X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Mam wrażenie, że zaraz zwymiotuje na komputer w pracy. Nie wiem jak wytrzymam do 16. Pociesza mnie myśl o dzisiejszej wizycie. :)
    Pianistka wyobraziłam sobie jak codziennie rano wstajesz, jesz śniadanie i oglądasz maluszka na USG. :P

mam to samo , tylko że do 19 ;< się źle czuje jak nie wiem co.. chcialabym juz iść na te L4 ,ale boję się że kierownik wtedy powie '' to dziękujemy za prace'' i zostane z niczym ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:04

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biesroneczko trzymam kciuki. Dla mnie dopóki nie ma krwi to nie jest zle :) bedzie dobrze ale zrozumiałe ze sie martwisz

MalaMyszko herbatę malinową wolno, nie mozna naparu z liści malin. Przyspiesza podobno porod :)

My mieliśmy hustawke, lezaczek i bujaczek. Żadne z powyższych nie zostało zaakceptowane przez moje dziecko ;) wrzeszczała przy próbie umieszczenia jej w tym

Miauczek, tu gdzie mieszkam jest tylko jedno usg w 20 tc. Wypada to u mnie ok 15-20 stycznia

Miuczek lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka głowa do góry, brązowe plamienia się zdarzają, ale dupek nie zaszkodzi

Ja właśnie nie miałam badań na różyczkę i się stresuje trochę. Jak to jest w końcu po tym szczepieniu? Trzeba się doszczepiać?

belldandy ja mam mdłości wieczorem ale raczej takie lekkie, czasem nawet w nocy jak się obudzę

Co do ziół w ciąży podobno polecana jest pokrzywa skrzyp polny oraz dziurawiec ale nie w lecie
    Czytałam też że mniszek lekarski ale ma witaminę A więc nie wiem jak to się ma do tego, że jej w ciąży się nie powinno. Czy ma jej na tyle mało, że nie zaszkodzi?
    Zapytam lekarza, ale może się nie znać na ziołach

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Biesroneczko trzymam kciuki. Dla mnie dopóki nie ma krwi to nie jest zle :) bedzie dobrze ale zrozumiałe ze sie martwisz

MalaMyszko herbatę malinową wolno, nie mozna naparu z liści malin. Przyspiesza podobno porod :)

My mieliśmy hustawke, lezaczek i bujaczek. Żadne z powyższych nie zostało zaakceptowane przez moje dziecko ;) wrzeszczała przy próbie umieszczenia jej w tym

Miauczek, tu gdzie mieszkam jest tylko jedno usg w 20 tc. Wypada to u mnie ok 15-20 stycznia
    O masakra to ja bym nie wytrzymala tak dlugo hehe

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Polecam huśtawkę, miałam przy synku i to było zbawienie. Jedyny minus to miejsce, miałam dużą fisher price co buja przód-tył i na boki i zajmowała 1/4 pokoju. Teraz zastanawiam się nas mamaroo 4 moms ale to chyba coś bardziej jak bujaczek.
    Oj ja szukam coś w stylu baby design locko. Wiesz, mieszkanie 34 mkw więc nie mogę szaleć...

Dom w planach :-) o 16 idziemy do projektanta dogadać szczegóły i w 2017 ruszamy... Oczywiście, jak dostaniemy pozwolenie na budowę...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka spokojnie odpoczywaj wiele z nas miało plamienia. Ja nawet w pierwszej ciąży bardzo duzo i mam zdrowego synka a nie bralam zadnych lekow na podtrzymanie ciazy choc bylam na izbie przyjec. Tu się po prostu nie podaje... Nie każde plamienie musi oznaczać coś złego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:12

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

O liście mi chodziło hehehe ale ja jestem z tych co ciągle panikują, szaleją i wariują więc proszę wziąć na mnie poprawkę hihihihihihihi

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Biedroneczka głowa do góry, brązowe plamienia się zdarzają, ale dupek nie zaszkodzi

Ja właśnie nie miałam badań na różyczkę i się stresuje trochę. Jak to jest w końcu po tym szczepieniu? Trzeba się doszczepiać?

belldandy ja mam mdłości wieczorem ale raczej takie lekkie, czasem nawet w nocy jak się obudzę

Co do ziół w ciąży podobno polecana jest pokrzywa skrzyp polny oraz dziurawiec ale nie w lecie
    Czytałam też że mniszek lekarski ale ma witaminę A więc nie wiem jak to się ma do tego, że jej w ciąży się nie powinno. Czy ma jej na tyle mało, że nie zaszkodzi?
    Zapytam lekarza, ale może się nie znać na ziołach
    W sumie to byl tylko sluz po jednym siusianiu taki brudnobrazowy. Teraz jest czysto na szczescie. Mam nadzieje ze to falszywy alarm i jutro zobacze sliczne, bijace serduszko. Przytulam Was i dziekuje za wsparcie. Co do ziol to tez slyszalam ze pokrzywa jest dozwolona do picia. Ale jest duzo ziol na ktore trzeba uwazac

Paula_29, Miuczek lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 26 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    O masakra to ja bym nie wytrzymala tak dlugo hehe

Ja mam dopiero pierwsza wizyte 18.11 i nie wiem czy bede miala usg ;) Mieszkam w Portugalii. Totalnie nie wiem co się dzieje z moją fasolka... Rozpoczynam juz 10 tydzien ciazy bo 9+0 to u nas 10 tydzien tak? No tak bo 9 skonczony i zaczyna sie 10 :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ja mam dopiero pierwsza wizyte 18.11 i nie wiem czy bede miala usg ;) Mieszkam w Portugalii. Totalnie nie wiem co się dzieje z moją fasolka... Rozpoczynam juz 10 tydzien ciazy bo 9+0 to u nas 10 tydzien tak? No tak bo 9 skonczony i zaczyna sie 10 :)
    Ja też czekam, widziałam się tylko z położną wczoraj i czekam na pierwsze usg jeszcze około 6 tygodni. W poniedziałek idę dopiero na krew i mocz. Jeżeli cokolwiek będzie się działo to mam do swojego lekarza pierwszego kontaktu żeby dostać skierowanie na wczesny skan. To już 3 kraje które podchodzą całkiem inaczej do prowadzenia ciąży: UK, Portugalia i Norwegia ;)

Karolina :*, Miuczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka - będzie dobrze, trzymaj się :))

• madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jeśli herbatka z liści malin jest niewskazana to sok z malin domowej roboty można popijać? Bo ja to codziennie popijam...mam nadzieje, że nie szkodzi :O

thgf43r8f6d704ya.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    Jestem już w domku po wizycie. Tak jak się spodziewałam Pani doktor niezbyt miła. Pęcherzyk 3,8 mm i ciałko żółte :) zdjęcia nie dostałam, tylko skierowanie na glukoze, morfologie i mocz. Mam się zgłosić za 3 tyg z wynikami. Powiedziała, że wygląda na 4 tydzień...

Trzymam kciuki za reszte wizytujących ;)

Gratuluje :) teraz to juz tylko do przodu :) ja jeszcze 3,5h...

Magg_ie lubi tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też jest tak strasznie zimno?? Ustawiam sobie w domu temperaturę na 25 stopni, a jest mi tak strasznie zimno że nie wiem co. Mój facet i synek porozbierani a ja w skarpetach, ocieplanych leginsach i bluzce...

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko na pewno z Maluchem bedzie wszystko dobrze! Trzymaj sie, a jutro na usg zobaczysz swoje Malenstwo :)

Bellandy, najwazniejsze, ze dzidzia rosnie, a o Pani gin zapomnij...

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 oj taak..ja bym mogła lezeć pod koldra i kocem caly dzień, a stopy i dłonie i tak mam lodowate... :O

thgf43r8f6d704ya.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Dziewczyny czy wam też jest tak strasznie zimno?? Ustawiam sobie w domu temperaturę na 25 stopni, a jest mi tak strasznie zimno że nie wiem co. Mój facet i synek porozbierani a ja w skarpetach, ocieplanych leginsach i bluzce...

też. Chociaż w sumie zawsze byłam zmarźlakiem ale teraz to już jest jakieś apogeum. Mąż cały spocony w nocy, śpi bez koszulki i się odkrywa, a ja obok zawinięta w kołdrę jak naleśnik i krzyczę, żeby zamknął okno i odkręcił kaloryfer :/

Olcia99 lubi tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Mi jest zimno tylko wieczorami a w dzien za goraco ... az duszno

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    też. Chociaż w sumie zawsze byłam zmarźlakiem ale teraz to już jest jakieś apogeum. Mąż cały spocony w nocy, śpi bez koszulki i się odkrywa, a ja obok zawinięta w kołdrę jak naleśnik i krzyczę, żeby zamknął okno i odkręcił kaloryfer :/
    Czyli nie zwariowałam :D
    Moje ręce, stopy i nos są jak lód, najlepiej to siedziałabym w kuchni przy piekarniku ;)

madziątko lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zimno i gorąco na zmiane...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ