Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie kochane
Czy ktoras Was miała dzis taką wolną od pracy sobote jak ja???
od 12:00 zakasałam rekawy iii...wlączyłam pranie, wyzamiatałam, wyodkurzałam, starłam podłogi na mokro, umyłam dwie łazienki, umylam lustra, zrobiłam obiad i nadal sprzatalam: wyczyscilam dwa małe dywaniki(wycieraczki) i dopiero teraz siedze przy herbatce i owocach i odpoczywam
3,5 h mi to zajeło...
Takie jest zycie kobiety z trzema facetami pod dachemtesciu, szwagier i maz:) Oprocz meza nikt sie nie zainteresuje porzadkiem w domu i tylko czekają na mnie wrrr! a ze w ciagu tygodnia wracam z pracy 15-16 to nie mam na nic siły wiec nadrabiam tygodniowe "zaleglosci" dopiero w sobote
-
Witajcie Kochane!
W końcu się melduję
Dzisiaj małego zostawiliśmy u teściów i pojechaliśmy na zakupy.
Mam pytanie: jakie witaminy będzie brały od II trymestru? Skończył i się femibion natal 1 i cały czas myślę o następnych.
-
Na początku brałam tylko kwas foliowy i myślę, że to w zupełności wystarczy w pierwszym trymestrze. Oczywiście każda z nas jest inna i wiele zależy od wyników badań. Niektóre będą potrzebowały dodatkowej dawki żelaza itp. Warto słuchać zaleceń lekarza.
Teraz od 13 tyg biorę Femibion Natal 2.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 19:39
-
Ja kupiłam na 2 trymestr Doppel herz aktiv MAMA PREMIUM. Sąsiadka mi poleciła ze względu na pełną zalecana dawkę DHA (600mg dziennie). Oprócz tego jest tam: magnez, jod, żelazo, wit D i kwas foliowy.
Myślę, że Wit A i C jesteśmy sobie w stanie dostarczyć z soków- na każdym kartonie jest info odnośnie wzbogacenia soku o te wit...
Adry, wizja letnich spacerów też powoduje wielkiego banana na mej twarzy, ale będzie cudnie!!!
-
Hej to znowu ja i znow marudze...odzywam sie tak co kilka dni bo choroba jest tak uciazliwa ze nie mam na nic sily. Wczoraj odiagnela juz szczyt.mimo wszystkich domowych i bezpiecznych sposobow nos byl coraz gorzej zapchany a od trgo glowa tak bolala ze szkoda mowic pojechalam na taką swiatrcxną i weekendową opieke lekarską. Bo już zaczęłam się bać że zaniedbałam sobie ten katar i już mam chore zatoki pani doktor mnie obejrzała uszy które mnie bolą są czyściutkie więc chyba raczej ten bus napięcia od kataru gardło mam ładne jedynie ten nos... już się tam w gabinecie popłakałam że jestem bezradna i boję się o dziecko... powiedziała mi że na tym etapie ciąży Bez problemu mogę wziąć paracetamol Joanna pewno Uśmierzy bol glowy... co do kropli do nosa powiedziała że nie są zarejestrowane aby je przepisywać w ciazy ale zadzwoniła jeszcze do kogoś i po konsultacji ustaliła że na noc żeby sobie ulżyć mogę zapuścić takie krople dla dzieci. Naprawdę chciałam chronić moje dziecko przed jakimikolwiek lekami Ale Uwierzcie mi już naprawdę nie mogłam funkcjonować wzięłam tabletka paracetamolu głowa znacznie mniej bolała zapuściłam też te krople pełna obaw ale przynajmniej mogłam w nocy oddychać i normalnie przespałam tą noc Teraz mam bardzo wielkie wyrzuty ale Uwierzcie mi nic z naturalnych rzeczy mi nie pomagało...mialam wczoraj 37,5° po tabletce minął ból głowy i wróciła normalna temperatura ciała jednak głupia byłam bo od razu pomyślałam że zmierzę sobie tak jak zawsze mnie żyło się od owulacji temperaturę... No i tutaj bardzo się zdenerwowałam spadła mi praktycznie do poziomu sprzed owulacji teraz mam cały czas wrażenie że po prostu to cała choroba albo it krople do nosa mogły spowodować ze cis sie stalo maluszkowi stad ten spadek temp... myślałam też Drugą opcję że skoro Paracetamol zmniejszył temperaturę to może zadziałał On także na to podstawowa temperatura ciała ktorą zawsze mierzymy przy staraniach... Nie wiem może jestem głupia i piszę durnoty...
-
Niki jesteś chora, podstawowa temperatura ciała może być zaburzona. paracetamol jest dozowolony w ciąży, nie zamartwiaj się z maluszkiem na pewno wszystko ok.Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Czesc kochane
Wreszcie niedziela , można odpoczac
Wczoraj bylam na zakupach w auchanie i akurat buły przeceny body 3 sztuki za 10zl a ogolnie kosztowaly 32zl no nie mogłem doe powstrzymac , takie piekne ;p , teraz nic nie kupuje juzczekam na poznanie plci hehe miłego dnia
Merida86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiki nie martw się, ja byłam chora w 7 tygodniu i lekarz również kazał mi wziąć paracetamol na zbicie temperatury, powiedział że jest on bezpieczny (w rozsądnych dawkach). Twojemu bobasowi jest potrzebna zdrowa mama a skoro naturalne sposoby nie pomogły to znaczy, że leki były niezbędne. Dobrze, że je wzięłaś bo nieleczona choroba może się rozwinąć w coś gorszego. Kuruj sie, oby teraz było tylko lepiej
-
.kropka. wrote:Niki nie martw się, ja byłam chora w 7 tygodniu i lekarz również kazał mi wziąć paracetamol na zbicie temperatury, powiedział że jest on bezpieczny (w rozsądnych dawkach). Twojemu bobasowi jest potrzebna zdrowa mama a skoro naturalne sposoby nie pomogły to znaczy, że leki były niezbędne. Dobrze, że je wzięłaś bo nieleczona choroba może się rozwinąć w coś gorszego. Kuruj sie, oby teraz było tylko lepiej
.kropka. lubi tę wiadomość
-
Niki69 Paracetamol jest bezpieczny w ciąży. Dodatkowo jest wiele leków i suplementów które w ciąży są dozwolone i spokojnie znajdziesz je w aptece.
Na katar sól morska, na gardło Tantum verde w aerozolu, poza tym cała seria Prenalen i wiele innych. Nie bój się, że zaszkodzisz dziecku, bardziej zaszkodziłaby mu niedoleczona ciągnąca się infekcja niż opanowane lekami przeziębienie.
Zobaczcie jaki fajny artykuł o badaniach USG pierwszego trymestru mamaginekolog wstawiła na stronę http://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
Czytacie ją? Ja bardzo lubię te medyczne posty. Wiele się dowiedziałam i wiele wątpliwości rozwiała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:15
.kropka. lubi tę wiadomość
-
Freska wrote:Niki69 Paracetamol jest bezpieczny w ciąży. Dodatkowo jest wiele leków i suplementów które w ciąży są dozwolone i spokojnie znajdziesz je w aptece.
Na katar sól morska, na gardło Tantum verde w aerozolu, poza tym cała seria Prenalen i wiele innych. Nie bój się, że zaszkodzisz dziecku, bardziej zaszkodziłaby mu niedoleczona ciągnąca się infekcja niż opanowane lekami przeziębienie.
Zobaczcie jaki fajny artykuł o badaniach USG pierwszego trymestru mamaginekolog wstawiła na stronę http://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/
Czytacie ją? Ja bardzo lubię te medyczne posty. Wiele się dowiedziałam i wiele wątpliwości rozwiała.
Właśnie czytałam ten wpis u mamy ginekolog ona jak zwykle wszystko świetnie obrazuje lubię zaglądać na jej bloga i fb Ale najbardziej uwielbiam filmiki na Snapchat -
Piegus wrote:Jeśli chodzi o witaminy to lekarz zalecił mi brać mama dha premium +, mam wrażenie ze jest tam wszystko
A co do świeżych owoców i warzyw.. najbardziej ubolewam nad tym, ze będzie sezon na truskawki, a ja się obejdę smakiem ;(
niby dlaczego? Mój syn akurat nie miał uczulenia po truskawkach i cytrusach, ale np skaze białkową i nie mogłam jeść niczego co zawierało mleko...
Nie ma reguły, więc z góry nie zakładaj;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016