym chyba najpierw upiekła i zrobiła puree, żeby zupa za rzadko nie wyszła.
    Podsmażam na oleju kokosowym czosnek z imbirem i chilli (ilości wg uznania, ja lubię sporo), do tego dorzucam dynię pokrojoną w kostkę (hokkaido nie obieram ze skórki), zalewam wodą (lub bulionem warzywnym) i gotuję do miękkości. Potem miksuję, doprawiam garam masala lub inną tego typu przyprawą, dodaję mleka kokosowego do smaku i trochę tamaryndowca (można zastąpić sokiem z limonki lub innym kwaśnym składnikiem), oczywiście sól i pieprz. Zajadam ze świeżym pieczywem. Zupa powinna być gęsta i aromatyczna i o zrównoważonych smakach - słodkim, kwaśnym, ostrym i słonym.

Aplikacji na razie żadnej nie mam - korzystam z kalendarza tutaj no i tu też czytam cotygodniowe informacje.

hops lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzeszna24 wrote:
    Ja używam WomanLog Pregnancy, wcześniej używałam zwykłego WomanLog. Oprócz tego mam aplikację HiMommy!.
    Tygodnie ciąży tak właśnie się liczy, jesteś w 4t2d czyli 5 tydzień, czyli 4 tydzień już minął i jest kolejny dzień już nowego tygodnia.
    Jak będziesz 5t2d to będziesz już w 6 tygodniu :)
    To tak jak minuty w piłce nożnej :D jak jest 89m13s to już jest 90 minuta :D
    Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.

:)

Sa to darmowe aplikacje ??

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:

Sa dwie szkoly. Jedni lekarze licza skonczona tygodnie (czyli jestes w 4tc) a inni stosuja tygodnie rozpoczete czylo w Twoim przypadku 5tc.
    Ja osobiscie stosuje metode skonczonych tygodni :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • hops Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Hops ja robię zupę dyniową w stylu wschodnim. Najlepsze są dynie hokkaido, zwykłą piżmówkę bym chyba najpierw upiekła i zrobiła puree, żeby zupa za rzadko nie wyszła.
    Podsmażam na oleju kokosowym czosnek z imbirem i chilli (ilości wg uznania, ja lubię sporo), do tego dorzucam dynię pokrojoną w kostkę (hokkaido nie obieram ze skórki), zalewam wodą (lub bulionem warzywnym) i gotuję do miękkości. Potem miksuję, doprawiam garam masala lub inną tego typu przyprawą, dodaję mleka kokosowego do smaku i trochę tamaryndowca (można zastąpić sokiem z limonki lub innym kwaśnym składnikiem), oczywiście sól i pieprz. Zajadam ze świeżym pieczywem. Zupa powinna być gęsta i aromatyczna i o zrównoważonych smakach - słodkim, kwaśnym, ostrym i słonym.

Aplikacji na razie żadnej nie mam - korzystam z kalendarza tutaj no i tu też czytam cotygodniowe informacje.
    Tutusia dzięki wielkie za przepis,brzmi pysznie :) na pewno wyprobuję :)

tutusia lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, moja beta z piątku 15, testy wychodzą ładniejsze

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8baa1f3f45.jpg

Wg belly termin 8 czerwca :-)

Aaaa no i jestem mamą cudownego Sebastiana ur 2015 r. :-) :D
    Postaram się nadrobić zaległości i w miarę regularnie uczestniczyć na forum, jeśli mnie oczywiście przyjmiecie do swojego grona.

Jutro powtarzam betę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 13:41

hops, grzeszna24, MarliOne lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia przepis mega!

Mała myszka witamy!!

tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witajcie, moja beta z piątku 15, testy wychodzą ładniejsze

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8baa1f3f45.jpg

Wg belly termin 8 czerwca :-)

Aaaa no i jestem mamą cudownego Sebastiana ur 2015 r. :-) :D
    Postaram się nadrobic zaległości i w miarę regularnie uczestniczyć na forum, jeśli mbie oczywiście przyjmiecie do swojego grona.

Jutro powtarzam betę :-)

Super :)

oar8vfxmb84zoiiv.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ