X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A co do wyprawki, to my mamy juz wozek i kolyske, chcemy dokupić jeszcze łóżeczko turystyczne. Ubranka juz sa, mamy mate, parw pieluszek, kocykow itd. Teraz odkladam pieniazki bo chce kupic nosidelko z tuli, wiec co miesiac pare zlotych na to przeznaczam:):) opeocz tego przegladam Internety zeby znaleźć fajna oferte na karuzele do lozeczka i lezaczek:)
    Od tego weekendu zaczynamy remont mieszkania, w ktorym mieszkalam kiedys z rodzicami, bo po porodzie chcielibysmy juz tam zamieszkac, bo na razie wynajmujemy...

Ja wszystkim znajomym, którzy pytają, czy coś konkretnego bym chciała dla małego po porodzie mówię, że żadnych zabawek nie kupuję, sugerując m.in. karuzelę do łóżeczka lub po prostu pieluchy. Teraz chcę się skupić na naprawdę niezbędnych rzeczach zwłaszcza na sam początek. Leżaczek też mam w planach, ale to po porodzie (z resztą jak mnie pamięć nie myli to ktoś mi miał oddać po swoim dziecku, więc tym bardziej się nie spinam).

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Ja wszystkim znajomym, którzy pytają, czy coś konkretnego bym chciała dla małego po porodzie mówię, że żadnych zabawek nie kupuję, sugerując m.in. karuzelę do łóżeczka lub po prostu pieluchy. Teraz chcę się skupić na naprawdę niezbędnych rzeczach zwłaszcza na sam początek. Leżaczek też mam w planach, ale to po porodzie (z resztą jak mnie pamięć nie myli to ktoś mi miał oddać po swoim dziecku, więc tym bardziej się nie spinam).
    Co do karuzelki to moze rzeczywiscie komus zasugeruje:))) lezaczek mialam dostac od kumpeli, ale jej synek doprowadzil go do takiego stanu, ze juz sie nie nadaje:D za to dostane od niej taki ten duzy kokon dla Malego. Aaaa i jeszcze musze ten otulaczek kupic bo mi sie spodobal jak dodalyscie na fb:):) to chyba nawet Twoja sprawka:D

ahisma lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    No właśnie...
    Lekarz, u którego robiłam prenatalne i połówkowe "zapraszał" mnie w 32tc, a w poniedziałek pytałam mojego co i jak, to powiedział, że nie jest to konieczne badanie i zazwyczaj, gdy trzeba szczególnie monitorować ciążę jest zalecane, więc na razie nie podjęłam decyzji, czy pójdę. Jakby nie było, to prawie 300zł, za które mogę coś małemu kupić :)
    Ja tez sie zastanawiam nad tym badaniem, u nas akurat tez kazal ok 32 tyg przyjsc i to wypada zaraz po swietach, zastanawiam sie czy pojsc, zalezy jak sie bede czula , zawsze za te pieniadze mozna kupic cos dla maluszka :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Co do karuzelki to moze rzeczywiscie komus zasugeruje:))) lezaczek mialam dostac od kumpeli, ale jej synek doprowadzil go do takiego stanu, ze juz sie nie nadaje:D za to dostane od niej taki ten duzy kokon dla Malego. Aaaa i jeszcze musze ten otulaczek kupic bo mi sie spodobal jak dodalyscie na fb:):) to chyba nawet Twoja sprawka:D

Ja też nie wiem w jakim stanie będzie ten leżaczek, który rzekomo mam dostać (a jeszcze może być opcja "weź, a później oddaj" - nie lubię tego, albo dajesz, albo nie, a nie się potem człowiek martwi, czy dana rzecz się za mocno nie zniszczy.)

A otulaczek był mój, a jakże :D

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    My na razie mamy ciuszki i dostawkę do sypialni.
    Jak dobrze pójdzie, to może w sobotę pojedziemy po wózek i w tym miesiącu zamówimy łóżeczko i szafę. Zakupy w gemini muszę odłożyć na przyszły miesiąc, bo nie wyrobimy z kasiorą.
    Moja wyprawka wyglada tak ze dzis kupilam pierwsze spioszki dla synka :) :) :) i tyle narazie, sporo rzeczy mamy do odebrania od rodziny i pelna para ruszamy w kwietniu na zakupy tylko wózek i łóżeczko zostawimy na maj :)

• ahisma Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Moja wyprawka wyglada tak ze dzis kupilam pierwsze spioszki dla synka :) :) :) i tyle narazie, sporo rzeczy mamy do odebrania od rodziny i pelna para ruszamy w kwietniu na zakupy tylko wózek i łóżeczko zostawimy na maj :)
    Z wózkiem lepiej się zorientujcie, czy dany model będziecie mieli dostępny od ręki, bo czasami nawet do 9 tyg. trzeba czekać.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Z wózkiem lepiej się zorientujcie, czy dany model będziecie mieli dostępny od ręki, bo czasami nawet do 9 tyg. trzeba czekać.
    Upsss tego nie brałam pod uwagę, narazie tylko na allegro ogladalam bo jest sporo taniej niz w sklepach.

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, z ta dostepnoscia wozkow bywa roznie :-) ogolnie sugeruja,zeby zamawiac najpozniej na 6 tyg przed terminem :-)
    Dziewczynki, poscicie dzisiaj? :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Aaaa to wszyscy już na wolnym? Tylko ja w pracy zostałam? Wg planu jeszcze miesiąc... Równo do końca 7go miesiąca. Tylko mąż jekoli że nie powinnam już pracować ale niestety dopóki nic się nie dzieje nie ma wyjścia. Kaska z nieba nie poleci....
    /

Miałam być do końca marca w pracy, a będę do 10 marca - skapitulowałam, bo moja praca jest "sezonowa" i właśnie wchodzimy powoli w wysoki sezon - gdzie jest huk roboty i wszystko się dzieje na raz. Także coraz więcej nerwów, stresu, no i nie chcę zaczynać trudnych projektów, których przecież nie skończę. Logicznie jest je na starcie dać osobie, która je pociągnie do końca :) Plus po pracy czuję się już coraz bardziej jak wyżęta za przeproszeniem szmata ;) zmęczona - tak po prostu, więc sobie już daruję.

Co do zajęć w domu to faktycznie - sprzątanie/odgruzowanie chałupy jest idealnym pomysłem, plus zakupy dzieciowe, wyprawka, itd. Jeszcze się za to w ogóle nie zabrałam - mam tylko wózek i obiecane na kwiecień mebelki.
    Czytać i tak czytam sporo, Netflixa też podglądam, także nie wiem czy za jakiś język obcy (typu odkurzenie mojej znajomości francuskiego) się nie zabrać :)

tb7382c324e9cpbx.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja jutro mam wizytę u diabetologa w końcu....
    Dzisiaj przyszły mi rozki i termometr. Pewnie jutro pieluszki :)

Posegregowalabym już ubranka dla małej po Juli ale jakoś nie mam weny.

201706107251.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja dzisiaj poszczę. Trzy posiłki postne zjadłam, z rana jeszcze dodatkowo bułkę żeby nie zażywać antybiotyku na czczo. Na obiad ryba - filet z dorsza -smażona i niestety oczywiście zgaga i strasznie mi się tą ryba dotąd odbija... więc chcąc nie chcąc pewnie i tak bym dzisiaj "pościła", bo już niewiele rzeczy poza bułką z masłem się przyjmuje. O ukochanej czekoladzie- na poprawę humoru mogę zapomnieć.

Ines, ja też miałam ambitny plan żeby pracować do kwietnia. Po szpitalu to już nawet nie myślę o powrocie przed porodem. A szczerze wolałabym do tej pracy chodzić i nie mieć problemów ze zdrowiem niż siedzieć w domu i się zamartwiać. A do tego wszystkiego moje czarnowidztwo nie pomaga. O tyłek to rozbić. Na kolejną ciążę się już nie zdecyduję.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze wyniki:
    Morfologia ok,
    mocz ok,
    Toxo ujemna,
    TSH -1,5;
    FT4 -1,14;
    Glukoza 91/132/102 :) Z wszystkiego się cieszę Są ok !!
    :) :)

Madllene, aaagaaa89, ines., Gracjanna lubią tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria, piękne wyniki! Zazdroszczę, oczywiście w pozytywnym sensie, życząc sobie podobnych ;-)

annamaria83 lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    AnnaMaria, piękne wyniki! Zazdroszczę, oczywiście w pozytywnym sensie, życząc sobie podobnych ;-)

A jeszcze przed glukozą ??
    Myślałam że już tylko ja zostałam z tym badaniem ;) Glukoza 1 pomiar mógłby być troszkę mniejszy ale nie ma co narzekać Od dawna mam już takie wyniki na granicy więc w ciąży nie ma co oczekiwać lepszych

h84fanliowb3f7xd.png

• annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badań 3 trymestru Jesteśmy na nie zapisani na 11 kwietnia i to będzie nasz początek 32 tygodnia (a dokładnie 31 tydz i 0 dni).
    Ale ja już się nie mogę doczekać tych najbliższych badań 10 marca Może uda się uchwycić małego na 3D :) i pokaże nam w końcu swój buziulek :D
    Do tych kwietniowych to jeszcze troszkę czasu, więc o nich jeszcze nie myślę :P

h84fanliowb3f7xd.png

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robie drugie podejscie na glukoze, ale w tej przychodni, w ktorej bede robic jutro panuje kultura, ze panie same prosza bez kolejki :-) obym ja tez miala takie ladne wyniki jak Ty Annamaria83!!! :-)

annamaria83 lubi tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, ja musze zjesc jeszcze kolacje, chociaz owoce, bo nie zasne glodna :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Aga, ja dzisiaj poszczę. Trzy posiłki postne zjadłam, z rana jeszcze dodatkowo bułkę żeby nie zażywać antybiotyku na czczo. Na obiad ryba - filet z dorsza -smażona i niestety oczywiście zgaga i strasznie mi się tą ryba dotąd odbija... więc chcąc nie chcąc pewnie i tak bym dzisiaj "pościła", bo już niewiele rzeczy poza bułką z masłem się przyjmuje. O ukochanej czekoladzie- na poprawę humoru mogę zapomnieć.

Ines, ja też miałam ambitny plan żeby pracować do kwietnia. Po szpitalu to już nawet nie myślę o powrocie przed porodem. A szczerze wolałabym do tej pracy chodzić i nie mieć problemów ze zdrowiem niż siedzieć w domu i się zamartwiać. A do tego wszystkiego moje czarnowidztwo nie pomaga. O tyłek to rozbić. Na kolejną ciążę się już nie zdecyduję.

ooooj ale Ty czarnowidztwo uprawiasz! a kopa w tyłek to chcesz? :P Kochana koniec narzekania. masz zdrowe dzieciątko! wszystko jest w porządku, nie masz poważnych chorób zagrażających dziecku. swoją nerke ogarniesz wszystko będzie dobrze! tylko sie nie nastawiaj źle! bo wtedy będzie źle. nastrój naprawde może dużo zdziałać. maluszek Ci wszystko wynagrodzi :* i narazie trzeba skończyć tą ciąże a potem pomyślimy czy się decydować na następną czy nie :P

szczerze mówiąc co do pracy to ja też bym już bardzo chętnie poszła na l4. musze jutro posprawdzać i przeliczyć wszystko jeszcze raz. może byłby cień szansy żeby jednak iść wcześniej. bo szczerze chociaż sie nie przyznam to mam już serdecznie dość.

Madllene, Merida86 lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Ja jutro robie drugie podejscie na glukoze, ale w tej przychodni, w ktorej bede robic jutro panuje kultura, ze panie same prosza bez kolejki :-) obym ja tez miala takie ladne wyniki jak Ty Annamaria83!!! :-)

aaaaggaa89 życzę Ci nawet jeszcze ładniejszych wyników niż moje :D Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania :)

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:

Madllene, kochana... bo sie do Ciebie przejde!:P Z jednej strony naprawde Cie rozumiem, bo problemy zdrowotne tylko Cie dobijają, do tego ta meczaca zgaga, nie mozesz nawet nic zjesc na co tylko masz ochote. Wspołczuje :* ALE postaraj sie pozytywnie do tego wszystkiego nastawic, usmiechnij sie:) Wiosna tuż tuż:) wszystko bedzie dobrze:*

Madllene lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ