Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:No spa nie jest na ból a na rozluźnienie mięśni gładkich. Nie zawsze skurcze tych mięśni objawiają się bólem. Ty bierzesz heparyne, acard albo coś w ten deseń ? Jakie dragi jeszcze łykasz? Ja lecę w tej ciąży na encortonie ze względu na Hashimoto i dodatnie ana.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Mnie tylko troszkę i czasami. Bardzo delikatnie jak na okres, ale w ciągu dnia to nie wiem czy przez godzinę w sumie taki ból czuję. Mówiłam o tym lekarzowi i mówił, ze ok. Jak się pytałam co powinno mnie niepokoić to mówił o plamieniach, upewniłam się czy sam ból brzucha ma mnie martwić i powiedział, że nie.
Dodam jeszcze tylko, że to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnych znanych obciążeń, więc niekoniecznie dla każdej z Was zalecenia będą te same.
Ja wczoraj kupiłam sobie książkę W oczekiwaniu na dziecko - grubas 600stron i zaczynam się wgryzać Na pewno wiele rzeczy się dowiem i pewnie mniej panikować będę uzbrojona w taką encyklopedię Myślę czy by jeszcze nie dokupić Księgi ciąży, bo tez ma dobre opinie i chyba nowsza jest. Wy już kupiłyście lub planujecie jakieś lektury ciążowe? -
Ja z ciazowych lektur polecam "Mundra" Sylwii szwed mój numer 1, nie poradnik a opowieści położnych.
Książkę "3550 cudów narodzin"
Bez znieczulenia, jak powstaje człowiek. Profesora debskiego
I łużycka kaz cook " ciężarówka przez 9 miesiecy" - poradnik ale napisany z jajem
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna ze to syn, no bankowo,lekarz na prenatalnych już mówił ze syn (dziś twierdzę ze był to wróżbita Maciej co próbował trafic) imię wybrane a tam siedziała córka
Chcielibyśmy drugą córkę
Mnie brzuch nie boli a kluje.
Mam mega apetyt ,chyba już utyłam z objedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2016, 20:25
-
Mi też się wydawało, że jem strasznie dużo, ale dziś rano się ważyłam i wyszło, że schudłam odrobinę (niecały kg). Ale ciążę odkryłam na urlopie, gdzie sobie nie żałowałam i miałam kg na plus, więc może to po prostu powrót do mojej wagi
Ciekawa jestem ile przytyję w ciąży. Ogólnie jestem b. niska i drobna, moja mama jest tej samej postury i w ciążach tyła b. mało. Może tez mi się uda -
nick nieaktualnyMorwa 6 tydzień ! Extra
Co do brzuszków mnie też bolał i tez polezalam i przeszło chyba taki dzień.
Cześć Czerwcówki, wpadłam z odwiedzinami sama jestem z czerwca i gwarantuję że wylosowałyscie wspaniały miesiąc na narodziny dziedzicówMorwa, grzeszna24, Mona_M lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka. Tak leżę i myślę, że ja to w ciążę swoją uwierzę jak serduszko zobaczę. Póki co jakoś do mnie nie dociera. A już na 100% uwierzę jak urodze hahaha. Co do książek o ciąży, nie czytałam i czytać nie będę bo książki książkami a życie życiem. Wolę czytać książki Stefana Dardy.
Życzę udanej niedzieli i idę coś szamnąć na śniadanko.s1985 lubi tę wiadomość
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny korzystacie z jakichs aplikacji ciazowych na telefon ??
W ogole jak to jest. Pisze mi że jestem w 5 tygodniu ciazy a jest to tak naprawde 4 tydzien i leci 2 dzien. Czemu w taki sposob sie wyznacza ciaze ??
Ja używam WomanLog Pregnancy, wcześniej używałam zwykłego WomanLog. Oprócz tego mam aplikację HiMommy!.
Tygodnie ciąży tak właśnie się liczy, jesteś w 4t2d czyli 5 tydzień, czyli 4 tydzień już minął i jest kolejny dzień już nowego tygodnia.
Jak będziesz 5t2d to będziesz już w 6 tygodniu
To tak jak minuty w piłce nożnej jak jest 89m13s to już jest 90 minuta
Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.
Mona_M, hops lubią tę wiadomość
-
Ja mam Asystenta ciążowego Fajna rzecz ale kalendarza ciąży lepszego niż BBF nie znalazłam.
Nadal nie czuję się w ciąży. Czasem nawet o tym zapominam
Dzisiaj wymyśliłam sobie mega zadanie. Jadę na polowanie wielkiej dyni którą mam zamiar przerobić na pestki.
O, jakbyście miały jakiś fajny sprawdzony przepis na ciasto dyniowe albo zupę krem z dyni to wrzućcie (WEGE)
Czy są może na naszym forum mamy wegetarianki bądź weganki?
-
Hops ja robię zupę dyniową w stylu wschodnim. Najlepsze są dynie hokkaido, zwykłą piżmówkę bym chyba najpierw upiekła i zrobiła puree, żeby zupa za rzadko nie wyszła.
Podsmażam na oleju kokosowym czosnek z imbirem i chilli (ilości wg uznania, ja lubię sporo), do tego dorzucam dynię pokrojoną w kostkę (hokkaido nie obieram ze skórki), zalewam wodą (lub bulionem warzywnym) i gotuję do miękkości. Potem miksuję, doprawiam garam masala lub inną tego typu przyprawą, dodaję mleka kokosowego do smaku i trochę tamaryndowca (można zastąpić sokiem z limonki lub innym kwaśnym składnikiem), oczywiście sól i pieprz. Zajadam ze świeżym pieczywem. Zupa powinna być gęsta i aromatyczna i o zrównoważonych smakach - słodkim, kwaśnym, ostrym i słonym.
Aplikacji na razie żadnej nie mam - korzystam z kalendarza tutaj no i tu też czytam cotygodniowe informacje.hops lubi tę wiadomość
-
grzeszna24 wrote:Ja używam WomanLog Pregnancy, wcześniej używałam zwykłego WomanLog. Oprócz tego mam aplikację HiMommy!.
Tygodnie ciąży tak właśnie się liczy, jesteś w 4t2d czyli 5 tydzień, czyli 4 tydzień już minął i jest kolejny dzień już nowego tygodnia.
Jak będziesz 5t2d to będziesz już w 6 tygodniu
To tak jak minuty w piłce nożnej jak jest 89m13s to już jest 90 minuta
Nie potrafię inaczej tego wytłumaczyć.
Sa to darmowe aplikacje ?? -
Nisia2901 wrote:Dziewczyny korzystacie z jakichs aplikacji ciazowych na telefon ??
W ogole jak to jest. Pisze mi że jestem w 5 tygodniu ciazy a jest to tak naprawde 4 tydzien i leci 2 dzien. Czemu w taki sposob sie wyznacza ciaze ??
Sa dwie szkoly. Jedni lekarze licza skonczona tygodnie (czyli jestes w 4tc) a inni stosuja tygodnie rozpoczete czylo w Twoim przypadku 5tc.
Ja osobiscie stosuje metode skonczonych tygodni -
tutusia wrote:Hops ja robię zupę dyniową w stylu wschodnim. Najlepsze są dynie hokkaido, zwykłą piżmówkę bym chyba najpierw upiekła i zrobiła puree, żeby zupa za rzadko nie wyszła.
Podsmażam na oleju kokosowym czosnek z imbirem i chilli (ilości wg uznania, ja lubię sporo), do tego dorzucam dynię pokrojoną w kostkę (hokkaido nie obieram ze skórki), zalewam wodą (lub bulionem warzywnym) i gotuję do miękkości. Potem miksuję, doprawiam garam masala lub inną tego typu przyprawą, dodaję mleka kokosowego do smaku i trochę tamaryndowca (można zastąpić sokiem z limonki lub innym kwaśnym składnikiem), oczywiście sól i pieprz. Zajadam ze świeżym pieczywem. Zupa powinna być gęsta i aromatyczna i o zrównoważonych smakach - słodkim, kwaśnym, ostrym i słonym.
Aplikacji na razie żadnej nie mam - korzystam z kalendarza tutaj no i tu też czytam cotygodniowe informacje.tutusia lubi tę wiadomość
-
Witajcie, moja beta z piątku 15, testy wychodzą ładniejsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8baa1f3f45.jpg
Wg belly termin 8 czerwca
Aaaa no i jestem mamą cudownego Sebastiana ur 2015 r.
Postaram się nadrobić zaległości i w miarę regularnie uczestniczyć na forum, jeśli mnie oczywiście przyjmiecie do swojego grona.
Jutro powtarzam betęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 13:41
hops, grzeszna24, MarliOne lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Witajcie, moja beta z piątku 15, testy wychodzą ładniejsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea8baa1f3f45.jpg
Wg belly termin 8 czerwca
Aaaa no i jestem mamą cudownego Sebastiana ur 2015 r.
Postaram się nadrobic zaległości i w miarę regularnie uczestniczyć na forum, jeśli mbie oczywiście przyjmiecie do swojego grona.
Jutro powtarzam betę
Super