X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :)
    Moja dopiero w któryś dzień przyszłego tygodnia- jeszcze będę się konkretnie umawiać, bo moja gin przyjmuje mnie prywatnie, ale jest dobrą znajomą rodziny mojego męża, więc zawsze gdzieś upchnie :) Na wizytę muszę zrobić morfologię i badanie moczu. Trochę się boję co wyjdzie. Jak pierwszy raz robiłam glukozę to wyszła mi w górnej granicy, ale jeszcze w normie, a nie ukrywam, że mam taki pociąg do słodyczy od początku ciąży, że boję, że z tym cukrem może być problem. Wstyd się przyznać, ale przez to wszystko od początku ciąży przytyłam już jakieś 10 kg i czuję się jak Jabba z Gwiezdnych wojen :D teraz już staram się ograniczać ze słodyczami...
    Ja dzisiaj w pracy do 15:30 :(, właśnie robię sobie przerwę na kanapeczkę, bo już z głodu zaczyna mnie mdlić :(
    Postaram się pracować jak najdłużej- mam pracę umysłową, przed komputerem, ale jest bardzo odpowiedzialna i wymaga trochę kreatywności, a z tym ostatnio u mnie bardzo źle :) Jak już czuję się zmęczona to proszę gin o zwolnienie na okres tygodnia. Myślę, żeby między świętami właśnie odpocząć, bo koniec roku to u nas w pracy bardzo gorący okres, a nie chcę się zamęczać ;)
    Miłego i słonecznego dzionka dziewczyny!

7u2290bvd63lv0ph.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz przytyłam sporo , i tez wogole mnie nie odrzuca od słodkiego zawsze uwielwialam słodycze i nigdy nie bylam szczupla .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 13:53

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Zaczęłam od poniedziałku od 1j insuliny na noc i mam zwiększać codziennie, jeśli cukier na czczo nadal będzie powyżej 90. Tak więc, dzisiaj wstrzykuję sobie już 5j :| Za to znalazłam plus insuliny - zniknęły mi ciała ketonowe z moczu :) Widocznie tego potrzebował organizm.

W środę miałam prenatalne. Dzidzia ma aż 4,85cm, serduszko bije 170/min, przezierność 1,2cm, przepływy w porządku. Ma 2 rączki i 2 nóżki. Nie wszystko udało się zmierzyć, bo Maluch nie chciał się w ogóle odwrócić.
    Leniuszek tylko machał mamusi rączką podczas snu i widziałam ruszający się miarowo brzuszek. Słyszałam serduszko, najcudowniejszy dźwięk <3

Wielkie sprzątanie w połowie zrobione. We wtorek umyłam okna, uprasowałam firanki, wykąpałam kwiaty. Wczoraj zrobiłam 3 prania, więc na dzisiaj mam prasowanie. No i odebrałam zasłony od krawcowej. Tak więc, dzisiaj muszę je uprasować i zawiesić. Niestety, ale Męża mam do wieczora w pracy :/
    Nie nadrobiłam, co u Was, wybaczcie. Idę teraz z Córką na spacer ;-) u nas lekki mrozik i słoneczko.

Miłego dnia wszystkim :-)

Gracjanna, małaMyszka, 100noga lubią tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wszystko będziemy musieli kupować dla maluszka sami. To znaczy teściowie i rodzice coś pomogą ale większość wyprawki na naszej głowie:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę. maluszek ma się dobrze. lekarz sprawdzał wszystkie narządy. nie mierzył, więc nie wiem jaki długi już jest.

caroline29, małamigotka, Ezia90, VillemoVilo, małaMyszka, 100noga lubią tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM wrote:
    Witam się :)
    Zaczęłam od poniedziałku od 1j insuliny na noc i mam zwiększać codziennie, jeśli cukier na czczo nadal będzie powyżej 90. Tak więc, dzisiaj wstrzykuję sobie już 5j :| Za to znalazłam plus insuliny - zniknęły mi ciała ketonowe z moczu :) Widocznie tego potrzebował organizm.

W środę miałam prenatalne. Dzidzia ma aż 4,85cm, serduszko bije 170/min, przezierność 1,2cm, przepływy w porządku. Ma 2 rączki i 2 nóżki. Nie wszystko udało się zmierzyć, bo Maluch nie chciał się w ogóle odwrócić.
    Leniuszek tylko machał mamusi rączką podczas snu i widziałam ruszający się miarowo brzuszek. Słyszałam serduszko, najcudowniejszy dźwięk <3

Wielkie sprzątanie w połowie zrobione. We wtorek umyłam okna, uprasowałam firanki, wykąpałam kwiaty. Wczoraj zrobiłam 3 prania, więc na dzisiaj mam prasowanie. No i odebrałam zasłony od krawcowej. Tak więc, dzisiaj muszę je uprasować i zawiesić. Niestety, ale Męża mam do wieczora w pracy :/
    Nie nadrobiłam, co u Was, wybaczcie. Idę teraz z Córką na spacer ;-) u nas lekki mrozik i słoneczko.

Miłego dnia wszystkim :-)

Megi zazdroszczę Ci zrobionych porządków mi idzie jak po grudzie, przez te bóle głowy ciężko jest mi zrobić cokolwiek .
    Ja nadal nie wiem co z ta moja cukrzycą bo nie miałam jeszcze wizyty ,a dużo miałaś tych ketonow. ? Ja robiłam dwa razy cukier na czczo i miałam raz 95 i raz 90 i w obu przypadkach ketony w moczu.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że 100 uszek i 120 pierogów zrobione i przygotowane do mrozenia :)
    Mąż przywiózł dla małej choinkę do pokoju a z racji tego ze przywiozła sobie koleżankę z przedszkola do pomocy w ubieraniu to ja będę miała trochę spokoju i coś sprzatne jeszcze.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Ja juz od wczoraj II trymestr...myślałam,że nerwy i zamarwianie mi minie ale to chyba taki już mój charakter...dalej boje się cieszyć z ciąży żeby nie zapeszyć... co do kupowania to ja jeszcze tak szybko nie chce zacząć ze strachu ;) a mój tata to juz w ogóle smieszny "lepiej nic za szybko nie planuj nie zapeszaj będziesz kupowała jak dziecko się urodzi" haha no serio ??? Ciekawe cxy bym miała czas :) ja juz nie mogę sie doczekac przygotowywania pokoiku mam wizje i trzeba cały mały pokój pozmieniać pod względem koloru musimy większą szafę wstawić itp no ale to jeszcze na to przyjdzie czas...ja zaraz jade do rodziców na wioskę bo tata sołtys mikołajki organizuje i dostałam za zadanie upiec ciasto ;) a z miła chęcią wyjdę trochę do ludzi i pogadam z kolezankami bo po przeprowadzce to juz kazdy swoje zycie ma: praca dom itp i nie ma kiedy sie spotkac :) także miłego piątku :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... nikt mi nie wmówi ze to delikatne "pukanie" w moim brzuszku to jelita! :P tylko moje dzidzi!:D
    owszem, czuje prace jelit bo albo gazy albo wzdecia ale to co innego, całkiem co innego :D

.kropka., 100noga, annamaria83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gadam ze swoim brzuchem.. może dlatego, że zawsze lubiłam też gadać do siebie :D może to też nie do końca normalne ale kto by się przejmował :D

Ezia ja gdzieś czytałam, że od 16tyg można poczuć ruchy :) u mnie nadal nic sie nie rusza, pewnie dlatego, że ma sporą amortyzację z tłuszczyku hehe :D

Ezia90 lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    A ja gadam ze swoim brzuchem.. może dlatego, że zawsze lubiłam też gadać do siebie :D może to też nie do końca normalne ale kto by się przejmował :D

Ezia ja gdzieś czytałam, że od 16tyg można poczuć ruchy :) u mnie nadal nic sie nie rusza, pewnie dlatego, że ma sporą amortyzację z tłuszczyku hehe :D

Haha no dokładnie kto by sie przejmował :D ja tez czasem gadam do siebie ale do brzusia jakos nie moge sie przelamac :P
    Aaa ja też mam tłuszczyk brzuszny :D bo ogólnie jestem szczupła ale brzuch to juz przed ciażą miałam taki jakbym w 4-5 miesiacu ciazy była, taki zaokraglony, sterczacy, ale sadło sadłem, ale ja czuje w podbrzuszu myzianie tak w macicy, ale tylko i wyłącznie leżąc na plecach z nogami pod tyłek a i to nie zawsze ;)

• Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydawało że czułam już Malutką ale nie wiem sama. Mam nadzieję że już niedługo się ujawni. Wyprawkę planuję zacząć kompletowac w kwietniu.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    A ja sie boje wczesniej zaczynac wiec wyprawke i zakupy typu lózeczko, wanienki i cala wyprawka zaczniemy kupowac w maju Jak na razie mamy wozek 3w1 wiec go tylko przepiore i mamy fure dla naszej dzidzi ;-)
    Myślę Kochana, że my mamy podobne podejście do tego... Będziemy kompletować wyprawkę, po powrocie z dzieckiem do domu:*

annamaria83 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to cześć dziewczynki:)
    Przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny.
    Poznajcie Muffinkę:D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca35b954287d.jpg

małaMyszka, Adry, ines., Merida86 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już kilka razy się zdawało, że czułam ruchy, ale mam wrażenie, że to jakieś omamy, bo trochę na to za wcześnie... Chyba. ;)
    Dwa dni temu mieliśmy roczek synka, już jesteśmy po przeprowadzce, choć nie wszystko skończone. Powoli wracamy do normalności. :) Uf, jestem tym wymęczona i nie wierzę, że już za tydzień święta. :O Na szczęście jeszcze 22 grudnia będę miała okazję podejrzeć malucha na wizycie. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    W ogóle to cześć dziewczynki:)
    Przedstawiam Wam nowego członka naszej rodziny.
    Poznajcie Muffinkę:D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca35b954287d.jpg

Cuuuuuudna :-)))

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy ja też mogę dołączyć do grupy na fb? Przyznam szczerze, że tam zaglądam trochę częściej... Może któraś z Was mnie doda? :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli skoro jest nas wiecej ktorym sie wydaje ze cos czujemy a nie jestesmy pewne czy to to, to chyba to :)

• Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tłuszcz nie ma nic do tego bo ruchy czujesz od środka. U mnie w pierwszej ciąży ruchy czułam na 100% bardzo wcześnie bo około 17-18tc a jak już pisałam rozmiar mam xxl :D piegusek wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek wyslij mi maila to cię dodam albo wyślij do Myszy

Piegus, .kropka. lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grupy ba fb tez bym chciala tam dolaczyc bo jest mi wygodniej. Posalam do myszy ale jest chyba zajeta bo nie mam zadnej odpowiedzi

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ