X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy ze snem to chyba przypadłość ciężarnych ;) Ja od dwóch tygodni nie mogę dostać rano :) Za to wczoraj wieczorem to nawet nie wiem, kiedy zasnęłam ;)

Ja pierwszą wizytę miałam wczoraj bo kończył mi się bromergon i w sumie nie wiedziałam, czy mam dalej brać. Tylko się stresuję przez tą wizytę. Lekarz kazał mi odpoczywać i się oszczędzać. Tylko jak to zrobić, gdy trzeba pracować :/ Powiedziałam mu też o moich bólach podbrzusza, to powiedział, że jak tylko coś się będzie działo typu właśnie ból podbrzusza czy plamienie, to od razu mam do niego przyjść.

Ja według wyliczeń mam termin na 15 czerwca. 20 czerwca mamy 3 rocznicę ślubu więc może uda się maluszka trochę przenosić ;)

ZWM, mnie piersi bolą, ale tylko trochę. Jakiś tydzień przed testowaniem miałam przez kilka dni problemy jelitowo, już się szczerze mówiąc zaczęłam martwić, co się dzieje. Do tego dreszcze. W sobotę jak ręką podjął ;) W niedzielę bóle brzucha jak na @ plus bóle krzyża i pochwy. Teraz jest już trochę lepiej ale czasami coś mnie zakłuje :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Wczoraj zobaczyłam na teście cień cienia cienia, a dzis juz całkiem wyraźna kreska :)
    Na betke skocze może dzis popołudniu. A jak nie to jakoś w tygodniu.
    Termin porodu przypada na 14.06. Ale bedzie cc wiec termin moze ulec zmianie.
    Mam prawie 1,5 roczna córeczkę Anie.
    To nasz 4 cs.

Gratuluje wszystkim juz zaciazonym i życzę zdrowych, spokojnych i nudnych 9 miesięcy. Trzymam kciuki za oczekujące na ||.

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 09:11

tutusia, hops, MarliOne lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie ma żadnych objawów oprócz problemów z snem.. zaczynam się niepokoić że nic się u mnie nie dzieje

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Witam się po cichu :)
    dzisiaj 11 dpo a ja od wczoraj wysikuję II kreski :)
    to test z dzisiaj :)
    24eu9hj.jpg

Jeszcze jestem w szoku, o córkę staraliśmy się 3 lata a tu 2 cykle i już :D tak jak gin zalecił, nie zwlekać, a pójdzie szybko :)
    tak więc mam nadzieję być z wami aż do czerwca <3
    życzę wszystkim dziewczynom spokojnej i nudnej ciąży
    tp wg Belly to 13 czerwca :)
    A jednak, podgladalam Cie na ovu, gratuluje :)

s1985 lubi tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie kiedy lekarz zakłada karte ciąży?

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Małamyszka mamy ten sam dzień porodu :)chociaż ja bede miała wcześniej ze względu na cc
    Ja też raczej cc ;-) , pierwszy poród cc

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    u mnie nie ma żadnych objawów oprócz problemów z snem.. zaczynam się niepokoić że nic się u mnie nie dzieje
    Ciesz się, że na razie nic nie odczuwasz, w pierwszej ciąży spałam na stojąco, a teraz ledwo wstanę i już mi niedobrze... Brzuch boli, ale to normalne.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umnie tez żadnych objawów tylko czasem brzuch mnie boli cały czas biorę luteine 100mg no i szybko IDE spać a za to 5 rano i nie mogę j z spać

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka piękna krecha heheheehhe

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png

Wysłany: 4 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    wiecie kiedy lekarz zakłada karte ciąży?
    Zobaczy serduszko, zleci badania i na następnej wizycie jak przyjdziesz z badaniami założy kartę ciąży. Jestem położną pracuje akurat z lekarzem w gabinecie gin i my tak robimy :)

s1985 lubi tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzasina89 -mogłaś sie nie przyznawać będziemy Cie teraz maltretować pytaniami :P

s1985 lubi tę wiadomość

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka, no imponująca jeszcze nie jest :) ale myślę, że jak na 11 dpo i tak ładna :)

dzastina, i ja Tobie kibicowałam na OF :)

Wiecie, u mnie "objaw" podobny do waszych. kłopoty ze snem :/ jak widzicie na suwaczku, mam już małe dziecko... ogólnie córka budzi się w nocy dość sporo, zwykle chodzę jak zombie i marzę o każdej minucie snu... a dzisiaj, po jednej z pobudek wróciłam do łózka i przewracałam się z boku na bok 2 godziny! :/ i wcale mi się to nie podoba, bo ledwo oko zmrużyłam a młoda obudziła się kolejne 2 razy po czym radośnie wstała o 5:30

małaMyszka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 4 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    dzasina89 -mogłaś sie nie przyznawać będziemy Cie teraz maltretować pytaniami :P
    Spoko jak bede wiedzieć to odpowiem, w pracy też mnie w ten sposób molestują, przyzwyczaiłam się :P

hops, s1985 lubią tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problemy ze snem, ale druga strone. Przesypiam z 11h dziennie. Nie pracuje i chwilowo ogolnie obowiazkow za duzo nie mam, bo maz za granica, a ja tu sama. Spie w nocy 8h, wstaje cos porobiło e, zjem sniadanie i 2h pozniej zaczynam ziewac a oczy same sie zamykaja. I znowu 2-3h snu. Jednego dnia po dluzszym spacerze to mialam 2 drzemki. Masakra jakas!
    Dobrze, ze moge sobie na to pozwolic ;)

hops lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    No umnie tez żadnych objawów tylko czasem brzuch mnie boli cały czas biorę luteine 100mg no i szybko IDE spać a za to 5 rano i nie mogę j z spać
    Mam identycznie.

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy to ból piersi a raczej sutkow-mega wrazliwe.
    Ze spaniem hm.. w ciagu dnia chodze zamulona, wieczorem herbatka rumiankowa serial i spie jak małe dziecko. Rano budzik dzwoni o 8 i jestem nie przytomna. Nie mowie już o tym co mi sie w nocy śni- sny bardzo realistyczne i w sumie rano zastanawiam sie czy ja w ogole spalam :P

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • syringe Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo bolą mnie piersi.

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • hops Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! dzień mnie nie było a tu tyle noewości!!! :)
    gratuluję wszystkim nowym mamusiom i ogromnie się cieszę że nas tak dużo już (a terminy chyba mamy wszystkie do 10.06 jakoś? więc pewnie jeszcze sporo dziewczyn do nas dołączy )
    Ja po 10.10 mam pierwsze usg i chyba sopiero po tym zacznę się naprawdę cieszyć..Powinno być już widać serducho bo to 7t będzie..
    Ogólnie gdyby nie pogoda to na samopoczucie nie mogłabym narzekać.

I.Ana.I u mnie też zero objawów i też mnie to niepokoi dlatego czekam z niecierpliwością na to usg..chociaż korci mnie żeby betę zrobić..Tylko z drugiej strony bez sensu kłuć się po to by zaspokoić swoją ciekawość..a co ma być to i tak będzie!

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops, u mnie wychodzi 13.06 z om i 16.06 z owu :D szybka jestem

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Hej dziewczyny!!! dzień mnie nie było a tu tyle noewości!!! :)
    gratuluję wszystkim nowym mamusiom i ogromnie się cieszę że nas tak dużo już (a terminy chyba mamy wszystkie do 10.06 jakoś? więc pewnie jeszcze sporo dziewczyn do nas dołączy )
    Ja po 10.10 mam pierwsze usg i chyba sopiero po tym zacznę się naprawdę cieszyć..Powinno być już widać serducho bo to 7t będzie..
    Ogólnie gdyby nie pogoda to na samopoczucie nie mogłabym narzekać.

I.Ana.I u mnie też zero objawów i też mnie to niepokoi dlatego czekam z niecierpliwością na to usg..chociaż korci mnie żeby betę zrobić..Tylko z drugiej strony bez sensu kłuć się po to by zaspokoić swoją ciekawość..a co ma być to i tak będzie!

Ja tez bety nie robie kolejny raz bo to niepotrzebny stres przed odbiorem wyników. W dwoch pierwszych ciazach poronionych po co chwile robilam i teraz sobiw postanowilam że nie będę już robić.
    Czekam zatem do 18 października

hops lubi tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ