Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie byla chyba nocna gimnastyka, jak sie obudziliśmy o 1 tak po 3 zasnelismy i maly tez tak nieźle ćwiczył aż brzuch podskakiwał , to chyba były fikołki aaa i teraz tez juz łaskoczeStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
19Biedroneczka91 wrote:Maggie i Asikkk na pewno sa na czerwcowkach na drugim forum. LaRa jest nasza;) a reszty nie kojarze:)Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Ahisma Caroline witam sie w waszym klubie. Obudziłam sie przed czwarta i do prawie 6 przez mala nie moglam zasnac... Tak mi w tym brzuchu mieli... Zasnelam i obudzilam sie o 7.10 i po wszystkim... Znowu to samo... ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 07:48
-
Totoja wrote:Dobra mamy 6 wstydziochow, z tego tylko Lare kojarze. Jak mozecie zerknijcie czy kojarzycie pozostale 5 mamusiek. Biedroneczko moze one poszly z Pianistka na tamto forum to poprostu je skasujemy, tylko musze wiedziec by nikt sie nie obrazil.
No i wojna idzie ponad 40 chlopcow na niecale 20 dziewuszek
U mnie zostanie wstydzioch do końca, nie chce znać płci, wizytę z usg mam dopiero 23 lutego i będę bronić tej decyzji:)Deedee87, Totoja lubią tę wiadomość
Wiem, że nic nie wiem... -
Dołączam do Was, nocna gimnastyka mnie obudziła, chyba jeszcze nigdy nie był tak aktywny mąż jaki zadowolony, że go mały wykopał porządnie i chyba pierwszy raz tak wysoko, bo zazwyczaj na maminym pęcherzu siedzi, a teraz kilka cm nad pępkiem po obu stronach.
Dziewczyny jakieś rady na nocne koszmary? mam już dość, dziś to w ogóle obudziłam się ze łzami w oczach i szybko bijącym sercem, ale nijak nie pamiętam co mi się śniło. I tak już któryś tydzień ciągle coś złego.
Dziś mają być mebelki, więc mamy zajęcie na pół dnia w końcu coś zaczyna się dziać -
Na wstępie dzięki za rady
A teraz biadolenie:
Ojojojojojoj! Kurna jak mnie boli krzyż! Jakaś masakra myslalm, ze dzisiaj ze nie dam rady skończyć myć podłóg.
Ogólnie niby czasami zdarza mi się. Ze dysk mi się przestawia ale to jak się dużo schylam a teraz to nie wiem o co chodzi. W pierwszej ciąży aż byłam w szoku bo w ogóle mnie nie bolał.
Czuję się jak stara babka....
Szaron coś jest z tą ciąża i zdrowiem na rzeczy. Ja zgage mam tylko w ciąży. -
Cześć dziewczyny U mnie Mały też fika koziołki, jak go nie czułam do 20 tygodnia, tak teraz nadrabia, szczególnie w ostatnie 3 dni
Pisałyście wcześniej o kocykach, otulaczach, śpiworkach i tym podobnych rzeczach. Nie mam pojęcia jakie wybierać i w jakiej ilości. Ostatnio trafiłam na tanie dziecięce rzeczy w Aldi i zakupiłam 3 takie mięciutkie bawełniane kocyki:
https://www.aldi.co.uk/swaddle-blanket-blue-bear/p/074450112940504
https://www.aldi.co.uk/swaddle-blanket-grey-sheep/p/074450095171300
https://www.aldi.co.uk/cellular-blanket/p/058297093590700
Oprócz tego będę miała też te pieluszki na gorące dni, i tetrowe i flanelowe. Ile takich rzeczy potrzeba na początek? Czy takie kocyki szybko się brudzą, dziecko je jakoś zaślini/zasika mimo pampersa? Sorry za głupie pytanie ale nie mam pojęcia czy jeszcze dokupić... Tak samo z tymi kocykami sztucznymi (mikrofibra, polarek itp). Czy warto mieć chociaż jeden taki cieplejszy kocyk latem? czy w ogóle można taki sztuczny, tzn dziecko sie w tym nie poci, nie działa to źle na jego skórę? Widziałam wiele ładnych, mięciutkich, ale bałam się kupić właśnie ze względu na materiał... -
nick nieaktualny
-
To mnie uspokoiłaś gdzieś czytałam, że na tym etapie dzidziuś może się wyciszać, ale jednak jak go słabiej czuje to jestem niespokojna
Ja też miewam koszmary, najczęściej związane z pracą, że mimo zwolnienia muszę w niektóre dni iść do pracy i zawsze się spóźniam i ciężko pracować mi z takim brzuchem
Dziewczyny, wybieracie aspirator do noska, czy samą wodę morską na pierwsze tygodnie życia maluszków? Ja się właśnie zastanawiam, bo niby aspiratory polecają, ale czytałam też, że przy tak delikatnym nosku może troszkę wyrządzić krzywdy i że lepiej oczyszczać samą wodą morską... ? -
Co do koszmarów w ciąży to mam teorię że to przez to wstawanie w nocy na siku.
Człowiek się wybudza nagle w fazie snu, potem do niego wraca, przez co też później lepiej pamięta co się śniło. Ja tak ewidentnie teraz mam - niemal na nieprzytomności wstaję do łazienki w środku nocy, wracam i dalej śpię - w tych przerwach doskonale pamiętam co mi się śniło, koszmary i fajne rzeczy.
Dziś to było żeglowanie po jakimś pięknym jeziorze w górach, ale wczoraj śniła mi się wioska pełna śpiących ludzi, którzy nagle wstali i zaczęli mnie atakować jak zombie -
nick nieaktualny
To mi sie śniła ostatnio piosenka która śpiewali na moim slubie w kościele taka hosanna hohosana hoooosana haha i się obudziłam zerwałam i się zaczęłam rozglądać bo myślałam ze na mszy jestem :p a dziś mi się śniło że siedzę na kasie w Tesco i mam bluzkę z napisem clubcard:/19Biedroneczka91, ahisma, aaagaaa89, małaMyszka, Merida86, Gracjanna lubią tę wiadomość
-
indepedent wrote:To mi sie śniła ostatnio piosenka która śpiewali na moim slubie w kościele taka hosanna hohosana hoooosana haha i się obudziłam zerwałam i się zaczęłam rozglądać bo myślałam ze na mszy jestem :p a dziś mi się śniło że siedzę na kasie w Tesco i mam bluzkę z napisem clubcard:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 20:52
Independent wygrałaś tą hosanną, nie mogę przestać się śmiać
Mi ostatnio śniło się, że karmiłam piersią
Ostatnio uspokoiły się moje głupie sny, ale był okres, że kilka razy w tygodniu śnił mi się mój ojciec, który już od ponad 7-miu lat nie żyje. A sny były takie realne, jakby nadal był wśród nas, normalnie sobie rozmawialiśmy i co ciekawe najczęściej był to okres mojej szkoły średniej. -
100noga wrote:Cześć dziewczyny U mnie Mały też fika koziołki, jak go nie czułam do 20 tygodnia, tak teraz nadrabia, szczególnie w ostatnie 3 dni
Pisałyście wcześniej o kocykach, otulaczach, śpiworkach i tym podobnych rzeczach. Nie mam pojęcia jakie wybierać i w jakiej ilości. Ostatnio trafiłam na tanie dziecięce rzeczy w Aldi i zakupiłam 3 takie mięciutkie bawełniane kocyki:
https://www.aldi.co.uk/swaddle-blanket-blue-bear/p/074450112940504
https://www.aldi.co.uk/swaddle-blanket-grey-sheep/p/074450095171300
https://www.aldi.co.uk/cellular-blanket/p/058297093590700
Oprócz tego będę miała też te pieluszki na gorące dni, i tetrowe i flanelowe. Ile takich rzeczy potrzeba na początek? Czy takie kocyki szybko się brudzą, dziecko je jakoś zaślini/zasika mimo pampersa? Sorry za głupie pytanie ale nie mam pojęcia czy jeszcze dokupić... Tak samo z tymi kocykami sztucznymi (mikrofibra, polarek itp). Czy warto mieć chociaż jeden taki cieplejszy kocyk latem? czy w ogóle można taki sztuczny, tzn dziecko sie w tym nie poci, nie działa to źle na jego skórę? Widziałam wiele ładnych, mięciutkich, ale bałam się kupić właśnie ze względu na materiał...
Ja zamawiam tetrowe 20, flanelowe 15, muślinowe 3, oraz bambusowe 2. Razem 40 szt myślę, że nie ma co kupować sztucznych kocyków. -
dziewczyny co do dni spokojnych też taki ostatnio mieliśmy i aż podsłuchiwałam Alka detektorem bo się z lekka przestraszyłam. Za to na następny dzień nadrabiał już od rana i tak mi przestawiał brzuch że aż miło.
Dziś wieczorem oglądałam tv i leciała muzyka jak on zaczął dokazywać Cały brzuch falował
Dziewczyny czy Wy też macie już problemy z dziąsłami i ich rozpulchnieniem ?? Jak sobie z nimi radzicie Pytałam się dentysty ale stwierdził, że nic się na to nie poradzi bo tak działają hormony
I mam coraz większe problemy z zacinającymi się nogami. Jak trochę poleżę na kanapie to nie dość, że coś mi strzela w udach to jeszcze mam taki dziwny ucisk że nie mogę wstać i muszę się chwilę prostować żeby ruszyć Masakra
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r