Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja w drugiej ciąży czułam ruchy juz w 14 tygodniu, głównie chodzi o to ze ruchy czuje się szybciej gdy powłoki brzusznej są poluzowane, mam nadzieję że na święta tez juz poczuje maluszka. Ciekawa jestem kto tam mieszka, ta ciążą jest zupełnie inna niż poprzednie wiec może tym razem chłopiec? :)Maz by się ucieszył, mi tam wszystko jedno..byle by nie ważył więcej niż 4kg:)
Milk@, annamaria83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zdaje sie ze robilam dzis bardzo duzy blad. Moja mala wrzucila ciasteczka ze kanape, a tu niestety jak sie zostawi gdzies jakies jedzenie, tym bardziej alodkie, zaraz sie zejdzie jakies robactwo... wiec sprytna mama zaczela sprzatac. Niestety nie pomyslalam ze jakp ciezarna nie powinnam sie tak wyginac. I w pewnym momencie poczulam u gory brzucha jakby cos sie odkleilo od srodka... mialam to wczesniej ze dwa razy w tym samym miejscu. Rozmawialam o tym z polozna to mi powiedziala ze dopoki nie krwawie to wszystko jest ok. Jak dla mnie jak zaczne krwawic to bedzie juz za pozno na cokolwiek. I teraz siedze spanikowana bo brzuch boli i zla na siebie bo przeciez moglam poczekac te pol godziny na meza i by to wyzbieral...
-
Cześć Kochane, ja niestety wylądowałam wczoraj na SORze. Od przeziębienia i smarków przeszło na oskrzela i miałam takie duszności, że oddychałam na pół gwizdka. Wparowałam do apteki i powiedziałam co i jak, a babeczka do mnie, że nic mi nie może dać, bo jeżeli są takie duszności, to mam iść do lekarza ogólnego, bo może to być coś poważniejszego.
Jeszcze jak sprzątałam to kaszlałam i kichnęłam, poczułam tylko jakby mi blizna po cc pękła albo tak jakby w środku coś mi się oderwało. Detektorem sprawdzałam i serduszko biło, ale i tak się przestraszyłam.
Wieczorem na sorze dr mnie zbadała i osłuchowo było ok. dała mi konsultację ginekologiczną i na szczęście z maluszkiem jest wszystko w porządku. Strasznego leniuszka mam w brzuszku albo po prostu zmęczyłam go tym kaszlem. W każdym razie nie wiem jeszcze kto u mnie mieszka, bo był tak ułożony, że nawet gin się śmiała i nie mogła go zmierzyć dokładnie. Ma ok. 8,52 cm, a moja szyjka ok. 3 cm.
CRP lekko podwyższone - 18 (norma-10) także bez antybiotyku
Mam się oszczędzać i w razie czego brać no spe na bóle podbrzusza, na kaszel jedynie poleciła prenalen, wiec kupiłam, ale moja kuzynka poleciła mi syrop islandzki z porostu islandzkiego i też go mam. Smarki mnie męczą i trochę mi duszno, dlatego wstałam i wezmę łyczka porostu to może pośpię.
Noooo to się rozpisałam
Co do ruchów to ja już czuję. Szczególnie po śledziach przedwczoraj dawało czadunie są regularnie, ale wiem że to jest to. Gin wczoraj pytała czy już czuję i jak powiedziałam, że tak, to tylko się uśmiechnęła i kiwnęła, że b. dobrze.
Jeśli chodzi o fb to ogarniam w miarę możliwości. Mala latynoska wysłałam zaproszenie na podanego maila
Jeszcze do marutki wyślę jak odpalę kompa, bo przez tel nie chce mi dodawać po mailu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 05:03
-
19Biedroneczka91 wrote:W ogóle to cześć dziewczynki:)
Przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny.
Poznajcie Muffinkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca35b954287d.jpg
Cudna jest to fakt -
Hej Dziewczyny
Melduje się kolejna czerwcowa mama
))
To moja druga ciąża. Moja starsza córcia w kwietniu skończy 8 lat. Obecnie jestem w 13.tygodniu ciąży. Najprawdopodobniej chłopakW dalszym ciągu jestem w pełni aktywna zawodowo i oprócz tego jeszcze studiuje. Termin porodu to 23. czerwiec.
Witam wszystkie czerwcowe mamusiemałaMyszka, Gracjanna, caroline29, Piegus, Marutka, Merida86, annamaria83, ines. lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Nie boisz się świnki w ciąży?
Cudna jest to fakt
Lila ja nie znam, na prenatalnych maluch był zbyt ruchliwy, nie było szans podejrzeć. Wizyte mam za 2 tyg, będzie to 17 tydz to już mam nadzieję poznać
Dziewczyny jak czujecie ruchy? Tzn do czego można to porównać?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mala latynoska wrote:Malamyszka zaproszenia nie doatalam. Nie wiem czy widzialas wyslalam ci przez pomylke dwa maile. Ten dugi jest poprawny
-
Ezia90 wrote:A ja się witam z bolacym gardłem
nie jest źle ale plukanke solną już zrobiłam i teraz jestem akurat u endokrynologa ale jak wrócę to w ruch idzie czosneczek, imbir i inne cuda