X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Mam wrażenie, że zaraz zwymiotuje na komputer w pracy. Nie wiem jak wytrzymam do 16. Pociesza mnie myśl o dzisiejszej wizycie. :)
    Pianistka wyobraziłam sobie jak codziennie rano wstajesz, jesz śniadanie i oglądasz maluszka na USG. :P

mam to samo , tylko że do 19 ;< się źle czuje jak nie wiem co.. chcialabym juz iść na te L4 ,ale boję się że kierownik wtedy powie '' to dziękujemy za prace'' i zostane z niczym ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:04

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biesroneczko trzymam kciuki. Dla mnie dopóki nie ma krwi to nie jest zle :) bedzie dobrze ale zrozumiałe ze sie martwisz

MalaMyszko herbatę malinową wolno, nie mozna naparu z liści malin. Przyspiesza podobno porod :)

My mieliśmy hustawke, lezaczek i bujaczek. Żadne z powyższych nie zostało zaakceptowane przez moje dziecko ;) wrzeszczała przy próbie umieszczenia jej w tym

Miauczek, tu gdzie mieszkam jest tylko jedno usg w 20 tc. Wypada to u mnie ok 15-20 stycznia

Miuczek lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka głowa do góry, brązowe plamienia się zdarzają, ale dupek nie zaszkodzi

Ja właśnie nie miałam badań na różyczkę i się stresuje trochę. Jak to jest w końcu po tym szczepieniu? Trzeba się doszczepiać?

belldandy ja mam mdłości wieczorem ale raczej takie lekkie, czasem nawet w nocy jak się obudzę

Co do ziół w ciąży podobno polecana jest pokrzywa skrzyp polny oraz dziurawiec ale nie w lecie
    Czytałam też że mniszek lekarski ale ma witaminę A więc nie wiem jak to się ma do tego, że jej w ciąży się nie powinno. Czy ma jej na tyle mało, że nie zaszkodzi?
    Zapytam lekarza, ale może się nie znać na ziołach

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Biesroneczko trzymam kciuki. Dla mnie dopóki nie ma krwi to nie jest zle :) bedzie dobrze ale zrozumiałe ze sie martwisz

MalaMyszko herbatę malinową wolno, nie mozna naparu z liści malin. Przyspiesza podobno porod :)

My mieliśmy hustawke, lezaczek i bujaczek. Żadne z powyższych nie zostało zaakceptowane przez moje dziecko ;) wrzeszczała przy próbie umieszczenia jej w tym

Miauczek, tu gdzie mieszkam jest tylko jedno usg w 20 tc. Wypada to u mnie ok 15-20 stycznia
    O masakra to ja bym nie wytrzymala tak dlugo hehe

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Polecam huśtawkę, miałam przy synku i to było zbawienie. Jedyny minus to miejsce, miałam dużą fisher price co buja przód-tył i na boki i zajmowała 1/4 pokoju. Teraz zastanawiam się nas mamaroo 4 moms ale to chyba coś bardziej jak bujaczek.
    Oj ja szukam coś w stylu baby design locko. Wiesz, mieszkanie 34 mkw więc nie mogę szaleć...

Dom w planach :-) o 16 idziemy do projektanta dogadać szczegóły i w 2017 ruszamy... Oczywiście, jak dostaniemy pozwolenie na budowę...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka spokojnie odpoczywaj wiele z nas miało plamienia. Ja nawet w pierwszej ciąży bardzo duzo i mam zdrowego synka a nie bralam zadnych lekow na podtrzymanie ciazy choc bylam na izbie przyjec. Tu się po prostu nie podaje... Nie każde plamienie musi oznaczać coś złego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:12

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

O liście mi chodziło hehehe ale ja jestem z tych co ciągle panikują, szaleją i wariują więc proszę wziąć na mnie poprawkę hihihihihihihi

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Biedroneczka głowa do góry, brązowe plamienia się zdarzają, ale dupek nie zaszkodzi

Ja właśnie nie miałam badań na różyczkę i się stresuje trochę. Jak to jest w końcu po tym szczepieniu? Trzeba się doszczepiać?

belldandy ja mam mdłości wieczorem ale raczej takie lekkie, czasem nawet w nocy jak się obudzę

Co do ziół w ciąży podobno polecana jest pokrzywa skrzyp polny oraz dziurawiec ale nie w lecie
    Czytałam też że mniszek lekarski ale ma witaminę A więc nie wiem jak to się ma do tego, że jej w ciąży się nie powinno. Czy ma jej na tyle mało, że nie zaszkodzi?
    Zapytam lekarza, ale może się nie znać na ziołach
    W sumie to byl tylko sluz po jednym siusianiu taki brudnobrazowy. Teraz jest czysto na szczescie. Mam nadzieje ze to falszywy alarm i jutro zobacze sliczne, bijace serduszko. Przytulam Was i dziekuje za wsparcie. Co do ziol to tez slyszalam ze pokrzywa jest dozwolona do picia. Ale jest duzo ziol na ktore trzeba uwazac

Paula_29, Miuczek lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 26 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    O masakra to ja bym nie wytrzymala tak dlugo hehe

Ja mam dopiero pierwsza wizyte 18.11 i nie wiem czy bede miala usg ;) Mieszkam w Portugalii. Totalnie nie wiem co się dzieje z moją fasolka... Rozpoczynam juz 10 tydzien ciazy bo 9+0 to u nas 10 tydzien tak? No tak bo 9 skonczony i zaczyna sie 10 :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ja mam dopiero pierwsza wizyte 18.11 i nie wiem czy bede miala usg ;) Mieszkam w Portugalii. Totalnie nie wiem co się dzieje z moją fasolka... Rozpoczynam juz 10 tydzien ciazy bo 9+0 to u nas 10 tydzien tak? No tak bo 9 skonczony i zaczyna sie 10 :)
    Ja też czekam, widziałam się tylko z położną wczoraj i czekam na pierwsze usg jeszcze około 6 tygodni. W poniedziałek idę dopiero na krew i mocz. Jeżeli cokolwiek będzie się działo to mam do swojego lekarza pierwszego kontaktu żeby dostać skierowanie na wczesny skan. To już 3 kraje które podchodzą całkiem inaczej do prowadzenia ciąży: UK, Portugalia i Norwegia ;)

Karolina :*, Miuczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka - będzie dobrze, trzymaj się :))

• madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jeśli herbatka z liści malin jest niewskazana to sok z malin domowej roboty można popijać? Bo ja to codziennie popijam...mam nadzieje, że nie szkodzi :O

thgf43r8f6d704ya.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magg_ie wrote:
    Jestem już w domku po wizycie. Tak jak się spodziewałam Pani doktor niezbyt miła. Pęcherzyk 3,8 mm i ciałko żółte :) zdjęcia nie dostałam, tylko skierowanie na glukoze, morfologie i mocz. Mam się zgłosić za 3 tyg z wynikami. Powiedziała, że wygląda na 4 tydzień...

Trzymam kciuki za reszte wizytujących ;)

Gratuluje :) teraz to juz tylko do przodu :) ja jeszcze 3,5h...

Magg_ie lubi tę wiadomość

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też jest tak strasznie zimno?? Ustawiam sobie w domu temperaturę na 25 stopni, a jest mi tak strasznie zimno że nie wiem co. Mój facet i synek porozbierani a ja w skarpetach, ocieplanych leginsach i bluzce...

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko na pewno z Maluchem bedzie wszystko dobrze! Trzymaj sie, a jutro na usg zobaczysz swoje Malenstwo :)

Bellandy, najwazniejsze, ze dzidzia rosnie, a o Pani gin zapomnij...

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 oj taak..ja bym mogła lezeć pod koldra i kocem caly dzień, a stopy i dłonie i tak mam lodowate... :O

thgf43r8f6d704ya.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Dziewczyny czy wam też jest tak strasznie zimno?? Ustawiam sobie w domu temperaturę na 25 stopni, a jest mi tak strasznie zimno że nie wiem co. Mój facet i synek porozbierani a ja w skarpetach, ocieplanych leginsach i bluzce...

też. Chociaż w sumie zawsze byłam zmarźlakiem ale teraz to już jest jakieś apogeum. Mąż cały spocony w nocy, śpi bez koszulki i się odkrywa, a ja obok zawinięta w kołdrę jak naleśnik i krzyczę, żeby zamknął okno i odkręcił kaloryfer :/

Olcia99 lubi tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Mi jest zimno tylko wieczorami a w dzien za goraco ... az duszno

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    też. Chociaż w sumie zawsze byłam zmarźlakiem ale teraz to już jest jakieś apogeum. Mąż cały spocony w nocy, śpi bez koszulki i się odkrywa, a ja obok zawinięta w kołdrę jak naleśnik i krzyczę, żeby zamknął okno i odkręcił kaloryfer :/
    Czyli nie zwariowałam :D
    Moje ręce, stopy i nos są jak lód, najlepiej to siedziałabym w kuchni przy piekarniku ;)

madziątko lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zimno i gorąco na zmiane...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ