X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    W związku z tym, że jestem gdzieś na szarym końcu czerwca 29/6 chciałabym zapytać bardziej doświadczonych koleżanek oo wagę. A konkretnie podzielcie się info czy z końcem pierwszego trymestru macie jakieś kg na plusie? Czy zauważyłyście już rosnące brzuszki?

U mnie sporo już kg na plusie, aż wstyd mówić bo 6kg. Podejrzewam , że wynika to z tego, że jak chodziłam do pracy to miąłam po 10 godziń ruchu i zapieprzu i mało jadłam ,bo ze zmęczenia to nawet się nie chce, a teraz sobie ostro folguje ,odpoczywam na maksa, od czasu do czasu spacer, jem regularnie i mi idzie w wagę :) A jeśli chodzi o brzuszek to cięzko u mnie stwierdzić , bardziej to nazywam wzdęciem niż brzuszkiem ciążowym:)

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa wrote:
    U mnie sporo już kg na plusie, aż wstyd mówić bo 6kg. Podejrzewam , że wynika to z tego, że jak chodziłam do pracy to miąłam po 10 godziń ruchu i zapieprzu i mało jadłam ,bo ze zmęczenia to nawet się nie chce, a teraz sobie ostro folguje ,odpoczywam na maksa, od czasu do czasu spacer, jem regularnie i mi idzie w wagę :) A jeśli chodzi o brzuszek to cięzko u mnie stwierdzić , bardziej to nazywam wzdęciem niż brzuszkiem ciążowym:)
    Marisa dzięki za szczerość u mnie 4kg. Historia podobna przed ciążą fitness 3 razy w tygodniu max 1800kcal i samo zdrowe jedzenie. Fakt nie objadałam się przez ostatnie 3 miesiące ale jadłam kiedy chciałam i co chciałam i jedynie spacery. Czekam do zakończenia 1 trymestru i ruszam na jakieś ćwiczenia bo będzie naprawdę ciężko...
    Fajnie usłyszeć, że nie jestem jedyna z kg na plusie bo jak czytam tak fora to większość dziewczyn chudnie dużo na początku ..

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a smarujecie się już jakimiś kremikami na rozstępy ?? Ja kupiłam sobie z palmers z masłem Shea , mam nadziję żę będzie ok:) Tak zapobiegawczo się będę smarować , ale mam nadzieję że mam cudowną skórę i rozstępy się nie pojawią :)

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam :-)

Ja na L4 jestem od 15 grudnia 2014 roku tak naprawdę hehehehehehe z przerwą na macierzyński, kilkanaście dni urlopu i 7 dni opieki na małego haahhahahaha

Co do wagi, to u mnie coś dziwnego się stało, bo "schudłam" 700 gr i wychodzi na to, że od ostatniej wizyty mam 100:gr więcej, a od początku ciąży 700 gr na plusie

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje się Oliwka z olejkiem migdałowym po każdej kąpieli

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze smaruje sie oliwka :) prawie codziennie ;)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ja pracuję tylko do świąt, potem już nie wracam :). I nie wiem jak z tą świadomością wytrzymam jeszcze 3 tygodnie :P
    Ja tez jeszcze pracuje, planuje do konca roku napewno, bo prace mam lekka ale tez juz mi sie coraz bardziej nie chce ;) myslalam ze tylko ja dostaje takiego lenia ;) najdalej do polowy stycznia dociagne, albo poszlabym na pol etatu ale to by sie pewnie wiazalo ze zmiana umowy, wynagrodzenia a potem nizszego chorobowego i macierzynskiego.. wiec wytrwam tyle ile bede mogla/ chciala i zmykam na wolne ;)

• MagM Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    W związku z tym, że jestem gdzieś na szarym końcu czerwca 29/6 chciałabym zapytać bardziej doświadczonych koleżanek oo wagę. A konkretnie podzielcie się info czy z końcem pierwszego trymestru macie jakieś kg na plusie? Czy zauważyłyście już rosnące brzuszki?
    U mnie termin z OM też na 29.06 :) brzuszek jakiś się kształtuje, ale jeszcze nie taki typowo ciazowy. No i mam -2,5kg jak na razie.

Zoja lubi tę wiadomość

• Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Ja na razie nic nie przybralam. Brzuszek mam ale od wzdec i zaparć. Jak na noc wezmę Nospe i espumisan to rano jest płasko.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na L4 jestem od samego początku. Ze względu na wcześniejsze niepowodzenia i plamienia wolałam nie ryzykować.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Marisa, o smarowidłach pisałyśmy kilka dni temu... U mnie olej kokosowy po każdej kąpieli idzie w ruch :)

Na wadze mam obecnie ok +1kg. Siedzę na L4 od poczatku listopada, wcześniej kilka dni urlopu, więc łącznie już 5 tyg.

Wczoraj mój gin zapytał wprost czy planuje jeszcze wrócić do pracy, pogadaliśmy trochę o tym czym się zajmuję i wspólnie stwierdziliśmy, że raczej nie wracam...
    Teraz 6 m-cy przygotowań, szydełkowanie, wybieranie całego dzieciowego osprzętu ;)

km5sdf9h28k60y12.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 o 8 tygodnia ze względu na plamienia. A jeżeli chodzi o wagę, to mi akurat spadło 6kg, mimo braku wymiotów. Po prostu nie miałam apetytu. Na razie waga się wtrzymuje. Mój brzusio się już u dołu zaokrąglił, dojdzie niedługo do wielkości tłuszczykowego brzuszka :)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM, Zoja
    mój Mąż urodził się 29.06 i bardzo fajny z Niego gość :)
    Ogólnie zodiakalne RAKI (znam dobrze 3-ch) to uczuciowe, bardzo przyjazne dusze... zazdroszczę takiego terminu, wiekszość forumowiczek załapie się na Bliźnięta...

Zoja lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jeszcze czy grzeszycie czasem jedząc coś naprawdę niezdrowego? Na przykład zupkę chińską? Chodzi za mną ostatnio, wczoraj się pokusilam ale miałam wyrzuty sumienia że wszamalam taka chemie: D

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydze się też kostkami rosolowymi w zupach ale tak ciężko czymś doprawić żeby zupa miała smak:) macie jakieś bardziej naturalne sposoby?:)

• Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Powiedzcie jeszcze czy grzeszycie czasem jedząc coś naprawdę niezdrowego? Na przykład zupkę chińską? Chodzi za mną ostatnio, wczoraj się pokusilam ale miałam wyrzuty sumienia że wszamalam taka chemie: D

Czasami zdarzają się jakieś grzeszki:) To zapiekanka, to pizza, coś gazowanego, ale staram się nie przesadzać. Raz na jakiś czas. Uściślając to raz na tydzień coś wpadnie.

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często podjadam cos niezdrowego. Najczęściej drozdzowki i slodycze.
    Mam 1kg na plusie. Ale mam tak wielki brzuch jak bym byla w 5miesiacu. Masakra. Mąż się smieje ze jestem grubas. Ale tylko brzuch mi urósł. I wyglada bardzo ciążowo...

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj wizytowałam .Jutro wstawię zdjecie. Ale się zakochałam. Maleństwo finałowe koziołki, odbijalo się nóżkami, brało rączki do buzi. :D

Mojego lekarza nie ma na liście a dostałam wydruk z kilkoma zdjęciami, opisem, podczas usg mówił co sprawdza a trochę to trwało bo co ułożyło się w miarę do pomiaru to zaraz fik nóżkami się odbiło aż się śmiałam :) mam zdjęcie mozgu, ma wszystkie cztery konczyny, serce, żołądek. Wogole aż byłam zaskoczona bo to nie prenatalne a pomiary robił jak na waszych badaniach.
    Jutro więcej napiszę i doczytał was
    Dobrej Nocki :*

ines., Merida86, 100noga lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    domyślam się, sama też mam spore zaległości w książkach, filmach..a i na jogę chciałam się zapisać (która odbywa się koło południa). Wcale nie o nudę na L4 mi chodziło :)

w przyszłym tygodniu mam wizytę u mojego gina to z nim zagadam, może taki odpoczynek to ostatni, jaki mi się trafi przez następne kilka lat po porodzie :)

ja mam ambitny plan pracować do Wielkanocy :D chociaż nie powiem, czasem jestem tak przemęczona, że w ogóle nie dziwie się dziewczynom, które idą już od początku na l4. ja niestety nie moge sobie za bardzo na to pozwolić. ale w okresie świątecznym ide na 2 tyg wolnego, musze sobie wreszcie odsapnąć.

sylwia1985 wrote:
    jest może któraś z Rzeszowa ? Ezia90 Ty skąd ?

ja jestem ;)

Zoja wrote:

brzuszek jest :) na wadze narazie na 0. w pasie + 5 cm. jutro robie podsumowanie I trymestru tj waga, centymetr i zdjęcia to dam znać jak to wygląda bo coś mi sięwydaje, że i waga już drgnęła ;)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa wrote:
    Dziewczyny a smarujecie się już jakimiś kremikami na rozstępy ?? Ja kupiłam sobie z palmers z masłem Shea , mam nadziję żę będzie ok:) Tak zapobiegawczo się będę smarować , ale mam nadzieję że mam cudowną skórę i rozstępy się nie pojawią :)

palmers + bio oil. tak co 2gi dzień, codziennie mi się niestety nie udaje...
    wraz z II trymestrem włączam też lekki ruch, tzn taki jest plan zobaczymy jak pójdzie z wykonaniem bo póki co zmęczenie i sennośc na niewiele mi pozwala.

Gracjanna wrote:
    Hej dzisiaj wizytowałam .Jutro wstawię zdjecie. Ale się zakochałam. Maleństwo finałowe koziołki, odbijalo się nóżkami, brało rączki do buzi. :D

Mojego lekarza nie ma na liście a dostałam wydruk z kilkoma zdjęciami, opisem, podczas usg mówił co sprawdza a trochę to trwało bo co ułożyło się w miarę do pomiaru to zaraz fik nóżkami się odbiło aż się śmiałam :) mam zdjęcie mozgu, ma wszystkie cztery konczyny, serce, żołądek. Wogole aż byłam zaskoczona bo to nie prenatalne a pomiary robił jak na waszych badaniach.
    Jutro więcej napiszę i doczytał was
    Dobrej Nocki :*

gratuluję udanej wizyty :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ