X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zaglądam tu do Was ale niestety nieregularnie i cieżko mi sie wbić w temat :) Wiszę ze nie tylko u mnie ostatnio kiepskie nocki, ja budzę sie często koło 2 i nie mogę długo zasnąć a dzis mała w nocy tak sie ulozyła ze mogłabym tak naprawde spać w toalecie... co położyłam sie do łóżka to czułam parcie na pęcherz! Dobrze ze później zmieniła lokalizacje bo masakra :)

Szaron każdy sposób dobry, ja jednak mam tor przeszkód do pokonania... muszę przeczołgać sie przez meża, łazienka jest obok sypialni wiec luz ale zawsze w drodze powrotnej musze zajrzeć do starszaka do lożeczka, a jeszcze on ma taki sen ze jak usłyszy spłuczkę to zaczyna sie kręcić w łożeczku wiec ja słucham czy zasnie czy trzeba interwencji i to wystarczy zeby sie wybudzić... dodatkowo ostatnio maż tragicznie chrapie, muszę go szturać bo ja nie mogę zasnąż i małego budzi...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam niestety coraz wieksze problemy z kregosłupem Wczoraj to czułam sie jak 90 letnia,połamana babcia Myslałam ze mi peknie kregoslup w krzyzu :'( Zaczyna mnie coraz bardziej przerazac mysl ze Alek nie ma jeszcze nawet połowy swojej wagi Ze brzuch bedzie jeszcze wiekszy a moj kregosłup bedzie chciał mi pęknac :-(

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Szaron każdy sposób dobry, ja jednak mam tor przeszkód do pokonania... muszę przeczołgać sie przez meża, łazienka jest obok sypialni wiec luz ale zawsze w drodze powrotnej musze zajrzeć do starszaka do lożeczka, a jeszcze on ma taki sen ze jak usłyszy spłuczkę to zaczyna sie kręcić w łożeczku wiec ja słucham czy zasnie czy trzeba interwencji i to wystarczy zeby sie wybudzić... dodatkowo ostatnio maż tragicznie chrapie, muszę go szturać bo ja nie mogę zasnąż i małego budzi...

Zamień się miejscami z mężem - jak musiałam co noc przeskakiwać przez niego żeby wyjść do łazienki to zamieniliśmy się swoimi ulubionymi stronami łóżka :) co do chrapania to może w aptece coś dla męża znajdziesz - zatyczkę/opaskę, są teraz takie wynalazki. Ja skapitulowałam jak mąż był chory i chrapał jak lokomotywa, spałam w zatyczkach do uszu :/

tb7382c324e9cpbx.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Zamień się miejscami z mężem - jak musiałam co noc przeskakiwać przez niego żeby wyjść do łazienki to zamieniliśmy się swoimi ulubionymi stronami łóżka :) co do chrapania to może w aptece coś dla męża znajdziesz - zatyczkę/opaskę, są teraz takie wynalazki. Ja skapitulowałam jak mąż był chory i chrapał jak lokomotywa, spałam w zatyczkach do uszu :/

Jeśli zamienimy sie miejscami to mi przypadnie w udziale wstawanie do dziecka :D Co prawda młody juz zwykle przesypia noce ale teraz jest strasznie goraco u nas w sypialni i budzi sie na picie :) W poprzedniej ciazy i póżniej gdy kp właśnie zamieniliśmy sie stronami ze ja spałam od brzegu, a teraz znów zamiana od kad jestem w ciazy bo na początku młody jeszcze sie budził częsciej... poza tym połowa łóżka męża skrzypi :P

annamaria mnie też coraz bardziej bolą plecy i biodra, masakra! Pocieszam sie tym ze maż i ja jesteśmy fizjoterapeutami to w razie czego mi pomoze :D Właśnie muszę sie do niego "umówić" na terapie bo z podłogi już wstać nie mogę!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Witam się z rana, bladego świtu:) zła jestem jak nie wiem co bo nie śpię od 4:20. Poszłam siku i niestety od tego czasu zasnąć nie mogę. Wkurzona jestem na dzień dobry:/ dzień będzie długi i nudny i męczący przez małą ilość snu. Ach..
    Witam z rana ! My wczoraj nie spaliśmy od 3 a dzis obudziliśmy sie o 5.20,wiec tez juz dawno buszujemy :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam nieprzespanych nocy, bo tez coraz czesciej takie miewam. Na szczescie dzis sie wyspalam :-)
    A rozciagacie sie jakos, zeby sobie ulzyc? Bo ja coraz czesciej mysle o tym, zeby codziennie sie rozciagac, moze nie bolaloby az tak. Na razie chodze raz w tyg na basen i tam naprawde czuje sie lekka jak piorko :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez mi sie marzyli chodzic na basen,ale zostałam nastraszona przez szwagierke Zeby nie chodzic na basen bo jej koleżanka chodzila i dziecko ma teraz problem ze słuchem Ale czy to przez basen No nie wiem

h84fanliowb3f7xd.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana;)
    Mam dziś do załatwienia kilka spraw a czuję się jak totalna dętka, wypiłam kawę i czekam na jej efekty ale chyba dziś nie podziała :/ wogole jakoś od tygodnia budze się taka wypluta jakbym nie wiadomo co robiła w nocy ;(
    Zaczynamy kolejny tydzien 24 :)

• annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym wczorajszym bólem kregosłupa to chyba przez kolejny dzien sprzatania Znow mnie wzieło na wiosenne sprzatanie Czyzby syndrom "wicia gniazda" mi sie włączyl Non stop bym cos pucowała,odkurzała,myła Wczoraj sie smiałam ze maly to bedzie spał przy odkurzaczu bo non stop go słyszy i bedzie przyzwyczajony

h84fanliowb3f7xd.png

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ja bylam wczoraj na wizycie i maly wazy 570g , także najwazniensze ze rosnie , czytam was na bbieżąco ale malo czasu przy młodej. Milego dnia wam zycze :)

ahisma, Madllene, małaMyszka, annamaria83, Totoja, 100noga lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Lila26 to chyba malutkie dziecko Ci sie zapowiada co?Juz coraz to większe różnice wagowe mozna zobaczyć pomiędzy nami ;)

Ktoś pytał o nianie,ja mam nianie z monitorem oddechu tommy tippe i zadowolona byłam :)

Ja niestety mam ogromne problemy z rozejściem spojenia łonowego :( Rano b.ciezko mi sie podnieść z łóżka,ogromny ból i wstaje jak 70letnia babcia,w nocy czesto budzę sie z bólu.Bo wlasnie najgorzej jest w nocy jak długo leżę jak juz rozchodze to jest ok,ale długie spacery odpadają...Ginekolog jakiś pas mi zapisała ale w nocy to on mi nie pomoże...

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy male ja jestem z końca czerwca a te dzieci co waza juz po 1000g z początku , pewnie za 3 tygodnie moj maly tez tyle bedzie wazyl ;)

Deedee87, annamaria83 lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czy ja wiem czy male ja jestem z końca czerwca a te dzieci co waza juz po 1000g z początku , pewnie za 3 tygodnie moj maly tez tyle bedzie wazyl ;)
    A moze i racja.. ;) bo tak czytam ze jednych to juz po kg,drugie 700g a ja niestety nie mam pojęcia ile obecnie wazy moje maleństwo buu :(

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze tak Lila miedzy wami a tymi co z początku to przecież prawie miesiąc różnicy. Niektóre dziewczyny zaczynaja właśnie 7 miesiac a ty zaczelas dopiero 6. Takze jak na początek 6 to dzidzia w sam raz :)

dev167pf___.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria83 a ja zawsze slyszalam, ze basen jest najlepszy! I potwierdzam to ;-) najbardziej balam sie zlapac jakas infekcje, ale na szczescie nic takiego sie nie dzieje :-) naprawde w wodzie to moje cialo odpoczywa. Dzis troche pozalatwialam, ale wcale daleko nie chodzilam, a wrocilam spocona i obolala :-/ a to dopiero jutro 25 tydzien zaczne :-) chyba ostatnie kilka tyg to bede lezec jak kloda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 15:39

annamaria83 lubi tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:):) a ja dzis wg Belli zaczynam 3 trymestr:):) 2/3 juz z glowy:):) dzieci teraz rosna szybko. 3 tygodnie roznicy to mega dużo:)życzę Wam dziewczynki cudownego weekendu:*

Madllene, caroline29, Deedee87, annamaria83, ines. lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie belly poinformowało, że dzisiaj 100-dniówka :D
    Teraz to już naprawdę z górki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 18:04

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to nie czkawka. Mała czkawke ma często. To było jak drgawki przy padaczce. Co do tego jestem już spokojna.

Ech i dzisiaj znowu swiruje bo na wkladce miałam sporo białego gęstego śluzu i mokrą wkładkę i trochę majtek.. kurna nie.pamiętam abym kichnela. Mam nadzieję że to nietrzymanie moczu mnie dopada a. Nie jakieś uciekajace wody... no normalnie jak nie urok to ...
    Jeszcze wydawało mi się że łapią mnie jakieś skurcze wzięłam no spe i leżę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2017, 22:02

201706107251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cofam to co powiedziałam ostatnio ze zgaga mi przeszła.. wraca i to z zdwojoną siła!

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane ja bylam wczoraj na wizycie i maly wazy 570g , także najwazniensze ze rosnie , czytam was na bbieżąco ale malo czasu przy młodej. Milego dnia wam zycze :)
    Maluszek dobrze rośnie, waga dobra, u nas w 22 tyg wazyl 500 g :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ