X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ja szybko przełączyłam Titanica właśnie z powodu płaczu :D
    Zgadnijcie kto schowany przed Julka wcina lody??? Wszystko przez was :P całe lato o dwóch lodach a tu o :D

Madlene witaj :) nic się nie martw ja miałam to samo. My staraliśmy się o Julke 1,5 roku a jak zaszlam to nie było eufori i konfetti z nieba.
    Cała ciążę nie lubialam jak ktoś do mnie mówił "mamo" dziwnie się z tym czułam i zaraz upominalam żeby tego nie robili. Także albo to jakieś normalne albo obie jesteśmy dziwne :D

Madllene, małaMyszka lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90, dzięki Bogu, bo już myślałam, że ze mną jest coś nie tak :) mam nadzieję, że jak poczuję pierwsze ruchy to coś drgnie. A jeśli nie- to liczę na ten przypływ hormonów w trakcie porodu :) Kiedyś rozmawiałam z dobrą koleżanką, która przyznała mi się, że u niej to nie było tak, że od razu będąc już w ciąży kochała swoje maleństwo, ale uczucia przyszły z czasem i teraz świata nie widzi poza swoim synem :)
    Gracjanna wrote:
    Madlene witaj :) nic się nie martw ja miałam to samo. My staraliśmy się o Julke 1,5 roku a jak zaszlam to nie było eufori i konfetti z nieba.
    Cała ciążę nie lubialam jak ktoś do mnie mówił "mamo" dziwnie się z tym czułam i zaraz upominalam żeby tego nie robili. Także albo to jakieś normalne albo obie jesteśmy dziwne :D

Gracjanna, z tym zwrotem "mamo" - mam dokładnie tak samo :D Zostańmy jednak może przy opcji, że to może niszowe, ale normalne odczucia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 20:58

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam dziwne uczucie rozpierania macicy ,taki ucisk jakby to normalne ? Bo zaczynam się martwić ?

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Hej dziewczyny mam dziwne uczucie rozpierania macicy ,taki ucisk jakby to normalne ? Bo zaczynam się martwić ?
    Twoja macica musi sie porzadnie powiekszyc:) takie rozpierania sa normalne. Jakby bardziej bolalo mozesz wziac no-spe. Chyba ze bardzo boli i jest to staly bol ktory nie przechodzi

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    ja też oglądam Titanica, i kupiłam sobie lody oreo (tak to przez Wasze McFlurry :P ) i normalnie mi łzy lecą do oczu ;p czuje się jak jakaś Bridget Jones, albo jakaś desperatka :D
    Ja pije mleczko jem ciasteczka i tez placze. A piesek oglada ze mna:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciągamy się więc będzie bolało troszkę

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Dziewczyny ja jedynie co mam dla dziecka to na razie kocyk, który kupiła moja mama, bo się jej spodobał. Oczywiście, zdarzyło mi się przeglądać już strony z wyprawkami dla noworodków, ale zakupy zaczniemy pewnie jakoś dopiero w marcu.
    W ogóle to ja jakaś bardzo dziwna jestem, bo choć to była ciąża planowana, to jakoś nie mogę odnaleźć się w roli przyszłej matki- nie potrafię mówić do brzucha, nie jestem jakoś z dzieckiem związana emocjonalnie (chociaż zrobię wszystko, żeby było z nim w porządku). Pocieszam się, że uczucia przyjdą z czasem, choć zazdroszczę mojemu mężowi, który tak bardzo z tej ciąży się cieszy. Z tych też względów, przeglądanie rzeczy dla dzieci ogranicza się u mnie do jakichś 10 minut, po czym mam dość. W ogóle, to może uznacie mnie za totalną dziwaczkę, ale ja nigdy za dziećmi nie przepadałam, może dlatego jakoś na razie jest mi to wszystko takie obce.

Przybijam górną piątkę, mam tak samo. Dziecko planowane, chciane, wystarane, a jakoś nie mam akcji typu zakupy, oglądanie stron z rzeczami dla dzieci, emocje. Dostałam książki o opiece nad małymi dziećmi, jakieś miesięczniki dla mam... i w ogóle nie chce mi się tego czytać :) Dostałam torby z przepięknymi ciuszkami od szwagierki i sobie stoją w kącie, nietknięte. Mam niby szukać wózka, bo dziadkowie się zobowiązali że nam kupią i czekają na podanie modelu, a też mnie to jakoś nie pociąga. Może za wcześnie, może nie chcę zapeszać, nie wiem.
    Mam wrzucone na totalny luz. Dziecko jest i spoko, ale specjalnie mnie nie rozczula ;) Nie to że nie jestem szczęśliwa, bo jestem bardzo, ale nie popadłam w stan emocjonalny typu totalny odlot, wicie gniazda, zakupy i robienie doktoratu na forach internetowych z najlepszych wyprawek, wózków, butelek, itd. If you know what I mean :)

ines., Madllene, Ezia90 lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam cały tydzień wpisów! Uffff przynajmniej nic mnie nie ominie :D

Co do wyprawki, pokoju to dla mnie to czarna magia... Ogólnie większość czasu zapomninam że jestem w ciąży, brzucha nie widac, w ogóle po ej jelitowe okazało się że 4 cm w pasie to było jedzenie a nie ciąża :D Nie wiem kiedy zabiorę się w ogóle za myślenie o kompletowaniu wyprawki i jak to ogarne co trzeba kiedy wcale nie znam na niemowlakach.... Czarna i tajemna magia. Kiedyś przeszłam sie po działach dziecięcych to blakalam się jak dziecko we mgle i nawet bodziakow nie kupiłam...
    Dla mnie ten pomysł z listą wyprawkowa jest super! Będę wdzięcza :)

Szaron, ataeb lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci położone, zrobiłam sobie melise, ponoć pomaga na bóle głowy. .
    Dobrej nocy kobitki :)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i nic się nie martwcie..ja poczułam instynkt macierzyński dopiero po porodzie, choć nawet wtedy nie mogłam uwierzyć że to moje dziecko...

Madllene, małaMyszka lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Przybijam górną piątkę, mam tak samo. Dziecko planowane, chciane, wystarane, a jakoś nie mam akcji typu zakupy, oglądanie stron z rzeczami dla dzieci, emocje. Dostałam książki o opiece nad małymi dziećmi, jakieś miesięczniki dla mam... i w ogóle nie chce mi się tego czytać :) Dostałam torby z przepięknymi ciuszkami od szwagierki i sobie stoją w kącie, nietknięte. Mam niby szukać wózka, bo dziadkowie się zobowiązali że nam kupią i czekają na podanie modelu, a też mnie to jakoś nie pociąga. Może za wcześnie, może nie chcę zapeszać, nie wiem.
    Mam wrzucone na totalny luz. Dziecko jest i spoko, ale specjalnie mnie nie rozczula ;) Nie to że nie jestem szczęśliwa, bo jestem bardzo, ale nie popadłam w stan emocjonalny typu totalny odlot, wicie gniazda, zakupy i robienie doktoratu na forach internetowych z najlepszych wyprawek, wózków, butelek, itd. If you know what I mean :)

Szaron I know what you mean ;) do tego jak zaczynam nawet coś oglądać to i tak zaraz wylazam bo dopada mnie przerażenie że się nie znam. A dzidziuś wyczekiwany i wystarany. Nie wiem może po prostu za wcześnie i zbyt nierealne jeszcze.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nic nie kupuję, bo sie boje. Kocham juz to dziecko i gadam z nim, ale z wyprawka jeszcze poczekam.
    W ogole o ciazy tez nie chce informować.... Wiedza nasi rodzice i rodzenstwo i kilkoro przyjaciol. Reszta zobaczy jak mi brzuch urosnie:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę planowałam kompletować na spokojnie od stycznia, żeby nie wszystko na raz. I bardzo fajnie się złożyło, bo miałam dwie wigilie jedną firmową a drugą ze znajomymi z poprzedniej pracy i nagle się okazało, że tu koleżanka za nie wielkie pieniądze sprzeda wózek z gondolą i spacerówką plus fotelik i wszystkie akcesoria. Wózek na prawdę z górnej półki, mi by było szkoda kasy na taki, a tu w super stanie za grosze :) Potem jeszcze kilka osób, że mają do oddania kartony ubranek, zabawek, niań elektronicznych, chust i wiele innych akcesoriów więc wyjdzie na to, że w styczniu będę jeździć z flaszkami i odbierać :)

Witam Madline i gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Już po śniadaniu, odkurzone, wyprasowane (patent z płynem do płukania - zajebisty!!!!), podłogi umyte, niestety okna też, ale tylko wewnątrz, bo spryskałam rolety płynem i przeszło na szybę, więc trochę octu na gąbkę i ściągaczką zdjęłam.

Łazienka umyta, pranie się robi. Niestety jak kichnęłam w łazience, to tak jakby mi blizna pękła. Mam nadzieję, że to tylko mięśnie zareagowały. Aż boję się sprawdzić detektorem serduszko :-(

Wrzucę się pod prysznic i małemu kaszkę dam, bo nie śpi od 6 i już na drzemkę chce iść :-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po wczorajszej wizycie wszystko ok, maluch ruchliwy, skakało sobie, odbijało sie nożkami :) fajny widok :) rośnie :)
    Musze zrobic krzywa cukrowa jednak. Bleeeeeee ale to po nowym roku dopiero, bliżej wizyty. Fota maluszka na fb :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Wg gin wyniki Pappa sa ok. Choc i tak powiedziała, ze to tylko statystyka.mpolowkowe 30.01 moze wtedy domem sie co za dziec u mnie mieszka? Czy siostrzyczka czy braciszek dla Ani?

Miłego piatuniusiunienka :)

małamigotka, małaMyszka, ataeb, Gracjanna, annamaria83, VillemoVilo, Merida86 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z piątku :) kilka dni nie zaglądałam, przepraszam brak czasu, juz mam dość świątecznych porządków hehe :)
    We wtorek bylam na prenatalnych, badania wyszly dobrze maluch mierzy niecale 8 cm , niestety plci nie poznaliśmy, teraz wizytujemy 04.01.17
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja tym czasem po cichutku zmykam dalej sprzatac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 10:34

małaMyszka, annamaria83, Ulkaa, małamigotka, VillemoVilo, 100noga lubią tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Milk@ ja jeszcze nic nie kupuję, ale widzę że dziewczyny powoli sie obkupują i tylko poinformowalam o takie promocji ;p ja raczej zaczne na wiosne się rozgladać za wszytskim :D
    My czesc wyprawki dostaniemy od rodziny a tak osobiście zacznę kupować luty / marzec juz sie nie mogę doczekać :) :) :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie boje wczesniej zaczynac wiec wyprawke i zakupy typu lózeczko, wanienki i cala wyprawka zaczniemy kupowac w maju Jak na razie mamy wozek 3w1 wiec go tylko przepiore i mamy fure dla naszej dzidzi ;-)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 2 trymestrze! Łuhuu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:06

caroline29, ines., Gracjanna, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 17:44

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ