WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam dziewczyny zazdroszczę, że już czujecie ruchy - ja to chyba jakaś nieczuła jestem :D kończymy zaraz 17 tydzień i nic

gratuluję udanych wizyt i chłopaków :) my jeszcze musimy poczekać na tę informację kilka dni - przynajmniej taką mam nadzieję (dziadkowie już na szczęście odpuścili z różowymi ciuszkami i przestali nas nimi zasypywać i zamęczać :D starają się cierpliwie czekać na potwierdzenie)

100noga, ja już się nauczyłam, że nie szukam odpowiedzi w internecie bo później diagnozuję sobie raka albo jakieś straszne choroby ;) ja bym zadzwoniła do lekarza podpytać czy wcześniejsza wizyta jest wskazana (o ile masz taką możliwość)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy w życiu nie zamieszkalabym z mężem u moich lub jego rodziców. Postawiłam sprawę jasno przed ślubem :-). Moi rodzice i tak by nie chcieli, za to teście namawiali. Koniec końcow 1,5 roku po ślubie mieszkaliśmy w wynajętej kawalerce, a potem kupiliśmy małe dwupokojowe mieszkanie do remontu i długo zylismy w 1 pokoju bez kuchni itd :-) ale fajnie było :-)

mala latynoska, Gracjanna, AgMB lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Długo się wahałam, czy się ujawnić, trochę Was od jakiegoś czasu podczytuję.
    Termin mam z owulacja 8.06. , z om na 10.06., z usg 12.06.
    Mamy już pięcioletniego syna i to w sumie on "nakłonił" nas do podjęcia decyzji o drugim dziecku. Teraz też prawdopodobnie będzie syn. Kolejną wizytę mam 5.01. i mam nadzieję, ze płeć się potwierdzi, chociaż mąż ciągle o córce mówi :)

Ja ruchy czuję już od jakiegoś czasu, zazwyczaj wieczorem, kiedy po całym dniu na nogach w końcu się położę i wczuję w siebie :)ale są to pojedyncze stuknięcia zazwyczaj.

Pisałyście o swoich wagach. To ja chyba jestem rekordzistką. Przed ciążą 52/53kg, wczoraj było już prawie 60kg. Odżywia się zdrowo, w ciąży mało rzeczy mi smakuje, a i tak tyję w niesamowitym tempie. W pierwszej ciąży mimo zdrowego odżywiania i ruchu przytyłam 20kg.

My mamy to szczęście, ze mieszkamy osobno, ale muszę przyznać, ze o wiele lepszy kontakt mam ze swoją teściową i to z nią najpierw podzieliliśmy się wiadomością o ciąży. Bardzo się ucieszyła, nawet coś przeczuwała coć i tak była niesamowicie zaskoczona:)

Mam nadzieję, ze będę się tu regularnie udzielać i razem z Wami przeżywać en cudowny czas nie tylko ciąży, ale i potem, jak maluszki będą na świecie.

Marutka, Sulimirka, LaRa, 100noga, Merida86, Gracjanna, makatka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do ciucha.

Duszności wróciły jestem wykończona

Sulimirka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AgMB , fajnie ze do nas dolaczylas :)
    Mi sie udalo w miare przespać cala noc , ostatnio meczyl mnie katar a raczej zatkany nos, powiedziałam dość nie będę się mordować nasmarowalam sobie kinola porządnie maści majerankowa i naprawde pomoglo, cala noc spokojnie przespalam, oczywiście bez pobutki na toaletę sie nie obyło :)

AgMB lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Hej.
    Myślę, że macica idąc stopniowo w górę powoduje dalsze pociąganie więzadeł i stąd uczucie jakby kłucia. Jeśli jest to po bokach brzucha to pewnie więzadła. Ja też czasami to czuję, będę jutro u gina to się zapytam i napiszę :)
    Tez mam czasami takie uczucia jak by kucie po prawo na wysokość pepka , czasami te pobolewanie sprawia wrażenie delikatnej kolki. Wizyte mam w środę tez zapytam.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie 22 zł haahha

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. A mi mały katar załapał :/ Mam do siebie trochę pretensji, bo u nas ostatnio wieje strasznie, a wczoraj było bezwietrznie i świeciło słońce. Wyszliśmy sobie na podwórko i wróciliśmy z przypchanym noskiem. U mnie to wyglądało trochę inaczej. Bo ja ogólnie pokłóciłam się już tak ostro z mamą, dostałam w papachę kazała mi wyjść delikatnie mówiąc, to wyszłam. A że nie miałam dokąd i za co, to mąż zaproponował mi wspólne mieszkanie. Teściowa na początku była w porządku. Ale w końcu zaczęło mi przeszkadzać to ciągłe wyręczanie i takie poczucie, że po co ja jestem. Poza tym myśleliśmy, że te nasze remonty pójdą trochę inaczej. Poprostu wszystko poszło nie tak, jak to sobie żeśmy wyobrażali ;) Teraz moja mama się ogarnęła i jest naprawdę innym człowiekiem, a ona zgredziała strasznie. Czy on jest maminsynkiem. Kurczę, bardziej on nie chce robić przykrości ani mi ani jej i chcieć dogodzić wszystkim po równo, ale bywa tak, że czasami na to wychodzi. W święta koszulę prasowała mu ona. Bo AKURAT przecież prasowała, a ja pakowałam ubrania małemu na zmianę, więc "jak ja miałam to zrobić, kiedy" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 11:01

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śmiech mnie bierze, bo jadę właśnie 2 raz na morfologię i mocz. Jedyne badania jakie do tej pory miałam o.o i chyba pogadam z lekarzem, czy to w porządku, może mu się coś zapomniało, pomyliło czy coś :D No i masa zakupów, zatrudniaków, wizytacji. Jednym słowem mówiąc zapierdziel od rana. Pozdrawiamy ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    100noga, ja już się nauczyłam, że nie szukam odpowiedzi w internecie bo później diagnozuję sobie raka albo jakieś straszne choroby ;) ja bym zadzwoniła do lekarza podpytać czy wcześniejsza wizyta jest wskazana (o ile masz taką możliwość)

U nas wizyty w ciąży są z położną. Do lekarza rodzinnego nie mam co się zapisywać, bo już z góry wiem co mi powie:D Że jak nie ma plamień albo bólów takich żebym nie mogła podnieść się z łóżka, to nic się nie dzieje. Ewentualnie każe mi brać coś nospopodobnego i tyle...

Niby miałam tydzień temu USG i nic niepokojącego nie było tam widać, ale też to angielskie USG jest za przeproszeniem g...o warte :P Nie ma przy nim lekarza, robi je dziewczyna która ma uprawnienia do obsługi aparatu. Dopiero jak zauważy że coś jest nie tak to kieruje do specjalisty na USG i oczywiście sama nie może mi powiedzieć co tam złego dojrzała. U mnie mało co było widać i powiedziała że na połówkowym wszystko dokładnie sprawdzimy i pomierzymy (drugie i ostatnie! usg jakie można mieć tu państwowo gdy ciąża przebiega prawidłowo).

Także pozostaje mi konsultacja z innymi Ciężarówkami, informacje z neta, ewentualnie prywatna wizyta u polskiego gina w innym mieście, do którego umówienie się graniczy prawie z cudem :P Chyba że z ponad miesięcznym wyprzedzeniem.

Także nie narzekajcie na polską służbę zdrowia, cieszcie się że macie taki dobry dostęp do prywatnej opieki, możecie z dnia na dzień umówić się na wizytę czy zrobić badania w laboratorium i mieć spokojną głowę :) I mieć kontakt na tych wizytach z prawdziwym lekarzem a nie położną po kursach czy jakimś technikiem od obsługi USG. Ja doceniłam dopiero jak wyjechałam...

Miłego dnia Dziewuszki, u mnie takie Słoneczko za oknem że aż żyć się chce! :) :) :)

9f7janlii84l7liv.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    My dziś wizytujemy, chodzę podekscytowana od rana...

Malamyszko, Ty to jesteś zakupowa "wariatka" :p chyba za blisko masz tego lumpka... ;)
    Ja przed ciążą lubiłam wyskoczyć po jakiegoś ciucha, ale w ciąży się mocno hamuje... Trochę sknera się zrobiłam, no chyba że małż mi ciśnienie podniesie to w odwecie coś sobie kupię...
    Ale czuję w kościach, że jak dziś poznamy płeć to się zacznie Dzieciowe szaleństwo zakupowe... Nie wiem jak to opanuje!!! :p

Miłego dnia :*

km5sdf9h28k60y12.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mialam dzisiaj ambitne plany zeby wybrac sie do sklepu z dzieciecymi rzeczemi ale teraz sprawdzilam i temp dzis spadla do 15 st i odechcialo mi sie wychpdzenia z domu. Czlowiek szybko przyzywczaja sie do wyzszych st i przy takich juz zamarza hehe. Takze u mnie dzis leniuchowanie w domu. Musze tez zalozyc konto na stronie jednego ze sklepow. Maja bardzo fajna rzecz. Jak wlkeja sie na tej stronie rzeczy do kupienia, a poznien przy kupnie sie odchacza to pozniej po narodzinach dziecka wysylaja 10% rownowartosci tego co sie wydalo przez cala ciaze. Przy pierwszej ciazy odkrylam to dopiero przy koncu a i tak sie ladna suma uzbierala. Kupuje tam rzeczy tez dla starszej takze zawsze mozna cos przyoszczedzic

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_latynoska podziel się odkryciem, o ile to polska firma :)

Ja kupiłam wczoraj śliczny błękitny kocyś do łóżeczka/wózka i mam już 2x body + spodnie + czapeczka :).

A później odkryłam sklep www.dino.sklep.pl na którym mają nawet tanie rzeczy na wyprawkę :). I 10% taniej na wszystko do 31.01 jeśli któraś z Was planuje wczesne zakupy :). Ja wyliczyłam, że na wyprawkę potrzebuję jakieś 2000 zł, a nie 20000 jak czyjaś sąsiadka kiedyś :D.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSy sorki ale w polsce raczej tego sklepu nie. Typowa amerykanska sieciowka dla maluchow

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć trzymam kciuki za wizyty i caluje Was wszystkie:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam lenia :D mam takie ciężkie i głupie sny ostatnio ze aż mnie głowa rano boli :D

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nic nie kupujemy. Od szefa męża dostaliśmy jedynie malutki komplecik koszulka, półśpiochy i kocyk :)
    Czekamy na potwierdzenie płci.

Ja chodzę na NFZ, USG mam co 3 tygodnie, mam zrobione wszystkie badania już na samym początku. W ogóle lekarz jest super, odpowiada na wszystkie pytania, nic nie bagatelizuje, sam dużo mówi. Jedyny minus, to to, że nie pracuje w żadnym szpitalu. A ci szpitalni lekarze, to jakaś porażka u mnie. Ciągle się zastanawiam, czy nie rodzić w innym mieście, bo tutejsza porodówka to masakra.

AgaSy my liczymy na całą wyprawkę 5-6 tys, ale to już z wózkiem, meblami itp.

Somebodytolove94 myślę, że to zdecydowanie za mało. Zwłaszcza, ze nawet w karcie ciąży masz wypisane badania, które powinny być zrobione i tam jest miejsce na wyniki. Ja pierwsze badania miałam robione jak było widać sam pęcherzyk.

• Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszo jakieś poradniki, przytulanka, tablica kontrastowa.

Somebody to co Ty się przejmujesz, że ona mu prasuje. Ciesz się dziewczyno!! jak chce to niech prasuje, podrzuć jeszcze swoją sukienkę i kilka ciuszkow małego :) nie przejmuj się takimi glupotami bo zfiksujesz...

AgMB witaj :)

Ja też chcę do lumpa :(

małaMyszka, AgMB lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.
    Melduję się po wizycie.
    U Maluszka wszystko ok :) Długo podglądaliśmy i mierzyliśmy co się dało, hehe. Dziecinka ssała kciuka, bawiła się pępowiną-mieliśmy niezły pokaz. Okolice między małymi udami raczej nie kryją siusiaka! Lekarz kilka razy sugerował Dziewczynkę, ale nie dał 100%. Mąż liczy, że jeszcze urośnie albo się zawinął mały interes ale ja tam widziałam małą cipke :)

Aaagaaa89, kłucie po bokach brzucha, w linii jak przy baaaaardzo wycietych majtkach to raczej więzadła. Ja mowilam ze czuję to zazwyczaj po kaszlu, czasem też jak po prostu chodzę po domu czy się przekręcam z boku na bok. Pokiwał głową z delikatnym uśmiechem, więc to nic strasznego :)

Dziękuję wszystkim za kciuki i Biedroneczce za buziaki :*

małaMyszka, AgMB, 19Biedroneczka91, ataeb, 100noga, Marutka, Gracjanna, LaRa, małamigotka, Adry, annamaria83, ines. lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Myszo jakieś poradniki, przytulanka, tablica kontrastowa.

Somebody to co Ty się przejmujesz, że ona mu prasuje. Ciesz się dziewczyno!! jak chce to niech prasuje, podrzuć jeszcze swoją sukienkę i kilka ciuszkow małego :) nie przejmuj się takimi glupotami bo zfiksujesz...

AgMB witaj :)

Ja też chcę do lumpa :(
    Ja dostałam termofor z pestek wiśni!!!! Aż się popłakałam ze szczęścia!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ