X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    belldandy a nie masz jakoś wizyty na dniach? ja mam takie sny przed wizytą u gina, tylko scenariusz u mnie całkiem czarny..

Wizyta za 2tyg i 4dni:p ale ciagle sie boje o ciaze i pewnie stad to wszystko:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa wrote:
    Właśnie nie. I dr napisal tylko na karcie ciazy . Ale chyba tylko ja się zmartwilam, jeszcze go pomęcze na wizycie , uważam ze profilaktycznie pessar powinien mi założyć, tym bardziej ze w poprzedniej ciąży miałam problemy i z pesarrem chodzilam

Szyjka 3cm chyba nie kwalifikuje sie jeszcze do pessara i zazwyczaj okolo polowy ciazy zakladaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:54

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia, a tobie polecę księgę rodzicielstwa bliskości Searsow

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    belldandy a nie masz jakoś wizyty na dniach? ja mam takie sny przed wizytą u gina, tylko scenariusz u mnie całkiem czarny..

Hops ja też przed wizytą mam zawsze koszmary, jak szłam zobaczyć zarodek, to śniłam, że go nie ma, jak posłuchać serca - to, że go nie słychać, a ostatnio mi się śniło, że dzidziuś robił się co raz mniejszy :/ Ale ja to zawsze tłumaczę sobie w ten sposób, że mózg jakoś musi to wszystko na swój sposób odreagować i tworzy takie drastyczne wizje bo jednak bądź co bądź to jest stres i wszystkie nasze obawy przelewa na marzenia senne. Nie doszukuj się tam chociaż proroctwa :)

Patrzę na Twego słonia i Ty patrz :) trzymam kciuki za wizytę

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Szyjka 3cm chyba nie kwalifikuje sie jeszcze do pessara i zazwyczaj okolo polowy ciazy zakladaja...

Właśnie też mi się wydaje, że jest to chyba za wcześnie na pessar... Aczkolwiek skoro przy wcześniejszej ciąży miałaś problemy z długością szyjki to na bieżąco powinna być monitorowana

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka muszą te słonie wyglądać super :) a ten dodatkowy słonik n=będzie jezcze mniejszy od Słonia Emmy, tak?

Dzięki dziewczyny za dobre słowo..kurczę im mniej czasu do tej wizyty tym częściej mój optymizm mi macha na pożegnanie.. Chciałabym już jutro np 18:00.

Jeszcze o seksie ;) odkryłam coś dziwnego..im więcej w pozycji na wilka tym bardziej się w moim mężu zakochuję <3 tak jakby na nowo :)

• tutusia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tutusia, a tobie polecę księgę rodzicielstwa bliskości Searsow

Dzieki. Kurcze skrytykowana przeze mnie Ksiega Ciazy jest wlasnie autorstwa Searsow... a naprawde nie trafia do mnie ksiazka o zdrowej ciazy, gdzie o szkodliwosci alkoholu jest pol strony, o szkodliwosci slodzikow 3 strony, a o szkodliwosci kofeiny ponad poltora. To chyba jednak inaczej sprioretyzowane powinno byc...
    Moze na wychowaniu znaja sie lepiej.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutusia wrote:
    Dzieki. Kurcze skrytykowana przeze mnie Ksiega Ciazy jest wlasnie autorstwa Searsow... a naprawde nie trafia do mnie ksiazka o zdrowej ciazy, gdzie o szkodliwosci alkoholu jest pol strony, o szkodliwosci slodzikow 3 strony, a o szkodliwosci kofeiny ponad poltora. To chyba jednak inaczej sprioretyzowane powinno byc...
    Moze na wychowaniu znaja sie lepiej.

Księga rodzicielstwa bliskości to swoista biblia zwolenników RB. I o ile ja jestem rownież zwolenniczką rodzicielstwa bliskości tak teoriom Searsow wierna nie jestem. Aczkolwiek większość mam ceni ich ponad wszystko dlatego podałam Ci te pozycje :)
    Osobiście bardzo lubię Tracy Hogg.
    Możesz tez przeczytać "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karp
    Myślę, że w każdej z tych książek znajdziesz coś co będzie bliskie Twoim poglądom :)

Hops, tak to wygląda :)
    własnie nie wiem czy drugi jeszcze mniejszy czy zrobić takiego samego i na końcu takiego dużego z kłami :D jako że tata... ale co jeśli za X lat pojawi się 3ci maluch?
    dphf21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:14

EM89, hops, Paulina_90, renc, Anaitat lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • renc Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg dziś i widziałam serduszko:-) crl 0.35 cm. Wg usg dopiero 6 tydz 0 dni. Trzeba będzie suwaczek zmienić
    Chyba też kupię jakiś poradnik. Ciężko się zdecydowac na jeden jak taki duży wybór

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:16

tutusia, Pianistka, EM89, hops, VillemoVilo, Justyna911, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Księga rodzicielstwa bliskości to swoista biblia zwolenników RB. I o ile ja jestem rownież zwolenniczką rodzicielstwa bliskości tak teoriom Searsow wierna nie jestem. Aczkolwiek większość mam ceni ich ponad wszystko dlatego podałam Ci te pozycje :)
    Osobiście bardzo lubię Tracy Hogg.
    Możesz tez przeczytać "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karp
    Myślę, że w każdej z tych książek znajdziesz coś co będzie bliskie Twoim poglądom :)

Hops, tak to wygląda :)
    własnie nie wiem czy drugi jeszcze mniejszy czy zrobić takiego samego i na końcu takiego dużego z kłami :D jako że tata... ale co jeśli za X lat pojawi się 3ci maluch?
    dphf21.jpg

PRZEPIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3
    A tatę to bym na ramieniu wytatuowała i zawinęła mu trąbę o twoją ;) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:22

Pianistka lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renc gratulacje! ;)
    U mnie tez crl mniejsze i sie zastanawiam czy przestawić suwak na datę z owulacji, bo sie pokrywa...

Hops, to moj ulubiony tatuaz :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    PRZEPIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3
    A tatę to bym na ramieniu wytatuowała i zawinęła mu trąbę o twoją ;) haha
    Nie wykluczam drugiego rękawa w przyszłości wiec wole zostawić ramie w spokoju :D

hops lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renc wrote:
    Byłam na usg dziś i widziałam serduszko:-) crl 0.35 cm. Wg usg dopiero 6 tydz 0 dni. Trzeba będzie suwaczek zmienić
    Chyba też kupię jakiś poradnik. Ciężko się zdecydowac na jeden jak taki duży wybór
    renc gratulacje !! maluszej jest, serducho bije to już tylko z górki .. ;)

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka piękne!
    Renc, super! Mój dzidziol też młodszy niż om wskazuje, a byłam na pierwszej wizycie w 5t6d (wg usg) i crl było 0,33cm chyba :-)

Dziś znowu złapały mnie mega mdłości o podobnej godzinie jak wczoraj. Czy to możliwe zeby mdłości dawały o sobie znać dopiero w 9-10 tyg? W sumie stężenie bhcg teraz jest chyba największe więc może mój organizm przestaje tolerować dopiero taka ilość ;-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • renc Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-) piękny tatuaż

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plukanka z solą pomogła, dzięki:)

Co do lektury jakiejkolwiek na temat ciąży czy wychowania dziecka przez pierwsze miesiące jaka polecacie? Ja mam wrażenie że g*wno wiem i sobie nie poradzę z dzieckiem. Muszę się douczyc, gdzieś doczytać ale co?????

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to moja kuzynka kiedyś powiedziała. Naczytała się przeróżnych poradników odnosnie wychowania, myślała, że wszystko wie. a jak pojawił się młody okazało się, że wszystkie te mądrości moze sobie do d... wsadzić:D Taki się jej wyjątek trafił;)

Renc Gratuluje:)

Ezia Dobrze, że zadziałałaś w porę i infekcja się nie rozwinęła:)

Pianistka Śliczne te słoniki. A jak pojawi się 3 dzieciątko to mozesz przypiąć do ogona taty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:59

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, u mnie było podobnie :D
    Moj mały wywrotowiec mając tydzień spał 2 h w dzien :D kiedy to wszystkie mądre książki prawily o noworodkach wiecznie śpiących i jedzących na zmianę :D pomijając ze nie dała sie odłożyć i pierwsze 6 tygodni spędziła przyklejona do mnie ^^
    Trafiło mi sie HNB i odetchnęłam w sumie jak skończyła z 5 miesięcy i zaczela pełzać. Wtedy nauczyła sie zajmować sobą tak nawet z 10-15 minut ;)
    Ale wiedzę na temat jakichś pierwszych dolegliwości, kołek, ropiejacych oczu czy pielęgnacji warto mieć :)

Ezia, a moze szkoła rodzenia?
    To dziwne ale instynkt tez bardzo duzo pomaga :) niby czegoś nie wiesz a robisz idealnie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:37

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziś w poradzie dnia jest info o piciu 10 szklanek wody.. Ja tyle nie pije. Staram się nawadniac ale jest to głównie herbata zwykła lub owocowa, czasem sok owocowy. To aż takie ważne by tyle.pić?? Poza tym ja sikam jak glupia:) 250ml herbaty wypije a wysikam 2 litry po niej:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ