Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_90 wrote:Pianistka piękne!
Renc, super! Mój dzidziol też młodszy niż om wskazuje, a byłam na pierwszej wizycie w 5t6d (wg usg) i crl było 0,33cm chyba
Dziś znowu złapały mnie mega mdłości o podobnej godzinie jak wczoraj. Czy to możliwe zeby mdłości dawały o sobie znać dopiero w 9-10 tyg? W sumie stężenie bhcg teraz jest chyba największe więc może mój organizm przestaje tolerować dopiero taka ilość -
Ezia90 wrote:Aa dziś w poradzie dnia jest info o piciu 10 szklanek wody.. Ja tyle nie pije. Staram się nawadniac ale jest to głównie herbata zwykła lub owocowa, czasem sok owocowy. To aż takie ważne by tyle.pić?? Poza tym ja sikam jak glupia:) 250ml herbaty wypije a wysikam 2 litry po niej:)
-
Niki69 wrote:A ja byłam w 5t6d i mój miał 0.22cm i lekarz widział serce ale cxy ten zarodek nie za mały???Twój o dużo większy:/
Przecież to ledwo milimetr... Albo jakaś różnica 1-2 dni z datą om... Serducho było? Było! Zacznij myśleć pozytywnie kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 14:46
-
Pianistka wrote:Ja byłam w 6+6 i zarodek miał 2,5 mm
A znasz dokładną datę owulacji? -
Niki69 wrote:Dokładnie nie ale wiem że było tak 29wrzesnia (15dc) były pęcherzyki potem był weekend i poszłam w pon (19dc) i już było po owulacji więc między 16-19dc. Wg usg tak właśnie wychodzi wiek zarodka
tak jakby owulacja była w 16 dc
nie masz sie co martwić!
A tez prawda ze to zależy od aparatu usg. Jeden 2,5 mm określi na 5+3 a inny na 6+.0. -
Pianistka wrote:Jesli byłaś w 5+6 i miał 2,2 mm to to wychodzi z usg na jakies 5+4 moze. Wiec tylko 2 dni obsuwy
tak jakby owulacja była w 16 dc
nie masz sie co martwić!
A tez prawda ze to zależy od aparatu usg. Jeden 2,5 mm określi na 5+3 a inny na 6+.0. -
Niki69 wrote:Nie wg miesiączki byłam 6t0d a wg usg wyszło że to 5t5d po tych wymiarach tak wyszło. I tak chyba jest bo tak właśnie wychodziłaby owulacja...tylko martwiłam się czy Te 2.2mm to nie za mało
Ale za mało do czego? :o bo już zgłupiałam...
chyba nie sądziłaś że w 6 tc dziecko będzie miało 10 cm
Masz 2 dni różnicy między wiekiem z OM a wg USG. to jest tyle co nic
Nie myśl tyle bo Cię zjedzą motylejest git!
melmarmis, Paulina_90 lubią tę wiadomość
-
Chwila oddechu od internetu a tu tyle tematów
Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień bolał mnie brzuch i były przytulanki porcelany a dzisiaj mogę góry przenosić.
Wizyte mam w środe i już zaczynam spisywać pytania do gina. Pierwsze i najwazniejsze to peesar-miałam zakładany w 29tc bo moja szyjka miała 15mm wiec w kolejnej ciąży kazali monitorować, pytanie o witaminki i o coś w razie infekcji. Musze też podpytać o poród czy preferuje sn czy cc - bo rok temu miałam cc. Zmieniłam lekarza i musze poznać jego praktyki -
Pianistka wrote:Ale za mało do czego? :o bo już zgłupiałam...
chyba nie sądziłaś że w 6 tc dziecko będzie miało 10 cm
Masz 2 dni różnicy między wiekiem z OM a wg USG. to jest tyle co nic
Nie myśl tyle bo Cię zjedzą motylejest git!
i pochamowac moje wymyśły
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Niki, ja naprawde rozumiem ze chciałabyś by wszystko było idealnie. Ale tak naprawde na usg trzeba brać poprawkę... potem, pod koniec ciazy beda pomiaru np brzuszka, głowy, kości udowej. Moze byc tak ze beda sie różnic o np 2-3 tygodnie. Emma miała o 4 tygodnie główkę większa od reszty... oczywiście ja w głowie przeróżne scenariusze. A wyszło na to ze ma.... dużą glowe
i tyle
Olcia, ja jajników nie czuje, ale ja ich nigdy nie czuje, nawet przy owu. -
Nie sposób was nadrobić!
Lecę na dw telefony, bo za dużo czytam i znowu nie napiszę tego co chcę.
My mamy kosz Mojżesza na kółkach, więc bez trudu można ululać maluszka i przetransportować do sypialni.
Młody czasai z nami zasypia w łóżku i odkładam go do łóżeczka. We wtorek obniżyłam i wyjęłam szczebelki. Może wchodzić i wychodzić.
Na rozstępy i później przed porodem używać będę olejku migdałowego. Palmers, bio oil i inne specyfiki wypróbowałam, miałam tylko jeden na piersi i jeden na brzuchu.
Totoja jak tylko odpalę kompa to uzupełnię listę
Badania prenatalne umówiłam na 25.11 to będzie 12+2 pytałam o pappa, ale babeczka powiedziała, że to kwestia wyboru i najlepiej będzie jak dr zdecyduje czy są konieczne. Dla mnie najważniejsze będzie i tak USG
Zostało mi jeszcze 5 stron do nadrobienia -
Witam sie i ja. Nie wiem.czy dzisiaj juz pisalam ale chyba nie. Mialam wizyte dzisiaj i poza moimi cukrami jest ok. Dostalam nowy glukometr, zapisali mnie do poradni diabo na 15 listopada no i na usg na 18 listopada .
A i chyba dzisiaj zaczelam 11 tydzien hihihops, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Olcia99 wrote:Mnie zaczęły co raz częściej boleć jajniki, w nocy jak nie tak się obórce to czuje ukłucie, dziś robiłam obiad i tak samo. Myślicie że to coś poważnego? Nie miałam tak w pierwszej ciąży.
Ja tak mam, a jak kichne lub kaszlne to masakra;p
To normalne, powieksza sie i pracuje cialko zolte podtrzymujace i odzywiajace ciazeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 16:21
Olcia99 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja polecę jeszcze raz lsiazke "ciężarówka przez 9 miesięcy "kaz Cook
I książkę mundra.
Na yt jest sporo jest fajnych filmow o pielęgnacji np Pawła zawitkowskiego, on wydał też książki z płytami cd.
Ale co teoria to teoria, w praktyce człowiek i tak okazuje się zielony, ale gwarwntuje wszystkim ze się nauczycie. Ja tez nic nie wiedziałam , nawet żadnego dziecka w rodzinie nie było żeby podpytac jakiś rodzicow.
Niektóre rady w poradnikach mają sie nijak do rzeczywistościPaula_29 lubi tę wiadomość